Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Scudo
Moralim çok bozuk, orta göbeğim dağılmış galiba :( Son sürüşümde yoğun yağmur ve çamur vardı, pedallar çevirirken biraz zorlamaya başlayınca ilk defa bu kadar çamurda sürdüğüm için böyle hissettiriyor heralde diye düşünmüştüm ama eve gelip bisikleti yıkarken zinciri krank dişlisinden çıkarınca da pedalların boşta dönerken kıtırdadığını farkettim. Yakınlarda 1-2 tane bisikletçi var ama evde kendim çözmeyi deneyeceğim belki bişeyler öğrenirim manayla.
öncelikle geçmiş olsun, bilmediğim için soruyorum: orta göbek bu kadar yalıtımsız mı ki su ve çamur içine nüfuz ediyor?

Moralim çok bozuk, orta göbeğim dağılmış galiba :( Son sürüşümde yoğun yağmur ve çamur vardı, pedallar çevirirken biraz zorlamaya başlayınca ilk defa bu kadar çamurda sürdüğüm için böyle hissettiriyor heralde diye düşünmüştüm ama eve gelip bisikleti yıkarken zinciri krank dişlisinden çıkarınca da pedalların boşta dönerken kıtırdadığını farkettim. Yakınlarda 1-2 tane bisikletçi var ama evde kendim çözmeyi deneyeceğim belki bişeyler öğrenirim manayla.
Moral bozmaya gerek yok, cüzdanınızın kalbi biraz kırılır hepsi o.

Büyük ihtimalle kare mil göbek vardır o bisiklette. Komple göbeği ve aynakolu değiştirip hollowtech sisteme yükseltmenin pratikte çok faydası olmayacağı için bir başka kare mil göbek alıp yerine takılır ve sistem toplanır.

Manayla olur mu bilemedim, para yahut öpücük gerekebilir.

Manayla olur mu bilemedim, para yahut öpücük gerekebilir.
Benim göbek değişiminden sonra bisikletçiyle bizim haller;
:D
1734079117802.png

öncelikle geçmiş olsun, bilmediğim için soruyorum: orta göbek bu kadar yalıtımsız mı ki su ve çamur içine nüfuz ediyor?
Yok, zannediyorum yanlış anlattım. Ben çamurun zincir ve dişlilerin arasına nüfuz etmesi neticesinde bu şekilde bi deneyim oluyor diye düşünmüştüm ama problem göbeğin kendisiymiş. Yani çamurla suyla alakası olmaksızın dağınıklık mevcut. Rubleyi değiştirmiştim bi kaç ay evvel, zaten o zamandan beri bi gurultu hissiyatı vardı pedalda ama çözüm için bişey yapmadım açıkçası. Son sürüşte epeyce bi yağmur ve çamura bulanınca yine rublede veya alttaki dişlilerin olduğu kısımlarda bi yerlerde çamur falan birikti o yüzden böyle bi hissiyat oluştu diye düşündüm. Meğerse değilmiş.. :)

Son düzenleme:
Kadınların 15 yaşında evlenmesi çok makbul bişeymiş. 30 yaşında iken 15 yaşında çocuk sahibi olmak mikkemmel bir duyguymuş
Bizim toplumun kanayan, bir türlü iyileşmeyen 3 farklı yarası var:

Çocuk yaşta evlilik
Akraba evliliği (SMA'lı Sıddık bebeğe umut ol)
Gizli homoseksüellik (Açmayın dedeler / asansörde yiyişen dayılar)

Çocuk yaşta evlilik toplumda en sık rastlanan olgu. Birçoğumuzun aile geçmişinde de çocuk yaşta evlendirilen babanne/anane öyküsü vardır. Misal benim babannem de, ananem de 15-16 yaşlarında gelin olmuşlar. Bugünün değer yargılarıyla baktığımız zaman dedelerim pedofil miydi, sorusu aklıma geliyor ister istemez.

Toplum canlı bir organizma gibi, sürekli gelişip değişiyor. Buna bağlı olarak değer yargıları, ahlak dediğimiz olgular da. Bazı sorulara zamanın ruhuna göre cevap aramak lazım.

• Beğen
Tepkiler: Alazarhus ve MakRo
Bizim toplumun kanayan, bir türlü iyileşmeyen 3 farklı yarası var:

Çocuk yaşta evlilik
Akraba evliliği (SMA'lı Sıddık bebeğe umut ol)
Gizli homoseksüellik (Açmayın dedeler / asansörde yiyişen dayılar)

Çocuk yaşta evlilik toplumda en sık rastlanan olgu. Birçoğumuzun aile geçmişinde de çocuk yaşta evlendirilen babanne/anane öyküsü vardır. Misal benim babannem de, ananem de 15-16 yaşlarında gelin olmuşlar. Bugünün değer yargılarıyla baktığımız zaman dedelerim pedofil miydi, sorusu aklıma geliyor ister istemez.

Toplum canlı bir organizma gibi, sürekli gelişip değişiyor. Buna bağlı olarak değer yargıları, ahlak dediğimiz olgular da. Bazı sorulara zamanın ruhuna göre cevap aramak lazım.
o anakronizm olur, o zamanın şartlarında 16 yaşında evlilik çocuk evliliği değildi.

• Beğen
Tepkiler: Y. B. Tekin
Cinsellik yaşamak başka bir şey; evlenmek gibi, yanlış bir hamle ile belki de ebedi olarak yaşayacağın sonuçlara katlanma gibi durumlara gebe olabilecek kararları verebilecek olgunlukta olmak başka bir şey. 15 yaşında kadın ile birlikte olan erkeğe biyolojik bakımdan pedofili demem. İki tarafın da rızası olduktan sonra, ve kadın hamile kalmadıktan sonra, eleştirilecek bi şey yok benim için. Ama, 15 yaşında kadının evlenmesinin, çocuk yapmasının pozitif bir şey olarak empoze edilememesi lazım. Şu aşikar ki bu tip birlikteliklerde cinsiyet eşitliği yoktur. "Erkek, ailenin reisidir. Erkek, karısına ve çocuklarına maddiyat sağlamak ile; kadın ise, yemek yapma, ev işleri, çocuk bakımı ile mükelleftir" portresini destekleyen bir şey olur kadının küçük yaşta evlenmesinin empoze edilmesi.

• Hahaha
Tepkiler: Sinyor
Bir de şu var, günümüz Türkiye gençliğinin gerçek bir olgunluğa erişmesi, yaş olarak eskinin çok çok üzerinde oluyor. Aslında galiba dünya çapında da bu böyle. Hızla değişen zamanın şartlarının aile ortamını ve değişimini büyük oranda etkilemesi sanırım.

Bir de şu var, günümüz Türkiye gençliğinin gerçek bir olgunluğa erişmesi, yaş olarak eskinin çok çok üzerinde oluyor. Aslında galiba dünya çapında da bu böyle. Hızla değişen zamanın şartlarının aile ortamını ve değişimini büyük oranda etkilemesi sanırım.
Aynen tüm dünyada böyle, ergenliği tamamlamak kendi paranı kazanıp, ailenden ayrı kendi evinde oturmakla mümkün. Eskiden 15yaşında ev geçindirecek kadar kazanacak bir iş yapan insan oranı çok yüksekti, şu an bu 25-30 yaşlara çıktı.

Geçenlerde 24 yaşında bir genç 'ben ergenim' dedi.

• Hahaha
Tepkiler: suyunsesi
Nereye yazayım bilemedim, bir Bisiklet Dünyasından Haberler, bir Günün Fotoğrafı 'na yazayım dedim en son serbest alan diye burayı uygun gördüm. Çok acayip bir bisiklet olmuş. Kokpit tarafı, seat tube üzerinde yapılan değişimler falan. İlla vardır bir bildikleri ama benim hoşuma gitmedi, zaten cebimin de hoşuna gitmeyecek seviyededir.
Yeni Colnago Y1RS
(link)
(link)
(link)

323715 dosyayı görüntüle
Yani şöyle bir bilgi gördüm ve bunun "gerçekten çok fark ettiriyor" kısmında yer alan bir iyileştirme olacağına inanmam "gerçekten" zor. 20watt dolaylarında bir kazanç, totalde ortalamaya güzel güç kazancı olarak yansır ama diğer bisiklet sürücüsünün bunu kapatabileceği ihtimali bana daha "gerçekçi" geliyor. Bu tür şeyleri downforce yapacağım diye aracın orasına burasına kanat takanlara benzetiyorum. Kanatsız, rüzgarı yarmadan giden nice "güçlü" makineler var.

Adsız.png

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Cemal Ç.
Bu yüzey alanı kıyaslamasında V4RS’in kadrosunun alt borusu neden böyle bi garip duruyor, arka maşa bağlantısının olduğu yere doğru kalınlaşarak mı iniyormuş o? 🤔

Bu tür şeyleri downforce yapacağım diye aracın orasına burasına kanat takanlara benzetiyorum. Kanatsız, rüzgarı yarmadan giden nice "güçlü" makineler var.
Zaten öyle olmalı, değil mi? Spoiler yani kanat takınca hızlanma değil yol tutuşu amaçlanıyor. Ülkemizde ki modifiye kültürü gereği takanlar var ancak o spoilerlar üstünde mühendislik çalışması olduğunu düşünmüyorum yani belki de merdiven altı yerlerde üretiliyorlar.

Ahh sıcak bir çorba kadar insana iyi gelen ne kadar az şey var...Sadece soğuk kış aylarını düşünmeden yazıyorum tabi..

Ahh sıcak bir çorba kadar insana iyi gelen ne kadar az şey var...Sadece soğuk kış aylarını düşünmeden yazıyorum tabi..
35 derece ağustos sıcağında da mı mesela? :p

Kırklareli Eski Valisi Osman Bilgin, Maraş Depremi sonrasında, mikrofonlara "Memurlar, işçiler bir aylık maaşlarını verseler n'olacak ki" demişti.

Bu zatın 98,6 milyon lira haksız kazanç elde etmiş. Bunu da müfettişlere açıklayamamış. Yargıya yollamışlar.
Keşke ben hakim olsaydım; o 98,6 milyonu, 7 sülalesinin mal varlığını Maraş Depreminden zarar görenlere aktarılmasını karar alırdım. Aslan olmam gerekirken beni de ev kedisi yaptılar ya işte bu ülkenin özeti.

Tekirdağ Kapaklı’da ufak bi çorbacı vardı, duvarında kocaman “ÇORBA ŞİFADIR” yazıyordu. @Can Çelik yaz kış demeden gider şifa bulurduk :)

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Geri