Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Scudo
Asıl önemli ve kıymetli olan, bu tarafta mahkemeye çıkarıp hesap sorabilmek. Ama onu görmeye bizim ömrümüz yetmez herhalde...
Kesinlikle katılıyorum.
Biliyorsun ki "Hakimlik, Savcılık Teminatı" denilen bir durum var. Hsyk ellerinde, AYM atamaları ellerinde, kendi yandaş avukatlarını hatta hukukla alakası olmayanları bile yüksek yargıç yapıp, yüksek mahkemelere yerleştirdiler. Çoğu da 38 ,40 yaşında olduğu için Hakimlik teminatına göre 65 yaşına kadar kimse dokunamıyacak bile. Ülkenin bundan sonraki 25 senesini de kilitlediler.
Emre Kongar Hoca, liboş Mermet Barlas ile program yaparken şunu söylemişti:"SSCB'de yasama, yürütme, yargı, askerler, aristokraklar, bürokratlar, memurlar, çiftçiler, sporcular, papazlar aklınıza kim geliyorsa hepsi aynı partidendi onlar bile dağıldı, bunlar mı dağılmayacak" demişti.

Yuvarlak konuşma. Hangi dediğimin yanlış olduğunu düşünüyorsun?
İlk olarak Türkler şu anki Rusya sınırları içerisinde bulunmuştur, Doğu'da Japon Denizi kuzeyde Sibirya'ya kadar Göktürk Devleti hüküm sürmüştür. Ayrıyeten Türkler konargöçer bir yapı da olduğu için bazıları Batı'ya, Anadolu'ya kendi istekleri ile göç etmiştir. Ama birçok oba da tek bir güç etrafında birleşemediği için ya dejenere olmuştur ya da zorla göçe tabi tutulmuştur. Aslında bunları tartışmak ne kadar mantıklı bilemiyorum. Çünkü ben zaten o topraklarda ilk kim varsa o topraklar onundur mantığınıza katılmıyorum. Toplumlardan önce insanlar vardır, toplumlar da insanların ihtiyacı sonucu oluşmuş yapılardır. Bence en önemlisi insanların yaşama haklarını korumaktır ve İsrail yıllardır yayılmacı politikasıyla birçok masum sivili öldürmüştür. Devletler her zaman kendi çıkarları için savaşırlar ama bizim de insan olarak yanlışa yanlış dememiz lazım. Şunu da kesinlikle belirtiyorum ki Hamas'da bir terörist oluşumdur, yaptıkları İsrail'in işine yaramıştır.

Dosyalar

• IMG_20240805_003106.jpg
    IMG_20240805_003106.jpg
    85,3 KB · Okunma: 19
"Toprak, işgal edenindir" diyosun o zaman?
Hayır, ülkelerin toprakları bir şekilde şu anki şeklini almıştır. Ben savaş nedeni sayılabilecek bir durum oluşmadan bir devletin başka bir devlete saldırmasını doğru bulmuyorum. Zaten şu anki haline de savaşlar sonucu gelmiştir. Insanlığın gelişimi için her türlü nedensiz saldırıyı doğru bulmuyorum.

Bir bisikletçi hakkındaki google yorumunu okudum,okudukça gülüyorum 😂 Alıntı aşağıdadır.

Kesinlikle tavsiye etmiyorum adam bisiklete dair hiç bir şey anlamıyor tornavida tutmayı bile bilmiyor bide çok kazık kendisinin bozduğu şeye tekrar bin tl istedi gitmeyen sakın

Cuma akşamı lastiklerle ilgili birkaç soru sormak için bikeandoutdoor mağazasına gittim. Saat 18.51de orada olabildim. Kapıda duran arkadaş kapatıyoruz dedi. Ben de sadece soru soracağımı söyledim. Sonra sitelerinde görüp kafama yatan dış lastiği sordum. Benim bisikletime uygun olur mu, stok var mı, bisikleti bıraksam siz lastikleri takar mısınız diye sorular sordum. Stok varmış ama lastikleri onlardan da alsam takmak için lastik başına 200 TL ücret varmış. Bana hem bu montaj ücreti hem de mesai saatleri içinde gitmeme rağmen gösterdikleri bu tavır hiç hoş gelmedi. Bisikletçiler de doyum noktasına ulaşmış demek.

Cuma akşamı lastiklerle ilgili birkaç soru sormak için bikeandoutdoor mağazasına gittim. Saat 18.51de orada olabildim. Kapıda duran arkadaş kapatıyoruz dedi. Ben de sadece soru soracağımı söyledim. Sonra sitelerinde görüp kafama yatan dış lastiği sordum. Benim bisikletime uygun olur mu, stok var mı, bisikleti bıraksam siz lastikleri takar mısınız diye sorular sordum. Stok varmış ama lastikleri onlardan da alsam takmak için lastik başına 200 TL ücret varmış. Bana hem bu montaj ücreti hem de mesai saatleri içinde gitmeme rağmen gösterdikleri bu tavır hiç hoş gelmedi. Bisikletçiler de doyum noktasına ulaşmış demek.
diğer konuyu bilmem ama kapanış 19:00sa adamlar ancak toparlanır o konuda anlayış göstermek lazım

diğer konuyu bilmem ama kapanış 19:00sa adamlar ancak toparlanır o konuda anlayış göstermek lazım
Bunu bazı marketler de yapıyor, örneğin kapanış saat 10 ama saat 9:50 gibi falan gidiyorsun almıyorlar içeri. Bu kapanış saatleri müşterinin içeri girebileceği son saatler değil mi? Kendileri 10’da çıkmak üzere hazırlık yapmıyorlar ki. Çalışan olunca ne kadar erken çıkarsam o kadar iyi diye düşünerek böyle davranıyorlar ama işletmenin sahibi bunu yapıyorsa ben de tok satıcı demek ki diye düşünürüm, hoş değil. Nalburlar çok yapıyor bunu.

Bunu bazı marketler de yapıyor, örneğin kapanış saat 10 ama saat 9:50 gibi falan gidiyorsun almıyorlar içeri. Bu kapanış saatleri müşterinin içeri girebileceği son saatler değil mi? Kendileri 10’da çıkmak üzere hazırlık yapmıyorlar ki. Çalışan olunca ne kadar erken çıkarsam o kadar iyi diye düşünerek böyle davranıyorlar ama işletmenin sahibi bunu yapıyorsa ben de tok satıcı demek ki diye düşünürüm, hoş değil. Nalburlar çok yapıyor bunu.
Almanya olsak doğru ama bizde insanlar çok uzun saatler çalışıyor ya, ben kızmıyorum şahsen. Ha o saatler müşterinin gireceği son saatler mi onu tam bilmiyorum. Mesela ben gitsem migrosa 9:55'de ve dolaşsam alışveriş yapsam 1saat o da normal olacak, zaten tezgahları da toplayacak içerideki personel. Belki onu 9:30 son giriş kapanış 10:00 diye düzeltebilirler.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Kapanış saati öyle bir şey değil bence. Başka bir dükkan da 1 saatte anca toparlanırım der o zaman. Ama kapıda kahve sigara içen elemanın böyle yapması bence hoş olmadı. zaten toparlanıyor olduklarını görsem durmaz devem ederdim.

Mesela ben gitsem migrosa 9:55'de ve dolaşsam alışveriş yapsam 1saat o da normal olacak
Kapanma saati 22:00 olan markette gamsızca 1 saat içeride gezinmeyi düşünmek çok iyiymiş bro. Onlar kepenkleri kapatır, sen de sabah 10:00'a kadar içeride alışveriş yaparsın artık.

Son düzenleme:
Bazı dükkanlarda “mağazamız 15 dakika içinde alışverişe kapanacaktır, lütfen alışverişinizi tamamlayıp kasalara doğru yöneliniz” gibisinden anonslar oluyor saat 9:45 gibi. Bi kaç defa saat 10’da mağaza içinde kaldığım da oldu, “beyefendi mağazamız kapanmıştır, alışverişinizi sonlandırıp kasaya geçmenizi rica ederim” şeklinde tatlı tatlı uyarıldım. Olması gereken bence budur, 10’da kapanan yere 9:55’te giriyorsan gerçekten çok acil 2 parça şey alır çıkarsın, çalışanlar buna müsamaha gösterir sen de suistimal etmezsin. Akşam o saatte aylık alışveriş yapılmaz yani.

Ha bu arada geçen bi de şunu yaşadım; saat 6:45 gibi metroya binmek üzere turnikeye kart basacakken güvenlik geldi “yalnız şu an alamam bisikleti” dedi, saatin henüz 7 olmadığını söyledim, “evet ama pik saat başladı şu an, alamam yani” dedi tekrar, “7’yle 9 arasında binmek yasaktır yazıyor kurallarda, sizin dediğiniz gibi olsaydı 7’yle 9 arasında metroda bulunmak yasaktır yazardı” dedim, bastım kartı geçtim turnikeden. Bi şöyle hamle yapacak gibi oldu, sonra boşverdi, “iyi geçin madem” dedi, geçmiştim zaten ama teşekkür ettim yine de. Bindiğim durak Sancaktepe ve metroda 8-10 kişi falanız, indiğim durak Yamanevler ve saat 7:08. Ha son durağa kadar da gitsem zaten olacağı en fazla 7:15-7:20.

milestone oto lastik hakkında bilgisi olan, kullanan ve yorumlayabilecek olan var mı?

Bazı dükkanlarda “mağazamız 15 dakika içinde alışverişe kapanacaktır, lütfen alışverişinizi tamamlayıp kasalara doğru yöneliniz” gibisinden anonslar oluyor saat 9:45 gibi. Bi kaç defa saat 10’da mağaza içinde kaldığım da oldu, “beyefendi mağazamız kapanmıştır, alışverişinizi sonlandırıp kasaya geçmenizi rica ederim” şeklinde tatlı tatlı uyarıldım. Olması gereken bence budur, 10’da kapanan yere 9:55’te giriyorsan gerçekten çok acil 2 parça şey alır çıkarsın, çalışanlar buna müsamaha gösterir sen de suistimal etmezsin. Akşam o saatte aylık alışveriş yapılmaz yani.

Ha bu arada geçen bi de şunu yaşadım; saat 6:45 gibi metroya binmek üzere turnikeye kart basacakken güvenlik geldi “yalnız şu an alamam bisikleti” dedi, saatin henüz 7 olmadığını söyledim, “evet ama pik saat başladı şu an, alamam yani” dedi tekrar, “7’yle 9 arasında binmek yasaktır yazıyor kurallarda, sizin dediğiniz gibi olsaydı 7’yle 9 arasında metroda bulunmak yasaktır yazardı” dedim, bastım kartı geçtim turnikeden. Bi şöyle hamle yapacak gibi oldu, sonra boşverdi, “iyi geçin madem” dedi, geçmiştim zaten ama teşekkür ettim yine de. Bindiğim durak Sancaktepe ve metroda 8-10 kişi falanız, indiğim durak Yamanevler ve saat 7:08. Ha son durağa kadar da gitsem zaten olacağı en fazla 7:15-7:20.
farazi bir örnek verdim yahu, hangi deli 9.55de girip 1saat alışveriş yapar, olayın sonu yok demek istedim.

• Beğen
Sürücü kursundaki eğitmenimizin nasihatini her daim kulağıma küpe etmişimdir:

"Motor yağında Castrol, lastikte Michelin, kamyonda MAN, karıda Alman"
sonu hiç beklenmedik bir şekilde bitti :)

• Hahaha
Geri