-Deniz-
🌴🌴🌴🌴
- Tepki
- 1.342
- İsim
- Deniz
- Başlangıç
- 1997—98
- Bisiklet
- Trek
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Lastik yaması taşırlar artık ömür boyu 😀 aslında çok tehlikeli bir şey ama hak ediyorlar.
Lastik yaması taşırlar artık ömür boyu 😀 aslında çok tehlikeli bir şey ama hak ediyorlar.
Ayın 6'sından beri bisiklete binmiyorum, düştük bi koşu belasına vallahi. Neyse, yarış bugündü, bitti. Yarın sabah acilen kaba etimle seleyi buluşturmam lazım 🤓
MTB ve Gravel ile yeni güzergah arayan arkadaşlar Gazze'yi düşünsün, yüzlerce km tünel yapmışlar gördüyseniz😄 .
Bi mahsuru mu var?Eğleniyor musunuz, dalga mı geçiyorsunuz anlamadım. Bunun neyi komik ?
Bi mahsuru mu var?
Ben olayın çatışma/savaş kısmına girdim mi? Girecek olursak, savaştan kimlerin nemalandığının farkında olmalı insanlar, kimler zenginliklerine zenginlik katıyo, kimler avuçlarını kaşıyo, kimler uzaktan din, iman, cihat duyarı kasıp prim yapma derdinde onları da görüyorum.Sizin için bir mahsuru yok demek ki, onu anlamış oldum. Bana gelirsek hangi milletten, hangi dinden olursa olsun insanların katledilmesine karşıyım. Azıcık vicdanı olan birisi bu duruma üzülür rahatsız olur, aksine tiye alıp dalga geçmez/geçemez. Bu sebeple yazdıklarınız orada ki insanları düşününce zoruma gitti. Sizin için bunların önemi olmayabilir, sanane de diyebilirsiniz. Ama yarın bizlerin, başına böyle bir şeyin gelmeyeceğine garantisi olmadığının farkına varıp az da olsa empati kurması taraftarıyım.
Ben üst M alt L giyiyorum. 100 küsur kilolarda olduğum zamanlar oldu hayatımda. Ben başardıysam sen de başarabilirsin. Bu arada o kadar ara verince benim de kondisyonum düşüyor. Bisiklet sporu ile alakalı bir şey. Sana özel değil.Farklı yerlerden nefes almayı öğretti 😀
Şaka bir yana gerçekten geliştiriyor insanı. Daha güçlü ve daha dayanıklı oluyoruz. Ama 2-3 hafta ara verirsem kondisyonum düşüyor. Bu kadar etki eder mi bilemiyorum.
Yumurtayı yağda pişiriyorum , haşlamaya göre besin değeri düşer mi ?
Evet, yumurtayı yağda pişirmek ile haşlamak arasında besin değeri açısından bazı farklar olabilir. İşte bu iki pişirme yönteminin bazı farklılıkları:
Sonuç olarak, haşlama yumurtayı yağda pişirmekten daha düşük kalorili ve daha sağlıklı bir seçenektir. Ancak, lezzet tercihlerinize ve sağlık durumunuza göre pişirme yöntemini seçebilirsiniz. Daha sağlıklı bir seçenek arıyorsanız, haşlama yumurta tercih edebilirsiniz.
- Kalori: Yumurtanın kalorisi yağda pişirildiğinde artar. Çünkü yağın eklenmesiyle toplam kalori miktarı artar. Haşlama, ek kalori katmadan yumurtayı pişirmenin daha sağlıklı bir yoludur.
- Yağ İçeriği: Yumurtayı yağda pişirirken ekstra yağ eklenir. Bu, doymuş yağ içeriğini artırabilir, bu da kalp sağlığı açısından fazla miktarda tüketilmemesi gereken bir faktördür.
- Protein ve Diğer Besinler: Yumurtanın içeriğindeki protein ve diğer besinler pişirme yöntemiyle genellikle değişmez. Ancak, haşlama sırasında besin maddelerinin kaybı minimum düzeyde olur.
- Yumurta Sarısı: Yumurtanın sarısında bulunan bazı besinler (örneğin, B vitaminleri ve omega-3 yağ asitleri) pişirme sürecinde az da olsa kaybolabilir. Ancak, bu kayıplar genellikle çok küçük miktarlardadır.
Benzer bir durum başıma geçen hafta geldi Behçet dememim sebebi ben ters yöndeyim, şöyle oldu, Silede 10 dakikada bir aracın geçtiği dümdüz bir arayol 500 metre ilerisini görmek mümkün kadının biri evin girişini yıkıyor bütün su yola akmış hem arkamdan gelen arabanın bisikletli var yavaş gideyim de ıslanmasın demeyeceğini bildiğimden hem de MTB'de çamurluk olmadığından suyun en ince olduğu yolun soluna geçtim araba geçti ben de kendi tekerin su atmasın diye neredeyse ayağımı yere değdirmemi gerektirecek kadar yavaş gidiyorum karşıdan bir Vespa tarzı motor belirdi ama ne sürat 60-70 olabilir çünkü orada hiç beklemediğim anda çok yanaştı yahu maden bu kadar hızlısın niye bu kadar kaldırıma yakın gidiyorsun tamam ben ters yöndeyim ama duruyor sayılırım.kadıköy rıhtımdan ters yönden boğaya tırmanıyordum,üç tekerlekli motorsiklet bir anda önüme çıktı,hafifçe çarpıştık.Abe sen hatalısın beni görmen lazımdı,sen ters yönden geliyorsun dedi.Abi döndüğün yerde miniibüs var ,sen minibüsün arkasında kaldığın için gözükmüyorsun dedim .Ben mi hatalıyım ,bu hıyar mı çözemedim 😀
5km parkurunu koştum ben, fındık fıstık spec Öyle bi hazırlığım yok doğru dürüst, bundan önce sadece 3 defa açık havada koşmuştum ve hiç birinde 5km'yi geçmişliğim de yoktu. Bence iyi koştum, 300 küsür kişide 140 küsürüncü olmuşum. Az daha podyum yapıyordum yaniTebrikler öncelikle ve de geçmiş olsun. Ne kadar koştunuz? Yarış deneyiminiz nasıldı?