Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Scudo
Eşek cennetini boyladı diye niye üzülecek mişim? Gitsin inandığı tanrısından huri alacağını tahsil etsin şimdi. Bu ve bunun kafasındaki kan emiciler sokaktaki zavallı hayvanların tekinin tırnağı etmez.
Bu adamlarda çok değişik bir kafa yapısı var. Hem kendisi "Şehadet ona çok yakıştı, ölmesi gerektiği gibi öldü" diyerek, adamın şehit oluşundan mutlu olduğunu yazıyor, hem de bir sonraki paragrafta bu ölüme kayıtsız kalanlara veya farklı fikirlere sahip olanlara o.. çocukları diye küfür ediyor.

İnandığı, izinden gittiği peygamberin öğütlediği güzel ahlak, böyle sağa sola aleni küfürler savurmak olmamalı...

(link)

@Mehmet Altuğ adam sözcüğünü lafın gelişi kullandığınızı düşünüyorum, zira bu mikrobik organizmayı tanımlamaktan çok uzak.

Paylaştığınız linkteki yazıyı okumakla kaybettiğim zamana acımakla birlikte muhatabı olduğum hakareti görmek için elzemdi. Doğru düzgün yönetilen bir ülkede savcılığa bir dilekçe yazıp kimin o.çocuğu olduğunu uygulamalı olarak göstermek isterdim, ama kabile devletinde kimi kime şikayet edeceksin?

Madem çağrıyı aldılarsa şu tek yumrukta boyun kıran hakan ural'ı da alıp gitseler ya İsrail'e. Yanlarına vahit kirişçi denen bakan eskisini, instagram düşmanı fahrettini ve arapça bilmeyen kılıçlı dingili de alsalar ya. Yol parasını vermezsem ettikleri küfürü haketmiş olayım. Hani belki şehadet şerbetinden içip hurilerine erkenden kavuşurlar.

Konuyu sulandırmak istemiyodum ama bu çok iyiydi bunu söylemem lazım 🤣
:snzdglsn:
arapça bilmeyen kılıçlı dingili de alsalar ya. Yol parasını vermezsem ettikleri küfürü haketmiş olayım.
Büyük konuşma. 30 milyonluk Audi'den aşağısına binmiyor hazretleri. Hem sen 30 milyona Audi alsan seninki helal para, öyle olmz. Adam yetim hakkı seviyor

Tosfed genç yıldızını arıyor etkinliğine katılmak istiyorum ama yarış konusunda tecrübem yok ve sadece 1 yıldır araç kullanıyorum. Direksiyon seti kurup simülasyonlarda pratik yapmayı düşünüyorum. Eylüle kadar da evimizde ki arabayı zorlamayacak biçimde kullanabilirim. Gelecek seneye kadar kendimi nasıl geliştirebiliriz?

Tosfed genç yıldızını arıyor etkinliğine katılmak istiyorum ama yarış konusunda tecrübem yok ve sadece 1 yıldır araç kullanıyorum. Direksiyon seti kurup simülasyonlarda pratik yapmayı düşünüyorum. Eylüle kadar da evimizde ki arabayı zorlamayacak biçimde kullanabilirim. Gelecek seneye kadar kendimi nasıl geliştirebiliriz?
Bu sene sınav yüzünden katılamadım. Küçüklüğümden beri arabalara karşı ilgi duyarım ve araba oyunlarının içindeyim. Ne yalan söyleyeyim güzel de kullanırım. Dünyada araba kullanmak kadar keyif veren pek bir şey yok bana. Hele arkadan itişli arabamızı karda kullanmaktan hiç bahsetmiyorum :) Neyse konuyu dağıtmayayım. Böyle bir organizasyona katılma hevesiniz olduğuna göre ilgilisiniz. En önemli şey ilgi ve sevmek. Ardından yetenek geliyor. Daha sonra da pratik. Pratik yapmak için şuanda en uygun araç simülasyon. Assetto Corsa tavsiye ederim. Zamanında çokça mouse kontrolüyle oynadım. Benim gelişimime katkı sağladığı aşikar. Size de tavsiye ederim. Belki seneye beraber katılırız :)

Otomobil sporlarının giriş kapısı go-kart'tır. Bulunduğunuz yerde go-kart pisti varsa, burada yapacağınız sürüşlerle kendinizi geliştirebilirsiniz.

Otomobil sporlarının giriş kapısı go-kart'tır. Bulunduğunuz yerde go-kart pisti varsa, burada yapacağınız sürüşlerle kendinizi geliştirebilirsiniz.
Bu yıl ocak ayında 15 dakikasına 200 tl verdikten sonra pek ekonomik bir çözüm olduğuna inanmıyorum. Çok keyif vermişti. Kafadar 5-6 arkadaşla çok zevk alınır. Araçlar ve pistin hissiyatı çok iyiydi. Bahsettiğiniz gibi gelişime katkı sağlar ama buraya yapılacak yatırımla güzel bir direksiyon seti alınıp simulasyonla eğitim yapılabilir.

Bir virajda bir otomobile etki eden merkezcil ve merkezkaç kuvvetlerini, buna nelerin etki ettiğini iyi öğrenmelisin. Fizik bilmek işini çok kolaylaştırır.
Aracın ağırlık değişimlerinin mantığını bilmelisin. Biraz dinamik bilgisi yeter
F1 yarışlarında araçların nasıl yarış çizgisi kullandığını, virajda nereyi apex olarak gördüklerini öğrenebilirsin.
Biri bana 30 milyonluk Audi alsa, 1 haftada sular seller gibi Arapça öğrenirim :)
Ali Erbaş'a sorulan Arapça soruyu hiç Arapça bilmeden sadece İngilizcedeki "Pasaj okurken kullandığımız " Scanning ve skimming" mantığını o Arapça soruya uygulasak cevap verebilirdik diye düşünüyorum. Sorunun yarısında zaten Selahaddin Eyyübi ve Hz Abdülkadir Geylani geçiyor, ayrıca Türbedesin. Kafası çalışsa sorulanın Mercedes mi rahat Audi mi rahat sorusu olamayacağına göre sorulanın ne olduğunu bulmak çok zor olmasa gerek.
@Cemal Ç. Fransızca "Liyakat ölmüş. " dermisin. @Umur Bora değerli dostum saymaya başladın mı?

Son düzenleme:
Bu sene sınav yüzünden katılamadım. Küçüklüğümden beri arabalara karşı ilgi duyarım ve araba oyunlarının içindeyim. Ne yalan söyleyeyim güzel de kullanırım. Dünyada araba kullanmak kadar keyif veren pek bir şey yok bana. Hele arkadan itişli arabamızı karda kullanmaktan hiç bahsetmiyorum :) Neyse konuyu dağıtmayayım. Böyle bir organizasyona katılma hevesiniz olduğuna göre ilgilisiniz. En önemli şey ilgi ve sevmek. Ardından yetenek geliyor. Daha sonra da pratik. Pratik yapmak için şuanda en uygun araç simülasyon. Assetto Corsa tavsiye ederim. Zamanında çokça mouse kontrolüyle oynadım. Benim gelişimime katkı sağladığı aşikar. Size de tavsiye ederim. Belki seneye beraber katılırız :)

Özellikle arabayı virajlı yollar veya dar sokaklarda kullanmak ayrı bir keyif veriyor.
Asetto Corsa oynuyorum. Hatta arkadaşlarımı başlatmayı denedim ama simülasyon diye beğenmediler 😆. Ben hala mouse ile oynuyorum ama en yakın zamanda direksiyon seti yapmayı planlıyorum.
Araba simülasyonları kesinlikle araba sürmeye katkı sağlıyor. Araba sürmeye başlamadan önce bayağı bir City car driving oynamıştım ve faydasını hayli hayli gördüm.

Go-kart çok severim ara ara da giderim ama sürekli gitmek benim için çok masraflı olur.

Merhaba arkadaşlar,bir arkadaşımın güzel bir bisiklet alması vasıtasıyla banada bir heves geldi zaten bende vakit geçirecek,ilgilenecek bir aktivite arıyordum sanırım bisiklet sürmek en iyi seçim olacak.Zonguldağın bir köyünde yaşıyorum ve dolayısıyla bana sağlam ve uzun ömürlü olacak bir bisiklet lazım.Bir dağ bisikleti almak istiyorum,hem lastikleri olsun hem kasası olsun köye en uygun seçenek bu.Boyum 1.80 başlangıç seviye bir dağ bisikleti almak istiyorum,frenleri güzel olsun sürüşü rahat olsun.Öyle ahım şahım profesyonel bir bisiklet beklentim yok beni tatmin etse yeter.Bütçem maksimum 15.000TL civarı daha fazlasını belki zorlayarak alabilirim.Şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

Çok keyifli bir cumartesi .. 🦅🌸

Bir virajda bir otomobile etki eden merkezcil ve merkezkaç kuvvetlerini, buna nelerin etki ettiğini iyi öğrenmelisin. Fizik bilmek işini çok kolaylaştırır.
Aracın ağırlık değişimlerinin mantığını bilmelisin. Biraz dinamik bilgisi yeter
F1 yarışlarında araçların nasıl yarış çizgisi kullandığını, virajda nereyi apex olarak gördüklerini öğrenebilirsin
Fiziğe bayılırım. Hatta tercih döneminde tercihlerime fizik bölümü de yazacaktım ama evdekiler iş bulamazsın, fiziği hobi olarak yaparsın diyerek vazgeçirmişlerdi.
Ralli navigasyon haritası indirdim. 20-25 metre çaplı viraj 1, 25-50 met yarıçaplı viraj 2 şeklinde gidiyor. Her viraj için AnlatanAdamların viraj videosunda virajın yarıçapına göre maks hızı bulan formülden maks hız hesaplaması yaptım. Bakalım ne kadar faydalı olacak :D

Bu adamlarda çok değişik bir kafa yapısı var. Hem kendisi "Şehadet ona çok yakıştı, ölmesi gerektiği gibi öldü" diyerek, adamın şehit oluşundan mutlu olduğunu yazıyor, hem de bir sonraki paragrafta bu ölüme kayıtsız kalanlara veya farklı fikirlere sahip olanlara o.. çocukları diye küfür ediyor.

İnandığı, izinden gittiği peygamberin öğütlediği güzel ahlak, böyle sağa sola aleni küfürler savurmak olmamalı...

(link)
şimdi çok dini tartışmaya girmek istemiyorum ama o dönem müslüman olmayanları kılıçtan geçiriyorlardı, öyle hoşgörü dini felan safsata
ve esport simülasyon
Hamas,Kassam Tugayları İran Devrim muhafızları terör değildir Allah yolunun savaşçılarıdır İsrail soykırımcı,sömürgeci kültürel ve manevi olarak fakirlikten başkalarına sürekli saldıran teroristlerdir
peki terör örgütü olup olmadıklarını kim belirliyor? kriterler neler?

• Beğen
Tepkiler: Eray BAYĞAR
Hamas,Kassam Tugayları İran Devrim muhafızları terör değildir Allah yolunun savaşçılarıdır İsrail soykırımcı,sömürgeci kültürel ve manevi olarak fakirlikten başkalarına sürekli saldıran teroristlerdir
Bu terslikte bi iş var

İsmail Haniye dedikleri herif şunların komutanı değil mi?
319979 dosyayı görüntüle

Havadan para motorlarla festival basıp bu gencecik kızı ve daha yüzlercesini katleden, cesedini çırılçıplak kamyonet kasasında gezdiren bu terörist yaratıkların başı değil mi? Yaptıklarıyla gazze denilen yerin dümdüz edilmesine sebep olan bunlar değil mi? Atatürk Türkiyesi ve Cumhuriyet düşmanı ihvan hareketinin Filistin başkanı değil mi?

Eşek cennetini boyladı diye niye üzülecek mişim? Gitsin inandığı tanrısından huri alacağını tahsil etsin şimdi. Bu ve bunun kafasındaki kan emiciler sokaktaki zavallı hayvanların tekinin tırnağı etmez.

Bu dünyada hangisi olduğu farketmeksizin dini kendi işlerine alet eden siyasal dincilerden daha aşağılık birşey var mıdır, bilmiyorum.
Hocam konudan bağımsız ama ben bir tartışma açmak istiyorum ama nerden açabileceğimi bulamadım nasıl yaparım

Geri