Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

GEOID bilgisayarıyla kullanabileceğim hız sensörü tavsiyesi verebilirmisiniz?

Scudo
Şöyle bakıyorum yaptığım bisiklet turlarının % 80 i aynı yerlerde. farklı olan üyelerin sayısı istisnadır. Şimdi garmin fiyatına baktım 27000 TL falan . Gittiğin yolun yüksekliği eğimi kaçmetre kaldığı ve diğer verileri anında sunuyor. Tamamda ben bu yolları zaten ezbere biliyorum. Sen bana bu yolda köpek varmı onu söyleyebiliyor musun. Yok. Bildik şeyleri tekrar ediyorsun. Lürfen kendini geliştir sayın garmin.

Şöyle bakıyorum yaptığım bisiklet turlarının % 80 i aynı yerlerde. farklı olan üyelerin sayısı istisnadır. Şimdi garmin fiyatına baktım 27000 TL falan . Gittiğin yolun yüksekliği eğimi kaçmetre kaldığı ve diğer verileri anında sunuyor. Tamamda ben bu yolları zaten ezbere biliyorum. Sen bana bu yolda köpek varmı onu söyleyebiliyor musun. Yok. Bildik şeyleri tekrar ediyorsun. Lürfen kendini geliştir sayın garmin.
Varia Radar var arkadan gelen arabayı, bisikleti gösteriyor kuvvetle muhtemel köpeğide gösterir. :) :)

Düz ya da kelebek gidonlu, gravel kadrolu, hafif dişli 1.75-2 arası lastikli, tek ya da 2 ayna kollu bisiklet var aklımda ama daha yeni aldığım Bisan Mtx 7400'ün hakkını veremedim. Gerçekleri olduğu gibi görüp, gözümü, gönlümü kapayacağım bir çok şeye. Mevcut bisikletin, lastiğinin, vites sisteminin hakkını verene kadar böylece kullanmaya devam edeceğim. Zira aklımdaki bisikleti istememe sebep olan şey hayallerimdir ve o hayallere yaklaşmak şu anki bisikletimle mümkün olsa da denemedim sayılır. O halde vakit, oturduğum yerde düşüncelere ve isteklere kapılma vakti değil, nefesim ve bacaklarım ile hayallere giden yollara düşme vaktidir. Ama kask alınacak, o lazım. Hatsız eski telefonumu da gps olarak kullanmayı deneyeyim bakalım, o nasıl olacak.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Düz ya da kelebek gidonlu, gravel kadrolu, hafif dişli 1.75-2 arası lastikli, tek ya da 2 ayna kollu bisiklet var aklımda ama daha yeni aldığım Bisan Mtx 7400'ün hakkını veremedim. Gerçekleri olduğu gibi görüp, gözümü, gönlümü kapayacağım bir çok şeye. Mevcut bisikletin, lastiğinin, vites sisteminin hakkını verene kadar böylece kullanmaya devam edeceğim. Zira aklımdaki bisikleti istememe sebep olan şey hayallerimdir ve o hayallere yaklaşmak şu anki bisikletimle mümkün olsa da denemedim sayılır. O halde vakit, oturduğum yerde düşüncelere ve isteklere kapılma vakti değil, nefesim ve bacaklarım ile hayallere giden yollara düşme vaktidir. Ama kask alınacak, o lazım. Hatsız eski telefonumu da gps olarak kullanmayı deneyeyim bakalım, o nasıl olacak.
Hocam uzun yol vs yapmak istiyorsan salla graveli, MTB candır. :D Biraz modifikasyonla hallolur.

• Beğen
Tepkiler: mydreams
Hocam uzun yol vs yapmak istiyorsan salla graveli, MTB candır. :D Biraz modifikasyonla hallolur.
Sağlıklı olsun da uzun yol kısa yol farketmez :) sağlıklıdan kastım da köpeksiz olması :) mahallemizin göpekleri sakin, alışmışlar bisiklete, motora. Geçen gün konuştuğum motokurye bir arkadaş da doğruladı mahalledekilerin sorunsuz olduğunu. En azından gündüz böyle, gece nasıl davranırlar bilmem. Pandeminin ilk dönemlerinde böyle değildiler gerçi. Sokaklar boşken gündüz iş dönüşü yaya ve yürür haldeyken arkamdan apartmanın girişine kadar gelip bacağıma hamle yapan köpek de aynı sürünün elemanı. İnsanlar çokken sakinler ama mahalleden biraz uzakta, evlerin bittiği yerde olanlar gündüz ve akşam nasıl tepki veriyorlar bilmiyorum. Uzaktan havlama seslerini duyuyorum sadece. Kaç taneler, neye benzerler kim bilir. Benim doğa sürüşüme de, bisikletle baraja gidip balık tutmama da yani çok uzaklara gitmeden, gravele de ihtiyaç duymadan ulaşabileceğim hayalime tek engel bu yaramazlar. Ürediklerini görmüyorum, yavru köpek de hiç yok. Belediye eliyle bırakılan köpekler muhtemelen. Nasibimize düşen belediye hizmeti buymuş demek; Belgesel izlemek için televizyona, safari deneyimi için Afrikadaki aslanların yanına gitmeye ihtiyaç bırakmamışlar. Sağolsunlar, var olsunlar.img_20230812_000947354.jpg araziye uyum sağlamış olanlardan bir kaçı

Sağlıklı olsun da uzun yol kısa yol farketmez :) sağlıklıdan kastım da köpeksiz olması :) mahallemizin göpekleri sakin, alışmışlar bisiklete, motora. Geçen gün konuştuğum motokurye bir arkadaş da doğruladı mahalledekilerin sorunsuz olduğunu. En azından gündüz böyle, gece nasıl davranırlar bilmem. Pandeminin ilk dönemlerinde böyle değildiler gerçi. Sokaklar boşken gündüz iş dönüşü yaya ve yürür haldeyken arkamdan apartmanın girişine kadar gelip bacağıma hamle yapan köpek de aynı sürünün elemanı. İnsanlar çokken sakinler ama mahalleden biraz uzakta, evlerin bittiği yerde olanlar gündüz ve akşam nasıl tepki veriyorlar bilmiyorum. Uzaktan havlama seslerini duyuyorum sadece. Kaç taneler, neye benzerler kim bilir. Benim doğa sürüşüme de, bisikletle baraja gidip balık tutmama da yani çok uzaklara gitmeden, gravele de ihtiyaç duymadan ulaşabileceğim hayalime tek engel bu yaramazlar. Ürediklerini görmüyorum, yavru köpek de hiç yok. Belediye eliyle bırakılan köpekler muhtemelen. Nasibimize düşen belediye hizmeti buymuş demek; Belgesel izlemek için televizyona, safari deneyimi için Afrikadaki aslanların yanına gitmeye ihtiyaç bırakmamışlar. Sağolsunlar, var olsunlar.308091 dosyayı görüntüle araziye uyum sağlamış olanlardan bir kaçı
En güzel köpek uyuyan köpek. :D Sabahları evin önünde sayıları 20’ye kadar çıkıyor. Başta sakinlerdi, havlayıp gidiyorlardı. Millet sürü halinde görünce korkup taş vs atmaya başladı (camdan görüyorum). Dün 5 yaşlarında suriyeli bir çocuk sokak köpeğinin boynuna urgan tarzı bir ip bağlamış gezdirmeye çalışıyordu. O hayvanın niye kudurduğunu anlamak güç değil...

Hiç aklıma gelmeyecek bir kaza yaşadım. Bisikleti duvara yaslamıştım. Rüzgar devirdi ve boyası hasar aldı. Nasıl boyasam boyanın altına astar gerekir mi

Dosyalar

• 20230813_093506.jpg
    20230813_093506.jpg
    46,1 KB · Okunma: 58
  • 20230813_093430.jpg
    20230813_093430.jpg
    71,4 KB · Okunma: 58
Hiç aklıma gelmeyecek bir kaza yaşadım. Bisikleti duvara yaslamıştım. Rüzgar devirdi ve boyası hasar aldı. Nasıl boyasam boyanın altına astar gerekir mi
Üzülme daha çok çizilecek bisikletin yanlış görmüyorsam mat. Siyah gibi o tonlarda oje alıp rötuş yapabilirsin. Forumda bu şekilde yapanlar olmuştu. Hatta bende Peugeot R13 almıştım fren kaliperlerinin bulunduğu yerde ön kısım da boya atmaları vardı ve bir çok kişide bu sorun varmış fabrika çıkışlı ojeyle rötuş yap dediler bende öyle yaptım.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Boşverin nazar boncuğu olarak kalsın. Benim de bir üst kadro borusunda biz çiziğim var, yaslandığı korkulukların hatırası. Bir de selenin arka kenarını bir yere sürtmüşüm, biraz deforme olmuş, nasıl oldu bilmiyorum. Buraya bir şeyler yazmak için girmiştim fakat ilk çiziğin yaşattığı üzüntüyü bildiğim için mesajınıza kayıtsız kalamadım.

Yol bisikletlerini yumuşatarak trekkinge çevirmişler de hala tekerleri, yapısı bana güven vermeye yetmiyor. Dağ bisikletlerini de şehire adapte etmek de bize düşüyor anladığım kadarıyla. Ben de bu yönde çalışmaya devam ediyorum. Hızlanma anlarındaki öne eğilme sonucu kontrolü zorlaşan gidonu bir miktar ileri almak gerekiyor sanırım. Eğilirken kürek kemiklerim ne şekle gireceğini şaşırıyor. Uzatma için açısı ayarlanabilir gidon boğazlarına baktım ki yine gözüm kesmedi, dayanıksız ve eğreti duracak gibi geldi. Orjinal gidon boğazının uzunundan takacağım. lastikler keza incelip dişleri törpülenmeli. Bir çok kişiden sonra ben de 2,25ten 1,75e geçiş yapıyorum. Yakın çevre sıkmaya başladı, biraz menzil fena olmaz.
Yakışmayacağını sanıyorum ama hafiften bir çamurluk gerek, bu gün az bir sudan makul bir hızla geçtim, geçmez olaydım. Neyse ki barajdan gelen temiz sulama suyuydu, belki biraz da boy atmışımdır iyi sulandıysam. Yarın öbür gün kanalizasyon, ya da çamurlu, pis sulardan da geçicez. MTBciye "Ay şurdan bisikleti elle geçireyim bari" demek yakışmaz. O yüzden çamurluk iyidir. Henüz uzun yolları yüklü gezme durumum yok. bagaj bekleyebilir, belki de alınmaz. Aklıma gelmediği için haliyle şu an "aklımdan geçmeyen" şeyler de vardır kesin. Kusuruma bakmayın :) Aklıma geldikçe yazarım.

• Beğen
Tepkiler: mostrider
İçimde kalmasın;
8 Mbit ADSL için 500 TL fatura gönderen Türk Telekom için de buraya bir "Bay bay!" Bırakayım. Biraz vicdan yahu yıllık 6.000 TL ediyor. Verdiği de hız olsa, resmen kepazelik. Adamlar hem hızsız hem hırsız.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Yine başladı yağmurlu ve rüzgarlı günler.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Pompamı bulamadım, Çeşme'de lastik şişirme 50 cent olmuş... :D

Birkaç ay önce İzmir'de 10-20 dakikada evde yapabileceğin yama 40 liraydı, bir yıl önce Eskişehir'de 20 liraydı... :huhuu:

Üç dört yıl önce Çeşme'de ekmek 5 liradan azdı, şu anda 10 lira. :harika:

Eskişehir'de kışın 15 lira verip büyük tabakta içtiğim mercimek çorbası ve 9L kutu dolusu ekmek Urla'de ekmeksiz 75 lira... :komik:

Bisikletle ulaşım çok hesaplıydı, geçen gün çıktığım turda 5,5L suya 55 lira verdim. :)

Yeni eldiven almam gerekiyor. Piyasayı hiç takip etmediğimden fiyatına bakmaya korkuyorum. :cool:
Bi' içimi dökeyim dedim :)
Üzülme daha çok çizilecek bisikletin yanlış görmüyorsam mat. Siyah gibi o tonlarda oje alıp rötuş yapabilirsin. Forumda bu şekilde yapanlar olmuştu. Hatta bende Peugeot R13 almıştım fren kaliperlerinin bulunduğu yerde ön kısım da boya atmaları vardı ve bir çok kişide bu sorun varmış fabrika çıkışlı ojeyle rötuş yap dediler bende öyle yaptım.
Babamın bisikletini bağlarken sürtmüştüm. Bir tanıdığımdan oje alıp sürdüm, sürdüğüm çıkıntılı görünüyor şimdi :((Düzenleme nedeni: "...bağlarken sürmüştüm" yazmışım, düzelttim.)

Son düzenleme:
Babamın bisikletini bağlarken sürmüştüm. Bir tanıdığımdan oje alıp sürdüm, sürdüğüm çıkıntılı görünüyor şimdi :(
çok sürdün o zaman olsun paslanmasindan iyidir birşey olmaz

• Üzgün
Tepkiler: Bora Ülgünalp
5 kişi tek teker yaparken sağdan soldan gelen herkes bize katılmış, arkamıza bi’ döndük 10 kişiyi geçmişiz. :D Grup sürüş her zaman keyifli...

Pompamı bulamadım, Çeşme'de lastik şişirme 50 cent olmuş... :D
Birkaç ay önce İzmir'de 10-20 dakikada evde yapabileceğin yama 40 liraydı, bir yıl önce Eskişehir'de 20 liraydı... :huhuu:
Üç dört yıl önce Çeşme'de ekmek 5 liradan azdı, şu anda 10 lira. :harika:
Eskişehir'de kışın 15 lira verip büyük tabakta içtiğim mercimek çorbası ve 9L kutu dolusu ekmek Urla'de ekmeksiz 75 lira... :komik:
Bisikletle ulaşım çok hesaplıydı, geçen gün çıktığım turda 5,5L suya 55 lira verdim. :)
Yeni eldiven almam gerekiyor. Piyasayı hiç takip etmediğimden fiyatına bakmaya korkuyorum. :cool:
...

Az önce karşımı çıkan rakamlar bu gönderiyi çağrıştırınca, paylaşayım dedim..

unnamed.png

"Bir yatırım aracı olarak bisiklet" başlığı açılmış mıydı forumda... :srnsml:

• Üzgün
Tepkiler: Bora Ülgünalp
Geri