Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Strava yardım

Herkese selamlar; cep telefonumu değiştirdikten sonra stravayı kurdum ama rusça dil seçeneğiyle açılıyor ve düzeltemiyorum, bilgisayarda sorun yok cepte rusça ve tekrar tekrar kurmama rağmen kaldı değişmiyor, bununla karşılaşan düzelten varmı, napcaz hevesim kursağımda kaldı yapamıyorum kayıt profil öyle kalakaldı.kullandığım cihaz apple bu arada.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Scudo
Strava uygulaması içinden dil seçimi yapmak maalesef mümkün değil. Stravayı yüklediğinizde telefonun dil seçeneğinde hangi dil kullanımda ise onu seçiyor.
Desteklediği diller:
  • French
  • German
  • Italian
  • Portuguese (Portugal)
  • Portuguese (Brazil)
  • Spanish (Spain)
  • Spanish (Latin America)
  • Traditional Chinese
  • Russian
  • Dutch
  • Korean
  • Japanese
Eğer bunlar dışında bir dil kullanıyorsanız(Bizimki Türkçe ama Türkçe dil desteği yok maalesef) uygulama otomatik olarak İngilizce veya en çok kullandığınız dili seçiyor.

Telefonun sistem kısmındaki dil seçeneğini kontrol edin.
Ayarlar->Genel->Dil ve Bölge->Tercih edilen dil sırası kısmında ilk Türkçe sonra English seçeneğini koyup öyle deneyin.

Referans: (link)

• Beğen
Tepkiler: cemba cemba
evet bir tek bunu denememiştim @tameryc oradan rusça seçeneğini(nasıl seçti zaten bilemedim) kaldırıp ing. ekleyince düzeldi, ilginize teşekkür ederim.:hhhhhh:

• Beğen
Tepkiler: tameryc
stravada uzun 15-20 km den fazla segmentler otomatik olarak görünmüyor bende, yeni bir segment yapmak istediğimde ortaya çıkıyor bu uzun segmentler neden acaba, sürüş sonunda da kısa segmentlerde derecelendirme yapıyor ama uzun segmentler hiç görünmüyor

@Fırat Y. Selamlar, öncelikle bu strava da bilinen bir hata. Bazen aşağıdaki yöntemler çözüm getirebiliyor. Yine de çözülmezse ve kom elde etmek gibi bir amacınız varsa strava ya mail atarak bu işi manuel olarak yaptırabilirsiniz.

1. Siz veya GPSiniz kısa bir süre de olsa bir blok da olsa yoldan çıkarsanız veya bağlantınız koparsa strava sizi segment dışı sayıyor. Bu durumu kontrol etmek için girmediginiz segmenti kontrol edin. Eğer sorun buysa strava ya mail atarak veya (link) adresinden faydalanarak çözüme ulaşmaya çalışabilirsiniz.

2. Girmediginiz segmentin leader boardunda refresh results gibi bir kısım olması lazım. Bazen ona basıp bir kaç dk bekledikten sonra sorun çözülüyor.

• Beğen
Tepkiler: Fırat Y.
@VolkanÖzcan hayır segmentte görünüyorum ben ama segmentin kendini bulmak sorun, yani segment arama kısmına girdiğimde harita üzerinde bu segmentler görünmüyor, ben kendim bu segmenti oluşturmak istediğimde strava bu rotadaki segmentleri gösteriyor ve seçenek sunuyor burada bu segmentler var zaten gibisinden o zaman anlıyorum burada segment olduğunu , segmente girdiğimde benim kaydımı da görüyorum ama işte tur sonundaki listede bana göstermiyor bu segmenti

@Fırat Y. Normal arama yaparken görünmeleri hakkında bilgim yok. Sanırım görüntülediğiniz bir haritadaki en popüler 9 segment gösteriliyor sadece.

Tur sonunda sayfasında show hidden segments'e bastığınızda da mı görünmüyor? Eğer orada görünüyorsa, o segmenti ana listenize almak için solundaki yıldıza basın, ardından sayfanın sol üstündeki ingiliz anahtarı işaretinden Refresh Activity Segment'e basın.

Tur sayfasında segmentlerin yanında hide seçeneği de var, belki onlara basınca haritadan da gizliyordur ve böylece istediğiniz segment de haritada çıkabilir, emin değilim.

• Beğen
Tepkiler: Fırat Y.
@VolkanÖzcan tamam tur sonu segmentlerinde daha önceki bir turumda varmış, herhalde başlangıç yerini okumadı yeni turda, şu andaki sorun segment explore de bu segmentlerin görünmemesi, bu uzun segmentler olmasından kaynaklı olabilir mi yoksa popüler segmentler mi gösteriliyor sadece, bu durumda uzun segmentler hiç popüler değil herhalde :(

Merhaba ben strava'ya facebook üzerinden üye olmuştum; yani facebook hesabımla giriş yapıyorum.
Ancak facebook hesabımı kapatmak istiyorum.
Bu durumda aynı hesaba normal kullanıcı ismi ve şifre ile nasıl girebilirim?

Merhaba arkadaslar.stravada birlikte turladigimiz kisileri nasil gösteriyoruz.mesela 1 diger kisiyle diye yazar ya hani.bilmem anlata bildim mi. Simdiden tsk ler.

Arkadasiniz olsun olmasin ayni anda ayni rotanin buyuk bir kismini birlikte surdugunuz arkadasinizi (arkadasiniz ya da arkadas listenizde olmayan bir kişi kendi strava kaydını yuklediginde) otomatik olarak suruse ekliyor.

• Beğen
Tepkiler: Imlampre
Tsk ederim.aslinda fazla önemli degil benim icin kafam öyle bir takildi.yani arkasinkinde gozuküyor.benimkinde gözükmedi.acaba peremium kullanma olasılıgı olabilir mi.

@aynakol stravanin İnternet sitesinde kendi aktivitelerinizi inceler iken profil fotonuzun altında STRAVA LABS Wiev flybys diye bir link var ona tiklar iseniz görebilirsiniz.

Screenshot_2016-08-01-22-01-54.png

Androinde bir uygulama var idi artık göremedim. Bu işlemi telefondan da görebilir idiniz...

Zannediyorum şu anda sadece internet sitesi üzerinden görebiliyorsunuz...

• Beğen
@aynakol kesin bir bilgi sahibi olmamakla birlikte, yolun %30'unu sürdüğünüz kişileri direk sizinle sürmüş olarak gösteriyor. 1 yıl önce yabancı bir kaynakta okumuştum, o yüzden tam net hatırlayamadım.

• Beğen
@Ömer Çolak
Bu gösterdiğiniz şey sizinle aynı yoldan geçmiş kişileri gösteriyor. Arkadaşın dediği olay ana sayfada "a kişisi, b, c, d, e ile birlikte sürdü" tarzında çıkması. Bu da yolun bir kısmını beraber gidince Strava'nın otomatik olarak algıladığı bir durum.

@aynakol
Premium olmak gerekmiyor çıkması gerekli. Strava'yı arkadaşınızla aynı yerde açıp aynı yerde bitirirseniz çıkacaktır.

Ben de bu gece karşılaştırma yaptım.Km saatim çin malı Sunding sıradan bir saat,kablolu.Strava sadece gps ile çalışıyordu.Dönüş yolunda rampa aşağı yüklendim,Strava 62,Sunding 48,5 gösterdi max hız olarak.Yalnız şöyle de bir durum var,bir önceki turda gps ile beraber mobil internetim de açıktı.Aynı rampada çıkan değer yine 48 civarıydı hem Strava,hem Sunding.Aralarında küçük bir fark vardı.Belki gps ile beraber mobil internet de açık olursa Strava daha sağlıklı sonuçlar veriyordur.Ya da arkadaşların dediği gibi ani ve kısa süreli ivmelenmelerde gps şaşırabiliyor.Bir kaç deneme daha yapıcam aynı rampada,çıkan sonucu yazarım tekrar bu başlığa.
Edit : Bir önceki turda kullandığım uygulama Strava değil,IP Bike olacaktı.

Geri