Scudo Sports

Strava yardım

Scudo
şöyle bir rotada sürüş yaptım bugün.
326015 dosyayı görüntüle

sürüş verilerine bakınca strava saçmalamaya başlamış. bu rota normalde 70 km civarında. ortalama hızı ise 8.2 km/saat olarak gösteriyor. sürüşte kullandığım cihaz garmin 530. gelecek sürüşler için hatayı nasıl düzeltebilirim acaba? önceki birkaç sürüşümde de ortalama hızımı garminden dolayı olsa gerek çok düşük göstermişti ama mesafede bir sorun yoktu. şimdi mesafe de yanlış gösteriyor.

326019 dosyayı görüntüle
Garmin connect uygulamasında bu sürüşü nasıl görüyorsunuz

sorunun sebebini anladım galiba. garmin benim kadans sensörünü hız sensörü olarak görmüş. kadans olarak ayarladım. düzelir heralde
Bence nabız bandınıda bir kontrol edin. Kalp probleminiz yok yada nabız bandı sapıtmadıysa 222 max nabız hiçte normal değil.

Bence nabız bandınıda bir kontrol edin. Kalp probleminiz yok yada nabız bandı sapıtmadıysa 222 max nabız hiçte normal değil.
ya hocam şöyle birşey var bende. yani şunu tecrübe ettim sert yokuşlarda. %10 üzeri eğimde kadans 70 üzeri çevirirken, hava sıcaklığı da +20 derece üzerindeyse nabzım 190 üzerine atıyor, oralarda 3-4 dakika da kaldığı oluyordu geçen sene düzenli tırmanış yaparken.222 bana da saçma geldi dediğiniz gibi. sanırım pili azalıyor nabız bandının.

ya hocam şöyle birşey var bende. yani şunu tecrübe ettim sert yokuşlarda. %10 üzeri eğimde kadans 70 üzeri çevirirken, hava sıcaklığı da +20 derece üzerindeyse nabzım 190 üzerine atıyor, oralarda 3-4 dakika da kaldığı oluyordu geçen sene düzenli tırmanış yaparken.222 bana da saçma geldi dediğiniz gibi. sanırım pili azalıyor nabız bandının.
Sizi endişelermiş gibi olmayayım ama aynısı bende de oluyordu. Nabzım 200+ oluyordu ve bundan herhangi bir rahatsızlık duymuyordum hatta verileri kotrol etmesem o kadar yükseldiğini bile anlamıyordum. Amma velakin daha sonra rahatsızlık vermeye başladı ve ilk başlarda pek önemsemediğim yüksek nabızın atriyal fibrilasyon olduğu ortaya çıktı.

Umarım nabız bandınızda sorun vardır. Pil değişimi yapıp deneyin, hatta başka cihazlada deneyin. Devam ederse mutlaka bir kardiyoloji uzmanına başvurun. Zira zamanında tedavi edilmez ise felç ve beyine pıhtı atma ihtimali yükseliyormuş.

Geri