Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Son günlerde sıkça karşıma çıkıyor magnezyum alın falan diye.Nedir bu magnezyumun esprisi ? İnsanlar eczaneden üzerinde “ ilaç değildir” ibaresi bulunan bu magnezyum takviyelerini alıyor ve herkese de öneriyor.

Magnezyum ile ilk tanışmam eşimin hamileliğinde olmuştu. Kramp ve kasılmalara karşı magnezyum kullanıyordu.

O zamanlar fitness yapıyordum ve doğal olarak kas ağrılarım olurdu. Kas ağrılarıma iyi gelir diye, ben de ZMA kullanmaya başladım (magnezyum ve çinko) takviyesi. Düzenli spor yapanlara ZMA iyi geliyor diye düşünüyorum. 30lu yaşlarımda etkilerini bariz bir şekilde hissederdim ama şu an ZMA kullandığım zaman vücudumda hissettiğim bir değişiklik olmuyor.

Kıkırdaklara iyi geliyor diye bi doktor glukozamin kullanmam için Kartix diye bi ürün vermişti, başka bir doktora sorduğumda neye yaradığını tarım bakanlığına sormam gerektiğini söylemişti :) Yanlışsa doğrusunu bilen arkadaşlarımızdan düzeltmelerini rica etmiş olayım bu vesileyle.

Bel ve omuz ağrılarımdan dolayı ben de ara sıra kullanıyorum. Ne kadar faydası oluyor bilmiyorum ama faydası oluyor diye düşünüyorum. Ölçülebilen bir etkisi yok tabi ki de ama son zamanlarda bel ve omuzum idare ediyor (bu cümleyi her söylediğimde sanki nazar değecekmiş gibi hissediyorum).

Tarım bakanlığı onaylı yerli malı kullanıyorum. Diğer markalar benim ekonomik sınırlarımı aşıyor. Bir kutu takviye bin lirayı bulabiliyor.

PS: ZMA ve glukozamin/MSM haricinde takviye kullanmıyorum :)

• Beğen
Tepkiler: speedymammy
Scudo
hangi birine göstereceksin biz de tapuya Aslan soyismimizde R olmadığını kimlik ibraz ederek anlatıyoruz ama tapuda var diyor.

Devletle ilişkiler öyle kolay değil.
İlk kez otomatik ve göbekten vitesli bisiklet sürdüm, komşum Salcano almış hoşuma gitti ama gidon uzunlu

Yol bisikletinde bagaj kullandınız mı hiç ? Tailfin harici uygun bir seçenek var mıdır ?

ankarajpg-Zppr15jsPUGBVbqD6YKk8g.jpg

Ankara'da ağzında 5 tane plastik kelepçe, kırık bacaklarıyla tecavüze uğrayıp öldürülen çocuk. Üzgünüm sana bunu reva görenlerle aynı havayı soluduğum için. Üzgünüm bu yaratıklara da insan dendiği için. Üzgünüm seni korumak için elimden hiçbirşey gelmediği için. Rahat uyu çocuk. Eğer cehennem diye bir yer varsa hayvancıklar için bu dünyadan öte cehennem yok... :agla:

(link)

@Sadettin Z. Bu ülke, böyle suçlar işleyen şahıslar devlet eliyle "öldürülmeden" düzelmez. Böyle bişey de yapmayacaklarına göre, bu ülke düzelmez. Her gün başka bir tecavüz, şiddet, cinayet görmeye devam ederek yaşayıp, geberip gideceğiz.

Bunu yapan köpekler olunca hiç sesiniz çıkmıyor. Köpeklerle insanlar aynı ortamda yaşayamaz.

Bunu yapan köpekler olunca hiç sesiniz çıkmıyor. Köpeklerle insanlar aynı ortamda yaşayamaz.
Olayı çarpıtma. "İnsanlar köpek öldürmemeli. Ama köpekler insan öldürebilir" gibi bişey diyen yok burada. Suyu bulandırma. Haddini bil.

315349 dosyayı görüntüle

Ankara'da ağzında 5 tane plastik kelepçe, kırık bacaklarıyla tecavüze uğrayıp öldürülen çocuk. Üzgünüm sana bunu reva görenlerle aynı havayı soluduğum için. Üzgünüm bu yaratıklara da insan dendiği için. Üzgünüm seni korumak için elimden hiçbirşey gelmediği için. Rahat uyu çocuk. Eğer cehennem diye bir yer varsa hayvancıklar için bu dünyadan öte cehennem yok... :agla:

(link)
Hindistanı geçtik yahu bu nedir? Bu nasıl bir vahşilik, bu nasıl bir vicdan yoksunluğu?
Kanım dondu.

Nefret söylemi.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin

İnsan formunda dolaşan varlıkların yaptıklarını yapabilecek kadar vahşi bir hayvan yok, hiç olmadı. Ama sizin içinizde merhametin kırıntısı bile kalmamış olacak ki, köpekler ile insanların son 8000 yıldır yaptıkları gibi aynı ortamı paylaşamayacağı zırvasını ortaya atmışsınız.

Kafanızı ara sıra kumdan çıkarıp etrafınıza baksanız, ki bunu sizden istemek çok fazla biliyorum, içinde hayvan ve doğa sevgisi olan milyarlarca insanın köpeklerle, kedilerle, kuşlarla, balıklarla ya da başka birçok hayvanla beraber yaşayabildiğini farkederdiniz.

İnsan formunda dolaşan varlıkların yaptıklarını yapabilecek kadar vahşi bir hayvan yok, hiç olmadı. Ama sizin içinizde merhametin kırıntısı bile kalmamış olacak ki, köpekler ile insanların son 8000 yıldır yaptıkları gibi aynı ortamı paylaşamayacağı zırvasını ortaya atmışsınız.

Kafanızı ara sıra kumdan çıkarıp etrafınıza baksanız, ki bunu sizden istemek çok fazla biliyorum, içinde hayvan ve doğa sevgisi olan milyarlarca insanın köpeklerle, kedilerle, kuşlarla, balıklarla ya da başka birçok hayvanla beraber yaşayabildiğini farkederdiniz.
Aynı hassasiyeti sizden de bekliyorum. Bunu yasalar da bekliyor demek ki, yasak köpek türleri için ayrı sınırlayıcı tanımlar kullanılmış ama siz her konuda olduğu gibi yasaların insanlar için olduğunu görmemeyi seçiyorsunuz ve hem insanların hem canlıların mağdur olmasına şahitlik ediyorsunuz.

Yasak köpek türleri ne alaka?

Yasak köpek türleri ne alaka?
Yasak kedi türü yok, köpekler ise gözetim altında tutulması gereken hayvanlar. Herkesin tehlikeli sandığı pitbullardan çok daha fazla insanı golden retriever köpekler ısırıyor.
Özetle, bu suçu işleyen köpeğin sahibi olsaydı hapiste olacaktı ama köpekseverlerin aymazlığı sayesinde dışarıda.

Özetle, bu suçu işleyen köpeğin sahibi olsaydı hapiste olacaktı ama köpekseverlerin aymazlığı sayesinde dışarıda.
Hekimim demiştin sanırım. Sözlü ifadede de bu kadar yeteneksiz misin merak ediyorum. Hastalara derdini nasıl anlatıyosun sen?

Şu yaşıma kadar bir canlıyı öldürdükten sonra ırzına geçen (ya da tam tersi, ırzına geçtikten sonra öldüren) köpek haberi okumadım. Lakin her iki fiili hayata geçiren birçok insanla ilgili haberler okuduğumu hatırlıyorum.

Şu yaşıma kadar bir canlıyı öldürdükten sonra ırzına geçen (ya da tam tersi, ırzına geçtikten sonra öldüren) köpek haberi okumadım. Lakin her iki fiili hayata geçiren birçok insanla ilgili haberler okuduğumu hatırlıyorum.
Ben de diyorum ki köpek sahipsiz olmazsa suç cezasız kalmaz. Yoksa suçun cezalandırılmasına mı karşısınız, korkunuz ne?
Hekimim demiştin sanırım. Sözlü ifadede de bu kadar yeteneksiz misin merak ediyorum. Hastalara derdini nasıl anlatıyosun sen?
Sırf kanıt olsun diye önceki mesajın devamı olarak paylaşıyorum, en zararsız sanılan golden retriever köpekleri bile ısırganlıkta #3 sırada. Köpeklerin de insanların da canını korumak için onları beslemememiz gerekli çünkü evcil yaşama uygun değiller. Sahipsiz oldukları için işlenen suçlardan da mesulsünüz çünkü kanunları hiçe sayıyorsunuz. Hayvanları Koruma Kanunu'nda toplanan evcil hayvanlar bırakılır yazmıyor. Buna önceden değinmiştim.

Ben de diyorum ki köpek sahipsiz olmazsa suç cezasız kalmaz. Yoksa suçun cezalandırılmasına mı karşısınız, korkunuz ne?

Sanırım elmalarla armutları toplamaya çalışıyoruz ve sorun çıkıyor. Sahipsiz köpeklerin toplanması, kısırlaştırılması ve barınaklarda koruma altına alınmaları yerel yönetimlerin vazifesidir. Yerel yönetimler vazifelerini yerine getirmiyorsa burada suçu vatandaşa atamazsın. Yasalar sorumluları belirlemiş, görevini yapmayan ve ihmal eden varsa hesabını yargıda verir.

Vatandaş olarak sorumlu olduğumuz tek nokta, görevini yerine getirmeyen yerel yönetimleri seçimle değiştirmek ve yerlerine görevlerini yapacak insanları getirmek. Bunun dışında, "Sahipsiz tüm sokak köpeklerini topluca zehirleyip itlaf edelim" tadında bir kamuoyu yaratmak istiyorsan, burası doğru mecra değil. Ekşisözlük'teki "İttaparlar şöyle böyle" başlıkları altına yorum yazabilirsin.

Geri