Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Strava da yıl sonu z raporunu görmek için premium üyelik istemesi kadar sinir bozucu bir şey yok. Neyse ki veloviewer var.
Merhaba, veloviewer hakkında bilgi alabilir miyim? Cyclemeter kullanıyorum ve trek sensörlerim mevcut. Birlikte güzel çalışıyorlar ama grafikleri okumak çok zor. Yıllık güzel bir rakamla abone olmuştum. Strava aylık ücreti pahalı diye kullanmıyorum. Geçen gün bir arkadaşın paylaştığı şu grafik tablosu çok güzel. Cyclemeterdeki sürüşleri csv dosyası olarak dışarı aktarabiliyorum. Veloviewer de 25 sürüş sonrası ücretli deniyor ama ne kadar ve nereden edinebilir bulamadım.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Scudo
Merhaba, veloviewer hakkında bilgi alabilir miyim? Cyclemeter kullanıyorum ve trek sensörlerim mevcut. Birlikte güzel çalışıyorlar ama grafikleri okumak çok zor. Yıllık güzel bir rakamla abone olmuştum. Strava aylık ücreti pahalı diye kullanmıyorum. Geçen gün bir arkadaşın paylaştığı şu grafik tablosu çok güzel. Cyclemeterdeki sürüşleri csv dosyası olarak dışarı aktarabiliyorum. Veloviewer de 25 sürüş sonrası ücretli deniyor ama ne kadar ve nereden edinebilir bulamadım.
Selam Veloviewer strava ya nazaran daha fazla ve detaylı bilgi sunuyor fakat anladığım kadarı ile detayları görebilmen için yine Strava premium üyeliğin olması gerekiyor. Ben şahsen veloviewer sadece sene sonu z raporunu görmek için kullanıyorum onun harici zaten istediğim en ince detayları garmin connect ile ücretsiz bir şekilde görebiliyorum. Veloviewer girdikten sonra Infographic tıklarsan oradan özetlenmiş sürüş grafiğini görebilirsin. Strava premium açıkçası bana cezbedici bir özellik sunmuyor sonuçta ben segment avcısı veya pro bir sürücü değilim. Benim bilgim bu kadar eğer bu konu hakkında daha fazla bilgisi olan birisi var ise bizi aydınlatırsa sevinirim.
Veloviewer beleş mi, ben çözemedim galiba onu ya?

Kısmen beleş strava gibi.

Philips'in piyasada kan kaybetmesi hatta bazı alanlardan çekilmesi hiç şaşırtıcı değil 13 seme önce aldığım Everest marka klavye multimedya tuşlar, fare üstünde iler geri tuşu ve hassasiyet ayarıyla gelmişti alıcısının ebadından hangi çağın teknolojisi olduğu belli, sene olmuş artık 2024 Philips bunların hepsinden bihaber gibi google fotoğraflara kablosuz Philips fare yazıyorum sadece %10'unda ileri geri tuşu var. Niye aldın öyleyse diyen olacaktır acil ihtiyacım vardı.

gnjke5x.jpg

Philips'in piyasada kan kaybetmesi hatta bazı alanlardan çekilmesi hiç şaşırtıcı değil 13 seme önce aldığım Everest marka klavye multimedya tuşlar, fare üstünde iler geri tuşu ve hassasiyet ayarıyla gelmişti alıcısının ebadından hangi çağın teknolojisi olduğu belli, sene olmuş artık 2024 Philips bunların hepsinden bihaber gibi google fotoğraflara kablosuz Philips fare yazıyorum sadece %10'unda ileri geri tuşu var. Niye aldın öyleyse diyen olacaktır acil ihtiyacım vardı.

gnjke5x.jpg
Artık eskisi gibi ürün üretmiyorlar desek yeridir. 12 sene önce (link) aldım ve hala onu kullanıyorum sorunsuz bir şekilde. Yeni bir klavye almak istiyorum fakat şöyle bir baktığımda yeni klavyelerde g800v deki gibi özellik hiç birinde yok... Sadece saçma sapan pavyon gibi ışıklandırmaları var.

Mesut Çevik'in bir videosunun altında neden şu kablosuz klavyeleri de arkadan aydınlatmalı yapmıyorlar ki demiştim (RGB ben de sevmiyorum pavyon gibi olması bir yana dikkat dağıtıyor) adamın biri çıkıp o nasıl olacak binmeden konuşuyorsun ne kadar enerji tüketir nasıl olur bir dünya laf saymıştı dün güncel kablosuz klavyelere bakarken gördüm yapmışlar yahu zaten nedir ki kalem pil değil de dahili lityum pil konur azıcık bir arka aydınlatma tuşları görünür yapar bir süre sonra otomatik söner.

Benim eski fare/klavye seti iyi güzel ama tuşunu açık unutursan farenin pil bitene kadar açık kalıyor daha sonra aldığım tek kablosuz klavye sadece belli bir süre sonra kapanıyor bu yeni Philips tuşu açık unutunca 15dk sonra kapanıyor.

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Mesut Çevik'in bir videosunun altında neden şu kablosuz klavyeleri de arkadan aydınlatmalı yapmıyorlar ki demiştim (RGB ben de sevmiyorum pavyon gibi olması bir yana dikkat dağıtıyor) adamın biri çıkıp o nasıl olacak binmeden konuşuyorsun ne kadar enerji tüketir nasıl olur bir dünya laf saymıştı dün güncel kablosuz klavyelere bakarken gördüm yapmışlar yahu zaten nedir ki kalem pil değil de dahili lityum pil konur azıcık bir arka aydınlatma tuşları görünür yapar bir süre sonra otomatik söner.

Benim eski fare/klavye seti iyi güzel ama tuşunu açık unutursan farenin pil bitene kadar açık kalıyor daha sonra aldığım tek kablosuz klavye sadece belli bir süre sonra kapanıyor bu yeni Philips tuşu açık unutunca 15dk sonra kapanıyor.
İşte... keşke yetişkinlere özgü sade ve bol makro tuşlu klavye yapsalar. Dediğiniz gibi gereksiz rgb faso fiso tamamen hem göz alıyor hem pavyon gibi ışıklandırmaya sahip. Çoluk çocuğa rgb hitap ediyor olabilir fakat senin ve benim gibi insanlar rgb saçmalığını itici buluyor doğal olarak.

İşte... keşke yetişkinlere özgü sade ve bol makro tuşlu klavye yapsalar. Dediğiniz gibi gereksiz rgb faso fiso tamamen hem göz alıyor hem pavyon gibi ışıklandırmaya sahip. Çoluk çocuğa rgb hitap ediyor olabilir fakat senin ve benim gibi insanlar rgb saçmalığını itici buluyor doğal olarak.

Yetişkinlere özgü mü 🤣🤣🤣🤣🤣

Şunu kamuya açık alanda kullansan LGBT propagandası diye taşlarlar, adamlar çam ağacının dallarını kesiyorlar süslemesinler diye.

images

Uzunca bir süre sözde ergonomik şu yamuk klavyelere direndim şimdi de bu gökkuşağı klavyeler fanlar moda oldu.

images

Acer 6930 dizüstünün şahane bir klavyesi var hem sessiz hem de kadife gibi bir hissi var tuşların ama ne yazık ki haricî bir klavye hiç görmedim ona benzer. 15. senesi bilgisayarın hâlâ çalışıyor namussuz.

• Beğen
Rampage marka klavye bence gayet iyi.Rgb konusunda çeşitli tartışmalar olmuş çocuklar için diye.Bence gerekli bir özellik çünkü odada rgb ışığını kapatınca klavye karanlık oluyor ve üzerindeki tuşlar görünmüyor.Kullanmak istemiyorsanız da klavyenin üzerinde on-off tuşu var .Saygılar 🫡

@MakRo Yukarıdaki arkadaşa yardımcı olabilir misin acaba?
Selamlar. 15K gibi bir bütçem var ve aklımda 2. el ST530S/ST540 veya 2. el Daytona 730 var. Bence en mantıklısı aralarından Daytona 730 (12.5K) Sizce bu bütçede en mantıklı seçenek hangisi olur? Bir de bunlardan birini alırsam değiştir dediğiniz bir parça var mı?

Vallahi son 1,5 aydır ne durumda ortalık hiç bir fikrim yok.

Son 20 gündür de İsntabul'da yurt dışına gidecek bir makine kurulumuna gittik sabah 8 akşam 21-22de çık pazar günü dahil aynı şekilde çalışınca feleğim şaştı. Dün sabah geldik aynı tempo Denizli'de işe devam derken, haftaya da Tekirdağ Çorlu'ya revizyona gideceğimiz öğrendim. Mayıs ayında sürüş yaparken leyleği havada görmüştüm "yaza gezeceğim herhalde" diyordum aylarca evde oturdum işe bir girdim gezmelere doyamadım. Bir sıkıntı çıkmazsa mayıs haziran gibi ilk yurt dışı deneyimi için şahane bir yer olan Irak'a ardından da Ürdün 'e gideceğiz bu aradaki sürede 3 kere daha İstanbul'a gitme durumumuz var. Vardiyasız iş diye sevinirken 1 ay hastalıklardan dağlara bisiklete vakit ayıramadım. Şimdi de tüm işlerin sıkışması ile curcuna olmuş durumda. Aslında işlerin sıkışma sebebi 2 patronun saçma sapan teslim süresi vermesi kaynaklı 10 günde bitecek işe 5 gün demişler. Sonra teslim tarhilerinin de öne çekilmesi ile kaos başlıyor.

@MakRo Hocam bende Denizlideyim bir yol bisikleti almak istiyorum. Sonrasında müsait oldukça böyle arkadaşlarla gezi yapmak isterim. İkinci el yol bisikleti alacğaım fakat internet üzerinden Denizli'de pek bulamadım. İkinci el uygun fiyattan satan güvenilir esnaf tanıdığınız var mı direkt ona gidip bisikletleri inceleyeyim. Birçok forumda araştırmam sonucu 6500 liraya kadar ikinci el olarak Carraro RC012, Corelli RC100, Kron XC1000, Btwin Triban 500 piyasada bunlar alınabilir nitelikte. Siz gezi yapıyor musunuz verebileceğiniz tavsiyeler nelerdir?
Size de buradan yazayım. Denizli'deki hiç bir mağaza 2.el satış yapmıyor yapıyorsa da maalesef üst modeller mevcut. Ben olsam yazdıklarınız öncelik triban 500 veya 520 modeline sonrasında da carraro ya bakardım. Şahsen markanın farklı modelleri ve markadan dolayı corelli ve kron modellerine sıcak bakmıyorum. Kron 'un en güzel bisikleti Gürkan Genç için ürettikleri.

Şunu kamuya açık alanda kullansan LGBT propagandası diye taşlarlar, adamlar çam ağacının dallarını kesiyorlar süslemesinler diye.

images

Uzunca bir süre sözde ergonomik şu yamuk klavyelere direndim şimdi de bu gökkuşağı klavyeler fanlar moda oldu.

images

Acer 6930 dizüstünün şahane bir klavyesi var hem sessiz hem de kadife gibi bir hissi var tuşların ama ne yazık ki haricî bir klavye hiç görmedim ona benzer. 15. senesi bilgisayarın hâlâ çalışıyor namussuz.

Genelde tek renk veya kapalı kullanıyorum ama bende de var o yanar döner moddan

Dosyalar

• IMG_20231221_210312.jpg
    IMG_20231221_210312.jpg
    55,4 KB · Okunma: 12
Aydınlatma olsun elbette ama RGB olayı farklı bir boyuta taşıyor.

Piyasadaki klavyelerde %95 RGB %5 normal ışık mevcut.
Olayın bir boyutu da şu ki RGB'nin moda olması klasik aydınlatmanın yaygınlaşmasını engelliyor böylesine parlak olabilme özelliğine sahip bir klavye istisnalar dışında kablolu oluyor zaten olmazsa da pil dayanması çok zor bu parlaklığa. Oysa ThinkPad klavyeleri gibi hafif tuşa arkasından beyaz bir aydınlatma tuş seçme amacına hizmet edecektir.

Ben ThinkPad x250 kullanıyorum şu klavyenin aydınlatması gibi bir harici klavye astronomik fiyatlarda mevcut onun dışında neredeyse tüm klavyeler RGB aydınlatmalı ve kablolu. İlk bilgisayarın başına 1989'da geçmiş biri olarak RGB'li PC ürünlerine bir anlam veremiyorum. 1997 yılında Pioneer keh 5002 marka teybim vardı üstündeki tuş ile ekran aydınlatmasını kırmızı veya yeşil yapabiliyordun çünkü nerdeyse tüm araçlar bu iki renk ile aydınlatıyordu şimdi dokunmatik ekranda renk paleti açılıyor sınırsız sayıda renk seçeneği çıkıyor seç beğen al ne gerek anlamıyorum belki yaşlanıyorum :)

images (77).jpeg

Dosyalar

• images (76).jpeg
    images (76).jpeg
    22,5 KB · Okunma: 9
Son düzenleme:
  • Beğen
Vallahi son 1,5 aydır ne durumda ortalık hiç bir fikrim yok.

Anladım abi senin işin başından aşkınmış. Peki bana MTB ile ilgili yardımcı olabilecek başka birini tanıyor musun?

İlk bilgisayarın başına 1989'da geçmiş biri olarak RGB'li PC ürünlerine bir anlam veremiyorum. 1997 yılında Pioneer keh 5002 marka teybim vardı üstündeki tuş ile ekran aydınlatmasını kırmızı veya yeşil yapabiliyordun çünkü nerdeyse tüm araçlar bu iki renk ile aydınlatıyordu şimdi dokunmatik ekranda renk paleti açılıyor sınırsız sayıda renk seçeneği çıkıyor seç beğen al ne gerek anlamıyorum belki yaşlanıyorum :)
Bence yaşlanmaktan. Böyle ağır oldu, yaş almaktan diyelim :)

Yaş aldıkça fizyolojik olarak rahatsız eden öğeler arttı, artmaya devam ediyor. Sese karşı duyarlılık arttı. Özellikle gece bilgisayarda otururken. Bilgisayar kasasına minimum desibel çıkaracak şekilde soğutma koydum. Yine de rahatsız ediyor. Bazen fanları tamamen kapatıyorum 1 dakikalığına. İşlemci sıcaklığı 90'a çıkana kadar kapalı kalıyor. Işık rahatsız etmeye başladı. Güneşli havada dışarı çıkmak zorunda kalırsam güneş gözlüğü şart artık. Güneş ışığı varsa evde panjurları kullanarak loş bir aydınlık yaratıyorum. Her yerden ışık fışkıran hal rahatsız ediyor. Windows hep kontrast modda, ve geceleri monitör en kısıkta ışık olarak. Son zamanlarda klavyenin cılız arka ışığı bile rahatsız etmeye başladı. Bu sebeple yıllardır üşendiğim şeyi yapıp tuşların yerlerini hata yapmayacak kadar iyi ezberledim. 10 parmak yazmıyorum ama klavyeye hiç bakmadan hatasız yazabiliyorum. RGB çılgınlığına gelirsek. Özellikle "bilgisayar gamer'ı" kitlede var bu hastalık. Kasadan ışık fışkırıyor rengarenk. Işık o kadar fazla ki karanlık odayı hafiften aydınlatıyor. Bi de bu ışık fışkıran kasaları monitörün hemen yanıbaşına koyuyorlar. Bende olsa 5 dakika dayanamam başım ağrır. Kasanın açma kapama butonunun bile led fişini çektim, gözümü alıyor :)

Son düzenleme:
Akbank 100 bin TL üzeri vadeli mevduata %47 faiz teklif ediyor. Önceleri bu oranları 1 milyon TL üzerine, genel müdürlükten özel onay alıp teklif ediyorlardı.

Vaiz lobisinden sonra faiz lobisine karşı savaşta da çuvalladığımızın ispatıdır...

images

images

Alttaki klavyeyi yanlış hatırlamıyorsam 2009-2010 seneleri arasında web tasarım şirketinde çalışırken kullanıyorduk. Hatta bir ara vestelin bir klavyesi vardı, klavyenin sağ tarafından kredi kartı geçirebiliyordun onu da kullanmıştım hoş güzel klavyelerdi.

Yanlış hatırlamıyorsam vestel veezy go idi dediğim klavye ve bilgisayar.
Dediğim efsane klavye görselini şimdi buldum.
1703232196407.png

Klavye ye bakarak yazmayı 17 sene önce bıraktım.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
  • Beğen
Tepkiler: fatikngage
Geri