Arkadaşlar merhaba ben bisikleti iyi bi bakım yapim dedim bi yağ sökücü aldım ruble ve aynakol daki yağın hepsini temizledim ama daha sonra bi ses gelmeye başladı :evil:yağladım gene olmadı acaba yağ sökücü göbeğe girmiş olabilir mi sesin sebebi nedir nasıl çözülür sizce???
Yağ sökücünün göbeğe girmiş olma ihtimali fazla yok.Ama gelen sesin ne tarz bir ses olduğunu [Çıt çıt vs.] açıklarsanız ve hangi bölgeden geldiğini daha sağlıklı yardımcı olunur.
zincir ve ruble dişlilerinin aşınmasından kaynaklı olabilir,kirliyken boşluklar yağ ve kirle dolu olduğundan bu hissedilmez ama temizlik işleminden sonra boşluklar belirginleşir ve ses yapmaya başlar
Merhaba. Büyük olasılıkla arka teker göbeği ve rublenin içindeki yağları da temizlemiş kullandığınız kimyasal. Arka teker göbeğinin mili sökülerek temizlenip tekrar yağlanması gerekmektedir. Bakım sonrası sesler gidecektir.
Şu linki incelemenizde fayda var..
yok yan yatirmadim bisiklet üzerindeyken siktim rubleye aynakolda da vardı ses o gitti tahminin gibi göbek yağı gitti galiba artık iyi bi tamirci bulup sokturmem lazim yoksa ben kendim yapacam teşekkürler cevaplarınız için
Rubleyi çıkartmanıza gerek yok. Rublenin içerisi yağlanmaz. Ona yapacağınız en iyi şey sağından solundan bulduğunuz boşluklardan WD-40 sıkmaktır. Aslen temizlik maddesi olan WD-40 ın içerisinde %10 kadar yağ vardır. Rublenin içerisinin ihtiyaçlarını karşılar..
ortadaki vidayi cikardim tüm bilyalari temizledim içini de temizledim yagladim vidayi döndürdugumde çıkan ses gitti ama hala böyle bi ses var nerden geliyor olabilir
Çabanız için teşekkür ederim. Bisikletin göbeklerinin bakımını yaparken bilye yataklarında pürüzler veya aşınma izleri dikkatinizi çekti mi? Yada bilyelerden aralarında yuvarlak olmayan varmıydı? Az bir şey formu değişmiş olan? Çünkü rubleniz dönmüyor ve bu ses tamamen göbekten geliyor..