Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tayt giymek istemeyenlere alternatifler

Scudo
Üstüme decathlon 500 forma altıma decathlon 500 pedli içlik üstüne normal düz bir şort giyiyorum.

Kışın da decathlon 500 askılı tayt ( kışlık ) üstüne yine şort yapıyorum.

Bugün de 900 içlikleri inceledim. Pedi daha güzel evet. Bir dahaki sefere alabiliri.

Aliexpresde de jelli pedi olan içlikler 30-40 tl arasında. X-tiger ve topten markaları iyi gibi. 900 içlik 100 tl. Yarı fiyatından da ucuz olan AliExpress ürünleri tercih edilebilir. İlerde alırsam size anlatırım.

Arkadaşlar tayt, sadece rahat olduğundan tercih edilen birşey değil ki. Hava alabilen yapida olduğu icin ter tutmuyor ve sizde hasta olmuyorsunuz. Vucut kuru kaliyor. Bu taytin Kumaşına gore değişsede, taytin en önemli tercih edilme sebeplerinden biriside bu. Vücudunuzu saran hava alabilir yapıda baska birsey bulursanız onuda giyebilirsiniz. Hatta taytin altına giydiğiniz ic camasirida hava alabilen ter tutmayan yapida olmalı ki giydiğiniz tatyin bir anlami olsun. Birazda bu bisikleti hangi durumda kullandiginiza bagli. Ornegin uzun tur yapacaksanız kiyafet seçimi cok onemli ama benim gibi 5-15 dklik mesaflere gitmek icin kullaniyorsaniz. Kotta giyebilirsiniz benim gibi.

@ayberkatakan95

Yok pedli taytı direk giyiyorsun. İçine iç çamaşırı giymeden.

Şehir bisikleti kullanıcısı olarak tayt yerine önce jelli şort altından giyilen bi ürün almıştım ürün başarılı sayılabilirdi ama istediğim rahatlıkta olduğunu söyleyemem. Daha sonra (link) ilanda yer alan ürünü aldım carraro 224 bisikletim üzerinde gelen sele 50-100 km günlük kullanım menzilim genelde ve gerçekten çok rahat. Kayma etme gibi bir dert yok elinizle de zorlayın gayet seleye cuk oluyor. Daha sonra bir tane daha sipariş verdim yedek bulunsun diye. Tayt benzeri bir şeye gerek kalmıyor. Poposunu düşünenlere şiddetle tavsiye edilir

5.dklara bakın, illa tayt giyilecek diye bir şart yok.

@Riverside
Bu tip konuları gördükçe ben de taytın üzerine bir şey giymekteki zeka pırıltısını çözmeye çalışıyorum. Üzerine bir şey giyerek taytın tamamen işlevsiz hale getirdikten sonra, tayt giymeye çalışmanın mantığını hala çözemedim mesela.

@ayberkatakan95 Altına iç çamaşırı giymek pedli taytın tahriş önleme avantajını yok ediyor diye biliyorum. O yüzden giyilmez derler.

@furkantrojka
Kısa taytın üzerine giyilen rahat, elastik bir pantalon veya yine elastik ve nefes alan bir eşofman altı kombinasyonun faydaları: taytın pedinin kullanmak, taytın sayesinde pişik olmanın önüne geçmek. Diğer yandan, kilolu iseniz, zımba gibi tayt giyerek milletin göz sevkinide baltalamazsanız, çarşı,pazar,alışveriş merkezi vs çok rahat girip dolaşabilirsiniz, gereksiz kişilerle muhattap olmak zorunda kalmazsınız... Ama tabi sade bir tayt gibi konforlu olmayabilir, uzun yollar için tabiki sade tayt daha kullanışlı olacaktır.

@furkantrojka taytın üzerine gayet hafif bir şort giyersen ki decathlondaki koşu şortu buna en güzel örnek, gayet etkin bir şekilde taytın bütün avantajlarından faydalanabiliyorsun. rica ediyorum bunu denemediysen ki denememişsin anladığım kadarıyla (denemek zorunda da değilsin zaten, tercih meselesi) laf salatası yapıp yok efendim öyle olmazda şöyle olurlara falan hiç girmeyelim. ayrıca insanların tercihi isterse üzerine askeri kamuflaj giyer, ''zeka parıltısı'' gibi gereksiz sözlere ne gerek var ? Sanane demezler mi adama ? Totomun kahyası sen misin demezler mi ?

@Riverside
Valla olaydaki zekayı sorgulayan sizdiniz. Ben de bu noktadaki zeka pırıltısını merak ettim. Zira bahsettiğiniz şekilde, üzerindeki hava akımı bloklanan tayt işlevini doğru düzgün yerine getiremeyecektir. Benzer bir kullanım örneğini de göremezsiniz zaten başka bir yerde. Nasıl size sana ne denmiyorsa bana da denmez, merak etmeyin.

File seklinde cok hava alan ic camasiri niyetine kullanilan taytlar var decatlonda, ustunede hava alan bir short giydiniz mi fistik gibi oluyor(hava alma acisindan) [emoji106]

Goruntuyle ilgili bir problem yok benim acimdan.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

(link)

Arkadaşlar Merhaba,

Pedli içlik olmasına rağmen hala acım taze :)

Yukarıdaki sele hakkında yorumlar çok iyi. Ancak bisikletim mosso legarda ve bu bisikletime çok kaba duracak gibi geliyor.

Ne öneriyorsunuz?

dechatlondan 15 liralık kısa şort aldım, uzun taytın üstüne giyiyorum kışın :) yanlız ben çözümünü bulmama rağmen yine de bulamamış gibi konudaki yazıları okuyorum farkında olmadan :koptum::koptum: demek gerekli bir konu :okyrm::okyrm:

@vanhelcing

Benimde mosso legarda bende aşağıdaki ürünü düşünüyorum, normal selenin üzerinde takınca selinin biraz daha genişleyeceğini varsıyıyorum

(link)

@krep

Bu bizim selelere uyar mi hocam? Bayağı da sipariş var. Birde aynı rengin bir A Bird e B si var. O neden acaba

Şalvar style...

SALVAR-PANTOLON-f285.jpeg

• Beğen
Tepkiler: alper 76
@vanhelcing

Geri bildirimlerde aşağıdaki gibi bir resim buldum, olur gibi geliyor

(link)

ölçü vermişler ama neresini nasıl ölçeceğimi anlamadım

boyutu: Yaklaşık 28*17*4 cm

A VE B farkı desenden kaynaklanıyor

• Beğen
Tepkiler: Novosibirsk