Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Scudo
Ben kimseyi uyarmam mesela, demin de markette biri gelip bana ''hayatım karpuz öyle seçilmez'' diye anlatmaya başladı. Hoş değil.

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Aranızda çok sık eldiven eskiten var mı? Hangi eldiveni alırsam alayım özellikle yazlık eldivenlet üç ay içerisinde avuç içi ve parmak kısımları parçalanıyor.

Aranızda çok sık eldiven eskiten var mı? Hangi eldiveni alırsam alayım özellikle yazlık eldivenlet üç ay içerisinde avuç içi ve parmak kısımları parçalanıyor.
Hayatımda ilk defa bugün yazlık eldiven kullanmaya başladım belki o yüzden yorum yapmam boş konuşmak gibi olabilir ama bir fikrim var; avuç içlerimde egzama var ve özellikle yazın sıcaklarda bisiklet sürdüğümde avuç içlerimin gidona yaslanan kısımlarına kayıyor tahriş olan kısımlar. Karın ve sırt kaslarım çok kuvvetli olmadığı için gidona fazla yükleniyorum. Muhtemelen ellerim gibi eldivenler de hızlıca parçalanacak.

Yani demem o ki; gidona fazla yükleniyorsanız belki bu hızlandırıcı bi sebep olabilir mi acaba?

Bisiklet ayarlarını yaparken ağırlık arkaya kayınca makatta ağrı öne kayınca da bilekte ağrı kartal tünel sendromu ve eldivenlerde aşınma hızlı oluyor
1719511683887.png

Bu senenin granfondolarinin oldugu bir baslik vardi tam plan yapmalik ama bulamadim nedense :kötü: silindi mi acaba..

Karın ve sırt kaslarım çok kuvvetli olmadığı için gidona fazla yükleniyorum. Muhtemelen ellerim gibi eldivenler de hızlıca parçalanacak.

Yani demem o ki; gidona fazla yükleniyorsanız belki bu hızlandırıcı bi sebep olabilir mi acaba?

Evet gidona biraz fazla yükleniyorum sanırım çünkü ön kollarım ve ellerimde belirli bir zaman sonra ağrı ve uyuşukluk oluşuyor. Belki gidon boğazını biraz yükseltirsem bu sorun ortadan kalkabilir teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Ben kimseyi uyarmam mesela, demin de markette biri gelip bana ''hayatım karpuz öyle seçilmez'' diye anlatmaya başladı. Hoş değil.
Sokak köpeğine mama aldım diye yanıma yaklaşıp. Abbeyy benim beş çocugimm.. Var bana para virsene diyen bir "NEANDERTHALE" bir kutu prezervatif almışdım, dedim sen bunu başucundan ayırma bol, bol da kullanma demişdim lazım olur..

• Beğen
Tepkiler: geniusbjk
İzlemenizi tavsiye ederim.

"Millet olarak başardık" dememiş, kendi adlarına konuşmuş. Oynayalım, devam!
Sanki gri listeye ben soktum ülkeyi ne utanmaz adamlar bunlar ya! yakında siz akplisiniz diye çamur atmazlarsa ben bişey demiyorum! ftö olaylarından örnekle söyledim!

Sokak köpeğine mama aldım diye yanıma yaklaşıp. Abbeyy benim beş çocugimm.. Var bana para virsene diyen bir "NEANDERTHALE" bir kutu prezervatif almışdım, dedim sen bunu başucundan ayırma bol, bol da kullanma demişdim lazım olur..
Benziyor mu? :D
IMG_4052.jpeg

Yol bisikleti çok rahatsız edecek seviyede sert ve sarsıntılı geliyordur. (Malum ülkenin bozuk yolları çok sarsıyor). Ama onun verdiği hafiflik, serilik ve hızlılık duygusunu çok ta kaybetmek istemiyorsundur. Bozuk yolların da içinde olduğu uzun geziler planlıyorsundur.
Dağ bisikleti gibi ağır arazi şartlarına girmiyorsundur, dağ taş tırmanmıyor, hoplamıyor, zıplamıyorsundur. Yine de arkadaşlarının arkasından hafif patika ve arazilere de girebileyim çok ta rahatsız olmadan diyorsundur.
Bu durumda Gravel neden olmasındır?
Aslında cevap tam olarak bu

Elinde bir dağ bir de yol varsa, çakıla gerek yok. Ama elinde bunlardan sadece biri varsa, ya da ikisi de olup ev ortamında bisiklet sadeleşmesine gitmek istiyorsan ve dediğim şekillerde kullanım sana daha pratik ve doğru geliyorsa, elindekini satar çakılını alırsın :krnz:.

Evde sadeleşme isteği de ayrı bir konu abi. 80 cm gidon ile bisikleti evde biraz zor zaptediyorum. Evde küheylan var gibi. Duvara assan olmuyor. Ortada dursa olmuyor.

O gravel alma eşiği sık sık benimde aklıma gelen ve hatta aklımın bir köşesinde sabit duran bir fikir. Şimdi bizim balkon kapalı ve büyük olmasına rağmen yol bisikleti üstte asılı dağ bisikleti altta ama bir gidon var çevirsem bu sefer 29" teker çıkıyor. Bir de her sürüşte 4 kat indir çıkar bina içi dar olduğu için zor oluyor. Aklımda gravel olarak net anlamda bir model bile var ama onun için Almanya'ya gitmem şart.
(link) veya (link) hem mevcutta 2XL kadrosu var tam benlik. Tabi bende birde XL veya 2XL kadro durumu söz konusu olduğu için istesem de olmuyor.

Vaktiyle şu bisiklet küçük gelmemiş olsa çok daha farklı olurdu.

IMG_20200927_235844.jpg

Yol bisikletim ilanda duruyor ve saçma fiyat teklifleri geliyordu. Hatta geçenlerde birisi ile telefonda konuştuk 8bin vereyim dedi. Üşenmedim CarrefourSA'ya gidip 8bine satılan isimsiz çocuk bisikletinin fotoğrafını çekip arkadaşa ilettim "sen 8000'e bunu al" diyerek kendisini engelledim. Geçtiğimiz gün Team Vision 35 jant seti ve aşırı uygun fiyatlı gelmesi ile inceledim ve satın aldım lastikleri de hallettiğimde yol bisikleti ile işe gidip gelmeye devam edeceğim. Dağ bisikletini çukur, mazgal ve rahatlığını sevsem de yol bisikletinin çeviklik ve hızlanmasını özlüyorum.

Bir süredir takip ettiğim ultra bisikletçilerden birisi olan (link) geçtiğimiz günlerde içinde bulunduğu Komoot Women’s Badlands Rally 2024 etkinliği ile Türkiye'ye giriş yaptı.(yanlış bilmiyorsam) Kendisi daha önceleri çeşitli başarılara imza atmıştı. Günün fotoğrafı bölümünde bir kaç sefer bisikleti ve bikepacking kombinasyonu hoşuma gittiği için paylaştığımı hatırlıyorum. Bu tur kapsamında şu anda Samsun'a doğru ilerliyor. Forumda bir hayli Samsunlu sağlam bisikletçi var belki ilgisini çeken olur diye paylaşmak istedim. Aklıma gelen bir kaç Samsunlu'yu etiketliyeyim @TeamO2.cc ve takım aynı isimdeki takım üyeleri, @sccetin , @samet akkaya @Rhodiumm. Aklıma gelmeyenler kusura bakmasın. Denizli'den geçiyor olsa işten izin alır muhakkak bir rotada eşlik etmek en azından görmek isterdim. Takdir ettiğimi bireysel sporculardan. Tabi arkasında Specialized gibi bir markada olsa.

Rota ve Tur Bilgisi: (link)
Şuan kullanmış olduğu bisikleti ve ekipmanları : (link)
(link)
Öte yandan Lael maşallah canavar gibi gidiyor. Kadının 2024yılında sürmüş olduğu kilometre benim bisiklet sürme hayatıma eşit desek benim ki eksik bile gelebilir.
2.JPG

Son olarak vardiyasız cumartesi yarım gün pazar tatil diye girdiğim iş yerinden bıkkınlık geldi. Ocak, Mart, Nisan, Mayıs ve Haziranın bayram öncesi haftaları boyunca şehir dışında sabah 8 akaşm 10 şeklinde çalışıp aldığımız mesailerden dahi laf yedik. Ben hafta sonu bisiklet biner trekking yaparım derken vardiyalı işten beter duruma geldim. Eve sadece ıuyumaya geliyorum. Yaptığım işi seviyor olsam da patronum Onur Babacan2ın videosundaki "Anadolu Çomarı" tanımının neredeyse aynısı. Küçük bir örnek vereyim makine kurulumu için gittiğimiz firmanın patronu bir pazar iş azaldı diye bahçesine götürdü ve mangal yakıp sağ olsun yedirdi. Bizim patron ise Denizli'ye dönünce bizi diğer çalışlanlar şikayet edip "işe gelince hepsi kaçacak delik arıyor, totoları yemiyor salaklanıyorlar ama mangal olunca 750gram köfteyi yiyorlar" demiş. Bunu sadece iş arkadaşlarıma dese bir derece derdim ama hiç adını bilmediğim bir adamın girdiğim elektronikçi de konuşurken "x abi sizi İstanbul'a götürüp gezdiriyormuş, hatta geçenler mangal yapmış yedirmiş ne kral adam be" dediğini duyunca işler biraz zıvanadan çıktı. Doğrudan bana veya dolaylı yoldan bana gelen fazlası ile hakaretler var. Geçenlerde gidip yüzüne 2-3 tanesini sorunca acayip seri "R" yaprak konuyu değiştirip dükkandan çıktı. Galiba ekim ile 1 yılı tamamlayamadan yolları ayıracağım.

Geri