Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Benim soyadım ÇELİK, oradan geliyor "Ç" harfi. E Behzat Ç.'yi de pek severim. Kaç defa 96 bölümü izledim bilmiyorum. Filmlerde çabası. 😅
Hadi yoldaş, itiraf et de rahatla. Ç harfi oradan filan gelmiyor. :snzdglsn:
Yoldaş Cemal' in Ç'si "Che" den geliyor. :harika:

Scudo
Yazık ya izlemeseniz bile bir beğeni basın güzelim bisikletin gidonu kırıldı 6:50'de onun parası çıksın en azından :D

Gidon kırılmamış, vites kolu çarpma etkisi ile yana kaymış. Sefa'nın sponsorları yeter yenisini almak için 😂

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan ve MakRo
Ülke Teksas'a döndü. Millet birbirini öldürüyor. Akıllarından ne geçiyor ki? Af konuşuluyor nasıl olsa, af çıkar diye mi bu cinayetler?
Şimdi bir iki bişey desek, ki yüzde bir milyon doğrudur. Fikir suçlusu, muhalif diye çıkarmazlar ama. :kötü:

• Üzgün
  • Beğen
Tepkiler: TOOL ve Cemal Ç.
Özelleştirme idaresi tarafından bu işin ihalesi yapıldı, Tüvtürk aldı. İhale ne zaman bitecek bilmiyorum. Başkası devlet tarafından yetkilendirilmedikçe bu işi yapamaz.

Bir zamanlar İngiltere'de bu işi mahalle aralarındaki tamirciler yapıyordu. Yetki belgesi için nasıl bir yol izleniyor bilmiyorum ama TüvTürk gibi merkezler yok.

Bizde serbest bırakılsa testin önemi kalmaz, birileri bir yerden tanıdık bulur bir şekilde her aracı geçirir.

Doçentlikten Profesörlüğe yükselişte sınav veya mülakat yok

Evet yok, belli bir puanlama sistemi var sadece, ki doçentlikte 5 yıl bekleyen herkes şartları tutturuyor gibi birşey de var. 40 yaşında prof olup 65'ine kadar yattığı yerden maaş alanlar da var maalesef, bir şekilde üniversite içinde bir kuruma idareci olarak da atandılar mı tamamdır.

İşini hakkı ile yapan, yayın üreten ve öğrenci yetiştiren proflara saygımız sonsuz tabi ki de.

Start up sahibini de ekleyelim.

(link)

Bildiğim kadarıyla yatırımcı kabul etmeyip , kendi imkanları ve onlyfans aboneleri ile projeyi finanse ediyor. 2025 yılı takvimi kapış kapış gitmişti geçen ay :)
ya bu kadın mı bu gidonu çıkarıyomuş. bu kadın bisikleti onlyfans için kullanıyo gibime geliyo 😁 😁 gerçi her arz kendi talebini yaratıyor

• Hahaha
Tepkiler: MakRo ve lrfan
ya bu kadın mı bu gidonu çıkarıyomuş. bu kadın bisikleti onlyfans için kullanıyo gibime geliyo 😁 😁 gerçi her arz kendi talebini yaratıyor
Atıp tutmadan önce, linkedinden bir özgeçmişe bakıp çıksanız böyle büyük laflar etmezsiniz ama neyse, talep de arzı yaratıyor işte ;)

Kuyruk sokumu ağrısına ne iyi gelebilir?
Doktora gittim bir problem görünmüyor ancak baya uzun zaman oldu geçmedi..

some android problems

Dizüstünü hep uyku modunda bırakırım geçen gün aylardan sonra ilk kez yeniden başlattım tabi hemen bir güncelleme başladı bitmesi ile beraber 2018'den beri kullandığım duvar kağıdı değişmiş bir de kenarda yeni duvar kağıdındaki görselle ilgili bilgi almak ister misiniz diye ibare vardı yani sadece Android sorunu değil Microsoft da bir garipleşti.

Sormak istediğim başka birşey var şu şarj kablosunun bilgisayara giren kısmı kablo daha pratik ve portatif olsun diye bu tarz yapılmış zaten bu bir bileklik kablo aynı aşağıdaki USB Bluetooth gibi klâsik bir soket ama bunun bir ismi var mı?

Acaba öteki uç yani micro usb tarafı da böyle olan bir tipi olabilir mi? Öteki soket bunun gibi olsa tam biçilmiş kaftan olurdu benim için.

edit yarım saattir Yandex'e şu görseldeki kabloyu izah etmeye farklı kelimelerle uğraştım belki yüzlerce ürün görseli çıkardı hiçbiri istediğim şey değildi. google'a ilk yazdığımda anlayıp şu ürünün resmini önüme attı.

Dosyalar

• IMG_20250106_201321.jpg
    IMG_20250106_201321.jpg
    32,6 KB · Okunma: 10
  • H3bb32c15d9e24eeab5b15c1af282d17fj.jpg
    H3bb32c15d9e24eeab5b15c1af282d17fj.jpg
    26,3 KB · Okunma: 8

Dosyalar

• IMG_20220902_194042_050423~2.jpg
    IMG_20220902_194042_050423~2.jpg
    58,7 KB · Okunma: 16
Bu android konusu için yazayım istedim. Aslında sorunların çoğu android ile ilgili değil "ui" yani user interface (kullanıcı arayüzü) ile ilgilidir. Miui, Emui, color os vs vs diye gider. Saf android kullanan var ise forumda bilir ki saf android çok temiz ve hızlı çalısır ve bug (hata, böcek) yok kadardır. Şuan saf androide yakın olan google'ın pixel'i var mesela, önceden nexus varmış. Bir de aosp var, yani direkt saf android ve açık kaynaklı bir proje ki custom romlar genelde aosp tabanlıdır.

Son düzenleme:
Ben çok fazla sekme üstüne sekme açık bırakıp öyle kullanıyorum tarayıcıyı (aklınıza chrome geliştiriclerinin 100 sekmeden sonra gülen yüz çıkarması gibi muzurluk gelmesin) dolayısıyla tarayıcıyı etiket satırı uzayıp gidiyor. Oysa telefonda uzun süredir kullanılmadı bu sayfalar deyip onların etiketlerini gruplayıp önünden kaldırıyor bunun için mutlaka eklentiler vardır, bazılarını hatta kurdum ama hiçbiri verimli çalışmadı.

Neden telefondaki sistemi halen bilgisayara getirmedi chrome anlamıyorum.

Android sorunu değil Microsoft da bir garipleşti.

Yıllar önce bir ev arkadaşım vardı, mac kullanırdı. Bir upgrade sonucu onun da bütün ayarları değişmişti... Herkesin başına gelen bir problem bu.

Eskisi kadar bilgisayar ayarları ile uğraşmıyorum ama uğraştığım yıllarda bilgisayarlarda ince ayarların yavaş yavaş saklanması hatta kaldırılmasına acaip sinir oluyordum. Bilgisayarın kontrolü bende değilmiş gibi geliyordu bana... Şimdi ise Office 365 entegrasyonu ile gayet uyumlu bir şekilde çalışıyorum ve OS umurumda değil. Chrome, office, ve 1-2 paket program haricinde hiçbirşey kullanmıyorum. Fırsatını bulsam bilgisayarı açmam bile.

Ben çok fazla sekme üstüne sekme açık bırakıp öyle kullanıyorum tarayıcıyı

Benim de aylarca açık kalan sekmelerim olmuştur ve en sonunda pes edip onları kapatırım :)

google'ın pixel'i var mesela, önceden nexus varmış

Bu telefonlar Türkiyeye tam olarak gelmedi. Sadece online mağzalarda 1-2 tane satıldı. Bunların üretilme felsefesi zaten "pure android" olmalarıydı.

• Beğen
Tepkiler: ali_ihsan21
@ali_ihsan21 Üstteki yazınıza ithafen: Microsoft hep garipti, niye? Çünkü en basitinden bu adamlar kulanıcısının verisini takip ediyor (telemetri). Başka neler yapıyor kafasına göre güncelleme yapıyor, arka planda gereksiz servis kullanıyor vs vs.
Mobil tarafta chrome değilde kiwi tavsiye ederim, hafif bir tarayıcı olarak via güzeldir.
Bir de microsoft, windows recall diye birşey çıkaracakmış galiba o ise tam bir fecaat.

Yıllar önce bir ev arkadaşım vardı, mac kullanırdı. Bir upgrade sonucu onun da bütün ayarları değişmişti... Herkesin başına gelen bir problem bu.

Eskisi kadar bilgisayar ayarları ile uğraşmıyorum ama uğraştığım yıllarda bilgisayarlarda ince ayarların yavaş yavaş saklanması hatta kaldırılmasına acaip sinir oluyordum. Bilgisayarın kontrolü bende değilmiş gibi geliyordu bana... Şimdi ise Office 365 entegrasyonu ile gayet uyumlu bir şekilde çalışıyorum ve OS umurumda değil. Chrome, office, ve 1-2 paket program haricinde hiçbirşey kullanmıyorum. Fırsatını bulsam bilgisayarı açmam bile.

Benim de aylarca açık kalan sekmelerim olmuştur ve en sonunda pes edip onları kapatırım :)

Bu telefonlar Türkiyeye tam olarak gelmedi. Sadece online mağzalarda 1-2 tane satıldı. Bunların üretilme felsefesi zaten "pure android" olmalarıydı.
Şunu forum donanıma 2 gün önce ben yazdım aynısını tekrar yazmayıp kopayala/yapıştır yapıyorum, özetle gitgide pratik olanı karmaşık hale getiriyorlar. Elbette bir miktar karmaşık olması kaçınılmaz çünkü çok fazla gelişme oldu 90'ların başından beri donanımlarda ve özelliklerde ama benim ne aradığımı bu çağda da PC anlamalı. Örneğin Android ayarlar sekmesi altında ekran başlığının altına koymamış ekranın ne kadar süre açık kaldıktan sonra uyku moduna geçeceğini bir miktar kilit ekranı ile de alakalı elbette ama ben kilit ekranı kullanmıyorum ve ekranın ne kadar süre açık kalacağı 3 sekme altta olmamalı hatta önceki telefonum Lenovo'da bildirim paneli öğeleri arasında tek tuşla 15sn-30sn-1 dakika geçişi vardı, bari onu kaldırmasalardı.

Neyse bahsettiğim mesajı kopayalayım zaten çenem düştü.

"
autologin isimli yazılımla sorun aslında çözüldü, yani bilgisayar kapalı iken açılınca otomatikman windows masaüstü açılıyor.

Yalnız şimdi de şöyle bir durum oluştu, bilgisayarı uyku moduna kısa bir süreliğine almam gerektikten sonra açtığımda yine üzerinde borsa verileri, hava durumu vs olan bir ekran resmi sonrasında şifre ekranı çıkıyor ki ben kesinlikle şifre ile de ekranlarla da uğraşmak istemiyorum. Sifreyi şu autologin yazılımı çalışsın diye koymak zorunda kalmıştım.

Benim anlamadığım şu hava durumu, borsa ekranı vs nasıl çıkması engellenebilir bari yerini bilseydim. Canımı sıkan Ms-dos yıllarından beri bilgisayar kullanıyorum windows 95 çıktığı gün sırada bekleyip alıp aynı gün kurdum bunca yıl sonra böyle bir saçmalığı forumlarda sormam gerekiyor denetim masasına arama çubuğu gelmiş olmasına rağmen.

Microsoft geliştireceğim diye düzgün ve pratik olanı daha da karmaşık ve kullanışsız hale getiriyor."

Şunu forum donanıma 2 gün önce ben yazdım aynısını tekrar yazmayıp kopayala/yapıştır yapıyorum, özetle gitgide pratik olanı karmaşık hale getiriyorlar. Elbette bir miktar karmaşık olması kaçınılmaz çünkü çok fazla gelişme oldu 90'ların başından beri donanımlarda ve özelliklerde ama benim ne aradığımı bu çağda da PC anlamalı. Örneğin Android ayarlar sekmesi altında ekran başlığının altına koymamış ekranın ne kadar süre açık kaldıktan sonra uyku moduna geçeceğini bir miktar kilit ekranı ile de alakalı elbette ama ben kilit ekranı kullanmıyorum ve ekranın ne kadar süre açık kalacağı 3 sekme altta olmamalı hatta önceki telefonum Lenovo'da bildirim paneli öğeleri arasında tek tuşla 15sn-30sn-1 dakika geçişi vardı, bari onu kaldırmasalardı.

Neyse bahsettiğim mesajı kopayalayım zaten çenem düştü.

"
autologin isimli yazılımla sorun aslında çözüldü, yani bilgisayar kapalı iken açılınca otomatikman windows masaüstü açılıyor.

Yalnız şimdi de şöyle bir durum oluştu, bilgisayarı uyku moduna kısa bir süreliğine almam gerektikten sonra açtığımda yine üzerinde borsa verileri, hava durumu vs olan bir ekran resmi sonrasında şifre ekranı çıkıyor ki ben kesinlikle şifre ile de ekranlarla da uğraşmak istemiyorum. Sifreyi şu autologin yazılımı çalışsın diye koymak zorunda kalmıştım.

Benim anlamadığım şu hava durumu, borsa ekranı vs nasıl çıkması engellenebilir bari yerini bilseydim. Canımı sıkan Ms-dos yıllarından beri bilgisayar kullanıyorum windows 95 çıktığı gün sırada bekleyip alıp aynı gün kurdum bunca yıl sonra böyle bir saçmalığı forumlarda sormam gerekiyor denetim masasına arama çubuğu gelmiş olmasına rağmen.

Microsoft geliştireceğim diye düzgün ve pratik olanı daha da karmaşık ve kullanışsız hale getiriyor."

Kişiselleştirme -> Kilit Ekranı abi

Ama katılıyorum. Otomatik olarak bu seçeneklerin açık olmaması gerekiyor. Önceki bilgisayarımda ince ayar çekip bütün gereksiz MS uzantılarını kaldırmıştım.

Şifresi olmayan bir bilgisayarın da otomatik olarak açılması gerekiyor.

Geri