Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tek mi, bir arkadaşla mı, yoksa kalabalık gruplarla mı gezersiniz?

Sürmek için hafta sonunu beklemem. Yerler ıslak hava rüzgarlı ve aşırı soğuk değilse sürerim. Arkadaş yok. Ama olduğundada iyi olur tabi. Ekseriyetle yalnızım. Şehriniz Sanayi şehri ise birçok insan yorgundur. Uzun servis yolu git gel de yorduğu için pek pedal çevirmek isteyen bulamazsınız şehriniz düz olsa bile... Ama bu forum herkes için bir arkadaş yoldaş bulunduruyor diye düşünüyorum. Güzel tanışmalara vesile olduğunu düşünüyorum. Mevlana haftasında da sema gösterisi izlemenizi tavsiye ederim. İnşallah bu mevsimde yağışın bol ve bereketli olmasını diliyorum. Allah hayırlısını versin. İyi yıllar.🇹🇷🦅🚴‍♂️

Scudo
Bence grup gezintisi daha eğlenceli oluyor. Herkesin çok farklı özellikleri var, beş parmağın beşi bir değil. Bir de aynı bisikleti kullanan farklı birisi ile karşılaştığınızda tam bir şaşkınlık oluyor, aynı donanımın farklı hayatları birbiriyle kesişmiş gibi. Tam anlatmam mümkün değil, halamın sakalı olsa amcam olurdu gibi bir espri oluyor, sen nasıl sürüyorsun şeklinde. Herkesin o kadar farklı sürüş tekniği var ki, kimisinin tekniği diğerine şaka geliyor. Güzel fikirleriniz varsa grupla paylaşmak gerek, güzel anılar öyle ediniliyor. Hem tur rehberi hem gezgin oluyorsunuz aynı gezide. Herşey biraz da dorsal prefrontal lob mantığıyla nasıl yaptığınızla değil, anterior temporal lob anlama kapasitesiyle ne yaptığınızı düşünmekle de alakalı şekilde anlam buluyor. A noktasından B noktasına gitmenin mesafe aynı olduktan sonra bir başka yere gitmekten bir farkı yok, aksi takdirde.

Tura çıkarken bir plan yaparım çıkış saati güzergahım, ne götüreceğim, ne yiyeceğim, yada nerde yiyeceğim ikinci üçüncü şahıs oldu mu genellikle planlar tutmuyor. O gelemeyince siz gidince bozuluyor "ya bensiz gitmişin" diye sitem ediyor. Bütün planı karşı tarafa bırakıyorum bu sefer de koca bir gün heba oluyor. Bisiklete binmenin verdiği özgürlük hissi zedeleniyor. Tabi uyumlu, disiplinli yol arkadaşı bulanlar şanslı bu durumda 2>1 daima

hepsi ama grup olunca motivasyon daha yüksek bence. Ama gelen kişi tempomu düşürürse çok kötü oluyor tur açısından

İki tekerlek ile grup sürüşü her daim risklidir. 25 yıllık motosiklet hayatımda yaklaşık bir milyon km yol yapmisimdir yaptığım grup sürüşü ise bir elin parmakları ile sayılabilir.

Bisiklette durum daha da vahim, öncelikle yollarımız ve akan trafik grup halindeki bisikletlilere uygun degil ayrıcada gece sürüşlerinde aydınlatma problemi var bisikletlerde. Diğer taşıtlara nazaranda lastik patlama riski yüksek bir taşıt. En önemli konu ise insan gücü ile yürüyen bir taşıt ve herkesin gücü, yaşı, kondüsyonu bisikleti farklı.

Grup sürüşlerinde kural; En tecrübesiz ve en yavaş olana göre tüm grubun ilerlemesidir. Bu durumu haklı olarak kabullenmek istemeyen sürücüler olabilir, bisikletimi ve kendimi göstereyim çabası içinde olanlarda olabilir...vs gibi.

Bisiklet ile hiç grup sürüşü yapmadım, yapmamda. Bazen gidiş geliş toplamda 30km kadar sürecek olan gruplar çıkıyor. Bu kısa denecek gruplara bile katılmıyorum, yorulurum, başka bir problemim olur vs, kimseyi ugraştırmak, bekletmek yada yavaslatmak istemem. 6 aydır neredeyse bisiklet üzerinden inmiyorum denebilir, işimde dahil çarşı pazar her yerde bisiklet kullanıyorum ancak en uzun gittiğim yol 5km geçmediği için kondüsyonuma güvenmiyorum.

Şahsi görüşüm; Teknik ve insana bağlı nedenlerden dolayı bisiklette grup sürüşünü uygun bulmuyorum.

İkisinin de yeri tamamen ayrı. Antrenman yaparken tek çıkmayı severim çünkü ya yanımdaki kişi benden hızlı gider veya benden yavaş gider buda sinirlerimi bozar. Örneğin ne zaman yanıma birisini davet etsem sürüş için genellikle 10-15km/h hızla sürerler, bu hızlarda sürünce keyif alamıyorum. Hızlı süren birisi kesinlikle değilim zaten lakin böyle aşırı yavaş bisiklet sürünce de bisiklet sürdüğümü anlamıyorum. Keşif grup sürüşünde hızın bir önemi yok, o yüzden genelde yavaş sürerler bir mızmızlanmam olmaz fakat grup içerisinde sürekli hazırlıksız gelen insanlar beni irite eder. 90km lik bir tur yaptık grup ile adam ne yedek lastik,ne yama seti nede pompa getirmiş. Birlikte sürdüğüm bir arkadaşım vardı, kendisi her türlü hıza ortama ayak sağlardı fakat kendisi Ankara ya taşındığından beri öyle bir sürüş arkadaşı bulamadım bir daha.

Herkesin düşüncesi ve fikri ayrıdır fakat 3,5 saatlik yolu 6 saatte tamamlıyorsam bir arkadaş sürücü ile o zaman o sürüşten zevk alamıyorum.

Hepsinin yeri ayrı.

Planlı bir antremanım varsa kimle sürersem süreyim kendi antremanımı yaparım. Zone 2 yada recovery sürüşüm varsa başkalarıyla olmak keyifli oluyor. Haftada 1 gün mutlaka grup sürüşü yapmaya gayret ederim. Sosyalleşmek bence bisikletin bize getirdiği önemli artılardan biri.

Mtb orman binişi minimum 2 max 6 kişi (daha kalabalık olunca ön grup arka grup bekleme durumları sıkıntı vermeye başlıyor). Tek olarak asla ve asla binilmemeli, olası bir düşme durumunda kırık bir omuz ya da bacak çok ama çok zor durumlara gebe bırakabilir.

Yol bisikleti ile tek çıkmak bana göre daha iyi, 2-3 kişi olunca sohbet oluyor ki bence bu sekteye uğratıyor, yol bisikleti ile belirli tempo ile gidildiği için sohbet sıkıntı bence. Lakin 10-15 kişilik büyük grup halinde olunca tercih edebirim. Araya kaynayıp gidilebilir. En rahat olanı tek olmak bence. Kafa rahatlığı, parkur seçme özgürlüğü ve mola vermeden gitme durumunda sizlanan olmaması adına 😁

Aslında grup sürüşü sohbet vs gezinti gibi oluyor ama tek çıkınca biraz daha antrenman ve performans oluyor gibi sanki

Amasya ve çevresinde bisikleti genelde sadece çocuklar kullanıyor, bu sebeple mecburen antrenmanlarımı tek yapıyorum. Bundan önce Malatya ve Diyarbakır'da da yaşadım. Gruplar vardı ve gerçekten keyifliydi. Ne kadar özlesem de tek sürüş yapmak hem performans için hem de rota seçimi için daha iyi oluyor.

hafta içi tek , hafta sonu 3-4 kişilik arkadaş grupuyla.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Kendim gibisini bulsam aslında beraber sürmekten de keyif alabilirim belki, hiç tecrübe etmedim daha önce. Ama yaiadığım çevrelerde gördüğüm kadarıyla herkesin ekipmanı o kadar iyi ki beni aralarına alıp kaliteyi düşürmek istemeyeceklerdir, nitekim bir kaç defa karşılaştığım bisikletlilerden aldığım tepkiler beni böyle düşündürüyor.

Şu gösterişle alakalı konuda olduğu gibi, adam 50 binlik bisiklet almış, 10-15 binlik kıyafeti ekipmanı yüklemiş üstüne, şimdi bi grup sürüşü fotoğrafında ne alaka yani Triban RC100 falan girecek kareye :)

Kendim gibisini bulsam aslında beraber sürmekten de keyif alabilirim belki, hiç tecrübe etmedim daha önce. Ama yaiadığım çevrelerde gördüğüm kadarıyla herkesin ekipmanı o kadar iyi ki beni aralarına alıp kaliteyi düşürmek istemeyeceklerdir, nitekim bir kaç defa karşılaştığım bisikletlilerden aldığım tepkiler beni böyle düşündürüyor.

Şu gösterişle alakalı konuda olduğu gibi, adam 50 binlik bisiklet almış, 10-15 binlik kıyafeti ekipmanı yüklemiş üstüne, şimdi bi grup sürüşü fotoğrafında ne alaka yani Triban RC100 falan girecek kareye :)
Öyle bir gruba denk gelindiğinde bir daha yüzüne bakmadan uzaklaşmak gerekir. Ekipman ile binişin ne ilgisi var. Ama işte her alanda olduğu gibi bisiklet alanında da şovenist insanlar var malesef. Hız ve tempo uymaz onu anlarım ya da kafa yapısı uymaz vs ama triban diye grupta dışlamak çok itici bir tavır.

İnsanları ekipmanına göre yargılayanlardan nefret ederim. Benim olduğum grup ta bu tarz insanlara yer vermiyoruz.

Carraro CR012 Tourney set kullanıyorum. Öyle bir ortam varsa önyargılarında boğulsunlar. Ne karbon bisiklet kullananlar gördüm, arkamdan nefes nefese gelmeye çalışan, veya bisikletin b'sinden anlamayan. Tek artısı daha pahalı bisiklete binmek olan bu tarz insanlara taviz vermeyin. (Sözüm ayrımcılık yapanlara)

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Genelde yalnız sürerim çünkü ne zaman grupla planlı sürüş için geceden hazırlık yapsam,sabahına muhakkak başka bir şey çıkıyor ve grup sürüşünü kaçırıyorum.Ama saolsunlar bıkmadan usanmadan her çıktıklarında mesaj atarlar.Yalnız çıkmanın avantajı rotanı kendin belirlersin,spontane yolunu değiştirirsin,kafanı dinlersin nerede istersen kahve molanı verirsin,grubun avantajı daha az yoruluyorum birilerinin tekerine yapıştımmı bırakmam :komik: beleş wattlar...

Genelde yalnız sürerim çünkü ne zaman grupla planlı sürüş için geceden hazırlık yapsam,sabahına muhakkak başka bir şey çıkıyor ve grup sürüşünü kaçırıyorum.Ama saolsunlar bıkmadan usanmadan her çıktıklarında mesaj atarlar.Yalnız çıkmanın avantajı rotanı kendin belirlersin,spontane yolunu değiştirirsin,kafanı dinlersin nerede istersen kahve molanı verirsin,grubun avantajı daha az yoruluyorum birilerinin tekerine yapıştımmı bırakmam :komik: beleş wattlar...
-Bak peşimden gelmeni istemiyorum
-Neden neden senle gelemiyorum?
-Çünkü ben yalnızken nereye gittiğimi önemsemiyorum...😀
Şanışer (dünyadan alacaklarım var)

• Hahaha
Tepkiler: seko35.50
mümkün olduğunca arkadaşlarımla tura çıkar zevkini çıkarmaya çalışırım. tek olunca tad alınmıyor.

Geri