mcanerg
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 1.974
- İsim
- Caner G
- Başlangıç
- 2006—07
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Evet ordan gidiyor, stravaya bağlı olan sitelere otomatik aktarılıyor. Bu sayede her yere tek tek atma derdi olmuyor. Verilere dayalı antrenman yapanlar için biraz sıkıntı ama verileri pek önemsemeyenler için değişen birşey yok.Zaten stravaya yol bilgisyaraından gitmiyor mu genel olarak datalar, stravaya ek olarak oraya da gönderebilirsiniz
Şunda detaylı açıklama yapmış DC. Garmin, Wahoo gibi büyük isimleri değilde, daha küçük firmaları etkileyecek gibiben anlamadım. garmine gidiyor zaten data. garmin zaten tp tr gibi app. lara direkt aktarıyor. garmin dışında wahoo da aynı şekilde. anaveri oradan geliyor.
Strava yaptığı yeni güncelleme ile artık 3.part yazılımlara verileri yollamayacakmış. Daha anlaşılır şekilde, yapılan antrenman yada sürüşü stravaya yükledikten sonra, verilerinizi analiz ettiğiniz yada antrenörün analiz ettiği trainerroad gibi sayfalara otomatik olarak aktarılıyordu. Bu güncelleme ile strava verikeri başka siteler ile paylaşıma kapatıyor.
tamamına katılıyorum, üstüne üstlük bir çok veriyide kendi kafasına göre düzeltiyor, değiştiriyor.Veriler yollanmayacak değil, yollanan verilerin kullanımı ile ilgili kurallari değiştiriyorlar.Artık uygulamalar Strava'dan aldıkları verileri dümdüz göstermek dışında pek bir şey yapamayacak. Bu verilerden herhangi bir analiz, grafik çıkarmak mümkün olmayacak.
Strava'nın kendi toplamadığı veri üzerinde böyle bir sahiplenme durumuna girişmesi bir hayli komik. Zaten sendeki verilerimin hepsi Garmin, Coros saatimden, Wahoo, Elite trainer'ımdan, Zwift'ten geliyor. İşin zor kısmını onlar yapıyor. Sen gelen verileri turuncuya boyayıp 3 tane sayı gösteriyorsun. Yapmazlar ama keşke Garmin ve Wahoo da "Ee o zaman biz de sana veri vermiyoruz, hadi bakalım" dese.
Bu durum sadece Strava üzerinden yapılan kayıtların diğer platformlara aktarılmasında etken olur. Garmin'de yapılan kayıt Garmin tarafından dağıtılıyor zaten.
tamamına katılıyorum, üstüne üstlük bir çok veriyide kendi kafasına göre düzeltiyor, değiştiriyor.
garmin atıyor zaten diğer yerlere ham veriyi, sorun yok. stravanın kararı da saçma olmuş
Büyük platformlar için evet. Küçük yazılım geliştiriciler için Garmin'den API erişimi almak oldukça zor.
Aynı değil çünkü Garmin'den API erişimi için izin almanız gerekiyor. Strava'da ise üyeliğiniz varsa API Key oluşturup API'ı kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Ben kişisel kullanım için izin istedim, halen yanıt gelmedi mesela, muhtemelen de gelmeyecek. Kişisel değil, başkaları için bir platform kurmak istesem, verisiz hiçbir anlamı olmayacak, veri alabilmem için de büyümem gerekicek. Bu da kısır döngü. Strava sorgusuz sualsiz API erişimi sağladığı için buna olanak sağlıyor(du).Api konusunda Garmin neyse Strava da aynı. Piyasadaki belli başlı uygulamalardan değilseniz Strava da Garmin'de sizin platformunuza veri göndermez. Sizin bağlanıp verileri almanız gerekir. Garmin de strava gibi ücretsiz api sunmakta.
(link)
Siz Garmin cihazınla etkinliğinizi kaydettiğinizde önce Garmin sunucusuna aktarır. Eğer Garmin de bir Strava hesabınız var ise Garmin Stravanın apisini kullarak veriyi Strava yollar. Küçük büyük sizin platformunuzun bir apisi varsa ve Garmin benim kullanıcılarım bu platforma veri iletmem içinde çok istekleri var ekleyeyim derse Strava gibi ekler sizin platformunuzu da sistemine. Garmin sisteminde modülünüz yoksa sizde Garmin apisi vasıtası ile ilgili kullanıcının verilerine ulaşıp kendi platformunuza aktarabilirsiniz.
Konudaki olay siz Strava apisi kullanarak ilgili kullanıcının bilgilerine artık daha kısıtlı ulaşacaksınız.
Bunun etkisi Strava bir çok veri kaydetme kaynağını tek bir yerde topluyordu. Küçük platformlarda bu tek veri kaynağından veri çekiyordu. Şimdi Garmin için ayrı Wahoo için ayrı vs. modüller geliştirmeleri gerek.