Scudo Sports

Tayt veya şort önerileri

gonso ya daha yolum var gibi duruyor 😂
hangi castelli yi deneme şansınız oldu?
Aero rc ve espresso var ikiside progetto padli.Bide kişlik castelli var onun padi kiss air oda 4 saate kadar idare ediyor. Ama progetto padli olanlar kadar iyi degil. Decathlondan iyi ama :)

• Beğen
Tepkiler: Ricochet
Scudo
CASTELLI COMPETIZIONE BIB kullanıyorum, gayet rahat ve konforlu

ALE serisinden de oldukça memnun kaldım, indirim zamanlarında ciddi oranda makul fiyatlara almıştım ikisini de

• Beğen
Tepkiler: Ricochet
Aero rc ve espresso var ikiside progetto padli.Bide kişlik castelli var onun padi kiss air oda 4 saate kadar idare ediyor. Ama progetto padli olanlar kadar iyi degil. Decathlondan iyi ama :)
teşekkür ederim detay için,
CASTELLI COMPETIZIONE BIB kullanıyorum, gayet rahat ve konforlu

ALE serisinden de oldukça memnun kaldım, indirim zamanlarında ciddi oranda makul fiyatlara almıştım ikisini de
darısı başıma diyeyim :harika:

• Beğen
Tepkiler: lrfan
o kadar mı fark eder 😂 😂 😂

aslında ciddi bir soru idi içten içe, ne kadar fark ediyor? bir izahı var mı bu işin?
4-5 saatten fazla sürüş yapacaksanız bence en az bir tane kaliteli bir tayt almak gerekli diye düşünüyorum. 4-5 saate kadar decathlondaki başlangıç seviye askılı taytlar yeterli geliyordu bana ancak +150 km üzeri sürüşlerde kaliteli taytın etkisi ortaya çıkıyor. ben kendi adıma konuşacak olursam yine popo ağrısı oluyor ancak diğer taytlara göre çok daha az oluyor. sonuçta uzun sürüş demek biraz sado-mazo işler demek 😅 😅

4-5 saatten fazla sürüş yapacaksanız bence en az bir tane kaliteli bir tayt almak gerekli diye düşünüyorum. 4-5 saate kadar decathlondaki başlangıç seviye askılı taytlar yeterli geliyordu bana ancak +150 km üzeri sürüşlerde kaliteli taytın etkisi ortaya çıkıyor. ben kendi adıma konuşacak olursam yine popo ağrısı oluyor ancak diğer taytlara göre çok daha az oluyor. sonuçta uzun sürüş demek biraz sado-mazo işler demek 😅 😅
Evet çok haklısınız, 10 saat civarı süren sürüşlerim oldu ve decathlon daki başlangıç seviyesi taytı giyerek gerçekleştirdim hepsini. Ve geçen Çin'den getirttiğim diğer taytlara da şans vermek istediğim de ne kadar da kötü, pedlerinin ne kadar da önde olduğunu farkettim ve birinci saatin sonlarında ağrı bedenime yerleşmişti. Akabinde decathlon tayta dönünce ki dediğim gibi bu basic bir tayt, ağrım kayboldu. Bu başlangıç seviyesi tayt bile bir fark yaratabiliyorken cidden iyi taytlar ile hem mesafemi hem sürüş saatlerimi aynı zamanda konforumu nasıl üst lige taşıyabilir diye aydınlanma yaşadım ve iyi bir tayt arayışına girdim yaz sezonu için.

Lakin cüzdanım da masanın diğer köşesinden pis pis sırıtıyor ve içinden kredi kartını Huysuz Virgin gibi aç kapa yaparak gösteriyor ve beni köşeye sıkıştırmaya çalışıyor 😂 😂😂😂

Castelli de malum, italyan terziyi eve çağırmışım tarifesi gibi fiyatlandırma yapınca, yine decathlona kalmak mı yoksa bu sevdadan vazgeçmek mi sorunsalı ile baş başa kaldım :(

Evet çok haklısınız, 10 saat civarı süren sürüşlerim oldu ve decathlon daki başlangıç seviyesi taytı giyerek gerçekleştirdim hepsini. Ve geçen Çin'den getirttiğim diğer taytlara da şans vermek istediğim de ne kadar da kötü, pedlerinin ne kadar da önde olduğunu farkettim ve birinci saatin sonlarında ağrı bedenime yerleşmişti. Akabinde decathlon tayta dönünce ki dediğim gibi bu basic bir tayt, ağrım kayboldu. Bu başlangıç seviyesi tayt bile bir fark yaratabiliyorken cidden iyi taytlar ile hem mesafemi hem sürüş saatlerimi aynı zamanda konforumu nasıl üst lige taşıyabilir diye aydınlanma yaşadım ve iyi bir tayt arayışına girdim yaz sezonu için.

Lakin cüzdanım da masanın diğer köşesinden pis pis sırıtıyor ve içinden kredi kartını Huysuz Virgin gibi aç kapa yaparak gösteriyor ve beni köşeye sıkıştırmaya çalışıyor 😂 😂😂😂

Castelli de malum, italyan terziyi eve çağırmışım tarifesi gibi fiyatlandırma yapınca, yine decathlona kalmak mı yoksa bu sevdadan vazgeçmek mi sorunsalı ile baş başa kaldım :(
ben şahsen ikinci bir kaliteli tayt almak istesem (link) şuna şans vermeyi düşünürüm. sora yada jordanred kullanmadığım için birşey diyemiyorum ancak sora kullanan arkadaşlar f/p olarak beğeniyorlardı. decathlon için genel konuşursam daha önce bisiklet yada spor için ne aldıysam beklentimin üstünde verim aldım. bu tayt içinde aynısı neden olmasın diye düşünmüyor değilim.

ben şahsen ikinci bir kaliteli tayt almak istesem (link) şuna şans vermeyi düşünürüm. sora yada jordanred kullanmadığım için birşey diyemiyorum ancak sora kullanan arkadaşlar f/p olarak beğeniyorlardı. decathlon için genel konuşursam daha önce bisiklet yada spor için ne aldıysam beklentimin üstünde verim aldım. bu tayt içinde aynısı neden olmasın diye düşünmüyor değilim.
Sanırım bende öyle yapacağım ilk fırsatta, teşekkür ederim.

Replika olması kötü tayt demek değildir. Castelli'de Soudal Quick Step için replica hazırlıyor. Sonuçta bunlar pro takımın kıyafet ihtiyaçlarını karşılayan firmalar. Haa aliexpress gibi bir yerden bahsettiğin taytın replikasını alacam desen, aman uzak dur yaklaşma derim.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
4 saatten uzun surusler yapmayi planliyorum bu biblerden hangisi daha iyidir yada 4000 TL alti baska onerisi olan var midir? 180 96 kiloyum o yuzden xxl oluyor cogu markada.

(link)

(link)

(link)

(link)

Van rysel rcr 4 ve jordanred de var dah ucuza.

4 saatten uzun surusler yapmayi planliyorum bu biblerden hangisi daha iyidir yada 4000 TL alti baska onerisi olan var midir? 180 96 kiloyum o yuzden xxl oluyor cogu markada.

(link)

(link)

(link)

(link)

Castelli tercih edilebilir ancak pad modelinin progetto olmasi gerekir uzun suresler icin

(link)

(link)

(link)

(link)

Endurace sürüşler için üretilmiş taytlara bakmalısın. Castelli Endurance 3 önerebilirim, ama fiyatı bütçenizin bir tık üstünde olabilir. Decathlon Triban RC100'e belki daha kolay erişim olabilir Türkiye'de. Bikeradar sitesi 2025'te test ettikleri en iyi endurance taytlar arasına almış, fiyatıda diğer markalara göre gayet uygun.

@Amanita 2 farklı Sora tayt kullandım. İlki 2 yıl önce aldığım eski seri idi ,100 km ye yakın sürüşte herhangi bir rahatsızlık hissetmedim.
Sadece dediğiniz gibi beden konusu biraz sıkıntılı 175. 83 kiloyum xl aldım taytı. Giymek zor olmadı ama taytın bitiş hizası dizlerime vardı diyebilirim.
Tam diz üstünde bittiği için sürüşte olumsuz bir sorun olmadı.

(link)

(link)

(link)

(link)

Van rysel rcr 4 ve jordanred de var dah
Sora road racer öneririm severek kullanıyorum

• Beğen
Tepkiler: erman karabaş
Castelli tercih edilebilir ancak pad modelinin progetto olmasi gerekir uzun suresler icin
4k TL altına bulabileceğimi sanmıyorum.
Castelli Endurance 3
TR'de yok. Olsa bile bütçemi aşıyor zaten.
Decathlon Triban RC100'e belki daha kolay erişim olabilir Türkiye'de. Bikeradar sitesi 2025'te test ettikleri en iyi endurance taytlar arasına almış, fiyatıda diğer markalara göre gayet uygun.
Böyle bi makalelerini bulamadım müsait olunca atabilir misiniz? RC100 için decathlon kendisi bile 2 saat antremanlar için uygun demiş.
Sadece dediğiniz gibi beden konusu biraz sıkıntılı 175. 83 kiloyum xl aldım taytı. Giymek zor olmadı ama taytın bitiş hizası dizlerime vardı diyebilirim.
Benim de sıkıntım bu. Boyum kısa değil ama iç bacak boyum boyuma göre kısa(81cm). Genişlik olarak XXL bacak uzunluğu olarak M oluyor :D
Sora road racer öneririm severek kullanıyorum
Fiyatına değer mi diyorsunuz? 4 saat üzeri sürüş yaptınız mı hiç? Attığım diğer modellerden kullandığınız ve kıyaslama yapma şansınız olan var mı

• Beğen
Tepkiler: ayberkes
taytın rahatlığı yadsınamaz bir gerçek ama bisikletin ,selenin ve totonun da bunlara alışık olması lazım. Trainerda zamanından çinden aldıgım (çinin kalitesi diyorlar) santic tayt ile 6 saat sürüş yaptım. Tabiki ağrı sızı olmadı dersem çok gerçekçi olmaz ama gene de çok sorun olmadı. Bilindik bir markanın bütçenize uygun olan bir modelini alabilirsiniz.

Tüm bu markalar içerisinde bu işi en iyi yapan firma kesinlikle assos. Zaten padli taytı yaratan da bu isviçreli firma.

Böyle bi makalelerini bulamadım müsait olunca atabilir misiniz? RC100 için decathlon kendisi bile 2 saat antremanlar için uygun demiş.

Benim de sıkıntım bu. Boyum kısa değil ama iç bacak boyum boyuma göre kısa(81cm). Genişlik olarak XXL bacak uzunluğu olarak M oluyor :D

Fiyatına değer mi diyorsunuz? 4 saat üzeri sürüş yaptınız mı hiç? Attığım diğer modellerden kullandığınız ve kıyaslama yapma şansınız olan var mı
Pardon en iyi endurance kategorisinde değilmiş ama en iyi taytlar içerisine almışlar

(link)

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Ben kullandım decathlonun taytını çok önermem, özellikle 1 saat üstü iyi bir tayt almanı öneririm.

5-6 saat sürüşlerimde kullandım sorun yaşamadım. Ama tayttan mucize beklemeyın ben fitime göre olan sele ölçülerine sahip sele kullanıyorum. Fiyat olarak birşey diyemem herkesin kendi bütcesi ama bu kalitede yabancı marka bulamazsınız. Sphyre taytımdan çok daha iyi bence

5-6 saat sürüşlerimde kullandım sorun yaşamadım. Ama tayttan mucize beklemeyın ben fitime göre olan sele ölçülerine sahip sele kullanıyorum. Fiyat olarak birşey diyemem herkesin kendi bütcesi ama bu kalitede yabancı marka bulamazsınız. Sphyre taytımdan çok daha iyi bence

@ozy361 dediği gibi tayt oldukca ii benim beklentilerimi karşılıyor pedi gayet yeterli üstelik dikişsiz bir tayt ve renk alternatifleri var sadece siyaha takılıp kalmıyorsunuz toto ağrısını minimize etmek için sele ve totonunuz ölçulerinin uyumlu olması şart hiç ağrı sızı olmuyor mu tabiki hayır ancak bu saydığım üçünde seçiminiz ne kadar size uygun olursa o derece rahat edersiniz

• Beğen
Tepkiler: Amanita
Mucize beklemiyorum zaten sadece bütçemin elverdiği en iyisini alıp mümkün olduğu kadar acıyı azaltmaya çalışıyorum :D Aliexpress taytım var bi
kaç saat idare ediyor ama süreleri uzatmaya başladım ve pedi özelliğini yitirmeye başladı sanırım.

Road racer bordosunu aldım bakalım.

Yanınada kısa sürüşlerde dönüşümlü kullanabilmek için shimno kodama aldım indirimdeymiş.
(link)

Selemden memnunum 1 saat kadar taytsız sürsem bile çok rahatsız etmiyor Fizik tempo argo r5 160mm.

Geri