Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

STI Kol problemi

Osman Atasoy

Aktif Üye
Tepki
66
İsim
Osman Atasoy
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Lapierre
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba,
Microshift 3x9 Sol (3 lü) kol vites attırmıyor. Yani büyük dişliyi hareket ettirecek olan kolda hareket yok. Küçük dişliden büyük dişliye çıkmıyor. Teli söktüm, tekrar gererek takmaya çalıştım, Problem çözülmedi. Sorun ne olabilir ?

Scudo
Teşekkürler ama kollar yeni, henüz kullanılmadı. Sizin yazınızı da okumuştum. Kollu söküp bir bakmayı düşünüyorum...

Ben olsam hiç sökmezdim. Toplaması çok sıkıntılı olabilir.
Gözden çıkardıysanız o başka tabi :)

hayır tam aksi. Daha yeni taktım, kullanamadım hiç. Düz bar'dan Drop Bar'a geçmiştim. tüm değişiklikleri kendim yaptım. Böyle bir aksilik oldu.
Bİsikletçiye de götürmek istemiyorum...ne yapacağım bilmiyorum.

teli sökünce hareket var mı?

deniyeceğim akşam. Şu an işyerindeyim Bisiklet evde.

@Osman Atasoy

STI kola kafa göz girişmeden önce belirli kontrolleri yaparsanız sorununuz büyük ihtimalle çözülür.

Kolları yeni olarak aldıysanız arızalı olma ihtimalleri çok düşük. Vites attırıcı teli ve dışındaki kablo koruyucusunu kola doğru olarak taktığınızdan emin olun. Bunun için STI kolun kullanım kılavuzuna başvurmanız gerekebilir. Tel koruyucunun sağlam olduğundan da emin olmanız gerekecek.

İkinci adımda vites telini herhangi bir yere bağlamadan kolu çalıştırın. Telin belirli bir miktar çekildiğini görürseniz diğer aşamaya geçin. Telde hareket yoksa, montajı da doğru yaptıysanız kolları aldığınız yere götürüp değişim isteyin.

Telde hareketi gördükten sonra ön aktarıcıya bağlantı yapmadan evvel bottom bracket tel kılavuzu adlı minik plastik parçayı kontrol edin. Tel fazla germeden kaynaklı bu parçaya yuva açabiliyor. Sonuç ise hüsran oluyor. Bu parçada deformasyon varsa değiştirin. Yoksa aktarıcıya düzgün bir açıyla bağlayın.

Son olarak aktarıcının limit vidaları ile gerginliğini forumda izah edildiği şekilde ayarlayın. Aktarıcının aynakol ile aradındaki mesafeyi ve paralelliğini de kontrol edin.

Sorun devam ederse iyi bir bisikletçide ayar yaptırıp dikkatlice izleyin, gelecek sefer kendiniz yapın.

Teşekkürler. Akşam tekrar bakacağım.

Son viteste sıkışmış ve sizde alt dişlide teli gerip takıyorsanız vites kolu 3 de ama dişli 1 de olabilir. Bu yüzden daha fazla teli geriyor olamaz . Bazı vitesler tel gerdikçe değil telin gevşetilmesi ile vites artar. Biraz teli çekerken vites kolunda vitesi küçülme koluna basın. Bir deneyin.

Iki kişi daha kolay olur.

• Beğen
Tepkiler: Osman Atasoy
Kolu söktüm. Ne artırıcı tarafı(uzun kol) nede düşürücü tarafı(kısa kol) tık tık diye çalışıyor. Bence kol arızalı.

Problemi buldum. Çember yüsüklerden biri kırılmış maalesef. Ön kapağı açtım.
http://images.tapatalk-cdn.com/15/08/13/4cb9ddd6055316a9016edbb3a03a1ef3.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/08/13/265e675ba471c58eb756fcca8363e90c.jpg

• Beğen
Tepkiler: Uğur S.
Arkadaşlar, bu konuda birkeç birşey daha paylaşmak istiyorum, belki aynı sorunu yaşayanlar için örnek olabilir.
Bugün kolu tamamen söktüm. Ve resimlerde gözüken vites telini hareket ettiren plastik yüsük kırılmış. Aynı zamanda döküm dişlilerde, büyük kolu hareket ettirip küçük kolun geri hareketi için yayı geren dişlilerde sıyrılmış. Bu iki sepebten olmuş olabilir. Tel takıldığında tam oturmadı, teli gerdikçe yüsüğe deydiği için kırdı, veya kola çok baskı yüzünden dişliler sıyrıldı.
Kolları alalı 1,5 ay oldu. Doğrudan Çinden bir arkadaşım vasıtasiyle aldım. Bu kırılma olayını üretici firma Microshift'e email ile şikayet ettim ve kendileri
bana iki gün içinde yeni bir sol kol ücretsiz olarak postaladı. Şu an yolda 1-2 haftaya gelir. Müşteri memnuniyeti ve müşteri odaklılık buna denir. Benden ne fatura ne başka bir bilgi istediler, sadece ürün arızalanmasından dolayı çok üzgün olduklarını söylediler ve bunun için yeni sıfı bir kollu ücretsiz olarak gönderiyorlar...takir ettim, gerçekten...İnşallah Türk firmalarına da örnek olur da, sadece ürünü satana kadar güler yüz gösteren, teknik desteği sadece ürün satışına endeksleyen zihniyet yakında biter...

İyi akşamlar arkadaşlar! Fotoğrafta turuncu ile gördüğünüz yerdeki pimi çıkarınca kol kırmızılardaki gibi iki parçaya ayrılıyor ve arada bir yay olduğunu görüyoruz. Bu yayı tekrar takmak için çok uğraştım fakat olmuyor, daha önce denemiş olan var mı?

Dosyalar

• Capture+_2018-08-30-01-26-29.png
    Capture+_2018-08-30-01-26-29.png
    37,8 KB · Okunma: 50
Arkadaşlar sol(ön) kol sti kol çok sert sizce nasıl çözülür?

Arkadaşlar merhaba herkese 🙋‍♂️ yakın zamanda cyclocross bisikletimden yeni bir yol /yarış bisikletine geçeceğim. Ama cyclocross u da yatırmak istemiyorum. Tiagra 4700 (ayna kol ve kollar hariç) ve sram apex (fren/vites kolları hariç) grup setlerim var. Fiyatlar malum, sti kollar aldı başını gitti.. Ben de yakın zamanda bu alttaki kollardan aldım. Açıkçası pek de içerik bulamadım. Bu kolların itme/çekme oranların (shimano ve sram farklı) arka aktarıcılarda sorun olur mu? Hangi sistemle dhha uyumlu çalışır.? DSC_0003.JPGDSC_0002.JPG

@SerdarCYCoo2Bursa Aliexpress'ten mi aldin? Urunun aliexpress sayfasini yollarsan ordan bakariz kacli sisteme uyumlu olduguna.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Arkadaşlar merhaba herkese 🙋‍♂️ yakın zamanda cyclocross bisikletimden yeni bir yol /yarış bisikletine geçeceğim. Ama cyclocross u da yatırmak istemiyorum. Tiagra 4700 (ayna kol ve kollar hariç) ve sram apex (fren/vites kolları hariç) grup setlerim var. Fiyatlar malum, sti kollar aldı başını gitti.. Ben de yakın zamanda bu alttaki kollardan aldım. Açıkçası pek de içerik bulamadım. Bu kolların itme/çekme oranların (shimano ve sram farklı) arka aktarıcılarda sorun olur mu? Hangi sistemle dhha uyumlu çalışır.? 300657 dosyayı görüntüle300658 dosyayı görüntüle

Bunlar değil mi?
(link)
Öyle ise Shimano uyumlu.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
@SerdarCYCoo2Bursa Aliexpress'ten mi aldin? Urunun aliexpress sayfasini yollarsan ordan bakariz kacli sisteme uyumlu olduguna.

Can abi, teşekkürler.. Ürünler 2x10 sistemlere uyumlu olarak aldım.. Linki bu,
TRY 496.25 38%OFF | Sağ/sol yol bisikleti Shifter çift gezisi Groupset 2X7s 2X8s 2X9s 2X10s 2X11s hız kolu fren bisiklet attırıcı Shimano için
(link)
Bunlar değil mi?
(link)
Öyle ise Shimano uyumlu.

Evet, teşekkürler bilgi için, linktekiler ancak satıcı ile konuştuğumda almadan önce, sram double tap uyumlu olduğunu da söyleyidi fakat halat çekme/itme oranları konusunda bilgi alamadım..

Geri