Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Ülkeye borçlu falan değilsiniz arkadaşlar. Aksine, ülke size borçlu.

Attığınız her adımda, yediğiniz her lokmada bu devlete vergi ödüyorsunuz. Zamanı gelince, aldığınız nefes için de vergi isteyecekler sizden. O aldığınız eğitim, okulda öğrendiğiniz yabancı dil, edindiğiniz meslek, ebeveynlerinizin ve sizin doğrudan ve dolaylı olarak ödediği vergilerin karşılığı.

Parasını ödediğiniz bir hizmet için devlet, toplum sizi bir de borçlu çıkartıyorsa, o devlet, toplum bozulmuş demektir.

T.C. anayasasında devletin nitelikleri arasında "sosyal devlet" de sayılmıştır. Sosyal devletin asli görevi vatandaşına hizmet etmektir. Sunduğu hizmetler de ücretsiz olmak zorundadır.

Son düzenleme:
Scudo
Tilkiden din öğrenen, tavuk çalmayı sevap zannedermiş.. ben de askerdim, 2009 tsk KKK personel bölümü, subay olarak girdim, seve seve bile isteye girdim. Sözleşmeli yani dış kaynaktan girişliyim ve 7 yıl hizmet ettim, yeri geldi maaşımı askerlerimle paylaştım, onlara uçak bileti harçlık verdim, yeri geldi depolarda çürümeye yüz tutan ve zimmetten bile düşülmeyen polarları, termusları askerlerimle araziyi denetlerken paylaştırdım. 2009/2010 larda "Avrupa Birliği uyum yasaları, insan hakları, barış, kardeşlik , bitsin bu özlem..." gibi saçmalıkları diye diye Suriye bizim kardeşimiz, kız aldık kız verdik, orası bizim de vatanımız, Habur, yok Türk toprağı varmış da nöbet falan zırvalarla iki ülke arasındaki mayınlı bölgeyi temizlettiler .. nedendi? Suriyelileri geçirmek için .. neredeydi o zaman kefeni dantelliler? Neredeydi o zaman Sinan oğan? Milliyetçiler ? Yoktu.. aradan çok değil, 3-4 sene geçti, 2016/2017 lerde İran ile aynı muhabbetler yapıldı kamuoyunda .. dendi ki, İran bizim müttefikimiz, İran ile 200 yıldan fazla dostluğumuz var. Orada da türk kardeşlerimiz yaşıyor . İki ülke arasındaki mayınlı bölge , iki ülke için de ayıptır dediler. Sonra ne oldu? Bugün Pakistan ve İran'dan , Afganistan'dan mültecilere kapılar açıldı.. bu iktidarın proje olduğuna sadece bir örnek.. alınan silah ya da yapıldığı iddia edilen pek çok teknoloji de cabası.. hepsi ispatlı şekilde yerli ve milli değil zaten.. kaldı ki önce bana yerli ve milli bir kardeşim , yerli ve milli kelimesini tanımlarsa çok daha güzel olur.. bunun yanında vatansever ve Atatürkçü nesil komutanlara mobbing yapıldı..kızlarıyla sivilde resimleri çekilip , piyasaya kızları yaşlarında sevgilileriyle Boğaz turunda komutanlar dediler .. harp okullarını kapattılar.. ve daha binlerce konuya şahit oldum.. bedel ödemekse söz konusu ödemeye hazır nice adam tanıdım ama bedelsiz kral ve kralcıları da tarih affetmeyecek..kimseden hiç bir şeyden korkmadım en fazla canım var , ki onu da vereceğim bir şekilde... Ama tarih böyle köhne, kokuşmuş, ezik, hadsiz , seviyesi ve çizgisi kestirilemeyen nice devlet , devlet kademesinde görevlendirilmiş tiplerle doludur.. özellikle de din ve milliyetçiliği dilinden düşürmeyenler , arkalarından her zaman kötü konuşulacaklardır.. kendini Türk hisseden biri için , bir devlet kurmak adına bir aile bir ev yeter demiştir atalarımız.. Çinliler Türklerden kurt diye bahseder.. çünkü kurt evcilleştirilemez, itaat etmez, intikam duygusuyla yaşar..bu rejimin , zihniyetin bilimsel bir açıklaması da vardır.. o da Stockholm sendromu dur.. detaylı bir şekilde izahı vardır.. zayıf ve aciz insanların tercihleri için daha fazla yazmayacağım..

...Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakruzaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.

Mustafa Kemal Atatürk

Cehalet;
karanlık değil! ışığın olmadığı yer de değil,
Işığın alınmadığı yerdir. . (Teşbihen)
Yani bilinçli bir eylem, bir tercih!
Dünyaya saf, pak gelir insan, cahil gelmez. Bilgisiz! Gelir. .
Sonra bilgiler gelmeye başlar. Her turlu bilgi. .
Akli basina gelincede o bilgileri sentezleyip kisiligine, dusunce dunyasina sekil verir.
Ya cahil olmayi secer / Ya cahil olmamayi

Son donemin mucadelesi, cehaletle basladi. .
Iyi dusunmek lazim!

Toplum icinde aklini kullanmayan, ferasetsiz, soru sormasini, sorgulamasini bilmeyen. . bireyi sahiplenen! Bir guruh var olacaktir. Bugun ve 50 li yillardan sonra yasananlar bunun ciktisi. .
Bugun yasadigimiz 20 yil once mi basladi?
Bana gore hayir
1900 lu yillarin baslarin da kurgulanmis, ortalarinda da uygulamaya baslanmis. .
Bugunlerde yasadigimiz nirvanasi

Feraset sahibi Ulu onder Atatürk der ki;
"Türk Milleti Zekidir"
Dikkat edin ifadeye zeki demesi tesaduf yada alellade bir kelime degil genele, millete hitap ederken (ki kendini sevmeyen insanlar bu zamanki kadar olmasa da o zaman da vardi)
Hep olumlama kullanir, birlestiricidir. Ayristirici kesinlikle degildir.
Bu yuzden Akillidir dememistir! Zekidir demistir..
Atatürk gibi bir akli en azindan 25% anlayan ve degerleri ile hareket eden bir siyasi lider olsaydi simdiye kadar coktan iktidar degisirdi. .
O kadari bile yeterdi degistirmeye. .
Gelelim bir diger konuya, "toplumlar hakettigi sekilde yonetilir" cok guzel bir ifade, suanki toplum demek boyle bir lideri hak etmiyor, uretemiyor!
Boyle bir lider cikacak ortam yok. .
2 yil kadar once o zaman calistigim sirkette ise alim yapilacak ve secilen 22 aday var hepsinin ozgecmisi kagit uzerinde cok cok iyi ben ciddi heyecan duydum 20 li yaslardaki o genclerin enerjisini paylasacagim icin. .
On gorusmeyi gecen 6 adayla yaptigim ortak gorusmenin ana fikri hayirlisiyla kapagi yurt disina atalimdi ve hepsi de Atatürk çü olduklarini beyan ediyordu. .
Nedenini sordugumda bilinen seyleri soylediler! Kendi fikirleri degil, topluma dikte edileni beyan ettiler. .
Iyiki dedim Atatürk sizin gibi dusunmemis!
Hepsi de donuk bir ifade ve birazda mahcubiyetle karsiladilar..
Cogu ile halen ara ara gorusurum ne is nede sosyal hayatlarindan memnun degiller..

Sozun ozu bizim sirtimizi dondugumuz cehaletin karanliginda kalanlari birileri kucakliyor!
Aci olan da insanin dogasi geregi konfor alanini seviyor olmasi
Bilgi-bilgelik eylem gerektirir, konforun disina davet eder insani. .
Simdi gune baktigimizda, 51% cehalet icinde oldugunu varsayarsak, 49% un ne kadari bilincli ne kadari vatanperver, ne kadari sorgulayici ne kadari Atatürkün fikir dünyasini anlamis. .
yoksa onlar icinde de partizanca, partiye, fikri gorusu ne olursa olsun oy basip gecen cahillermi cogunlukta. .
Kendi urettigi fikir ve gorusleri, ilkeleri var bunlara goremi yasiyorlar yoksa onlarda toplum muhendisliginin bir kurbani mi?
Ben hicbir partinin halki,devleti, degerleri vs. dusundugune inanmiyorum. (Sahsi gorusum)
Cok sey var ama dahada uzatmak istemiyorum.
Yasadigim ilginc bir animla sonlandirayim yazimi..
Daha once biri soylese inanmayacagim bir olay, soyle ki;
Ticari bir ziyarette enteresan bir sekilde ortamda beliren sarikli cubbeli bir kisi ile yaklasik 3 saatlik bir diyalogun ozeti, din, siyaset temali baslayan sohbet kendisinin aldigi cevaplara karsilik veremez hale gelmesi ve tek tarafli bakmanin sancilari ile sarsilmasini hissedince konunun Atatürke gelmesi ile devam edip, finalde daha once hic dusunmedigi bir Ataturk gormesi ve bazi fikirlerinin paralel olmasi onda ilginc sekilde bir uyanmaya sebep oldu (bu o kadar acikti ki beden dili, jest ve mimiklerinden cok net okunuyordu)
Bu konusmaya o kisi tarafindan ben davet edildim. (Basta ortamdan ayrilmak istesemde sonra kendime on yargimdan dolayi bir ozelestiride bulundum)
Insanlarla konusmak, diyalog kurmak lazim, direk taraf olusturacak siyaset uzerinden degil ama konu zaten bir sekilde oraya geliyor.
Insanlari kazanmaktan bahsediyorum.
Yoksa yukarida da belirtigim gibi sirtinizi dondugunuz, vazgectiginiz her bireyi cehalet daha da icine aliyor.
Hatta kendini aydin gorup, diktatorce sapkin fikirlerini zeka patlamasi gibi satmaya kalkan, elstirdiginden de daha beter aydin! larda gordum. .
Nazimin da dedigi gibi biz yanmasak, karanliklar nasil cikar aydinliga

Yok birader, alışamıyorum ben buradaki düzene :snzdglsn:
Günlerden salı, saat 11'de kalktım bankaya gittim: Kapalı :acpsnr:
Saat 14:00'te açılacakmış...

spar.png

Evden çıkmadan bakarım bidahakine :snzdglsn: Geçen gün de dönerci kapalıydı çarşamba günü... Pizzacı pazartesi kapalı :snzdglsn:
Ezberleyecem işte yavaş yavaş

Yok birader, alışamıyorum ben buradaki düzene :snzdglsn:
Günlerden salı, saat 11'de kalktım bankaya gittim: Kapalı :acpsnr:
Saat 14:00'te açılacakmış...

:)

En son bankaya gittiğim günü bile hatırlamıyorum, ama tabi senede bir defa da olsa insanın işi çıkıyor.

Esasında kolay bir sistem, tek günlerde sabah, çift günlerde de öğleden sonra açık yapmışlar :hhhhhh:

Türkiye'de de bu sisteme geçseler ve insanları artık bir şekilde internet bankacılığı kullanmaya zorlasalar iyi olur. Berbere gidince bile IBAN ile ödeme yapabiliyorsak, bu işi herkes becerebilir. (geçenlerde oto yıkamacının ihtiyacı varmış, kredi kartı yerine IBAN'dan rica etti).

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
:)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Atasoy
@hermes , burası ''laf ebeliği'' forumu değil, forum kuralları Türkçe yazım kurallarına uyacağınızı taahhüt eden içeriğe sahiptir.
Tüm forumdaşlar gibi sizi de kibarca uyarmış olayım...

@hermes , burası ''laf ebeliği'' forumu değil, forum kuralları Türkçe yazım kurallarına uyacağınızı taahhüt eden içeriğe sahiptir.
Tüm forumdaşlar gibi sizi de kibarca uyarmış olayım...
burası laf ebeliği yeri değilse hem forumun kirlenmemesi için hem de gereksiz atışlamaların olmaması için dm'den uyarabilirsiniz kişileri. yazdığım paragrafı anlaşılmaz kılacak derecede yazım hatası içerdiğini de düşünmüyorum. yine de forum kriterlerine karşılamıyorsa sileyim, konu da uzamasın

NATO kafa NATO mermer...

Arkadaşlar sizlere bi sorum olacaktı bisiklet almayı düşünüyorum tek çekim yapıp taksite bölücem ama bazı sektörler sonradan taksitlendirmeye yasaklıymış bisiklette böyle bi sorun olur mu?

Arkadaşlar sizlere bi sorum olacaktı bisiklet almayı düşünüyorum tek çekim yapıp taksite bölücem ama bazı sektörler sonradan taksitlendirmeye yasaklıymış bisiklette böyle bi sorun olur mu?

Ben 2014 yılında jant seti taksitlendirmiştim. Üstelik yurtdışı harcamasıydı. Kanun mutlaka değişmiştir. Ama şu sitede ((link)) Şöyle bir ifade var:
Yiyecek, hediye kartı, yurt dışı harcamaları, akaryakıt, alkol, telekomünikasyon, kozmetik, ofis malzemeleri ve market alışverişlerinizi sonradan taksitlendiremezsiniz.
Ben taksitlendirilebileceğini düşünüyorum. Hobi veya spor sınıfında sanırım bisiklet harcaması :snzdglsn:

• Beğen
Tepkiler: Turgay Kaptan

Nokta, virgül, cümle başında büyük harf... :) @cazci

Şaka bir yana, bu konuda bankanızın müşteri hizmetlerini arayarak daha doğru bilgi alabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Turgay Kaptan
Büyük ihtimalle olur artık hafta sonu görücez 😂

Geri