Scudo Sports

Süslü kadınlar bisiklet turu

İlk duyduğumda ne güzel bir isim demiştim. Kadınların da bisiklet sürmesi ve bisikletin topluma sevdirilmesi adına mükemmel bir hareket. Ama bu karar bana da saçma geliyor. AHBAP, Tema Vakfı'nın, LÖSEV'in biz sadece merkez ile ilgileniriz yerelde bireysel örgütlenin yeni isimler bulun demesi gibi. Tabi bunlardan örnek verince biraz uçurum oldu arada ama nispeten benzer işler. Ayrıca yerel olarak böyle bir başarıya ulaşmanın çok mümkün olmadığını düşünüyorum. Örnek verirsek bu ülke 12 dev adam ile basketbolu, filenin sultanları ile voleybolu sevdi. Bundan 20 yıl öncesinde basketbolun veya voleybolun halk arasında ( bazı kesimler hariç ) bu kadar popüler olacağını aklınıza getiremezdiniz. Belki yukarıda Murat Gökalp arkadaşımızın belirttiği gibi haklı gerekçeler de vardır bilemeyiz ama bu oluşum o zorluklara rağmen ortaya çıkmışken ve giderek yayılıyorken siz yerel olarak başınızın çaresine bakın demek bana çok mantıklı gelmiyor. Saygılarımla.

• Beğen
Tepkiler: five
Scudo
İlk duyduğumda ne güzel bir isim demiştim. Kadınların da bisiklet sürmesi ve bisikletin topluma sevdirilmesi adına mükemmel bir hareket. Ama bu karar bana da saçma geliyor. AHBAP, Tema Vakfı'nın, LÖSEV'in biz sadece merkez ile ilgileniriz yerelde bireysel örgütlenin yeni isimler bulun demesi gibi. Tabi bunlardan örnek verince biraz uçurum oldu arada ama nispeten benzer işler. Ayrıca yerel olarak böyle bir başarıya ulaşmanın çok mümkün olmadığını düşünüyorum. Örnek verirsek bu ülke 12 dev adam ile basketbolu, filenin sultanları ile voleybolu sevdi. Bundan 20 yıl öncesinde basketbolun veya voleybolun halk arasında ( bazı kesimler hariç ) bu kadar popüler olacağını aklınıza getiremezdiniz. Belki yukarıda Murat Gökalp arkadaşımızın belirttiği gibi haklı gerekçeler de vardır bilemeyiz ama bu oluşum o zorluklara rağmen ortaya çıkmışken ve giderek yayılıyorken siz yerel olarak başınızın çaresine bakın demek bana çok mantıklı gelmiyor. Saygılarımla.

Senede bir gün toplanıp, gündelik dışı kıyafetler ile 200 metre bisiklet sürmeye çalışarak pek bir şey elde edileceğini sanmıyorum. İşte, en fazla hanımlar için Instagram post'u çıkar. Kadını daha görünür yapmak, spora entegre etmek için daha farklı şeyler yapılması gerekli olduğu kanısındayım.
Sayın @Adil ÜNALDI, şahsi fikrinize ben de şahsi fikrimle karşılık vereyim.

Sema Hanım'la şahsen tanışmış biriyim. "Hastalıklı bir düşünce yapısı" ifadesinin (şahsi fikir de olsa) ağır bir ifade olduğunu düşünüyorum. Gerek ülkemizde gerek yurtdışında, kadınların bisiklete binmelerine ön ayak olan, onların da bisiklet üstünde, şehir trafiğin bir parçası olmalarını, görünür olmalarını sağlamaya çalışan, bunun için bisiklet forması, tayt vs. giymeye gerek olmadan ("süslü" fikrinin bir ayağı da bu ) pedal çevirebilmeleri için çaba gösteren bir hareketin kurucularından birine böyle bir ifadenin ağır olmasının yanında haksızlık olduğunu da düşünüyorum. Birleşmiş Milletler'den ödül alan bir hareketin başlangıcında olan insanlar için bu kadar kolay (*şahsi fikrimdir) "hastalıklı", "zaten ne kadar sürüyorlar ki", "gören TDF zanneder" ifadelerini kullanmanın da doğru olmadığını, çok düşünülmeden yazılmış ifadeler olduğunu düşünüyorum. (*Yukarıdaki diğer ifadelerden derledim tamamı size ait değildir.)

Konuşmalarını dinlediyseniz, zaten ifade ettiğiniz şekilde "Benden sonraki gelenler de bunu büyüterek devam ettirsin." diyor Sema Hanım. Bu yaparken, bu adın kullanılmaması konusu ise günümüzde ülkemizde sıklıkla gördüğümüz bir duruma karşı yine bir tedbir olduğu da gösteriyor : Suistimal edilmesi olasılığı!
Şu ana kadar ücretsiz ve gönüllü katılımla organize edilen bir aktivitenin, bundan sonra kötü niyetli ya da çıkar elde etmek isteyen kişilerce, para konusu olabilecek noktalara getirilme olasılığını hepimiz düşünebiliriz sanırım. (Ya da daha başka ve hoş olmayacak amaçlar için. "Para" işin en masum(!) bölümü de olabilir.) BM ödüllü, bu derece yaygın olarak tanınan bir organizasyonun adının bu şekilde kullanılabileceğini düşünmek istemesek bile günümüz şartlarında kesinlikle yapılmayacağına da emin olabileceğinizi sanmıyorum.

Sayın @HakanAydn'ın da belirttiği gibi "geleneksel bir erkek bakış açısı" ile yapılan yorumlar görüyorum ve ilk başta ben de "Süslü" kelimesine takılıyordum. Ama eşimin de katıldığı bu organizasyonun aslında çok daha ulvi amaçlarının olduğunu ve yıllar içerisinde de bisikletli kadınlara mümkün olabildiğince "görünürlük kazandırma" çabasıyla ülkemiz sınırlarının dışan çıkan bir hareket olduğunu gördüm.

Bu vesileyle şahsi fikirlerimi dile getiremek konusunda verdiğiniz fırsat için teşekkür ederim.

five (Murat Gökalp)
İsim hakkı alıp, kullanılmasını engelleyip bundan sonra diğerleri başka isimler ile nasıl yaparsa yapsın demek bence vurlulabilecek en büyük balta. Ayrıca hayatta paradan daha değerli şeyler var. Ben yaşadığım şehirde normalde makamına gitsem kapısından girip tanışamayacağım insanlar ile bisiklet sayesinde tanıştım. İş adamı mı dersin, savcı mı dersin, bakanlıkta müsteşar mı dersin. Bunlar sadece aklıma gelenler. O sebeple para aklımın ucundan bile geçmez. Bana katılmıyor olabilirsiniz. Bazen bende bana katılmıyorum. Saygı duyarım.

Son düzenleme:
Adil benimle de bisiklet aracılığı ile tanışmış olup sonra "kedili/treynırlı kel" olarak spor kariyerine devam etmektedir.. :koptum:

• Muhteşem
Tepkiler: Adil ÜNALDI
Adil benimle de bisiklet aracılığı ile tanışmış olup sonra "kedili/treynırlı kel" olarak spor kariyerine devam etmektedir.. :koptum:
Cem bey, kel olmak bir ayrıcalıktır. 😬

• Hahaha
Tepkiler: cazci
Teşbihte hata olmaz derler.Ben de bu konuyla alakalı bu sözü buraya yazıyorum. ''Kargaya, insanlar senin pisliğinden ilaç yapıyor demişler.O da bundan sonra gitmiş,sürekli denizin ortasına pislemiş.''

• Beğen
Tepkiler: kaganarda
Türkiye'den bisiklet aktivistimsileri manzaraları

İlgi odağı olmak için kurulmuş bir grup. 100 metre sürerler sonra göbek atarlar.

• Hahaha
Tepkiler: TeamO2.cc
Geri