Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tayt veya şort önerileri

Scudo
Belediye uygulamasını veya bisikletçi dükkanlarını kullanarak bisiklet kiralıyorum. Artık kasksız sürmek istemiyorum beni çok geriyor bu kasklı/kasksız olayı. Tchibo'nun bir kaskını beğendim ilk fırsatta alacağım. -Şu an sadece sahibinden sitesinde var.-O zamana kadar nasıl kask bulurum? Cycling takımı Team Sky'a tweet attım "Türkiye'ye bir kask gönderir misin?" Her türlü öneriye açığım. Tesekkurler.

Merhaba,

Benim aklımda bu konu ile ilgili şöyle bir fikir var, sizlere de danışmak istedim. Elimde Decathlon'dan denemek için aldığım en basit giriş seviyesi süngerli (link) var. Bir süre sonra tahmin edeceğiniz gibi süngeri ezildi/eridi ve artık çok da işe yaramıyor. Aliexpress'te tek tayt jeli mevcut ((link)) Elimdeki taytın süngerini söküp jel pedi diksem şimdikinden rahat olacağı kesin de bir jelli tayt kadar olur mu ?

Hoş artan dolar kuru yüzünden maliyet hesabı açısından şöyle bir komedi var; ben taytı vaktiyle 30TL'ye almıştım jelli ped 10$ ~ 65TL. Taytın iki katı parayı pede verince çok ekonomik de olmuyor bu seçenek :D Ama en azından eldeki sağlam malzemeyi değerlendirmiş olurum.

@neX

Ped in pozisyonu da cok onemli. Ne yaptiginizi pek bilmiyorsaniz be tavsiye etmem boyle bir sey.

• Beğen
Tepkiler: neX
Arkadaşlar yaz ve sonbahar şehir içinde giyelecek, yağmurda su geçirmeyen bir yürüyüş ayakkabıyı gerek bana. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

İzmir'de girdiğim birçok bisikletçide Ked markasının kasklarını görüyorum. Alman malıymış, fiyatları euro cinsinden zaten. 30 eurodan başlayıp boyutuna, kullanılan malzemesine, havalandırma deliği sayısı gibi faktörlere bağlı olarak 75 euro civarına kadar uzanıyor. Mağaza görevlileri baya tavsiye ediyorlar bu markayı. Almayı düşündüğüm ürün şu:

(link)

Mağazada 350 lira dediler ama internette bu fiyatlara var. Standart bir katlanır bisiklet kullanıcısıyım, işten arta kalan günlerde 20-25km civarı sürüyorum (çoğunlukla bisiklet yolunda). Sizce bu şekilde bir kullanımı olan kullanıcılar için yeterli bir marka mıdır Ked?

Teşekkürler.

Tur bisikleti kullanıyorum, şehir ağırlıklı sürüyorum. Bugüne kadar hiç kilit pedal kullanmadım. Kullanmak istesem,sanırım mtb tarzı bir spd pedal ile başlamak doğru olacak gibi. Peki önerebileceğiniz kilit pedal ve ayakkabı ikisi var mı ekonomik modellerden?

@-Skynet- Spd pedal olarak Shimano SPD-M520 öneririm ve buna bir de platform alırsanız bir tarafı SPD diğeri platform olur benim yaptığım gibi.

Decathlon 'dan da RockRider ST100 ayakkabı aldım mis gibi.((link))

Yanlız tavsiyem , pedallar ile gelen kaller standart Sh51 tipi yani tek tip çıkarılıyor ayaktan , dün SH56 tipi kaller siparişi verdim bunun özelliği birçok yöne doğru ayağınızı çıkarabilmeniz ,yeni başlayanlar için çok tavsiye ediliyor. SH51 kullandım , SH56 'yı takınca farkları aktarabilirim.

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
@trainspotting35
Hocam bunların kullanımı nasıl(bunlar gibi mtb kilit pedalları bakıyorum,yollara oranla daha kolay kullanım sunuyormuş) ve hangi ayakkabı ile uyumlu olur?

@-Skynet- Pedallar ağır ama uygun fiyatlı. Mtb ayakkabısı ile kullanabilirsiniz. Ben yol pedalı ve ayakkabısı ile 3 sefer düştüm bunlarla hiç düşmedim.

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
@TatanQa_tr

Bahsetiğiniz ayakkabının linkinde bu kilit pedalla uyumlu olduğunuda söylüyor. Daha önce kilit pedal vs hiç kullanmadığımdan tabi biraz bilgisiz ve endişeli kalıyor insan. :) Zaten bir çok defa yere kapaklanmadan koruyan ayaklarımız,bisikleti bağlı olunca düşmek kaçınılmaz gibi geliyor insana.O yüzden yol tarzı değilde onlardan daha rahat kullanımı olan mtb tarzı kilit pedala yöneldim.Zaten yol bisikletide olmayınca gereksiz olurdu yollarda kullanılan modeller.

Önerdiğiniz kombinasyon:
-RockRider ST100 ayakkabı
-Shimano Pd-M520 Mtb Pedal
-Shimano SM-SH56 Mtb Pedal Kali
birde
Platforma gerek duymuyorum, zaten bisikleti bisiklet ayakkabısıyla sürerim. Günlük ulaşımda pek kullanmıyorum.Spor ve gezmelerde kullanıyorum...
Aşağı yukarı 450-500TL bir masrafı var gibi...

@trainspotting35
Ağırlığın pek fazla bir önemi yok hocam,zaten bisiklet ağır. :D Gramlardan pek bir kazancım olmuyor. İkide bir yere kapaklanmayım yeter bana. :)

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
@-Skynet- evet ortalama maliyeti o civarda , SPD pedalda acemiyim ama ilk öğrendiğim şey durmadan çok daha önce ayakları çıkarmak . Zira düz pedaldaki alışkanlık durmaya yakın ayağı yere uzatıyoruz , bunu spd 'de ilk bindiğimde denedim , kütük gibi sola yattım :)

o yüzden SH56 ları da tavsiye edeceğim umarım tecrübelerimden sonra ancak , youtube video ve forumlardan sh56 kullananlar çok memnun.

(link)

Ben bunu kullanıyorum, yol bisikletinde. Bir tarafı düz, bir tarafı SPD. Düz taraf geniş alana sahip ve kaymıyor. SPD tarafında da güç uyguladığınız alan gayet geniş, o yüzden SPD sistem olmasına rağmen biraz yol pedalı gibi. Çok ağır da değil. Tavsiye ederim, memnunum.

Kargo geldi sh51 göndermişler

İade süreci başlattım ama zefal spy ayna geldi sorunsuz taktım epey küçük hiç sırıtmıyor. Resim eklerim , henüz sürmedim

@Tolga1serbet
bu pedalı decathlondan alırsanız 189tlye alabilirsiniz.

@CeRKeZ ben de onu kullanıyorum (link) sarı kal ile birlikte çıkıyor kutusundan, ayakkabı masrafı yapmadım henüz normal ayakkabı ile ilk önce bi tuhaf geliyor ikinci gün ayağı uygun pozisyona almak zor olmuyor sürüşü güzel yalnız halı saha ayakkabısı ile kullanıyorum cuk oturuyor :) . Spd ayakkabısını sonraki sezona bıraktım. Masrafları zamana yaymayı tercih ettim artık birden yüklenmiycem bisikleti 3500 e aldım 5500 oldu genel olarak tüm harcamaları bisiklete doğrudan yapmasamdan bir yerden ilişkili yani bütçeyi çok kasmamak gerek özellikle bu dönemde. Jant seti lastik ayakkabı forma daha almadım çok pahalı bi hobi memur için :) hesapladım şimdi 1910 TL harcamışım bisiklet aldıktan sonra peh keşke plan yapsaydım bütçeyi daha etkin kullanırdım :)

• Beğen
Tepkiler: CeRKeZ
Arkadaşlar merhaba bende bu gün ilk defa kilitli pedala geçiş yapmış bulunuyorum ve acemi olarak ilk izlenimlerimi sizinle paylaşmak istedim ilk olarak ayarlarını yapıp ilk kez kitlediğimde durmak istediğim yere gelmeden önce gerçekten panik oldum aklımda ya çıkmazsa ya düşersem diye bir sürü şey vardı ama sonra pedalı cıkartıp ayağımı yere koyunca içimden şöyle dedim ulan çok abartılı anlatıyorlarmış şu düşme işini ama sonra 1-2 dur kalktan sonra düşünce analdımki haklılarmış ve alışmak biraz zor ben daha çok az kullandım ama yinede çabuk alışıcağımı düşünüyorum ama farklı da olabilir ben yol bisikleti ayakkabısı ve pedalı aldım ve gerçekten zor yürünüyor tak tuk gidiyorsunuz ama beni en çok şaşırtan şey tabanının sertliği oldu gerçektende taş gibi ama giyince rahatsız gelmiyor yani ben normalde 43 numara giyiyorum ama ayakkabıyı Decathlondan aldığım için 44 numara aldım ve cuk diye oturdu yani kesinlikle tabanları ile ilgili bir rahatsızlık yaşamadım tabi ilerde ne olucağını bilmiyorum ve yorum yapmak için çok erken ama bence btwin ayakkabılar söylendiği gibi o kadar da kötü değil dikişler olsun birleşim yerleri olsun gayet hoşuma gitti ama tek sorun yaşadığım nokta pedaldaki sertlik ayarı oldu ayar vidası alyanla ayarlanıyor ama bu decathlonda sattıkları alyanda ona uyucak uç yok yani özel olarak bir alyan almak zorunda kaldım gelelim şu hiç kilitli pedal kullanmamış arkadaşlara ben dediğim gibi çok kısa süre kullandım ama yani dünyanın en zor işi değil yani tamam düşebilirsiniz ama kesinlikle vazgeçmeyin yani korkulacak bir ağlet değil bu kilitli pedal umarım ilk defa kilitli pedal kullanıcak biri için yararlı bir yazı olmuştur

Bu arada aldığım ayakkabı ve pedallar bu
(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: bitinya_s
Geri