Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Telefonunuzu ve GPS cihazınızı yanınıza almayı unuttuğunuz bir turdan zevk alır mıydınız?

Tek başınıza, telefonsuz ve GPS cihazsız çıktığınız bir antrenmandan keyif alır mısınız?

• Evet, alırım

• Hayır, almam

Sonuçlar oy kullandıktan sonra görülebilir.
Scudo
@Kerem Özbayrak fotoğraf ekleme çıkarma ile uğraşırken başıma gelmişti. Stravayı kapatma ifadesi yanlış oldu, yanlışlıkla discard etme diyeyim. Birde bunun dışında bir kez batarya bitmesi birkez de stravanın kendi kendine durmasını yaşadımki ikiside uzun turda çok can sıkmıştı.

Telefonun yanınızda olması her türlü durum için kurtarıcı olabilir :) sadece kayıt vs diye düşünmeyin, ama gps cihazı vs unutursam o kadar içime dert olmazdı

Bisiklete binerken bence strava yeterli en azindan takip edebiliyorum ama kosarken nabiz bandi bile sikinti kulakligim ve mp3 calar yanimdaysa sikinti yok xd

Bırakın unutmayı, bazen bilerek evde bırakıyorum. Yok hızmış yok mesafeymiş bu dertlere düşmeden sadece keyfini çıkararak sürüyorum.

• Beğen
Tepkiler: metin küçük
Üzülürüm ama "Olan ile ölene çare yok." diyerek sorun etmem :D Ama haftaya evden çıkmadan 2 kere kontrol ederim yanıma almışmıyım diye.

Kaza yaptıktan sonra ilk işi Garmin kaydını durdurmak olan birisi olarak GPS olmadan asla diyenlerdenim

Sonuç odaklı düşünüyorum maksat pedal çevirip orgazm olmak ki ben öyle görüyorum altımda bir lambo bile olsa bu kadar zevk alamazdım . . .

21.yy da bir birey stravasız ve hastagsiz yarım saat yaşamını sürdürebilmektedir. Fotoğraf çekip sosyal medyaya atamayan bireyin agresif davranışlarını gözlemlemek için yaşam alanı olan pahalı bir kafeye giriş yapıyoruz :koptum::komik::komik::koptum::koptum:

Videolarımda bile gps kaydı vardır. Bir şekilde o sürüşün kaydını yapmamak benim için boşa geçmiş bir zamandır. İnşaallah ilerleyen yaşlarımızda o çektiğimiz videolara strava kayıtlarına bakıp, "ey gidi günler bir zamanlar bisiklete bir bindimmi 100-200 km bana vız gelirdi, ortalama 35 km/h ile 50 km yardırırdım v.s. Ne günlerdi beyaa" diyebilmeliyim :)

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
evet yarışçı olmasak da, komlara pek yanaşamasak da istatistiklerimizi görmenin verdiği heyecan ve motivasyon ile strava kullanıyoruz.
ama keyif alınır. sonuçta sporu da strava için değil, kendimiz için yapıyoruz, nefes alabilmek için, gezmek için, arkadaşlarla bir arada olabilmek için. ve önemli de bir kayıp yaratmaz.
bu programlara bağımlı olmak da hoş birşey değil. stravayı açmayı unutmak veya programın açılmaması, yanlışlıkla kapanması da hoş değil. ancak bu denli bağımlı da olmamak lazım.
"eskiden strava mı varmış" diyen arkadaşlarıma gelsin, elbette yoktu, ancak eskiden vitesli bisiklet de yoktu. single dişliler ile gezerdik. o zaman sökelim vitesleri, rubleleri, yine eskiye dönelim. hatta eskiden insanlar mağarada yaşarmış, çıkalım evden mağarada yaşayalım hep birlikte.
öyle değil işte. iyisiyle kötüsüyle herşey insanlar için. yenilikler ne denli huzur ve mutluluk veriyor, o tartışılır. ancak yeniliklerin hayatı kolaylaştırdığı da yadsınamaz bir gerçek.

Sosyal Medya Kullanımı ve Depresyon İlişkisi

Sadece gps kullanımı için evet sıkıntı olabilir diyeceğim ama eski abilerimizde Gps mi vardı yada sosyal medya bağımlısımıydılar?
Antrenman ve turlarını bunlar olmadanda yapabiliyorlardı ve yorgunluk kahvelerinide ellerden emzik misali düşmeyen telefonları olmadan keyifli keyifli içiyorlardı:)

Geçen hafta Bursa'nın eski kulüplerinden olan Barbaros bisiklet kulübünden bir abimizle sohbet ederken kendisine sormuştum antrenmanlarda mesafe ve hızı ne ile ölçüyordunuz diye oda kol saatiyle demişti:)
Gittiğimiz geldiğmiz yolun mesafesi belli zamanı bilmek yaptığımız derece için yeterliydi dedi.Şimdiki uygulamaların çok 'kıyak' olduğunudanda söz ettmişti.
2.5 kg lik İtalyan Automoto yol bisikletini anlatmayıda ihmal etmedi:)

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Kaç km yaptığımı bilmek isterim. Bu yüzden bir mesafe ölçer program olsa iyi olur... :) Sosyal medya olmasa da olur.

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
Sosyal medyada gezdiğini gördüğünü paylaşmak gayet güzel gayet yerinde. Eskiden bizde video kamera okadar yaygın değilken Japon turistlerin yanlarından ayırmadığı sonraları tek tük Türk'lerinde elinde gördüğümüz kameralar ne işe yarar diye çok düşünürdüm.
Geziyi çektin 30saat ham görüntü, hadi kurgu biliyorsun oturup vakit harcadın 3 saate indirdin. Hangi arkadaşına Efes antik kentin 3 saatlik videosunu oturup izleteceksin.
Eskiden önemli günlerde bir hiç olmazsa 36 lık film bitirirdik sonra tabdan gelen fotoğraflara bakıp aralarından bir kaçını buz dolabının üzerine yada mantar panoya falan asardık.
Yani eskiden ya zorla sıkıcı filmleri izletirdik yada gelen misafiri oturtup saatlerce fotoğraf baktırırdık ki ben ne bakarım nede baktırırım.
Facebook falan bu anlamda bu anlamsız görüntü üretimine bir anlam kazandırdı.
Stravasız yola çıkmam unutursam sinir olurum zaten premium üyeyim 0,43 kuruş günlüğü her gün kullanmadığına göre en az 1 tlye geliyor günlüğü. Özel amaç program olduğu için varsa kullanmak şart. Olanaklar her zaman en iyisine doğru zorlanmalı sadece gelişim değil. A noktasından B noktasına sadece gitmek için gitmek çok anlamsız. Bir şey taşımadan, yada bir amaç olamadan sadece spor olsun diye haraket etmek insanların son 20 yıldır yaptığı bir şey. Spor bile para ve şöhret amaçlı iken 80'lerde just do İt le tepe noktasına ulaşan keyfi spor amacı sağlıklı kalma amacı doğmuş olduğunu gösterir.
Sosyal medya insanın amaçlarını genele yayma konusunda işlemesede tek platform oluşu denemeye değer bir fırsat. sosyal medya paylaşımları pek bir sonuç sunmasada iyi bir buzdolabı yüzeyi. Siz gösteriyorsunuz isteyen görüyor zorlama yada israr yok. Hatta bazı arkadaşlarım oradan görüp bisiklete heves sarıyor.

Strava benim için şart. eğer strava olmasa spd ile ne kadar hızlandıgımı nasıl fark edecektim? aç karna bisiklet sürdüğümde iyi basamadıgımı iyi bir kavaltıdan sonra üst üstte pr lar aldıgımı nasıl görecektim. kendi üzerimdeki gelişmeyi böyle kolay nasıl gözlemleyebilirdim?

bazılar için motivasyon gereklidir. strava bende motivasyonu sağlıyor. daha iyiye daha zoruna itiyor.

Geri