Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Temel antrenman bilgisi

Scudo
Genel olarak sıkça sorulan bir soru olan profosyonel bisiklet sporcusu olmak için gereken idman ? için kendimce kafamda oluşan düşünceyle şunu söyleyebilirim dayanıklıklık her ne kadar gerek maksimum oksijen tüketimi, kana oksijen taşınıp aerobik enerji yolu oluşturması, yavaş kasılan kas tipi youğunluğu gibi genetik ve çevresel faktörlere bağlı olsada genel dayanıklılık kazanamı vücudumuzun aerobik enerji yolunu aşmadan yani anaerobik eşiğin altında optimal laktik asit seviyesini belirleyip bunu sayısal olarak verdiği kadans, tempo, km/s vs gibi antrenman içeriğine yansıtmakla gerçekleşir ne yazık ki bunu başarmak antrenman dönemi öncesi yapılacak birkaç testten geçip antrenman prgoramını ona göre belirlemekten geçmektedir. Pek fazla bisiklet antrenmanı bilmesem atletizmden örnek vermem gerekirse mesafe sporcuları genel olarak koştuğu mesafenin katlarını haftalık idman süresince fazlasıyla koşmaktadır. Bu bağlamda yaklaşırken temel dayanıklılık için yarışacağımız sartları haftalık ve aylık perıyotlar dahilinde katlarını gerek sürat gerek zaman olarak kat etmekten geçmektedir.

merhabalar
gerçekten çok faydalı bir yazı teşekkürler.ama takıldığım bir konu var ırksal faktörler performansı nasıl etkiler biraz açabilirmisiniz? bir türk ,macar ve finli'nin performas karşılaştırması nasıldır bisiklette

çok aydınlatıcı ve dataylı bilgiler. teşşekkür ederim...

Emeğinize sağlık bu tür bilgiler özellikle benim gibi yeni başlayan ve başlayacak olanlar için çok yararlı ....teşekkürler

tesekkürler güzel paylasım ısıme yarayacak

Çok iyi iş çıkmış.
Ben dahil çok kişiye yardımı dokunacak.

merhaba elinize sağlık güzel olmuş ancak bir kaç ekleme yapmak istiyorum...Performansın tanımı
SPORCUNUN SOMUT OLARAK; FİZİKSEL, FİZYOLOJİK, BİYOMOTORİK , TEKNİK VE PSİKO-MENTAL ORTAYA KOYDUĞU ÜRÜNÜDÜR.
Yani bir bisikletçinin 120 km bir parkuru bitirdiği zamandır.......örneği fiziksel (Uyluk ve bacak uzunluğu), fizyolojik (nabız, laktik asit tolerasn düzeyi, maksimal VO2), biyomotorik=hareket temelelerimiz (kuvvet, sürat, dayanıklılık, esneklik-hareketlilik, koordinasyon ki bunlardan dayanıklık ve kuvvette devamlık önemli), Psiko motivasyon düzeyi, mental zihinsel irade gücü ve teknik özeliklerin birleşkesidir. Özellikle üst düzey sporcularda performansı artırmak için performans birleşenlerini anlamamız yaralı olacak düşüncesindeyim....teşekkürler
Kısa kısa yazmaya ve siz değerli üyelerle paylaşmaya çalışacağım.
Doç.Dr.Fatih KILINÇ

Güzel yazmışsınız mutlaka antrenmanlara başlamadan performans testleri yapılmalı dediğiniz gbi ve buna göre antrenman plan ve programı belierlenmeli...tşkr

• Beğen
Tepkiler: yunus cansu
çıktısını alıp sınava hazırlanır gibi çalışmak lazım... gerekli

• Beğen
Tepkiler: yunus cansu
güzel bir yazı , cok detaylı teşekkürler ,
Keyifli pedallar ...

Dil faktÖrlerden bİrİ rÜzgar dir bunuda ekleyİn uzun dÜz yollarda karŞidan esen rÜzgar baŞ aĞrisindan tutun terİnİzİ sİze yapiŞtirmaya kadar ÇeŞİtlİ faktÖrlere sahİptİr...

VÜcudunza yapiŞan sİneklerİ saymiyorum bİle

Geri