Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Sırf kanıt olsun diye önceki mesajın devamı olarak paylaşıyorum, en zararsız sanılan golden retriever köpekleri bile ısırganlıkta #3 sırada.
Bu nasil bir istatistiktir yahu :) cevabini biliyorum muhtemelen ama bilimsel hicbir aciklamasi var mi merak ettim.. Bir videoya inanmadan once kaynaklarina bakmak gerek.. Mesela hangi yil, hangi ulke, hangi arastirma, hangi yazi?

Ya da neyse bosverin.. Einstein'in dedigi gibi onyargilari kirmak atom parcalamaktan zor.

• Beğen
Tepkiler: Şenol U.
Scudo
Köpeklerin de insanların da canını korumak için onları beslemememiz gerekli çünkü evcil yaşama uygun değiller.
Yeni bir saptama geldi yaşasın! Köpeklerin kırsal yaşama uygun olmadığını biliyorduk. An itibarı ile evcil yaşama da uygun olmadıklarını öğrendik. MCK'nın bu akşam maşallahı var.

'Ankara'da ağzında 5 tane plastik kelepçe, kırık bacaklarıyla tecavüze uğrayıp öldürülen çocuk. Üzgünüm sana bunu reva görenlerle aynı havayı soluduğum için. Üzgünüm bu yaratıklara da insan dendiği için. Üzgünüm seni korumak için elimden hiçbirşey gelmediği için. Rahat uyu çocuk. Eğer cehennem diye bir yer varsa hayvancıklar için bu dünyadan öte cehennem yok...'
Herşeyi geçtim,şu naif gönderiyi yazan bir insan evladına verilen cevap beni üzdü.
@Sadettin Z. kardeşim inşallah hiç incinmeyesin,ayağına taş değmesin.

Herkesi vicdanının yargısına bırakıyorum..

Selametle..

Sanırım elmalarla armutları toplamaya çalışıyoruz ve sorun çıkıyor. Sahipsiz köpeklerin toplanması, kısırlaştırılması ve barınaklarda koruma altına alınmaları yerel yönetimlerin vazifesidir. Yerel yönetimler vazifelerini yerine getirmiyorsa burada suçu vatandaşa atamazsın. Yasalar sorumluları belirlemiş, görevini yapmayan ve ihmal eden varsa hesabını yargıda verir.

Vatandaş olarak sorumlu olduğumuz tek nokta, görevini yerine getirmeyen yerel yönetimleri seçimle değiştirmek ve yerlerine görevlerini yapacak insanları getirmek. Bunun dışında, "Sahipsiz tüm sokak köpeklerini topluca zehirleyip itlaf edelim" tadında bir kamuoyu yaratmak istiyorsan, burası doğru mecra değil. Ekşisözlük'teki "İttaparlar şöyle böyle" başlıkları altına yorum yazabilirsin.
Belediye görevini yapmasın diye eylem yapan kendileri. Vatandaş dediğiniz yasalara saygı gösterir. Lütfen biraz ciddiyet. Bu suçun işlendiği hayvan bir sahipsiz köpek.
Bu nasil bir istatistiktir yahu :) cevabini biliyorum muhtemelen ama bilimsel hicbir aciklamasi var mi merak ettim.. Bir videoya inanmadan once kaynaklarina bakmak gerek.. Mesela hangi yil, hangi ulke, hangi arastirma, hangi yazi?

Ya da neyse bosverin.. Einstein'in dedigi gibi onyargilari kirmak atom parcalamaktan zor.
O videoyu sırf bunun için koydum, kulak arkası edemeyin diye.

Yazdıklarınıza inanamıyorum @Mete Can Karahasan. Yanlış anlıyor olmayı diliyorum.

Bir insanın nasıl olup da bu hayvancağıza tecavüz edebildiğini ve onu işkenceyle öldürebildiğini konuşmamız gerekmiyor mu? Ne belediyesi? Ne görevi?

Bu insanın şu an serbestçe toplumda varlığını sürdürüyor olması kimseyi korkutmuyor mu?

Bunu yapan yakalanmazsa sıradaki kurban bir köpek olmayacak muhtemelen.

Yazdıklarınıza inanamıyorum @Mete Can Karahasan. Yanlış anlıyor olmayı diliyorum.

Bir insanın nasıl olup da bu hayvancağıza tecavüz edebildiğini ve onu işkenceyle öldürebildiğini konuşmamız gerekmiyor mu? Ne belediyesi? Ne görevi?

Bu insanın şu an serbestçe toplumda varlığını sürdürüyor olması kimseyi korkutmuyor mu?

Bunu yapan yakalanmazsa sıradaki kurban bir köpek olmayacak muhtemelen.
İşte o yüzden yasalar önemli. Belediyesi görevi diyorsun, belediyenin görevi bu köpekleri korumak. Biz insanlar da köpeklerden, köpekler de insanlardan korunsun diyoruz. Allah aşkına haklar yasalar tarafından korunur diye nutuk mu dinlemek istiyorsunuz benden? Bu hayvan sahipsiz, korumak istiyorsanız sahiplendireceksiniz. Yasalar önünde sahipli köpeklerle eşit tutacaksınız. Ondan sonra hesap sorabilirsiniz. Lütfen hiçbirşey yapmadan birbirinize destek olmaya çalışmayın, çünkü bunun hiçbir kimseye faydası yok. Benim burama geldi, konuşup iç rahatlatan insanlar beni rahatsız ediyor.

Ülkenin her tarafından adilik, bayağılık fışkırıyor. Otomobil sürmeyi "erkeklik" olarak gören ilkel zihinli bir piç. Ve bu 17 yaşındaki piçin egosunu şişirdikçe şişiren, emrine amade Porsche araba veren paralı ama ahlaksız ebeveynler, çocukları ölümlü kazaya sebep olunca daha kim oldukları teşhis edilmeden ilk uçakla yurtdışına kaçıyor. Baba, hayattaki en büyük amacı büyük ve kalkık popoya sahip olmak olan pespaye kadınlara "brazilian lift" yaparak para basan, bir "estetik" (tıp dalını kirleten bir şeydir görüşümce) doktoru. Anne, erkeğe maddi gücü için varmış, ama baba sonra başkasına upgrade yaptığı için atılmış bir golddigger. 1976 yapımı Aile Şerefi isimli film gözümde canlandı bu vakayı görünce.

Ülkenin her tarafından adilik, bayağılık fışkırıyor. Otomobil sürmeyi "erkeklik" olarak gören ilkel zihinli bir piç. Ve bu 17 yaşındaki piçin egosunu şişirdikçe şişiren, emrine amade Porsche araba veren paralı ama ahlaksız ebeveynler, çocukları ölümlü kazaya sebep olunca daha kim oldukları teşhis edilmeden ilk uçakla yurtdışına kaçıyor. Baba, hayattaki en büyük amacı büyük ve kalkık popoya sahip olmak olan pespaye kadınlara "brazilian lift" yaparak para basan, bir "estetik" (tıp dalını kirleten bir şeydir görüşümce) doktoru. Anne, erkeğe maddi gücü için varmış, ama baba sonra başkasına upgrade yaptığı için atılmış bir golddigger. 1976 yapımı Aile Şerefi isimli film gözümde canlandı bu vakayı görünce.

Kan parası verir yırtarlar,zenginin paraya geçer sözü!
İşte o yüzden yasalar önemli. Belediyesi görevi diyorsun, belediyenin görevi bu köpekleri korumak. Biz insanlar da köpeklerden, köpekler de insanlardan korunsun diyoruz. Allah aşkına haklar yasalar tarafından korunur diye nutuk mu dinlemek istiyorsunuz benden? Bu hayvan sahipsiz, korumak istiyorsanız sahiplendireceksiniz. Yasalar önünde sahipli köpeklerle eşit tutacaksınız. Ondan sonra hesap sorabilirsiniz. Lütfen hiçbirşey yapmadan birbirinize destek olmaya çalışmayın, çünkü bunun hiçbir kimseye faydası yok. Benim burama geldi, konuşup iç rahatlatan insanlar beni rahatsız ediyor.
Köpek fobiniz var belli ki,bence en kısa zamanda bir tane sahiplenin derim ne acayip bir duygu olduğunu göreceksiniz,kanun nizam cart curt geçelim bunları hocam,siz hiç bir insana tcvz edip öldürmüş bir hayvan gördünüzmü? insanoğlu yeryüzündeki en pislik ve tehlikeli yaratıktır!
dip not; şu lafı çok severim,bir köpeğin dostluğu,bir dostun köpekliğinden iyidir!

Ve bu 17 yaşındaki piçin egosunu şişirdikçe şişiren, emrine amade Porsche araba veren paralı ama ahlaksız ebeveynler, çocukları ölümlü kazaya sebep olunca daha kim oldukları teşhis edilmeden ilk uçakla yurtdışına kaçıyor.

Yargısız infaz yapmak istemem, lakin trafik kazası sonrasında olay yerinden kaçan sürücüler %99 olasılıkla alkol veya uyuşturucu madde etkisi altında olan kişiler. Bu çocuk da muhtemelen uyuşturucu madde kullanıp direksiyona geçmişti. Şimdi yurtdışında anasıyla birlikte, kanındaki uyuşturucu maddenin testlerle ölçülemeyeceği zamana kadar bekleyip, dönüp o şekilde teslim olacak.

Sonra da kan parası, şikayetini geri çekme, "bak aptal olma, yetim çocuğunun geleceğini düşün, al şu parayı olay kapansın" pazarlığı başlar. Çocuğun anası da babası da kodamanlardan, kesenin ağzını açacaklardır.

• Üzgün
Tepkiler: makaram
Yine sahipsiz köpeklerle ilgili bir kavga kıyamet gidiyor da, her iki tarafın da savını anladığımı düşündüğüm için şu an her iki tarafın da birbirini anlamadığını çok net görebiliyorum.

Bu arada şunu da söylemeden geçemeyeceğim; bir köpeğin öldürülmesi, tecavüze uğraması bu kadar dramatik ve infial yaratan bir olayken, tecavüze uğrayan, öldürülen hayvan eşek olduğu zaman fıkralar düzülüp komedi filmlerine konu ediliyor. Burda fikirlerini açan kişileri rahatsız etmek değil niyetim, sadece devlet iradesinin, kamuoyunun genel yöneliminin ne şekilde tezahür ettiğini göstermeye çalışıyorum. O halde burda da böylesi bir kısır tartışmanın pek bi faydası olmayacaktır kimseye, zira artık bu bizim kültürümüz olmuştur. Daha önce ilgili başlıkta da yazmıştım, çevremde haftada 1-2 defa Ömerli civarlarındaki sahipsiz köpekleri beslemezse uyku uyuyamayan, bu sevap pointleri toplayamadığı için çok üzülen insanlar var ve her gittiklerinde de arabaların altında kalmış, hemcinsleri tarafından parçalanmış o hayvanları görmelerine rağmen devam ediyorlar bunu yapmaya.

Sahipsiz köpek konusuyla UNICEF tarzı organizasyonların gelişmemiş ülkelerdeki açlıkla mücadele eden insanlarla ilgili faaliyetlerini birbirine çok benzetiyorum.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Köpek besleyenlerin samimiyetsizliği iğrenç boyutta. Konu kendilerine gelince kanun nizam umurlarında değil, konu başkalarının işledikleri suçlar olunca mangalda kül bırakmıyorlar. Arkadaşlar uygulamadığınız yasaları dilinizden düşürmemenizden bıktım.
Köpekler sahipsizse bu sizin suçunuz. Koskoca Ankara Belediye Başkanı bile sizin şerrinizden korktuğu için sahipsiz köpekleri toplama görevini yerine getirmek için sizden temayül yoklaması yapıyorsa, böyle belediye vazifesi yürümez.
1. Tüm köpekler toplanıcak,
2. Köpekçiler 5199. kanunun 13. maddesinin uygulanmasına engel olmaktan ceza alıcaklar,
3. Tüm köpeklere çip takılacak. Sokak köpeği kavramı tarih olucak. Besleyenlere para cezası gelicek, besledikleri köpeklerin kısırlaştırma bedeli kendilerine ceza olarak kesilecek.
Yasaların olmadığı yerde insanlık da yoktur. Söke söke sizden yasaların erkini geri alıcaz, sizi de kanun kaçakları olarak tarihe yazıcaz. Ondan sonra medeni olmayı öğreniceksiniz.

Yasaların olmadığı yerde insanlık da yoktur. Söke söke sizden yasaların erkini geri alıcaz, sizi de kanun kaçakları olarak tarihe yazıcaz. Ondan sonra medeni olmayı öğreniceksiniz.

Şu son kısımdan "Köpekçiler beka sorunudur" manası çıkıyor. Köpekaka falan diye bir yafta da uydurduk mu tamamdır :)

• Beğen
Tepkiler: Can Çelik
Zincir yağı bisikletçinin ojesidir :koptum: :koptum: :koptum:

Kafama koydum bisikletimi yaptırayım ilk haftasonu Sakarya'dan Gebze'ye oradan da İstanbul'a gideceğim. Şimdiden aşırı derecede heyecanlıyım 😃 tek gözümü korkutan şey yolda yeterli karbonhidratı alamamak. Onu da bir şekilde hallederim.

Fakirin çocuğu devlet okullarında okusun
Aklına vatan ,millet,bayrak sevgisi yerleşsin
Zenginin çocuğu Harvard’ta,Oxford’ta okusun da
Yol göstersin fakirin çocuğuna
Vatanseverlik öğretsin milyonluk villasının içinden
Fakir de yetinmeyi bilsin canım ,amma da açgözlü bu fakirler canım
Ev istiyor,araba istiyor,bir de tatile gitmek istiyor
Otur oturduğun yerde fakir ,al maaşını kiranı öde ,3 çocuğunu okula gönder
He bir de Allah’a şükretmeyi unutma sakın
Ne kadar nankör bu fakirler canım
İş beğenmiyorlar
Senin neyine doktor ,mühendis olacaksın ,ülke yöneteceksin
Git sanayiye usta ol,mutfakta aşçı ol,sokakta çaycı ol
Ne yapsak yaranılmıyor
Otur oturduğun yerde fakir
Kullan oyunu ,gerisine karışma,sana fikir soran olmadı
Şimdi devam et çalışmaya
Çalış,çalış,çalış
Nankör olma ,şükret fakir!!!

İş beğenmiyorlar
Ne yapsak yaranılmıyor
Şimdi devam et çalışmaya
Çalış,çalış,çalış
Müsadenizle bir iki söz de ben ekleyeyim...
.....
Beslediğim hayvan kadar değerin yok senin.
Sen kimsin ulan, önce onu öğren bir.
Doğdun diye bir şeylere sahip olabileceğini mi sandın?
Sus konuşma şükret FAKİR.
:(

Bizim toplumda bir yanılgı var, zenginlerin çocuğu doktor makinesi müh gibi emek yoğun meslekleri seçmez.

• Beğen
Tepkiler: MutluGezgin
İş beğenmiyorlar
Ne yapsak yaranılmıyor
Şimdi devam et çalışmaya
Çalış,çalış,çalış

Fakirin çocuğu askerde ölür. "Şehit oldu, peygamber makamına çıktı" derler. "Şehit ailesi olmak herkese nasib olmaz, şanslısınız. Kıymetini bilin, ağlayıp zırlayıp durmayın" diye de nasihat ederler. Şehit cenazesindeki birkaç kuru taziyeden sonra da, zırhlı lüks makam arabalarına biner ve arkalarına bakmadan çekip giderler. O anne baba ise, çocuklarıyla beraber mezara girmiştir çoktan; onlar artık yaşayan birer ölüdürler.

Şu peygamber makamı dedikleri yer de gecekondu mahallesine döndü. Hep fakir fukaranın, garip gurebanın çocukları yerleşiyor oraya. Kodaman işadamının, siyaset esnafının, devletten ballı ihale kovalayan müteahhidin, omzu kalabalık paşanın çocukları bir türlü çıkamıyor o şerefli makama.

Neler yapmadık şu vatan için.
Kimimiz öldük,
Kimimiz nutuk söyledik!

Herkes her şeyi biliyor, sürekli başkasına akıl verme hastalığına tutulmuşlar. Meşhur bir lafı hatırlatayım, ''ilk taşı en günahsızınız atsın''
Sen hayatında her şeyi düzelttin mi de güzel kardeşim, bana ona buna akıl vermeye sıra geldi?

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Geri