Scudo Sports

Strava hakkında bilinenler, bilinmeyenler

Bilgisayardan girdiğinizde resminizin alt kısımında ayarlar menüsü var ona tıkladığınızda sol tarafta bir menü daha açılacak orada email bildirimleri mevcut oradan istediğiniz ayarları yapabilirsiniz.

Scudo
@Mab1K
bugunkü turun tam yarısını aldı süre olarak almış ama 1999 dan da bulamadım gpx de de 1999 çıkmıyor bu sefer şansa save deyince 2019 oldu ama durum buScreenshot_96.png
correct distance dedim ort hız normale döndü
Screenshot_97.png

• Beğen
Tepkiler: Turisti
@Emre Özhan
Correct deyince evet bazı KM değerleri ve hız değerleri değişebiliyor. Bu arada geçen zaman denilen birşey var strava da büyük ihtimal saat onun yerine değiştirmiş olabilir.

Bazen bisikletle giderken stravadan takip ediyorum hızlanıp yavaslarken ekrandaki hızda değişiklik olmuyordu yavaş yavaş değişiyordu daha doğrusu bugün arabayla deniyeyim dedim aynı durumu yaşadım 70 ile giderken 54 görünüyordu max hizim telefonda sıkıntı vardır diye burdan bir arkadaşın yaptığı g pedal uygulamasında denedim anlık hızlı bir şekilde 0 kayıp ile gösteriyordu hızımı

• Beğen
@ByRe4L
Anlık olarak hız gösterge desteği yok diye biliyorum.

• Beğen
Tepkiler: ByRe4L
@Mab1K
pardon ortalama üzerinden konuşacaktım kullandığım diğer uygulamayla karıştırdım max hızımı falan yanlış gösterdi düzelttiğiniz için teşekkür ederim

@ByRe4L
Eğer Ortalama hızınızdan şüpheleniyorsanız STRAVA kaydını yükledikten sonra

198168
Correct Distance butonuna tıklarsanız hızınız ve saatinizi düzeltebilir (düşük değerler de çıkabilir) pek aldırış etmemek lazım :harika:

@Mab1K
bugün başka uygulamayı da test ettim arabada karıştırdım anlık ortalama hızda yanlışlık olamaz gidilen-yol/zamandan bulunduğu için tahminimce

• Beğen
GPS sensörü konumu doğru hesaplayabilmek için önce hızı hesaplamak zorunda zaten. O yüzden GPS hız ölçümleri genel olarak çok isabetli.

Stravayı Gear s3 den kullanıyorum nabız sensörü olduğu için ama gpsi çok geç buluyor neden böyle oluyor olabilir ? Telefon la gear s3 arasında doğru ölçüm farkı olurmu ?

@StartPy
telefonunuzun markası nedir?

@ByRe4L
İphone 7 plus

@StartPy
Arkadaşım da aynı sizin gibi iOS cihaz Samsung saat kullanıyordu aynı sıkıntıyı yaşıyordu size tavsiyem saati elden çıkarıp Apple watch kullanmanız

@asibol
bildirim ayarlarından kapatabilirsin ;)

Diyelim ki 40 gün önce bir saatte, bir noktada bir bisikletli ile karşılaştım. Ama bununla aynı rotada değiliz. O gün, o saatte, o noktadan geçen kişileri bulabilir miyiz?

Selamlar.

Bu hafta sonu arkadaşımla birlikte Vize İğneada turu yaptık. Gidiş yolumuz kıyıköy yönünde, Dönüş yolumuz Demirköy üzerinden oldu. Dönüş yolunda uygulama 2 kez gps'i kaybedip kayıtlarımı baltalamış. Fark ettiğimde oldukça geç olmuştu. Çokta sinirlendim. Arkadaşımın garmin aygıtı olduğundan onda herhangi bir sorun yok.

199038 dosyayı görüntüle
199039 dosyayı görüntüle
199041 dosyayı görüntüle

Heba olan kısımlar resimlerde görülüyor.

Uygulama bu turu arkadaşımla birlikte yaptığımız bir şekilde görüyor ve kayıtta bu görülüyor.

Özetle gps kaybolan yerleri bir şekilde düzeltme şansım var mı ?

199040 dosyayı görüntüle

aslında orayı rota oluşturdan çizip sonra sanki gitmiş gibi saat değerleri vs. girilebilse çok işlevsel olurmuş. Bir bakın belki oluyordur hiç rast gelmedim ama.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Tüm rotanız tamamen aynıysa, arkadaşınızdan turu birlikte yaptığınıza dair işareti koymasını isteyebilirsiniz. Sanki kendi cihanızızdan çıkmış gibi faaliyet size de kopyalanır.

Ama mutlaka kendi özgün faaliyetimin içindeki kısmı düzeltmek istiyorum derseniz, epey bir zahmete katlanmanız gerekecek.
Kendi faaliyetinizi ve arkadaşınızınkini indirin. Not defteri, notepad++ veya başka bir xml editörü ile ikisini de açın.
Sonra Strava'dan arkadaşınızın ve sizin faaliyetlerinizin kopyalamak istediğiniz bölümlerinin kesim yerlerini tespit edin. Saniye saniye gidin ve koordinat/zaman noktalarını belirleyin.
İlgili kısımları kendinize kopyalamadan önce kayıtlardaki zaman damgalarını kontrol edin. İki cihaz saniyesine kadar aynı olmayabilir. Aynı hale getirin.
Tüm zaman damgalarını kendinize aktarmadan önce ileri/geri kaydırmanız gerekebilir.

Bu sabah gordugum bir strava detayi .
Yuh dedim resmen.
Arkadasa arac arkadan hafif carpiyor, elemana ciddi bir sey olmasada yerden kalktigi anda ( yani kazanin oldugu saniyelerde bu olay)
Ilk yaptigi sey bir yaralanma , kirik cikik vs var mi diye bakmak olmuyor !!
Ne yapiyor tahmin edin?

STRAVASINI KAPIYOR

E ne olacak ki heba olan kaydin geri gelince bende onu anlamadim sevgili mtb rider kardesim ? Sen turunu yaşadin , hatiralarinda , beyninin derinliklerinde kapi gbi kaydı yapildi nedir yani mesele ?

@Özcan
Neden böyle bi seyle ugrassin ozcan Allahıni seven uzerime çin mali kablolu km saati atsin . Ne gerek var ya

Geri