suyunsesi
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 6.271
- İsim
- Turgay
- Başlangıç
- 1979—80
- Bisiklet
- Trek
- Bisiklet türü
- Diğer
Geçen paylaştığım kanalın sahibi 2024 yılında 20 bin km yaptığını söylüyor, yarışçılar, profesyoneller yapıyordur elbette ama ne bileyim 20 bin km bisiklete yılda ne diye binersin ki biraz eziyet gibi bir şey.
Bu şeye benziyor biri "ben kırlarda, dağlarda, tepelerde gezmeyi severim" derken yanı başında birinin "ben bu sene 10 kez Himalaya'ya tırmandım demesi gibi.
Tatlı ve inceden tek çınlama mı? Şaka yapmıyorum ben 3 kere pardon, geçebilir miyim diyorum bisiklet yolunun üstünden bir adım kenara geçmiyorlar.
Bizim milleti ancak bu iflah eder.
Abi benzerlerinde bir arkadaşımda var bisiklet yolunda yürüyen insanlar için az bile kalıyor. Video işine gelirsek 1 dakikadan kısa aldığın herhangi bir videoyu shorts olarak youtube'a yüklersen görebiliriz.Sana da hak veriyorum çünkü "insan" sesini, insanın ne olduğunu falan bilmedikleri için tepki vermiyorlar.
Bu arada taktığım zilin sesinin videosunu çekip paylaşmak istemiştim ama sonra aklıma buraya video yükleyemeyeceğim geldi.
Sıradan bir bisiklet sürmeyi sever bi arkadaşımız standart olarak haftanın 2 gününde 50’şer, haftasonunda 1 gün de 100 km gibi bi yol yaptığında haftada 200’den yılda kabaca 10.000 km yapıyor, hadi bu kadar standart şekilde takılamadığını düşününüz %20 gibi bi verim kaybı olsa 8.000 km yapar. Bu profesyonel bi sporcunun antrenman programı falan değil, sen ben gibi sürmeyi seven bi adam için gerçekçi sayılabilecek bi hedef. Bu noktadan sonrası artık aile hayatı, iş hayatı gibi kısımlardan çalmaya başlıyor ki öyle bi durumda bu tempoyu sürdürülebilir kılmak çok kolay değil. Ha ama diyorsan ki ben bu işten para da kazanıyorum, yani bu artık benim için spordan bi tık (veya bi kaç tık) daha öteye geçiyor artık profesyonel bi hale geliyor, o zaman en basitinden 1,5 kat daha sıkı bi tempoyla 12.000 km yapabiliyorsun. 2 kat sıkısı 16.000 km yapıyor, vb.Geçen paylaştığım kanalın sahibi 2024 yılında 20 bin km yaptığını söylüyor, yarışçılar, profesyoneller yapıyordur elbette ama ne bileyim 20 bin km bisiklete yılda ne diye binersin ki biraz eziyet gibi bir şey.
Bu şeye benziyor biri "ben kırlarda, dağlarda, tepelerde gezmeyi severim" derken yanı başında birinin "ben bu sene 10 kez Himalaya'ya tırmandım demesi gibi.
Tatlı ve inceden tek çınlama mı? Şaka yapmıyorum ben 3 kere pardon, geçebilir miyim diyorum bisiklet yolunun üstünden bir adım kenara geçmiyorlar.
Bizim milleti ancak bu iflah eder.
2 gün 50 km veya 1 gün 100 km gibi rakamlar tamamen bu işe spor gibi bakanların, saatler ayıranların işi. Ben de çok sık biniyorum ama tüm sene bindiğim yılda 1000 km'den biraz fazla.Sıradan bir bisiklet sürmeyi sever bi arkadaşımız standart olarak haftanın 2 gününde 50’şer, haftasonunda 1 gün de 100 km gibi bi yol yaptığında haftada 200’den yılda kabaca 10.000 km yapıyor, hadi bu kadar standart şekilde takılamadığını düşününüz %20 gibi bi verim kaybı olsa 8.000 km yapar. Bu profesyonel bi sporcunun antrenman programı falan değil, sen ben gibi sürmeyi seven bi adam için gerçekçi sayılabilecek bi hedef. Bu noktadan sonrası artık aile hayatı, iş hayatı gibi kısımlardan çalmaya başlıyor ki öyle bi durumda bu tempoyu sürdürülebilir kılmak çok kolay değil. Ha ama diyorsan ki ben bu işten para da kazanıyorum, yani bu artık benim için spordan bi tık (veya bi kaç tık) daha öteye geçiyor artık profesyonel bi hale geliyor, o zaman en basitinden 1,5 kat daha sıkı bi tempoyla 12.000 km yapabiliyorsun. 2 kat sıkısı 16.000 km yapıyor, vb.
Ben 2024’te toplam 3 ay bisiklete hiç binemedim. Günde 3-4 saat yolda, 9-10 saat işte, 5-6 saat uykuda geçiriyordum. Kalan 4-5 saatlik süreyi de bi zahmet tuvalettir beslenmedir gibi ihtiyaçlara ve ailemle bisiklete ayırıyordum. Haftasonlarım da çoğunlukla yine dinlenme ve ailece aktivitelere gidiyordu. Buna rağmen işten ayrılmayıp o tempoyla devam etseydim 4.500-5.000 kilometreyle tamamlayabilirdim seneyi. Yolda geçirdiğim süre bile yarı yarıya düşmüş olsa günde 20’den haftada 80-100 km’den yılda 5.000 kilometreye kadar uzatabilirdim toplam mesafeyi.
Yani uzun lafın kısası; kendine eziyet olmayacak şekilde keyif alarak ve işi ‘hobi’ seviyesinde tutarak bile rahatça 10 bin/yıl seviyelerine ulaşmak mümkün. Yegane ihtiyaç o kararlılığı gösterebilmek, yerinden kalkıp bisikletin üstüne çıkabilmek.
Doğru, spor olarak bakan biri için normal. İş görmek için bi ulaşım aracı olarak görüyorsanız zaten yılda 1.000 çok da olabilir o amaçla ilgili çok ciddi bi tecrübem yok.2 gün 50 km veya 1 gün 100 km gibi rakamlar tamamen bu işe spor gibi bakanların, saatler ayıranların işi. Ben de çok sık biniyorum ama tüm sene bindiğim yılda 1000 km'den biraz fazla.
100 km uzaklığa gideceksem arabaya binerim, bisiklete hayatımda en uzun mesafe 30 km bindim.
Şile'de tamirhane aç, bisikletçi kitlenin buna çok ihtiyacı varİş arıyorum ve bunun bisiklet ile ilgili olmasını çok isterim.
Yaklaşık 10 aydır benzer durumdayım. Saçma sapan sebeplerden reddedilip duruyorum. Sonunda bisikletli kuryelik yapacağım galibaİş arıyorum ve bunun bisiklet ile ilgili olmasını çok isterim.
Bence Şile'de alabalık restaurantı açsın. Bisiklet grupları ne anlıyorlar bilmiyorum ama kaşarlı alabalığa bayılıyorŞile'de tamirhane aç, bisikletçi kitlenin buna çok ihtiyacı var
Yemeksepeti ve trendyol bisiklet kurye alabiliyor ancak son zamanlarda giren çok olduğu için şuan alım çok nadir oluyor galiba. Bir de pako var benim de dahil olduğum, önceden patronsuz kurye diye biliniyordu. Yardımcı olabilirim.Yaklaşık 10 aydır benzer durumdayım. Saçma sapan sebeplerden reddedilip duruyorum. Sonunda bisikletli kuryelik yapacağım galiba
Zannedersem şu an mesleki yeterlilik belgeleriyle iş görülebiliyor. Çok daha basit ve hızlı bi yöntemÖyle kafanıza göre bisiklet tamircisi açamazsınız yalnız. En azından elinizde ustalık belgesi olması lazım, veya ustalık belgesi olan birini tam gün SGK'lı olarak çalıştırmanız gerek. Ustalık belgesi almak da öyle bugünden yarına olacak bir şey değil. En az 1 yıl kursa gidip sınava girmeniz gerekiyor.
Şile'de tamirhane aç, bisikletçi kitlenin buna çok ihtiyacı var
Yaklaşık 10 aydır benzer durumdayım. Saçma sapan sebeplerden reddedilip duruyorum. Sonunda bisikletli kuryelik yapacağım galiba
Yaklaşık 10 aydır benzer durumdayım. Saçma sapan sebeplerden reddedilip duruyorum. Sonunda bisikletli kuryelik yapacağım galiba
Bisiklet tamirciliği fazla getirisi olmadığı için birçok kişinin yanaşmadığı bir alan eğer yetkili servis değilse veya çok pahalı bisikletlerle haşır neşir değilse ama sanırım e-bikeların yaygınlaşması bu durumu değiştirecek.
Biraz elektrik bilgisi ve pilleri tamir edenler 4-5 yıl sonra bu sektörde iyi para kazanabilir. Mekanik bisikletini eğer çok pahalı bir marka değilse birçok kişi gözden çıkarır ama e-bike kolay kolay gözden çıkarılamaz, tamir ettirecektir çoğunluk.