Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tayt veya şort önerileri

Scudo
ben sedona kullanıyorum hem fiyatı çok uygun hem güzel görünüşü var hem de çok hafif tavsiye edebilirim..

Her kask takmadan bindiğiniz gün ölüme daha da yaklaştığınızı, sevenlerinizi üzeceğinizi unutmayın.
Milletvekili olsam kasksız bisiklet satılmaması kanununu çıkarırdım.Bu trafikte , yollarda kasksız bisiklete binmek intihardır.

arkadaşlar herkese kesinlikle katılıyorum 8 senede ilkdefa biskletten düştüm kaskın önemini ozaman anladım allah tan kafayı kırmadık:) bunun yanında eldiven ve dizlikte çok önemli bence

ben 20 ytllik 3 aydır sedona kaskı kullanıyorum,gayet şık ve çok ucuz bence ideal.ayrıca eldiveninde önemi var vede dizliklerin önemini anladım.son düştüğümde 1-1,5 metrelik bir yerden düşüş oldu bu taş dizmişler baya yüksek oraya çıktım ne işim varsa:Dyuvarlandım:DALLAH tan kask ve eldivenim vardı,kask kesinlikle korudu ancak eldivenin o kadar iyi olduğunu söyliyemem:eek:elimde hafif yaralar oluştu çünkü taş doluydu sadece.ve kol ve bacak dizlerimde sıyrıklar oldu.abartılcak bir kaza değil benimki ama en kısa zamanda dizlik de almayı düşünüyorum.

@MTB-BiKE

bnce dizlik Extream şartlarda kullamıyorsan kesinlikle gereksiz.

Bizler bu tür gereksinimleri ancak başımızdan bir olay geçtikten sonra düşünüyoruz,anlaşılan o ki en basit kask bile bize karşı görevini yapıyor, o halde çok abartmaya gerek yok gibi.Ancak ben kaliteye ve konfora önem verdiğim için seçimimi "GİRO" dan yana kullanacağım gibi,tabi diğer markalarıda değerlendireceğim..

• Beğen
Tepkiler: feritkucuk28
ben giro flury kulanıyorum 40 € bence güzel bi kask hem görünüş olarak hem de şok emme olarrak kaza yapmadım ama kafamı setçe klimaların dışarı konan parçalarına çarptım anlamam o sesi duymamla oldu

Bütçene de bağlı ama 50 euro nun üzerinde alacağın askılı tayt seni terletmez canını acıtmaz konforunu arttırır.üstte kalan askıları zaten hiç mi hiç sıcak yapmaz ve askıları sayesinde tayt vücudunda daha iyi durur.WC ye gideceğindede esner.Daha uz-cuz ikinci kalite üçüncü kalite taytlarda durum böyle değildir.İster askılı ister askısız.

Birde ucuz taytların hiçbirinin ped kısmı anti alerjik ve anti bakteriyel değildir.Buda mantar oluşumunu arttırabilir.Taytları kullandıktan sonra mutlaka yıkamak gereklidir.Hiç bir şey yapamıyorsanız duşa tayt üzerinizdeyken girin ve sabunlayın,pedi özellikle sabunlayın.

2 gün önce shimano askısız tayt aldım ve aldıktan sonra 7 saat kadar bisiklet kullandım ilk başlarda hiç tayt kullanmamanın verdiği rahatsızlıkla beraber kaşıntı gibi problemlerim oldu fakat sonra vücudum tayta alıştıkça bu sorunlar ortadan kalktı ve taytın olup olmadığını farkedememeye başladım.Alırken dikkat etmeniz bir husus bedeniniz l ise taytı xxl almanız! Özellikle shimano taytların kesimleri çok dar large giyen bendeniz large beden olmaması üzerine xxlı denedim ve iiki denemişim dedim xxl tam uydu çünkü bi düşüğü olsa çok rahatsız ederdi

Bence askılı tayta gerek yok shimanonun bu ürününün bedeninize göre büyüğünü aldığınız zaman hem beli sıkmıyor hem de vücuda iyi oturuyor yani askılıya göre bir dezavantajı olmuyor ayrıca belinizden düşme ihtimaline karşı ince ipleri var bunlar sorunu çözer fakat öyle bir sorun olacağını sanmıyorum çünkü dediğim gibi cuk oturuyor vücuda:D (gerçi herkesin vücut ölçüleri farklı ama taytın yapısı bu farkları kapatır bence;)) bisikletin genelde bahar ve yaz aylarında kullanıldığını düşünürsek askılı taytın sıcak havalarda rahatsızlık vereceğini düşünebiliriz bence hiç gerek yok:eek:

Padli tayt almadan önce 4 5 saatlik bir sürüşten sonra inanılmaz ağrılar çekiyordum 2 3 gün geçmiyordu ağrısı fakat taytı aldığım gün (hatta dükkanda giyip çıktım sürüşe:D ) etkisini gösterdi 7 saat sürmeme rağmen ne bir ağrı çektim ne de bir uyuşma.Üstelik teri bacakta tutmayıp dışarı attığından inanılmaz performanslı.Şiddetle tavsiye ederim:cool:

İzmirdeki arkadaşlar sarda bisikletten 55 ytlye askısızını 60 ytlye askılısını temin edebilirler (biraz reklam yapar gibi oldu ama idare edin artık:p )

@AppRoacHaTe

Askılı tayt kullanmadıysanız bunun fark edip etmeyeceğine nasıl karar verdiniz bilmiyorum ama bir gün kısmet olursa askılı bir tay deneyin derim...

arkadaşlar valla askılı en iyisi çünkü askısız taytın lastiği bir süre sonra ölüyor kıçında bisağa bisola dönüp duruyor ve bir anlamı kalmıyor kısacası askılı en iyisi

Elbette kaliteli ve bedeninize uygun askısız tayt kaymaz. Ben her iki türünü de kullanıyorum.

Arkadaşın biri mailime link atmış ve aynı soruyu bana sormuş.
Ben de kendisine ..."abicim linke bakmama gerek yok ..tabiiki ASKILI tayt" dememe rağmen o bana ısrarla şu tuvalet ihtiyacı detayını ve bununla ilgili yorumları sordu....
Salt bu nedenle ve "acaba bilmediğim bir şey mi var" ın yanıtı için aranıza katıldım.
Yanıtı: İkisini de deneyin ve hangisi kullanımda daha rahatsa onu seçiniz derim.
Ben kesinlikle askılı tayt derim.Burada askılı tayt kullanan arkadaşların yazdıklarına ek olarak benim nedenim...
Çünkü askılı taytın belinde lastik yok .Beni bel lastiği çok rahatsız ediyor.Zaten formanın bel lastiği var..
Ve inanın en güzeli BODY SUIT ler..yani PRO ların genelde zamana karşı yarışlarda kullandığı yekpare ve hiç bel lastiği olmayan giysiler.
Taytlarda askı yapısı o kadar havadar ki (taytın belden yukarısı file kumaştır) hiç rahatsız etmiyor.(marka önemli!)
Beli lastikli olan taytın bel lastiği çabuk eskiyor ve deneyimime göre süresini en çabuk dolduran bölge.
Lastiği yenileme de o kadar şanslı olmayabilirsiniz çünkü bunlar piyasada kolay bulunmayan özel lastikler.
İhtiyaç molası: Kullananın cinsiyeti önemli doğal olarak ama erkek cinsiyetli birisinin nasıl sıkıntı çektiğini ben anlamadım.
Yoksa askıları ve taytı aşağıya kadar indirerek sol elinizle sağ kulağınızı mı gösteriyorsunuz?
Yapmayın lütfen..
İhtiyacınızı bacak kısımını yukarıya çekerek ve esneterek gideriniz. Artık detaya girdik:) Giderirken de esnek şekilde tututunuz yoksa sancılı olabilir...
Marka: Diğer çoğu malzemede fiyat çok önemli bir konudur ama bence TAYT ta asla. Nalini,Santini,Castelli gibi markaları kullanınız.
Tchibo KAHVE dükkanıdır ve size en kaliteli taytı ucuza satmayacaktır.
K.... kapansın ve 2 ay hoş görünsün diyorsanız Tchibo ...hatta
X .....den alış veriş yapabilirsiniz.
Ped,ped dikişleri teknolojisi o kadarda önemsiz değildir.
Kullanım: İyi taytlar aşağı yukarı aynı malzemeden yapılmaktadır.
%80 Polyester ve %20 Elastan kumaş.
Kullanmasını bilmeyen ve kendi beceriksizliklerini ürünün kalitesini sorgulayarak örtmeye çalışanlar hariç.....
-Giyerken ...yüzük..saat...çırt (velcro) kapatmalı tüm diğer ürünler (eldivenler,ayakkabılar,sırt çantaları) ile temas tayt ömrünü kısaltır. İplik çekildikten sonra geriye dönüş yok.
İlk önce taytınızı giyiniz.
-Kullanım anında..Ben asla kullanmam ama çevremde gördüğüm kadarıyla "onsuz" yapamayan yığınla bisikletçi var...
Sırt çantanızın temas ettiği yer TAYT ınızı yıpratacaktır.
TAYT kullanmayınız diye bir seçim olmadığından:) SIRT çantası kullanmayınız!
-Giydikten sonra..Bir arkadaşın yazdığı gibi özellikle ped bölgesi mantar oluşumu için en tehlikeli bölgedir. Ürünü ters yüz çevirip havalı ama güneş olmayan bir yerde kurutunuz.
Yıkama: Bunlar 30 derecede elde yıkanır. Toz deterjan yerine sıvı deterjan kullanınız ve hatta arap sabunu bile olabilir.
Sıkma işlemi yapmayınız ve ıslak kurumaya asınız.Yine güneşte kurutmayınız.
Ped in uzun ömürlü olması ,sertleşip hassas bölgeleri tahriş etmemesi için krem kullanabilirsiniz. İster orjinal Nalini Relief
kullanınız veya Bepanthen. Yeterki çok yağlı (Arko) olmasın.
Yani kullanmadan önce pedi kremleyiniz.(deri olan bölgesini)
iyi sürüşler.

Tayt yıkama mevzusunda bir ufak detay vereyim, bir sürü marka tayt var elimde, Cannondale, Pearl İzumi vb askılı-askısız. Yıkamayı aynen şöyle yapıyorum: Bisikletten geldiğim gibi makinaya atıyorum ve narin programda renkli deterjanıyla bir güzel yıkanıyor. 2,5 senedir bu böyle ve ne taytlarda en ufak bir yıpranma, ne pedlerinde bir bozulma yok. Diğer bisiklet kıyafetlerinin azılı düşmanı olan koku da olmuyor, bilakis, terleyincemis gibi deterjan kokuyorum kısa bir süre de olsa :D

• Beğen
Tepkiler: erdal41
Geri