Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Tek soru 1'de aslında.😅 Benimde hükumeti onayladığım söylenemez. Hatta hükumeti savunduğumu söyleyenle kavga edebilirim.
Forumda çıktıydı finniş bir dingil ya kayboldu gitti.🤬
Sorunun cevabına gelirsek ne yazık ki bilgim yok.😔
Çok şey yazıp sorularımla ilgili hiçbir cevap yazmamışsın :ssrtcbya:
Tek çıkarımım Soru 3 deki "Nörün Yörükoğlu? oldu ki onu bile cevaplamamışsın. O soru 97 puan diğerleri 3 puanlıktı.
Yazabildiğine göre hala yaşıyorsun. :harika:
Puanın" 40 "yapar :snzdglsn: sınıfta kaldın Monseur Celik

• Üzgün
Tepkiler: Cemal Ç.
Scudo
Çok şey yazıp sorularımla ilgili hiçbir cevap yazmamışsın :ssrtcbya:
Tek çıkarımım Soru 3 deki "Nörün Yörükoğlu? oldu ki onu bile cevaplamamışsın. O soru 97 puan diğerleri 3 puanlıktı.
Yazabildiğine göre hala yaşıyorsun. :harika:
Puanın" 40 "yapar :snzdglsn: sınıfta kaldın Monseur Celik
Hayatta sınıfta kaldım zaten, çalışmadığım yerden çıktı sorular. Ben bıraktım dersi de Patron "bu dersi geçmeden gelme" demiş gibi beni bu dünyaya çaktı resmen.😒

Eşimin bisikletinin tekeri yine patlamış, bıktım şu patlaklardan... Yamacı mıyız biz? Kürdan ucu kadar diken nasıl deler koca lastiği yahu?

• Beğen
Tepkiler: templeos
Eşimin bisikletinin tekeri yine patlamış, bıktım şu patlaklardan... Yamacı mıyız biz? Kürdan ucu kadar diken nasıl deler koca lastiği yahu?
Zırhlı lastik tavsiye ederim. Patlak derdinden büyük ölçüde kurtarıyor insanı.

Zırhlı lastik tavsiye ederim. Patlak derdinden büyük ölçüde kurtarıyor insanı.
zırhlı ve bu iç lastiğe sıkılan köpüğümsü edevatları araştırdım aslında ama zırh ısırıyor diyolar, o köpük balans yapıyo diyolar, canım sıkılıyor iyice :) benim lastiğğin de iç lastiği özgürlüğünü ilan etmişti, geriliyorum bisiklete bindiğimde resmen, oğlanı da bindirmiyoruz artık....

@selinnur bastığınız hava uygun mu? ve lastik nedir? ek olarak jant şeridini kontrol etmekte fayda var.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
El pompasıyla sıktığımızda içe batmayacak hale gelecek şekilde şişiriyoruz, lastik üzerinde gelen kenda lastik ama sanırım imza koyamadığım için yazamadım, rks bn5 pro kullanıcısıyım, yamulmuyor isem 20x1,9 mu ne öyle bir şey yazıyor kenarında (tam okuyamıyorum)

El pompasıyla sıktığımızda içe batmayacak hale gelecek şekilde şişiriyoruz, lastik üzerinde gelen kenda lastik ama sanırım imza koyamadığım için yazamadım, rks bn5 pro kullanıcısıyım, yamulmuyor isem 20x1,9 mu ne öyle bir şey yazıyor kenarında (tam okuyamıyorum)
lastik üzerinde kaç psi aralığında basılmasını uygun görüyorsa (örneğin 20-40 yazıyorsa 28-32 arası basın) benzinlikten o şekilde basıp deneyin. fazla şişirmeden ötürü küçük bir tümsekte bile yılan ısırığı yapıyor olabilir.

lastik üzerinde kaç psi aralığında basılmasını uygun görüyorsa (örneğin 20-40 yazıyorsa 28-32 arası basın) benzinlikten o şekilde basıp deneyin. fazla şişirmeden ötürü küçük bir tümsekte bile yılan ısırığı yapıyor olabilir.
tam okuyamıyorum malesef ama 40-60psi diye yazan olmuş, benim için imkansız çünkü sadece hava kaçırmış beklerken sanıp benzinliğe gidip ilk denediğimizde lastikte delik varmış 32 bastığımızda güm diye patlamıştı, korkuyorum artık benzinlikte basmaya :) babam da kafa bulmuştu hatta koca arabaya 32 basıyoruz diye :')

Bisikletime yaptığım en iyi yatırım zırhlı lastikler oldu diyebilirim. Benim de çok sık patlıyordu, kuru İç Anadoluda dikenler son baharda çok sert oluyor ve hemen batıyor.

İçten zırh koyma olarak değil de, doğrudan zırhlı dış lastik bakabilirsiniz. Ben oğlanın lastiğine içten zırh ekledim, o bile fark etti.

lastikte delik varmış 32 bastığımızda güm diye patlamıştı, korkuyorum artık benzinlikte basmaya :) babam da kafa bulmuştu hatta koca arabaya 32 basıyoruz diye :')

32 psi bisiklet lastiği için çok değil. Benzinlikteki pompalar birden bastığı için bisiklet lastiğini aniden şişirebiliyor, o yüzden dikkatli olmak gerek.

tam okuyamıyorum malesef ama 40-60psi diye yazan olmuş, benim için imkansız çünkü sadece hava kaçırmış beklerken sanıp benzinliğe gidip ilk denediğimizde lastikte delik varmış 32 bastığımızda güm diye patlamıştı, korkuyorum artık benzinlikte basmaya :) babam da kafa bulmuştu hatta koca arabaya 32 basıyoruz diye :')
Lastiğin hacmi büyüdükçe ihtiyaç duyduğu basınç azalır. Ben 23 mm lastiğe 120 psi, 35 mm lastiğe 85 psi basıyorum.
Lastik yanağındaki izin verilen basınç aralığını okumak için fener ya da cep telefonu lambası kullanın, çok kolaylaştırıyor okumayı.

Bisikletime yaptığım en iyi yatırım zırhlı lastikler oldu diyebilirim. Benim de çok sık patlıyordu, kuru İç Anadoluda dikenler son baharda çok sert oluyor ve hemen batıyor.

İçten zırh koyma olarak değil de, doğrudan zırhlı dış lastik bakabilirsiniz. Ben oğlanın lastiğine içten zırh ekledim, o bile fark etti.

32 psi bisiklet lastiği için çok değil. Benzinlikteki pompalar birden bastığı için bisiklet lastiğini aniden şişirebiliyor, o yüzden dikkatli olmak gerek.
Zırhlı ısırıyor o da patlatıyor demişler daha önce araştırırken öyle okumuştum diye ona da mesafeliyim ama sanırım yavaş yavaş bunu ya da lastik içi sıvıları denemem gerekecek... Zaten gücümüz yetmiyor lastiğe, anlatan videolar çok iyi anlatıyor ama biz o daha önce iç lastik çıktığında bile dış lastiği janta geçirirken kan ter içinde kalıyorduk resmen, yapanlara helal olsun valla...
Lastiğin hacmi büyüdükçe ihtiyaç duyduğu basınç azalır. Ben 23 mm lastiğe 120 psi, 35 mm lastiğe 85 psi basıyorum.
Lastik yanağındaki izin verilen basınç aralığını okumak için fener ya da cep telefonu lambası kullanın, çok kolaylaştırıyor okumayı.
Çok şaşırdım gerçekten, bu kadar büyük basınçlar beklemiyordum, fener deyince oğlanın büyüteçi geldi aklıma feneri de var, 40-65psi kesinmiş bi de bişeyler daha yazıyo ama kilo dağılımı gibi bişey olduğunu sanıyorum, yine de onu hiç okuyamadım desem yeri

Emek edip cevapladığınız için çok teşekkür ederim🙏

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
... bi de bişeyler daha yazıyo ama kilo dağılımı gibi bişey olduğunu sanıyorum, yine de onu hiç okuyamadım desem yeri...
XX-YYY formatında XX kısmı lastiğin mm cinsinden genişliğini, YYY kısmı lastiğin janta oturan kısmının mm cinsinden çapı olan ETRTO diye bir değer yazar, lastik değiştirirken ya da km saatine bilgi girerken gerekir. Bir de lastiğin dönüş yöünü gösteren "direction" işareti önemli, bazen direction yazmaz da sadece ok işareti olur, hiçbiri yoksa yönü önemsizdir. Geriye kalan yazılar önemsiz.

Zırhlı ısırıyor o da patlatıyor demişler....
Zırhlı lastiğin içine yansıyla bir pürüz yok, dolayısıyla ısırma, kenarının kesme olayları yok. Ben yıllardır kullanıyorum, hiç dış lastik kaynaklı patlağım olmadı.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Benim Bianchi'nin teker üstü yetmemiş bisikletin her yanına hem ATM hem de psi cinsinden şu kadar basılması gerekir diye bant yapıştırmışlar. Eski olması veya AB malı olmasından mıdır bilmem kalite kendini 30 senelik üründe hissettiriyor.

Örneğin eskidiği için attığım sele İtalyan malı Bianchi kendi üretmiş şimdi taktığımı Decathlon Vietnam'a yaptırmış.

Bakalım bu ne kadar gidecek.

Dosyalar

• IMG_20241020_160158_100955.jpg
    IMG_20241020_160158_100955.jpg
    76,5 KB · Okunma: 10
  • IMG_20241020_153422_101023.jpg
    IMG_20241020_153422_101023.jpg
    68,5 KB · Okunma: 10
  • Beğen
Tepkiler: selinnur
XX-YYY formatında XX kısmı lastiğin mm cinsinden genişliğini, YYY kısmı lastiğin janta oturan kısmının mm cinsinden çapı olan ETRTO diye bir değer yazar, lastik değiştirirken ya da km saatine bilgi girerken gerekir. Bir de lastiğin dönüş yöünü gösteren "direction" işareti önemli, bazen direction yazmaz da sadece ok işareti olur, hiçbiri yoksa yönü önemsizdir. Geriye kalan yazılar önemsiz.

Zırhlı lastiğin içine yansıyla bir pürüz yok, dolayısıyla ısırma, kenarının kesme olayları yok. Ben yıllardır kullanıyorum, hiç dış lastik kaynaklı patlağım olmadı.
ciddi ciddi aydınlandım, gerçekten çok teşekkür ederim, ok yönü mevzunu farketmemiştim, videolarda lastiğin yönü belli oluyor gibi bir durum vardı ama hemen bir koşu ona da baktım gördüm o da varmış :D yine de diğer yazıyı hala okuyamıyorum, hem miyop hem astigmat yettiremedim :) sayenizde aydınlandım gerçekten

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
ciddi ciddi aydınlandım, gerçekten çok teşekkür ederim, ok yönü mevzunu farketmemiştim, videolarda lastiğin yönü belli oluyor gibi bir durum vardı ama hemen bir koşu ona da baktım gördüm o da varmış :D yine de diğer yazıyı hala okuyamıyorum, hem miyop hem astigmat yettiremedim :) sayenizde aydınlandım gerçekten
Okunmuyorsa önemsizdir, aynı ilaç prospektüsleri gibi :)

Okunmuyorsa önemsizdir, aynı ilaç prospektüsleri gibi :)
yok yahu ben baya okuyorum ilaç prospektüslerini, yetmiyor internetten detay bakıyorum, üstüne ekşiden son kullanıcı yorumları :D bir çok metabolik zebercetle uğraştığımız için, neyin neye etkisi ne kadar, hangi ilaçla arasında neler var falan :) hatta en son chatgpt yardımıma yetişti :D neyse orası çok derin, demek istediğinizi anladım :D o kısmı bırakıyorum gitsin :D bu durumda 40-65 psi ise 50 olur gibi mantıken ama el pompası yetmez mi onu seviyorum ben pıt pıt hallediyo çocum bana çabucuk :D

yok yahu ben baya okuyorum ilaç prospektüslerini, yetmiyor internetten detay bakıyorum, üstüne ekşiden son kullanıcı yorumları :D bir çok metabolik zebercetle uğraştığımız için, neyin neye etkisi ne kadar, hangi ilaçla arasında neler var falan :) hatta en son chatgpt yardımıma yetişti :D neyse orası çok derin, demek istediğinizi anladım :D o kısmı bırakıyorum gitsin :D bu durumda 40-65 psi ise 50 olur gibi mantıken ama el pompası yetmez mi onu seviyorum ben pıt pıt hallediyo çocum bana çabucuk :D
Ayaklı pompa daha iyi ama 50 psi için o da yeter.

Ayaklı pompa daha iyi ama 50 psi için o da yeter.
o kaç basıyo hiç bilmiyorum ama parmakla sertçe bastırdığımızda içe batmayacak şekilde şişiriyoruz kendisini, hoş geliyor :) decathlonun gri su borusuna benzeyen, kulağını kaldırınca sibopu tutan el pompası :)

Geri