Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Bu modemi uzun zaman önce aldım.Evdeki ttnet fiber modemi söküp bunu taktım.Bağlantı ayarlarını yaptım.Bu modem değil mi ? Router mı ? Çünkü internete bağlanamadım.Eski modemi takınca giriyorum internete ancak bunu bağlayınca internete giremiyorum.Yani bu modem değil mi ,router mı ?O yüzden mi olmuyor ?319357 dosyayı görüntüle

Bu cihaz router ve vdsl modem özelliklerini barındırıyor. Eğer wan girişi varsa servis sağlayocınıza bağlı olarak router modunda kullanabilme ihtimaliniz var. Fiber bağlantıda modem olmaz , Gpondan(fiber kablo ile gelen sinyali dönüştürür) çıkan cat kabloyu routera bağlarsınız. (Fiber çeşitlerine göre bu işlem , apartman girişinde ya da evinizin içinde yapılır.) Servis sağlayıcılar da router verirler. Bazı iss ler cihazların mac idlerini kendi taraflarında eşlerler ve farklı cihaz kullanımını engellerler. Bunun için yeni birçok routerda mac clone menusu bulunur. Eski cihazınızın mac adresini kopyalayabilirsiniz. Bazı durumlarda hiç kullanılamayabiliyor, bu durumda iss in verdiği router bridge moda alınıp routing işlemi ikinci bir cihaza yaptırılabilir.

Scudo
Bu cihaz router ve vdsl modem özelliklerini barındırıyor. Eğer wan girişi varsa servis sağlayocınıza bağlı olarak router modunda kullanabilme ihtimaliniz var. Fiber bağlantıda modem olmaz , Gpondan(fiber kablo ile gelen sinyali dönüştürür) çıkan cat kabloyu routera bağlarsınız. (Fiber çeşitlerine göre bu işlem , apartman girişinde ya da evinizin içinde yapılır.) Servis sağlayıcılar da router verirler. Bazı iss ler cihazların mac idlerini kendi taraflarında eşlerler ve farklı cihaz kullanımını engellerler. Bunun için yeni birçok routerda mac clone menusu bulunur. Eski cihazınızın mac adresini kopyalayabilirsiniz. Bazı durumlarda hiç kullanılamayabiliyor, bu durumda iss in verdiği router bridge moda alınıp routing işlemi ikinci bir cihaza yaptırılabilir.

İşin ilginç yanı modemi ethernet ile bilgisayara bağlıyorum ama modem arayüzüne erişemiyorum,bağlantı kuramıyorum.Aynı şeyi cep telefonuyla deniyorum.Modemin arayüzüne girip işlem yapabiliyorum.

Doğa yanan yerlerden, ormanlardan yangın sonrası villa, devremülk, tatil köyü olarak yeniliyor..... eyyy!!! Gurban olduğum rabbim nelere kadirsin...

• Üzgün
Tepkiler: Can Çelik
Doğa yanan yerlerden, ormanlardan yangın sonrası villa, devremülk, tatil köyü olarak yeniliyor..... eyyy!!! Gurban olduğum rabbim nelere kadirsin...
Daha durun siz. Bu sevgisiz, merhametsizler, masum hayvancağızların kanına girecekler; onlardan sadece ve sadece birinin bile olsa zikrine öyle bir çarpacaklar ki her şeyin mutlak sahibi, her şeyin en doğrusunu bilen kudret sahibi Allah Azze ve Celle işte o zaman hepimizden zulmedenden, zulme ses çıkarmayandan ağacın, otun, hayvanın börtünün böceğin hesabını soracak.
Allah kimsenin hakkını kimse de bırakmaz. Belki geç olur, belki bu dünyada olmaz belki öbür dünyaya bırakır. Ama bir şekilde olur.
Böyle yazınca milletin zoruna, ağrına gidiyor ama ben demiyorum Allah diyor.

arada hanımla kavga edip rüştünü ispatlamaya buraya geliyor herhalde :D

Valla Tanrı en başda Şeytana müsade etmeyecekdi, filisdinde, afrikada, mogadişuda, ırakda, türkiyede kadınların ırzına geçirilip tecavüze uğrarken çocuklar öldürülüp, tecavüze uğrarken gıkı çıkmayan müdahale etmeyen pek büyük tanrımızın ben Hayvansever olduğunuda düşünmüyorum!!!
Ya şimdi siz “tanrı şeytana müsaade etmeyecekti” deyince aklıma şu geldi; cemaatle kılınana namazlarda “safları sıklaştırın araya şeytan girer”, “namazda esnemeyin ağzınızdan şeytan girer” derler, hacda şeytan taşlanır falan ya, biz niye müsaade etmiyoruz bu garibana her dinle ilgili bişey yapmak istediğinde kovalıyoruz taşlıyoruz? Bırakalım girsin saflara iki rekat bişey kılsın, bırakalım yapsın hac ibadetini niye taşı verip verip perişan ediyoruz ya? “Olmaz olsun böyle din” demek en doğal hakkı valla ben hak veriyorum kendisine.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Ya şimdi siz “tanrı şeytana müsaade etmeyecekti” deyince aklıma şu geldi; cemaatle kılınana namazlarda “safları sıklaştırın araya şeytan girer”, “namazda esnemeyin ağzınızdan şeytan girer” derler, hacda şeytan taşlanır falan ya, biz niye müsaade etmiyoruz bu garibana her dinle ilgili bişey yapmak istediğinde kovalıyoruz taşlıyoruz? Bırakalım girsin saflara iki rekat bişey kılsın, bırakalım yapsın hac ibadetini niye taşı verip verip perişan ediyoruz ya? “Olmaz olsun böyle din” demek en doğal hakkı valla ben hak veriyorum kendisine.
zaten cennetten de kovmuşlar hep bir dışlama sonra bu oğlan neden böyle oldu diye kızıyorlar. Bu oğlan ne yapsın? nerelere gitsin?

zaten cennetten de kovmuşlar hep bir dışlama sonra bu oğlan neden böyle oldu diye kızıyorlar. Bu oğlan ne yapsın? nerelere gitsin?

Kendisi en son cehennemdeki görevinden istifa edip Kaliforniya dolaylarında taş ablaları kovalarken görülmüştür. Sarıgül gibi koruma kovalayacak hali yoktu ya.

xuCrh1F7jyjfc46d9pCXyemhV76.jpg

Tez: Meleklerin hür iradeleri yoktur.
Antitez: Aslen bir melek olan Şeytan, Allah'ın emrine karşı gelmiş ve Adem'e secde etmeyi reddetmiştir.
Sentez: Birileri bize çok pis yalan söylüyor :)

Şahıs bu lafı senin için sarfediyor sanırım @hamlet2006
Eğer benim için sarfediyorsa kimseye kendimi, rüştümü şunu bunu ispatlayacak bir zorunluluğum da yok, ihtiyacım da yok. Kendi fikrimi yorumumu bile yapmadım zaten
İşin ilginci hanımım da yok.😄
Tez: Meleklerin hür iradeleri yoktur.
Antitez: Aslen bir melek olan Şeytan, Allah'ın emrine karşı gelmiş ve Adem'e secde etmeyi reddetmiştir.
Sentez: Birileri bize çok pis yalan söylüyor :)
Birileri yalan söylüyorsa "oku" araştır o zaman. Allah boşuna oku dememiş. Bilgiye ulaşmak da kolay biliyorsun.

Rabbin meleklere demişti ki: Ben muhakkak çamurdan bir insan yaratacağım. Onu tamamlayıp, içine de ruhumdan üfürdüğüm zaman, derhal ona secdeye kapanın! Bütün melekler toptan secde ettiler. Yalnız İblis secde etmedi. O büyüklük tasladı ve kâfirlerden oldu. Allah, 'Ey İblis! İki elimle yarattığıma secde etmekten seni men eden nedir? Böbürlendin mi, yoksa yücelerden misin?' dedi. İblis: 'Ben ondan hayırlıyım! Beni ateşten yarattın, onu çamurdan yarattın.' dedi.”(1)
Sad Süresinden mealine bakıp kendin yorumlayabilirsin istersen tefsirini de araştırabilirsin.

Melekler nurdan, cinliler ve ataları Can, iblis ateşten, insan çamurdan yaratılmıştır.
Meleklerde hür irade yoktur, direkt itaat ederler,
Cin, iblis ve insanda hür irade vardır. Seçimini kendi yapar, seçiminin sonucunu da kendi görür.

Birileri yalan söylüyorsa "oku" araştır o zaman. Allah boşuna oku dememiş. Bilgiye ulaşmak da kolay biliyorsun.

Okuyunca şöyle bir şeyler de çıkıyor:

İmam Taberî, Sahabe'den alıntı yapıyor:

"İblis, masiyet işlemeden önce meleklerden biriydi, adı Azâzîl idi ve o yeryüzü sakinlerindendi ve en çalışkan ve en bilgili meleklerden biriydi, bu yüzden onu yaşlılığa çağırdı ve "cinnî" adlı bir mahalledendi." O, adı Azâzîl olan meleklerdendi ve o, yerin sakinlerinden ve onu yapanlardandı ve onların arasında yeryüzünün sakinlerine melekler arasında "cinnî" denildi.

Ayrıca şu cümleden anlaşılan şey, İblis'in de melekler kümesine dahil olduğu :)

"Rabbin meleklere demişti ki: Ben muhakkak çamurdan bir insan yaratacağım. Onu tamamlayıp, içine de ruhumdan üfürdüğüm zaman, derhal ona secdeye kapanın! Bütün melekler toptan secde ettiler. Yalnız İblis secde etmedi."

"Bütün insanlara ayağa kalkın dedim, bir tek X ayağa kalkmadı" dediğimde, mantıken X'in de bir insan olduğu sonucuna varırız...

Arkadaşlar bu inanç/din konuları çok hassas, şikâyetler geliyor.
Lütfen her türlü inanç ve inanışlara saygılı iletiler yazmaya gayret edelim..

Eğer benim için sarfediyorsa kimseye kendimi, rüştümü şunu bunu ispatlayacak bir zorunluluğum da yok, ihtiyacım da yok. Kendi fikrimi yorumumu bile yapmadım zaten
İşin ilginci hanımım da yok.😄

Rabbin meleklere demişti ki: Ben muhakkak çamurdan bir insan yaratacağım. Onu tamamlayıp, içine de ruhumdan üfürdüğüm zaman, derhal ona secdeye kapanın! Bütün melekler toptan secde ettiler. Yalnız İblis secde etmedi. O büyüklük tasladı ve kâfirlerden oldu. Allah, 'Ey İblis! İki elimle yarattığıma secde etmekten seni men eden nedir? Böbürlendin mi, yoksa yücelerden misin?' dedi. İblis: 'Ben ondan hayırlıyım! Beni ateşten yarattın, onu çamurdan yarattın.' dedi.”(1)
Sad Süresinden mealine bakıp kendin yorumlayabilirsin istersen tefsirini de araştırabilirsin.

Melekler nurdan, cinliler ve ataları Can, iblis ateşten, insan çamurdan yaratılmıştır.
Meleklerde hür irade yoktur, direkt itaat ederler,
Cin, iblis ve insanda hür irade vardır. Seçimini kendi yapar, seçiminin sonucunu da kendi görür.
hamlet kardeşim insanların dolduruşuna gelme ben sana yönelik bir şey yazarsam direk alıntılarım, öyle anlaşalım, alıntıladığın kişi bende bloklu zaten.

• Beğen
Tepkiler: gurkan
Geri