MutluGezgin
Daimi Üye
- Tepki
- 455
- İsim
- Ali
- Başlangıç
- 1983—84
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Son günlerde sıkça karşıma çıkıyor magnezyum alın falan diye.Nedir bu magnezyumun esprisi ? İnsanlar eczaneden üzerinde “ ilaç değildir” ibaresi bulunan bu magnezyum takviyelerini alıyor ve herkese de öneriyor.
Magnezyum ile ilk tanışmam eşimin hamileliğinde olmuştu. Kramp ve kasılmalara karşı magnezyum kullanıyordu.
O zamanlar fitness yapıyordum ve doğal olarak kas ağrılarım olurdu. Kas ağrılarıma iyi gelir diye, ben de ZMA kullanmaya başladım (magnezyum ve çinko) takviyesi. Düzenli spor yapanlara ZMA iyi geliyor diye düşünüyorum. 30lu yaşlarımda etkilerini bariz bir şekilde hissederdim ama şu an ZMA kullandığım zaman vücudumda hissettiğim bir değişiklik olmuyor.
Kıkırdaklara iyi geliyor diye bi doktor glukozamin kullanmam için Kartix diye bi ürün vermişti, başka bir doktora sorduğumda neye yaradığını tarım bakanlığına sormam gerektiğini söylemişti Yanlışsa doğrusunu bilen arkadaşlarımızdan düzeltmelerini rica etmiş olayım bu vesileyle.
Bel ve omuz ağrılarımdan dolayı ben de ara sıra kullanıyorum. Ne kadar faydası oluyor bilmiyorum ama faydası oluyor diye düşünüyorum. Ölçülebilen bir etkisi yok tabi ki de ama son zamanlarda bel ve omuzum idare ediyor (bu cümleyi her söylediğimde sanki nazar değecekmiş gibi hissediyorum).
Tarım bakanlığı onaylı yerli malı kullanıyorum. Diğer markalar benim ekonomik sınırlarımı aşıyor. Bir kutu takviye bin lirayı bulabiliyor.
PS: ZMA ve glukozamin/MSM haricinde takviye kullanmıyorum