gurkan
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 2.252
- İsim
- Gürkan
- Başlangıç
- 1990—91
- Bisiklet
- Cervélo
- Bisiklet türü
- Triathlon
Bu modemi uzun zaman önce aldım.Evdeki ttnet fiber modemi söküp bunu taktım.Bağlantı ayarlarını yaptım.Bu modem değil mi ? Router mı ? Çünkü internete bağlanamadım.Eski modemi takınca giriyorum internete ancak bunu bağlayınca internete giremiyorum.Yani bu modem değil mi ,router mı ?O yüzden mi olmuyor ?319357 dosyayı görüntüle
Bu cihaz router ve vdsl modem özelliklerini barındırıyor. Eğer wan girişi varsa servis sağlayocınıza bağlı olarak router modunda kullanabilme ihtimaliniz var. Fiber bağlantıda modem olmaz , Gpondan(fiber kablo ile gelen sinyali dönüştürür) çıkan cat kabloyu routera bağlarsınız. (Fiber çeşitlerine göre bu işlem , apartman girişinde ya da evinizin içinde yapılır.) Servis sağlayıcılar da router verirler. Bazı iss ler cihazların mac idlerini kendi taraflarında eşlerler ve farklı cihaz kullanımını engellerler. Bunun için yeni birçok routerda mac clone menusu bulunur. Eski cihazınızın mac adresini kopyalayabilirsiniz. Bazı durumlarda hiç kullanılamayabiliyor, bu durumda iss in verdiği router bridge moda alınıp routing işlemi ikinci bir cihaza yaptırılabilir.