Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Yeni üye oldum oyüzden buraya yazıyorum lapierre zesty TR 4.9 kullanıyorum üstünde 130mm maşa var ve 160mm yapmak istiyorum bı sıkıntı olurmu acaba

Burda full süspansiyon bisikletlerden anlayan pek yok. Şişman bisikletin numarasını google sor. Onlar satıcılar daha iyi bilirler.
Kişisel tahminimce olmayacaktır, zaten olsa ona göre tasarım vs illa ki yapılırdı veya zaten öyle modelini satmışlardır. Bu konuda en bilgili olarak gördüğüm ki kendisi hem parça satışı yapar hem de çift süspansiyon kullanıcısıdır @Mustafa Zeybek var, o yardımcı olabilir. Taktım oldu diyebilirsiniz ama bisikletinize belirli zararları olacaktır. Mesela bizim burada sürüş yapan bir genç bir arkadaşın bisikletinde yanlış süspansiyon kullanılmasına bağlı bisikletin ön tarafında kılcal (şuan için) çatlaklar ve göçükler var.

Scudo
Yeni üye oldum oyüzden buraya yazıyorum lapierre zesty TR 4.9 kullanıyorum üstünde 130mm maşa var ve 160mm yapmak istiyorum bı sıkıntı olurmu acaba
kadro 120mm görünüyor. genel kural ön tarafın kadrodan 20mm fazla olabilmesi şeklinde işliyor. fazlası geometriyi ve süspansiyonların dengesini bozar. travel yükseltmek ya da bakım yaptırmak isterseniz yapabilirim.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Az önce Maxxis Holy Roller 20X2,20 teker siparişi vermiş bulunuyorum.
Bunu demiştim. Sonradan Shimano Alivio v-fren siparişide verdim. Geldi ama takmadım, cuma işten sonra takarım.20250130_201939.jpg

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
İşyerimin bulunduğu bölgede (Cevizli E-5 civarı) hava kalitesi indeksi 188 ile tehlikeli derecede sağlıksız olarak görünüyor. Kolumdaki garmin saat bile, "Abi sporu falan boşver, kapa camları, tak maskeni otur oturduğun yerde." diye rapor veriyor. Denizlerde müsilaj var, doğa resmen yüzümüze tükürüyor.

Büyük depremin eli kulağında. Bir şekilde binalardan sağ kurtulsak ülkeye doldurdukları milyonlarca afgan, paki, suri çekirge sürüsü gibi yağmaya gelecek.

Bir an evvel kaçıp gitmek lazım buralardan...

İşyerimin bulunduğu bölgede (Cevizli E-5 civarı) hava kalitesi indeksi 188 ile tehlikeli derecede sağlıksız olarak görünüyor. Kolumdaki garmin saat bile, "Abi sporu falan boşver, kapa camları, tak maskeni otur oturduğun yerde." diye rapor veriyor. Denizlerde müsilaj var, doğa resmen yüzümüze tükürüyor.

Büyük depremin eli kulağında. Bir şekilde binalardan sağ kurtulsak ülkeye doldurdukları milyonlarca afgan, paki, suri çekirge sürüsü gibi yağmaya gelecek.

Şuan Bursa'da da 150 civarında gözüküyor. Geçen gece saatlerce bir tırmanış rotasında tırmandım. Neremden nefes alacağımı bilemedim. O kadar pis havayı vücuda aldık umarım sıkıntı olmaz.

Şu ara sık sık antisiklonlar etkisindeyiz, bu da yer yüzünde kuru ve sakin bi hava oluşmasına yardımcı oluyor. Hava yer yüzüne doğru bastırılıp rüzgar da olmadığından dolayı hareket edemediği için bizim ürettiğimiz ve havaya nispeten ağır partkül ve moleküllerin yer yüzüne daha yakın şekilde hapsolmasına sebebiyet veriyor. Aslında kötü bişey olarak değerlendirmek pek doğru değil bu durumu zira kış aylarında özellikle Sibirya üstünden genellikle yoğun bi şekilde alıyoruz yüksek basıncı, yani en azından anormal bi durum değil. Ha ama bu kadar sık şekilde bu kadar geniş bi spektrumda basınç dalgalanmaları yaşıyor olmamız normal mi orasını bilemeyeceğim. İklim değişikliğinin yüksek basınç alanları oluşumuna arttırıcı bi katkısı olduğuna dair pek bi iddia görmedim.

Bir iyi yanı da çok çok olsa 8-10 gün sürüp ardından serin ve yağışlı hava getiriyor olması bu antisiklonların. Zannediyorum önümüzüdeki hafta ortasında gelecek olan yağışlı hava şu an tecrübe ettiğimiz tabii antisiklonun Sibirya üstünden gelmiş olmasına bağlı olarak kar getiriyor. Umarım yolunu şaşırmaz yine, Ocak başında ve ortasında da iyi iki sistem geliyor gibi görünüyordu ama ikisi de yolunu şaşırdı :(

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
kadro 120mm görünüyor. genel kural ön tarafın kadrodan 20mm fazla olabilmesi şeklinde işliyor. fazlası geometriyi ve süspansiyonların dengesini bozar. travel yükseltmek ya da bakım yaptırmak isterseniz yapabilirim.
Kadronun arka açıklığı 120m ama üstünde 165 mm lik bir şohk var

İstanbul'da çalışan-yaşayan arkadaşlarımla her konuştuğumuzda söylüyorum; İstanbul dışında bir hayat kurun kendinize, diye.

Tabii her şeye sil baştan başlamak, yeni bir şehir, yeni bir ev/iş düzeni kurmak belli bir yaştan sonra kolay değil. Ama hiçbir mazeret de canımızdan, aile fertlerimizin hayatlarından kıymetli değil. İstanbul'da oturduğunuz ev ne kadar sağlam, muhitiniz ne kadar nezih olursa olsun, büyük İstanbul depreminden sonra binadan sağ çıksanız bile sonraki süreçte hayatta kalabilmeniz mucize olur. Sonrasında yaşayacaklarınız yüzünden "Keşke enkaz altında ölseydim" diye düşünebilirsiniz.

4:3 çekim yaptığı için pek bişey değişmedi :)

324720 dosyayı görüntüle
Ön tekerleri iyi tutunan, direkt tepkili ve yerdeki çekirdek kabuğunu anlayabileceğin direksiyonu olan, hafif arkadan kaymaya meyilli, çok kollu bağımsız süspansiyonlu, düşük ağırlıklı, yüksek hacimli atmosferik motorlu bir araba bu viraja ne yakışırdı. Değil mi?

• Muhteşem
Tepkiler: M.İhsan
Bisikletçi aranıyor yanında çalışabileceğim (istanbul) :D.

Ön tekerleri iyi tutunan, direkt tepkili ve yerdeki çekirdek kabuğunu anlayabileceğin direksiyonu olan, hafif arkadan kaymaya meyilli, çok kollu bağımsız süspansiyonlu, düşük ağırlıklı, yüksek hacimli atmosferik motorlu bir araba bu viraja ne yakışırdı. Değil mi?
Burada initial d misali downhill yapılabilir

(link)

Bi S2000, bi GT86 falan gibi 2 litrelik bişey olabilir belki. Sana ne kadar bi hacim lazım 😃

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Geçen gün Strava'ya üye oldum. Diğer 3-4 program ile kaydettiğim tüm sürüş verilerini elle girdim. Bölük pörçük olunca hesabı zor tutuluyor. Sonucu toplu olarak görünce tahmin ettiğimin 3'te 1'i kadar bisiklet sürdüğümü fark ettim. Sanırım son senem komple tamirle geçmiş. Bisiklete ve tamir malzemelerine yaptığım yatırım bir anda gözümde büyümeye başladı 😅 Canım sıkkın. Daha fazla sürmem lazım.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi ve MakRo
Geri