Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Scudo
konut sahibim yuzde 25 artışı beğenmediği için konutu devir etmiş yeni sahibi iletişime geçin yoksa ihtarname çekicem diye not bırakmış bir emlakçı kelime oyunu yapıp 1+6 ay bekleme sürelerini yoksayıp cıkarabilir dedi konut işyeri görünüyor kendim oturacam diyebilirmi biri 2.5 sene surer dedi avukatsız sürec işlemeyek anladığım avukat parası şu bu uğrasmaya degermi aklımda sorular

konut sahibim yuzde 25 artışı beğenmediği için konutu devir etmiş yeni sahibi iletişime geçin yoksa ihtarname çekicem diye not bırakmış bir emlakçı kelime oyunu yapıp 1+6 ay bekleme sürelerini yoksayıp cıkarabilir dedi konut işyeri görünüyor kendim oturacam diyebilirmi biri 2.5 sene surer dedi avukatsız sürec işlemeyek anladığım avukat parası şu bu uğrasmaya degermi aklımda sorular
kendim oturacağım diye ihtarname gönderirse o evi en az 3 yıl kiraya vermemeyi, aksi takdirde 1 yıllık kira bedelinden az olmamak şartıyla sana tazminat ödemeyi göze almış demektir. Bunları bildiğini söylemene rağmen ben oturacağım diyorsa insanların evini boşuna işgal etmek haksızlık olur.

kendim oturacağım diye ihtarname gönderirse o evi en az 3 yıl kiraya vermemeyi, aksi takdirde 1 yıllık kira bedelinden az olmamak şartıyla sana tazminat ödemeyi göze almış demektir. Bunları bildiğini söylemene rağmen ben oturacağım diyorsa insanların evini boşuna işgal etmek haksızlık olur.

Bunları bilmesine, kendisine söylenmesine rağmen arkadaşımı kendim oturacağım diyerek evinden çıkaran kadın hafta dolmadan camlara kiralık yazısını astı. Uğraşıyorlar şimdi, sayelerinde göreceğiz bu tazminat olayı gerçekten var mı.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Bunları bilmesine, kendisine söylenmesine rağmen arkadaşımı kendim oturacağım diyerek evinden çıkaran kadın hafta dolmadan camlara kiralık yazısını astı. Uğraşıyorlar şimdi, sayelerinde göreceğiz bu tazminat olayı gerçekten var mı.
3 ay önce benim başıma geldi. Ev satıldı alan vatandaş ben oturacağım dedi. Oturacağına inanmıyorum noterden ihtarname çek hemen boşaltırım dedim, kira artışıyla anlaştık. Tazminat alanlar var gerçekten. Bunu bilen ev sahibi kirada anlaşma yoluna gidiyor.

Kesinlikle güç ama mutlaka velodromda sürmek de gerekmiyor.
Ben uzun mesafe triathlon (Ironman ve Challenge Family) yarışları için almayı planlıyorum. Geri kalan zamanda da trainera bağlı olur. Arada antrenman kampları oluyor onlarda da kullanabilirim. Yakın, grup sürüşleri yapmak güvenli değil, manevra kabiliyetleri de düşük. Yokuş performansları da bir yol bisikleti kadar değil. Tamamen spesifik bir amaca yönelik bisikletler, çok amaçlı, genel kullanım için uygun değiller. Ama normal yolda kullananlar da var.

En büyük artısı sürüş pozisyonundan kaynaklı rüzgar direncini azalttığı için eş kuvvetle yol bisikletine göre daha hızlı yol alabilirsiniz. (Ortalama bir sporcu için 3-4km/h oynayabiliyor) Aero bar üzerine yatarak kullanmak da , eğer vücut esnekliğiniz iyi bir seviyede ise daha rahat hissettiriyor.

Sprint ve Olimpik mesafede çok marjinal bir faydası olacağını düşünmüyorum. zaten pek de tercih edilmiyor benim izlediklerimden gördüğüm. 70.3 ve 140.6 milde draft yasak, 90/180km sürüşler üzerine 21.1/42.2km lik de koşu parkurları olunca anlamlı hale geliyor. Bir grup sporcu, farklı kas gruplarını çalıştırdığını iddia ediyor ve bu sebeple daha dingin bacaklar ile koşuya başladıklarını söylüyor. Bana bu sebep çok bilimsel gelmese de , benzer kuvvet uygulayarak daha yüksek hız, daha kısa bisiklet parkuru demek. Bunun da bir sonraki koşu etabı için faydası kaçınılmaz.
(link)

oooffff cok ictim, icimi paylasayim dedim.. burasi olmazsa neresi?! dedim sonra, kendi kendime cok konusmaya basladim :)

hatun Yunanistan'da.. Gokturk'te kimse yok mudur? guzel bir dertlessek? arada bir Sariyer'e beraber sursek? :)

• Beğen
  • Hahaha
Tepkiler: sahrana ve makaram
En pahalı dropperda dahi en azından yana oynama oluyor. Aldığınızda olmasa bile sonrasında mutlaka olacaktı. Takılacak bir şey değil. Oynama miktarı artınca servis kit ile boşluk yapan pirinç çubukları değiştirince çözülüyor.

Sadece seleyi indirip kaldırdıktan sonra yükseklik ve ortalama ayarını yapmakla uğraşmamak için bile alınır. İnsanın kullanana kadar lazım olduğunu bilmediği şeylerden.
Hafif bi oynama yapacağını tahmin ediyordum. Hareketli sistem sonuçta ama beklediğimden çok az bi hareket var. Elle hissetmek zor, sesten anlıyorsunuz.

Yüksekliği limitlemek iyi bir fikir olabilir belki ama şahsen ihtiyaç duymayacağım muhtemelen. En azından bu kadro ile. Bu gün soğuktan kablo gerilince şenlendi ortalık yalnız biraz. Kablosunu biraz gevşetmem gerekti :)

Bir de madalyonun diğer yüzü var gerçek enflasyonun %100'ün üzerinde olduğu bir ortamda %25 zam yapılması da normal değil.

• Beğen
Tepkiler: mcadirci
Benzer şeyler yaşadım 2022'nin sonunda, ev sahibim evi satacağını söyledi, ben kirayla ilgili karşı bi teklif yaptım, pazarlık yaptık falan filan derken anlaşamadık. Neticede şu an Sancaktepe'de oturuyorum ve Beylikdüzü'de çalışıyorum..

%120 kira zammı yedim bu sabah.
önemli olan kiranın adil değeri şu an ne, %120 zamma rağmen adil değerin altında da olabilir. Son 1 yıldaki gerçek enflasyon %120 zaten

IMG_6832.png

Abilerim ablalarım kardeşlerim, gören duyan alan eden ulaşma imkanı olan olur ise, ücreti mukabilinde,kendisinden rica etsem bana da alsa çok mutlu olurum...🙏

%120 kira zammı yedim bu sabah.

2700'den oturduğum evin son zammında (Haziran) ev sahibim pazarlığı 13 binden başlattı, 6 binde bitti; şu anda yan dairemiz 17 binden kiracısını bekliyor, ev sahibim de Haziran'ı.

önemli olan kiranın adil değeri şu an ne, %120 zamma rağmen adil değerin altında da olabilir. Son 1 yıldaki gerçek enflasyon %120 zaten

Bunu maaş zamlarını yapanlara da hatırlatmak lazım. Kirada yüzdeye değil adil değere bakalım ama maaşta yüzde 49 küsür iyidir, o da ittire kaktıra.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Çok da değil sanki, ya da ben anlayamadım...

Yorumları kontrol edin göreceksiniz.

Custom made aşağıdaki adreste yapıyorlar ama fiyat ne olur Endonezya dan nasıl gelir , bir fikrim yok.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Ricochet
Babam bazı paradoksları kendince yorumlardı:
-Alacağına atmaca kuşu, vereceğine bok kargası-...
Kuşların metaforik anlamları size kalmış...

• Beğen
  • Kızgın
Tepkiler: mcanerg ve Sinyor
2700'den oturduğum evin son zammında (Haziran) ev sahibim pazarlığı 13 binden başlattı, 6 binde bitti; şu anda yan dairemiz 17 binden kiracısını bekliyor, ev sahibim de Haziran'ı.

Bunu maaş zamlarını yapanlara da hatırlatmak lazım. Kirada yüzdeye değil adil değere bakalım ama maaşta yüzde 49 küsür iyidir, o da ittire kaktıra.
Üstat sorunun kaynağı ekonomi yönetimi zaten ama tüm mal ve hizmetlere zam gelirken ev sahiplerinden ''fedakarlık'' beklenmemeli, sonuçta ev kiralamak bir ticaret şekli. Ekonomideki bozulmaya olan öfke -biraz da çaresizlikten- yanlış yere yönleniyor. Şu anki durumda en ideali iki tarafın da uzalşamacı davranıp %50-70 zam yapılması. Emsalleri 30-40bint bye kiralanan eski bir kiracı 5 bin tiye otururken devlet %25 zamma izin veriyor ben daha fazlasını vermem demesi de hakkaniyetli bir yaklaşım değil.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy ve MUSA Ç.
Geri