Bazı dükkanlarda “mağazamız 15 dakika içinde alışverişe kapanacaktır, lütfen alışverişinizi tamamlayıp kasalara doğru yöneliniz” gibisinden anonslar oluyor saat 9:45 gibi. Bi kaç defa saat 10’da mağaza içinde kaldığım da oldu, “beyefendi mağazamız kapanmıştır, alışverişinizi sonlandırıp kasaya geçmenizi rica ederim” şeklinde tatlı tatlı uyarıldım. Olması gereken bence budur, 10’da kapanan yere 9:55’te giriyorsan gerçekten çok acil 2 parça şey alır çıkarsın, çalışanlar buna müsamaha gösterir sen de suistimal etmezsin. Akşam o saatte aylık alışveriş yapılmaz yani.
Ha bu arada geçen bi de şunu yaşadım; saat 6:45 gibi metroya binmek üzere turnikeye kart basacakken güvenlik geldi “yalnız şu an alamam bisikleti” dedi, saatin henüz 7 olmadığını söyledim, “evet ama pik saat başladı şu an, alamam yani” dedi tekrar, “7’yle 9 arasında binmek yasaktır yazıyor kurallarda, sizin dediğiniz gibi olsaydı 7’yle 9 arasında metroda bulunmak yasaktır yazardı” dedim, bastım kartı geçtim turnikeden. Bi şöyle hamle yapacak gibi oldu, sonra boşverdi, “iyi geçin madem” dedi, geçmiştim zaten ama teşekkür ettim yine de. Bindiğim durak Sancaktepe ve metroda 8-10 kişi falanız, indiğim durak Yamanevler ve saat 7:08. Ha son durağa kadar da gitsem zaten olacağı en fazla 7:15-7:20.