Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tayt Temizliği

Bisiklet sürdükten sonra eve geldiğim gibi kıyafetleri çıkartıp makineye atıyorum. sıkma iptal olacak şekilde detarjan koymadan 11dk, 30 derecede kısa program da yıkıyorum. decathlon sağ olsun kıyafetler 2 günde zor kuruyor. en son yıkadığımda 3 gün kurumadı daha da yıkamadım

Scudo
Ben tüm spor kıyafetlerim için kısa program, 30 derece su ve Rossmanda satılan spor kıyafetler için uygun deterjanı kullanıyorum. Sıkma 600 devir ve kurutma yok tabi ki. Bunlar kumaşlara zarar verebilir.

(link)

• Beğen
Tepkiler: sccetin
Koskoca erkek adamların konuştuğu konuya bakın:
Taytımı nasıl yıkıyorum :)
Çamaşır makinasında kısa program kullanıyorum :)
Çok fazla sıcak su ve yüksek devir yapmıyorum :)

Allah sizi ıslah etsin e mi :D

Konu üzerine POC taytın yıkama talimatlarına detaylı bir bakayım dedim;

IMAG2283.jpg

İlk baştaki işaret Makinada hassas programla 30 derecede yıkayın demek.
İkinci işaret ağartıcı (çamaşır suyu vb) kullanmayın demek.
Üçüncü sembol tambur kurutma yapmayın demek.
Sonraki ütü yapılmaz işareti, en sondaki Trikloretilen'siz kuru temizlemeye uygun demek.

Altta;benzer renklerle, iç dış yaparak yıkayın denmiş.

Her üründe olan yıkama talimatları içinde şunları bırakalım buraya;

forma_temizligi_1.png forma_temizligi_2.png forma_temizligi_3.png

@BerkEvren Bir çoğumuz yıkama talimatlarına bakmıyor ki makine yıkıyor nede olsa :D

@Fatih.acar
Formalar dünya para. İyi bakmalı ekipmanlara. Gerçekten ömrü uzuyor giysilerin bunlara uyulursa :harika:

şubat ayında aldığım kipeo taytın pedi kağıt gibi oldu sanırım yıkama ile alakalı :uzgnm: at çamaşır makinasına yıkasın mantığı ile taytın özelliği gitti yenisini almam lazım:(

• Beğen
Tepkiler: Fatih.acar
Arkadaşlar aklıma takılan bir şey var. Malum tayt giyerken iç çamaşırı giyilmemesi gerekiyor (en azından ben öyle biliyorum). İyi taytların fiyatları yüksek olduğu için genelde herkesin 1 tane taytı var. Hemen hemen her gün sürüş yapan birisi olarak taytımızın hijyenini nasıl sağlayabiliriz ? Her gün tayt ve forma için çamaşır makinesi de çalıştırmak abes olur herhalde. Bide kuruma süresi de var 😀 Taytın pedini temizleyen, zahmetsiz bir ürün var mı acaba ?

• Beğen
Tepkiler: tasdelen
Arkadaşlar aklıma takılan bir şey var. Malum tayt giyerken iç çamaşırı giyilmemesi gerekiyor (en azından ben öyle biliyorum). İyi taytların fiyatları yüksek olduğu için genelde herkesin 1 tane taytı var. Hemen hemen her gün sürüş yapan birisi olarak taytımızın hijyenini nasıl sağlayabiliriz ? Her gün tayt ve forma için çamaşır makinesi de çalıştırmak abes olur herhalde. Bide kuruma süresi de var 😀 Taytın pedini temizleyen, zahmetsiz bir ürün var mı acaba ?
Tek taytla her gün bisiklet sürmek olacak iş değil :) Her gün aynı pantolonu giymiyoruz sonuçta, en az 2 taytın olması lazım

2 adet taytım var. yazları ilkini kullandıktan sonra 1-2 gün içinde diğerini de kullanacaksam kirli sepetine atıyorum. 2.yi kullandıktan sonra eldivenler dahil tepsini (1 çift eldiven, 2 set forma, 2 çift çorap) kısa programda yıkıyorum...
Bazen de kullanım durumuna bağlı, makinaya atmak yerine eve dönüşte kıyafetlerle direk duşa girip, formaları da duşakabinin içine atyorum... orada ayaklarla çiğneye çiğneye bi sudan geçiriyorum. Çıkışta bakıyorum, gözüme temiz görünüyorsa ve ter kokusu yoksa giyilebilir :) Pek temiz görünmüyorsa da atıyorum yine kısa programa...

Kışları ise tek set içliğim olduğu için her sürüşten sonra içliklerle birlikte yine kısa programda yıkıyorum.

4-5 yıkamada bir de hepsini biriktirip normal programda yıkıyorum...

dostum her kulandiginda atip en az 1 saatlik programda yikayacaksin yoksa mantar olursun ve devami buyuk rezillik. (30 derece 800 devir)
bekletip yikamak da dogru bir yontem degil hijyen acisindan. uzerinde terin kurumadan atmak lazim.
hemen kuruyor bu tur kumaslar birkac saati gecmez.

@Superevo Hocam sürüşlerden sonra elde yıkıyordum lavaboda, iş her güne dönünce sıkmaya başladı. Bende pedin üstüne sık bırak tarzı bir şey varmıdır diye konu açtım ama öyle bir ürün henüz yok sanırım :) En iyisi ikinci bir tayt edinmek.

Antibakteriyel spreyler bulunabilir aslında ama bence de duşa girerken yanınıza alıp yıkamak kısa sürüşler ya da trainer sürüşleri için mantıklı. 2-3 seferde bir de çamaşır makinesinde 30 dereceyi geçmeden yıkamak lazım. Tabii ben yumuşatıcı da kullanmiyorum zarar vermemesi için.

Makinanın 15 dk'lık kısa programında (30 derece 800 devir) yıkıyorum antremandan sonra, sadece deterjan kullanıyorum. Yumuşatıcı spor malzemelerine zarar veriyor.

• Beğen
Tepkiler: ophellia
yazlık 3 çift kışlık 2 çift tayt var yazın yazlık kışın kışlık günü birlik değişiyorum 2 si de olsa 3 ü de olsa hepsini formalar tayt eldiven buff ayakkabı kılıfı hepsini atıyorum makineye o şekilde devam yani anlayacağınız 1 adet taytınız olmasın hiç yoksa 1 tane decathlon taytı alın 1 adet daha

• Beğen
Tepkiler: ophellia
@undefined nasıl yani? 🤨😳 Umarım şaka yapıyorsunuzdur.😟

30 derecede, yumuşatıcı olmadan yıkamak gerekiyor. eğer forma yıkıyorsanız fermuarı kapalı olması da önemli bir konu hızlı dönerken fermuarın demir kısmı kumaşı bozabilir.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Havalandırıp, havalandırıp giyiyorum. Yalan yok... 🤣 🤣 🤣 🤣
Gün aşırı olduğu sürece ve iyi hava aldigi surece burada bir sorun yok. Bir cok kaynakta da yikama dışında ilk verilen oneri bu oluyor. Hem ekipman cesitliligi olmadiginda bazen de kurutmanin cok mumkun olmadigi durumlarda yapilabilir.

• Beğen
Tepkiler: Adil ÜNALDI
Geri