Forum içerisinde serbest kürsünün bu başlık olmasının verdiği cesaret ile aklımdaki bir kaç soruyu sizlere danışmak istiyorum.
Öncelikle herkese merhaba bugün itibariyle foruma üye oldum. Yakın bir zaman önce bir bisiklet sahibi oldum. Kron TX 150 Shimano Tourney vites aksamı, Mitos lastkler, V fren sistemi, alüminyum kadro. Gayet düz ve başlangıç için, bir arkadaşımın kullanmadığı için bana verdiği bir bisiklet. Bir süredir bende. Geçtiğimiz iki hafta içinde bir iki kere tur attım. Bunlardan biri 27 km, Biri de dün 53 km. Bugün ağrıyan lokasyonlarıma bakarak ve ilk akla gelen yöntem olarak bir yapay zekaya danışarak ilk etapta yaptığım temel teknik hataları saptadım. Sele ayarı ile ilgili bir kaç video izleyerek ölçülerimi alıp elimden geldiğince bunu düzenledim. Tekerlek lastik ayarını kabaca öğrenip bugün onu da düzenledim (25 -30 psi ile yapmışım tüm bu yolları ) ve tahmin edeceğiniz üzere ismi lazım olmayan organlarım sele yüzünden ağrıyor. Bunun içinde bir sele minderi almayı düşündüm.
Aslında temel olarak sormak istediğim şudur ki, kolay - orta zorluk rotalarda max 50 km - 60 km yapacağım turlarda kendimi geliştirmek konfor alanımı geliştirmek, sağlıklı sürüşler yapıp sonraki günlerde de çektiğim eziyeti minimumda tutmak istiyorum. araştırmalara devam ediyorum ancak bazı noktlarda dikkatim dağılıyor ve neyi nerede bulacağımı bilmiyorum. Örneğin; tavsiye edilen kadans 80-100 rpm /dk nasıl hesaplayabilirim. Neler kullanmalıyım. İlk etapta alacağım önlemler neler olmalı. Bütçeyi sarsmadan adım adım nasıl ilerlemeliyim. Bir yol yordam gösterirseniz çok sevinirim. İstanbul Büyükçekmece de ikamet ediyorum.
Anlayışınız ve desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim.