Arkadaşın biri mailime link atmış ve aynı soruyu bana sormuş.
Ben de kendisine ..."abicim linke bakmama gerek yok ..tabiiki ASKILI tayt" dememe rağmen o bana ısrarla şu tuvalet ihtiyacı detayını ve bununla ilgili yorumları sordu....
Salt bu nedenle ve "acaba bilmediğim bir şey mi var" ın yanıtı için aranıza katıldım.
Yanıtı: İkisini de deneyin ve hangisi kullanımda daha rahatsa onu seçiniz derim.
Ben kesinlikle askılı tayt derim.Burada askılı tayt kullanan arkadaşların yazdıklarına ek olarak benim nedenim...
Çünkü askılı taytın belinde lastik yok .Beni bel lastiği çok rahatsız ediyor.Zaten formanın bel lastiği var..
Ve inanın en güzeli BODY SUIT ler..yani PRO ların genelde zamana karşı yarışlarda kullandığı yekpare ve hiç bel lastiği olmayan giysiler.
Taytlarda askı yapısı o kadar havadar ki (taytın belden yukarısı file kumaştır) hiç rahatsız etmiyor.(marka önemli!)
Beli lastikli olan taytın bel lastiği çabuk eskiyor ve deneyimime göre süresini en çabuk dolduran bölge.
Lastiği yenileme de o kadar şanslı olmayabilirsiniz çünkü bunlar piyasada kolay bulunmayan özel lastikler.
İhtiyaç molası: Kullananın cinsiyeti önemli doğal olarak ama erkek cinsiyetli birisinin nasıl sıkıntı çektiğini ben anlamadım.
Yoksa askıları ve taytı aşağıya kadar indirerek sol elinizle sağ kulağınızı mı gösteriyorsunuz?
Yapmayın lütfen..
İhtiyacınızı bacak kısımını yukarıya çekerek ve esneterek gideriniz. Artık detaya girdik
Giderirken de esnek şekilde tututunuz yoksa sancılı olabilir...
Marka: Diğer çoğu malzemede fiyat çok önemli bir konudur ama bence TAYT ta asla. Nalini,Santini,Castelli gibi markaları kullanınız.
Tchibo KAHVE dükkanıdır ve size en kaliteli taytı ucuza satmayacaktır.
K.... kapansın ve 2 ay hoş görünsün diyorsanız Tchibo ...hatta
X .....den alış veriş yapabilirsiniz.
Ped,ped dikişleri teknolojisi o kadarda önemsiz değildir.
Kullanım: İyi taytlar aşağı yukarı aynı malzemeden yapılmaktadır.
%80 Polyester ve %20 Elastan kumaş.
Kullanmasını bilmeyen ve kendi beceriksizliklerini ürünün kalitesini sorgulayarak örtmeye çalışanlar hariç.....
-Giyerken ...yüzük..saat...çırt (velcro) kapatmalı tüm diğer ürünler (eldivenler,ayakkabılar,sırt çantaları) ile temas tayt ömrünü kısaltır. İplik çekildikten sonra geriye dönüş yok.
İlk önce taytınızı giyiniz.
-Kullanım anında..Ben asla kullanmam ama çevremde gördüğüm kadarıyla "onsuz" yapamayan yığınla bisikletçi var...
Sırt çantanızın temas ettiği yer TAYT ınızı yıpratacaktır.
TAYT kullanmayınız diye bir seçim olmadığından
SIRT çantası kullanmayınız!
-Giydikten sonra..Bir arkadaşın yazdığı gibi özellikle ped bölgesi mantar oluşumu için en tehlikeli bölgedir. Ürünü ters yüz çevirip havalı ama güneş olmayan bir yerde kurutunuz.
Yıkama: Bunlar 30 derecede elde yıkanır. Toz deterjan yerine sıvı deterjan kullanınız ve hatta arap sabunu bile olabilir.
Sıkma işlemi yapmayınız ve ıslak kurumaya asınız.Yine güneşte kurutmayınız.
Ped in uzun ömürlü olması ,sertleşip hassas bölgeleri tahriş etmemesi için krem kullanabilirsiniz. İster orjinal Nalini Relief
kullanınız veya Bepanthen. Yeterki çok yağlı (Arko) olmasın.
Yani kullanmadan önce pedi kremleyiniz.(deri olan bölgesini)
iyi sürüşler.