Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Temizlik Sonrası Gelen Ses

Hakan Aker

Üye
Tepki
20
Bisiklet
Carraro
Arkadaşlar merhaba ben bisikleti iyi bi bakım yapim dedim bi yağ sökücü aldım ruble ve aynakol daki yağın hepsini temizledim ama daha sonra bi ses gelmeye başladı :evil:yağladım gene olmadı acaba yağ sökücü göbeğe girmiş olabilir mi sesin sebebi nedir nasıl çözülür sizce???

Scudo
Yağ sökücünün göbeğe girmiş olma ihtimali fazla yok.Ama gelen sesin ne tarz bir ses olduğunu [Çıt çıt vs.] açıklarsanız ve hangi bölgeden geldiğini daha sağlıklı yardımcı olunur.

bendede oluyor biraz sürünce geçiyor ayna koldan geldiğini düşünüyorum

zincir ve ruble dişlilerinin aşınmasından kaynaklı olabilir,kirliyken boşluklar yağ ve kirle dolu olduğundan bu hissedilmez ama temizlik işleminden sonra boşluklar belirginleşir ve ses yapmaya başlar

http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/11/13/25d63b89b2b7324f15dd51ab40c16355.jpg

ortadaki yeri dondurunce zayıf bi citirti geliyor

• Beğen
Tepkiler: muhiddin
yok yan yatirmadim bisiklet üzerindeyken siktim rubleye aynakolda da vardı ses o gitti tahminin gibi göbek yağı gitti galiba artık iyi bi tamirci bulup sokturmem lazim yoksa ben kendim yapacam teşekkürler cevaplarınız için

takım cantanız varsa kendınızde yapabılırsınız.serkan abımın konusuna göz atabılırsınız.yararlı olacaktır:)

evet şimdi baktım ona gayet başarılı aklıma yattı ama inceltme işini halletmek lazım olmadi okulun atölyesi beni bekler

ben o sayfadaki aynı işlemi yapsam rubeliyide çıkartabilirmiyim peki

@Hakan Aker

Rubleyi çıkartmanıza gerek yok. Rublenin içerisi yağlanmaz. Ona yapacağınız en iyi şey sağından solundan bulduğunuz boşluklardan WD-40 sıkmaktır. Aslen temizlik maddesi olan WD-40 ın içerisinde %10 kadar yağ vardır. Rublenin içerisinin ihtiyaçlarını karşılar..

anladım çok teşekkürler yarın anahtarı alıp bi bakacam göbei yağlayıp sonuçları yazarım

(link)

ortadaki vidayi cikardim tüm bilyalari temizledim içini de temizledim yagladim vidayi döndürdugumde çıkan ses gitti ama hala böyle bi ses var nerden geliyor olabilir

@Hakan Aker

Aynı şekilde biraz daha geriden çekerek eklemeniz mümkün mü?

Tıkırtı sesleri duyulabiliyor onda sorun yok. Ama videoyu geriden (10 - 15 cm daha geriden) çekebilirseniz sevinirim..

(link)

bulunduğum yerde iyi bir tamirci olmadığından kendim yapmaya çalışıyorum yardımınız için teşekkürler

Çabanız için teşekkür ederim. Bisikletin göbeklerinin bakımını yaparken bilye yataklarında pürüzler veya aşınma izleri dikkatinizi çekti mi? Yada bilyelerden aralarında yuvarlak olmayan varmıydı? Az bir şey formu değişmiş olan? Çünkü rubleniz dönmüyor ve bu ses tamamen göbekten geliyor..

@Hakan Aker

Zonguldakta Meşhur Serkan usta var o size yardımcı olacaktır muhtemelen.Dukkanı yok.Kaçak çalısıyor :D

yok herhangi bi sorun yoktu bilye yataklarında da bilyelerde de ruble dönmüyor derken nası dönmüyor ben tam olarak anlamadım

@ebubekir sözbir

nası ulaşam acaba ona numarası filan varmı

Geri