Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Suluk ve suluk kafesi tavsiyesi

2 tane suluk kafesiniz olsa bile kesinlikle ikisini de 500mllik matara ile doldurmayın. Şehirdışı turlarında 1lt kesinlikle yeterli gelmiyor.

Scudo
Haers Sızdırmaz Vakumlu Çift Katmanlı Mug Paslanmaz Çelik Termos 500 ml,

Bu termosu aldım ancak buna uygun kaliteli bir matara kafesi bulamadım bilgisi olan, bu termostan alıp da kullanan biri yardımcı olabilir mi hangi matara kafeslerini alırsam, düşer mi acaba diye düşünmeden sürerim. Yardımcı olanları şimdiden çok teşekkür ederim.
Sorum hala günceldir.

Öncelikle herkese merhabalar bisiklet dünyasında ve forumda yeniyim :) aynı zamanda heyecanlıyım. Hem forumu aktif tutmak hem fikirlerinizi almak için aklıma gelen soruları sizinle paylaşmak istedim. Bisiklet aldım ancak su matarası ve kafesi yok, tavsiye edeceğiniz herhangi bir özelliği olan, şu tarz alsan daha iyi olur diyeceğiniz tecrübeniz var mı ? Ayrıca internet üzerinden alınsa her model suluk her bisiklete uyum sağlar mı standart mıdır hepsi? Bisikletim kron xc75 ☺️ Çok teşekkürler 😊

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Öncelikle herkese merhabalar bisiklet dünyasında ve forumda yeniyim :) aynı zamanda heyecanlıyım. Hem forumu aktif tutmak hem fikirlerinizi almak için aklıma gelen soruları sizinle paylaşmak istedim. Bisiklet aldım ancak su matarası ve kafesi yok, tavsiye edeceğiniz herhangi bir özelliği olan, şu tarz alsan daha iyi olur diyeceğiniz tecrübeniz var mı ? Ayrıca internet üzerinden alınsa her model suluk her bisiklete uyum sağlar mı standart mıdır hepsi? Bisikletim kron xc75 ☺ Çok teşekkürler 😊

Matara kafeslerinin montaj şekli standart. Piyasada bulabileceğiniz kafeslerin hepsi bisikletinize olur. Çoğunluğu standart boy mataralara uyumlu olmakla birlikte daha büyük şişelere uygun modeller de var.
Yapı olarak üstten, yandan, her iki taraftan v.b. almaya izin verenler; alet çantasıyla entegre olanlar; plastik, alüminyum, demir, karbon v.b. malzeme türlerinde olanları var.
Suluklar ise genelde standart kafeslerin hepsine uyuyor, çünkü kafese girecek kısımlarının çapları aynı. Termos, pet şişe gibi farklı ihtiyaçlar içinse ona göre kafes almak lazım. Modelleri malzeme, kapasite ve ısı tutma miktarlarına göre ayrılıyor.
Hem matara hem kafes için doğrudan model tavsiye etmek çok zor. İhtiyaçlarınız ve tercihleriniz şekillendikçe farklı öneriler olabilir.

• Beğen
Tepkiler: UstaSplinter
90

Pro marka 800 ve 600ml'lik suluk almayı planlıyorum. Bu mataralara uygun matar kafesi tavsiye edebilir misiniz? Birde kadronun yapısı gereği sele borusu tarafına 600lük sulugu dik koyamama gibi bir ihtimalim var ondan dolayı yandan yerleştirmeli modele ihtiyacım var. 800lük olan için normal kafes düşünüyorum. 90-150tl (teki için) arası bütçem var. Galiba yanına vida almak gerekiyor, herhangi bir vida iş görür mü? Yoksa onu da satın almam gerekiyor mu?
Şimdiden teşekkür ederim önerileriniz için.

• Beğen
Tepkiler: ErzincanLee
Pro marka 800 ve 600ml'lik suluk almayı planlıyorum. Bu mataralara uygun matar kafesi tavsiye edebilir misiniz? Birde kadronun yapısı gereği sele borusu tarafına 600lük sulugu dik koyamama gibi bir ihtimalim var ondan dolayı yandan yerleştirmeli modele ihtiyacım var. 800lük olan için normal kafes düşünüyorum. 90-150tl (teki için) arası bütçem var. Galiba yanına vida almak gerekiyor, herhangi bir vida iş görür mü? Yoksa onu da satın almam gerekiyor mu?
Şimdiden teşekkür ederim önerileriniz için.

Matara kafeslerinin neredeyse hepsinde vida gönderiliyor, gönderilmezse genelde belirtiliyor. Beraberinde gelmezse yukarıdan sıkılabilen (allen, torx, düz, yıldız) ve başı çok geniş olmayan (flanşlı olmaz), yeterli uzunluktaki her M5 cıvata iş görür. (link) 30 liraya, başka bisikletçiler de yaklaşık o fiyata satıyor. Nalburlar keyfe göre bedava ile 3-5 lira arasına veriyor.

• Beğen
Tepkiler: can^
Matara kafeslerinin neredeyse hepsinde vida vidgönderiliyor, gönderilmezse genelde belirtiliyor. Beraberinde gelmezse yukarıdan sıkılabilen (allen, torx, düz, yıldız) ve başı çok geniş olmayan (flanşlı olmaz), yeterli uzunluktaki her M5 cıvata iş görür. (link) 30 liraya, başka bisikletçiler de yaklaşık o fiyata satıyor. Nalburlar keyfe göre bedava ile 3-5 lira arasına veriyor.

Teşekkür ederim Nalburdan temin ederim dediğiniz vidayı. Peki aşağıdaki ürünler hakkında bir fikriniz var mı? Alınır mı?

(link)
(link)

Teşekkür ederim Nalburdan temin ederim dediğiniz vidayı. Peki bu linkteki kafesi tavsiye eder misiniz?

(link)

Impact/Epic ürünlerinin F/P oranı iyi, bence iş görür.
Yandan çalışan kafesler kullanışlı. Bende sadece yandan alınabilecek kadar yer olan bir bisiklette (link) , bir diğerinde ise hem yandan hem üstten kullanılabilen (link) var, özellikle ikincisinden çok memnunum.
Pro suluklarla takım olsun diye bunlardan da alınabilir: (link)

• Beğen
Tepkiler: can^
Impact/Epic ürünlerinin F/P oranı iyi, bence iş görür.
Yandan çalışan kafesler kullanışlı. Bende sadece yandan alınabilecek kadar yer olan bir bisiklette (link) , bir diğerinde ise hem yandan hem üstten kullanılabilen (link) var, özellikle ikincisinden çok memnunum.
Pro suluklarla takım olsun diye bunlardan da alınabilir: (link)

Zefal ve raceone bütçeme uygun. Pro almayı çok isterdim ama matara kafesine mataradan fazla para harcamak istemiyorum. Birazda tuzlu fiyatı. Yoksa çok şık duruyor. Tekrardan teşekkür ederim Barış abi.

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Merhaba arkadaşlar, bisikletimde tek suluk yeri var fakat bana yetmiyor. İkinci bir suluk nasıl ekleyebilirim pratik çözümler nelerdir?
Şimdiden önerileriniz için teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: ErzincanLee
Merhaba arkadaşlar, bisikletimde tek suluk yeri var fakat bana yetmiyor. İkinci bir suluk nasıl ekleyebilirim pratik çözümler nelerdir?
Şimdiden önerileriniz için teşekkür ederim.
Merhaba suluk yerin yoksa böyle birşey alabilirsin.
Screenshot_2023-06-13-10-41-16-03_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpgScreenshot_2023-06-13-10-59-57-49_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
Bu sadece bir örnek baska modellerde var

Son düzenleme:
Merhaba,henüz elime geçmedi ama satın alanların mesajları olumlu.2 tane aldım.Gövde çelik baş kasımı plastik.

Dosyalar

• IMG_3768.png
    IMG_3768.png
    143,4 KB · Okunma: 54
Merhaba,
Türkiye'de Camelbak ürünlerini satan bir yer var mı ?

Camelbak ürünleri var ama bisiklet için uygun olan modeller yok.Amazon tr de Almanya gönderimi olarak bulabilirsiniz.
Önerir misiniz peki? Özellikle mtb ler için.

Önerir misiniz peki? Özellikle mtb ler için.
Ben yalıtımlı matalarda (kaliteli markalar için)fazla fark olduğunu düşünmüyorum.Amazon tr de yüne Amazon tarafından Türkiye içi satışı yapılan Polar Bottle Insulated Color Termos 0.70.
Kaliteli bir marka için uygun bir fiyatı var,kargo dahil.

Geri