Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

forumun eskisi gibi tadı yok. hesabımda 2022 yazsa da 2015 üyelerindenim. bazı yüzlerin eksikliği gerçekten hissediliyor.

mariokldato
serkan mıstınoğlu

forumda gözlerim en çok bu iki ismi arıyor. eskiden keyfim kaçık olduğunda foruma girer bir şeyler okurdum ve keyfim tekrardan eskisine dönerdi. şimdi tam tersi oluyor.

tipik bir 2015 konusunda ince espri yapmayı bilen mario abi, üşenmeden 137282828 satır bilgi yazan serkan abi, biraz asabi olsa da iyi niyetinden ödün vermeyen murat abi gibi isimler olurdu.

hatırlıyorum, tcr yarış konularımda yunus abiyi takip ediyorduk. gerçekten canlı bir ortam vardı. deli gibi ekipman tartışırdık ki özellikle yol bisikletçileri çok daha iyi bilir.

o zaman da dağ bisikleti sürüyordum fakat en zevkli konular her zaman yol bisikletçilerinde idi.
yahu onu geçtim teknik konularda ciddi tartışma olurdu bu forumda, şimdi bir tane göremiyorum.

eskiler güzeldi vs klasik şeyler söylemeyi sevmiyorum, bu forum eskiden çok daha güzeldi. özellikle bir dönem bisiklet videoları çok acayip izleniyordu, merak da çok fazla idi. yahu 100.00 lik forumda bisiklet toplayan insan sayısı 10 u geçmez şu anda, daha 5 - 6 sene önce az da olsa görüyorduk.

zamanı olanın parası, parası olanın ise zamanı yok gibi duruyor. sonuç olarak ne sokağın ne de forumun huzuru yok, benim de yok.

Scudo
Youtube bir süre önce reklam önleyici kullanımına savaş açtı. Tarayıcıdan kapatmama rağmen inatla çalışmayınca başka tarayıcıdan oturum açmadan Youtube'a girdim. Böylece izleme geçmişini tanımadığı birine neler önerdiğini gördüm. Anasayfaya düşen içerikler insanlığın geleceğine dair umut kırıcı. Milyonlarca geri zekalının arasında yaşıyoruz...

Youtube bir süre önce reklam önleyici kullanımına savaş açtı. Tarayıcıdan kapatmama rağmen inatla çalışmayınca başka tarayıcıdan oturum açmadan Youtube'a girdim. Böylece izleme geçmişini tanımadığı birine neler önerdiğini gördüm. Anasayfaya düşen içerikler insanlığın geleceğine dair umut kırıcı. Milyonlarca geri zekalının arasında yaşıyoruz...

flickr fotoların güzelmiş 👌

• Beğen
Tepkiler: HexfeT
Bu eklenti şuanda iş görüyor diğerlerine nazaran.
(link)

ekipman manyağı yolunda emin adımlarla ilerliyorum. diğer bütün hobilerim bıraktım, sadece bisiklet ile ilgileniyorum şu sıra.

son 6 ayda 10 a yakın bisiklet ışığı sipariş vermişim, diğer şeylere girersek 50 den fazladır. daha geçen yeni ışıklarım, çamurluklarım ve diğer ekipmanlar geldi.

işin garibi fazla bisiklet sürmüyorum, sürersem de çoğunlukla yeni cihazları denemek için sürüyorum.

bunu dün ya da bir önceki gün bir konuda yorum yazarken farkettim. sorulara tecrübelerle cevap vermek ilginç bir duygu, hoşuma da gidiyor ama fazlasının hasta olmaktan bir farkı olmadığını biliyorum.

kötü bir huy, neyse ki durumun farkındayım. mutlu ediyor mu? evet. geçenlerde işin psikoloji kısmına baktım, aslında boş bir duygu. ne gerek var ki bir şey varken bir gelişmişini istemeye? ya da piyadadaki çoğu şeyi deneme isteğine?

insan aç gözlü bir varlık; ben de öyle, çoğumuz öyle.

• Beğen
Tepkiler: Sinyor
Bir 3D başlığına yazayım dedim, bir bisiklet dünyasından haberlere. Biraz düşününce çok haberlik değeri olmayınca diğer başlıkta 2021den beri aktif olmayınca buraya yazayım istedeim.
İşsizlik döneminde bol bol linkedin üzerinden iş arayıp başvuru yapıp ilgimi çeken firmaları takip etmeye başlamıştım. Bir ara 3D Sektöründe iş yapan firma ile görüşmeye gittim her şey olumlu geçmiş sonrasında daha önce 3d yazıcı kullanmadığım için işe alınmamıştım. Başvuru yaptığım firmada HP firmasının 3D sektöründeki paylaşımları ilgimi çekti bir süredir de takip ediyorum. Firma 3D bisiklet sele, kask ve çeşitli ayakkabı modelleri paylaşıyor. 3D ile basım sadece plastik değil çeşitli makineler ile metal alaşım ile de oluyor. Hatta bir kaç firma metal alaşımlı lug basımı yapmıştı. 3D baskı teknolojisi bisiklet dünyasına küçük aksesuarlar ile girmiş olsa da iş bisiklet oluşturmaya kadar geldi. Açıkçası 3D baskıdan bir seleyi denemeyi isterdim. Aliexpressteki modellerin bile 2-3bin civarında başladığını düşünürsek belirli markaların model fiyatları nerelerdedir.
(link)

Bugün 2 arızaya gittik. 2 elektrik panosu da 2005 sonrası yapılmış olup her gelen firma ile üzerine bir şeyler eklenmiş arap saçına dönmüş. Firma revizyon maliyetlerinden dolayı işi başından salıp sürekli bir şeyler ekletip bozulana kadar gitmesini tercih ediyor. Ve baştan savma işçilik ile birleşince birazdan ekleyeceğim görseller ortaya çıkıyor. Bunun dışında arızya gittiğimiz bir firma var resmen açık hava müzesi yeni torna, freze veya cnc tezgahları olsa da tesis içinde 1950 ve 1990 arasında üretilmiş eski tezgahlar da mevcut bazılarında arıza çıkınca bulması tam bir işkenceye dönüşüyor olsa da yıllar arasındaki işçilik farkı muazzam. Tabi burada biraz yerli firmalardan da kaynaklanıyor belirli bir kaliteyi benimsemiş değiller. Yurt dışına yapılan panolarda güç kabloları sabit siyah, kumanda kabloları sabit lacivert yapılıyor bunun dışındaki standardı kabul etmiyorlar ve her türlü ince işçiliği inceliyorlar. Yurt içinde bir çok firma ucuz olsun makine çalışsın istiyor.
1. Görsel 1955-60 yılları arasında üretilmiş Alman torna tezgahı
2. ve 3. Görsel 2005 veya sonrasında üzerine sürekli ekleme yapılan yerli panolar
4. Görsel 1975 Model Rus yapımı torna tezgahına ait. O da revize olacak. Ait olduğu makine 50 ton civarında olup 3 metre çapında malzeme işleyebilen dikey bir torna tezgahı

Dosyalar

• IMG_20231107_195741.jpg
    IMG_20231107_195741.jpg
    55,4 KB · Okunma: 38
  • IMG_20231107_113849.jpg
    IMG_20231107_113849.jpg
    91,3 KB · Okunma: 35
  • IMG_20231107_092623.jpg
    IMG_20231107_092623.jpg
    96,2 KB · Okunma: 37
  • IMG_20231102_170722.jpg
    IMG_20231102_170722.jpg
    68,8 KB · Okunma: 38
@MakRo hocam biraz tuzlu olmaz mı, siz ne dersiniz? Şu zamana kadar 3D hep üst seviye prototiplerde kullanılıyordu diye biliyorum, tabii çoklu üretime geçtilerse ucuzlamış olabilir...

Yaklaşık 6 gündür hastayım. Ilk 3 gün ilaçsız geçer diye direndim. Yutkunamıyorum boğazlar pert. Gece uykumdan uyandırdı gittim acile ilaç verdi bir sürü. Hiçbir işe yaramadı antibiyotik ve grip ilaçları. Ertesi gün de sağlık ocağına gidip iki günlük rapor aldım. Rapor süresi bitti sabah iş var ve ben daha kötüyüm. Ne biçim iş anlamadım ki. Hayatımda boğazım hiç bu kadar kötü olmamıştı. Çivi yutmuş gibiyim.

Yaklaşık 6 gündür hastayım. Ilk 3 gün ilaçsız geçer diye direndim. Yutkunamıyorum boğazlar pert. Gece uykumdan uyandırdı gittim acile ilaç verdi bir sürü. Hiçbir işe yaramadı antibiyotik ve grip ilaçları. Ertesi gün de sağlık ocağına gidip iki günlük rapor aldım. Rapor süresi bitti sabah iş var ve ben daha kötüyüm. Ne biçim iş anlamadım ki. Hayatımda boğazım hiç bu kadar kötü olmamıştı. Çivi yutmuş gibiyim.
Bugün de rapor alabilirsiniz. Geçmiş olsun.

Hiçbir işe yaramadı antibiyotik ve grip ilaçları.

Burada bir sıkıntı var. Bir enfeksiyon ya bakteriyaldir ya viral. Önce bunun teşhisinin düzgün konulup, ona göre ilaç belirlenmesi lazım. Bakteriyal enfeksiyonlarda grip ilaçları, viral enfeksiyonlarda da antibiyotikler hiçbir işe yaramaz.

Bol sıvı tüketin ve dinlenin. Geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve -Deniz-
Geçen hafta cuma dan beri aynı sorunu ben yaşıyorum. İlk üç gün doktora gitmedim geçer diye. Sonra baktım daha kötüye gidiyorum aile hekimine gittim antibiyotik ve bir kaç ilaç daha yazdı hala düzelemedim. Buronşit olmuşum ciğerler pert nefes alamıyorum.
Sürüşe de çıkamıyorum doğal olarak ciğerlerim resmen işlevsiz halde.

Geçen hafta cuma dan beri aynı sorunu ben yaşıyorum. İlk üç gün doktora gitmedim geçer diye. Sonra baktım daha kötüye gidiyorum aile hekimine gittim antibiyotik ve bir kaç ilaç daha yazdı hala düzelemedim. Buronşit olmuşum ciğerler pert nefes alamıyorum.
Sürüşe de çıkamıyorum doğal olarak ciğerlerim resmen işlevsiz halde.
Geçmiş olsun size de. İşler de yokluğumda birikmiş. Başım döne döne çizim yapıyorum.

5 inde yatması gereken maaş hala orta da yok bankalar sıkıştırıyor bisiklet den gıcır gıcır ses geliyor her şey üstüme geliyor imdaaat !

@MakRo hocam biraz tuzlu olmaz mı, siz ne dersiniz? Şu zamana kadar 3D hep üst seviye prototiplerde kullanılıyordu diye biliyorum, tabii çoklu üretime geçtilerse ucuzlamış olabilir...
Evet maalesef şuan pahalı grupta yer alıyor, en azında kendi adıma.
(link)
1699466949491.png
Yaklaşık 6 gündür hastayım. ilk 3 gün ilaçsız geçer diye direndim. Yutkunamıyorum boğazlar pert. Gece uykumdan uyandırdı gittim acile ilaç verdi bir sürü. Hiçbir işe yaramadı antibiyotik ve grip ilaçları. Ertesi gün de sağlık ocağına gidip iki günlük rapor aldım. Rapor süresi bitti sabah iş var ve ben daha kötüyüm. Ne biçim iş anlamadım ki. Hayatımda boğazım hiç bu kadar kötü olmamıştı. Çivi yutmuş gibiyim.
1 Aydır uğraşıyorum şükür bu hafta başı itibari ile bitti. Hayatımda böyle boğaz ağrısı ve öksürük durumu yaşamadım. Tam geçiyor işe gidiyorum ortamda bulunan toz işe gelen stajyerlerin hastalığı derken yeniden başlıyor. Bende antibiyotik çok etkili oldu zaten 5er den toplamda 10 tane var. Bu süreç boyunca giyinmeme ve yememe dikkat edip, soğuk gıdalardan uzak durmaya özen gösterdim.
Burada bir sıkıntı var. Bir enfeksiyon ya bakteriyaldir ya viral. Önce bunun teşhisinin düzgün konulup, ona göre ilaç belirlenmesi lazım. Bakteriyal enfeksiyonlarda grip ilaçları, viral enfeksiyonlarda da antibiyotikler hiçbir işe yaramaz.
Bol sıvı tüketin ve dinlenin. Geçmiş olsun.
Abi maalesef pandemiden sonra sağlık ocağında muayene dahi edildiğini görmedim en azından bizim gittiğimiz öyle. son 3 yıl içinde 2 kere gittim neyin var diyip direkt ilaçları yazıyor geçiyor.
@Awacs7n @-Deniz- COVID varyantı ihtimalini de gözardı etmeyin. Semptomlar benziyor gibi.
Yeni covid varyantında daha çok kusma ve ishal görünüyormuş. Kendisi bir fabrikada doktor olan komşumuz anlattı, yaklaşık 120 kadar personeli bu durumdaymış hepsine ev izni ve dinlenme verilmiş.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Konu nasıl açılıyor?

Almak istediğim bisikleti ve onu korumak için almam gereken kilitleri düşünüyorum

Screenshot_20231109_102643_Chrome.jpg

Mazlumların yılmaz savunucusu kırmızı ibikli küçük horoz yerlere kola döküp, protesto için fanta içerken, restoran camlarına girişir, insanlara fare fırlatıp rahatlarken aslında ibiğini kaptırdığının farkında bile değildi...

Geri