Terlemeye başlarken inanılmaz kaşıntı

MuhammedAAA

Daimi Üye
Kayıt
4 Şubat 2013
Mesaj
389
Tepki
159
Şehir
Denizli-Kuşadası
İsim
Muhammed
Bisiklet
Sedona
Hafiften terlemeye başladığım zaman vücudumda inanılmaz kaşıntılar oluyor. :( Bildiğiniz iğne batar gibi. Önce sırtımdan ve göğüs bölgemden başlıyor kollarıma, belime saç diplerime kadar yayılıyor. 5 dakika kadar sürüyor ama gerçekten dayanılmaz bir şey. Etinizi parçalayasınız geliyor. Böyle bir şey yaşayan var mı? :( Bunun tedavisi ve çözümü var mıdır?
 
Scudo

Milbert Hofen

Forum Bağımlısı
Kayıt
14 Eylül 2013
Mesaj
832
Tepki
1.597
Şehir
Münih
Bisiklet
Canyon
Muhammed kardeşim buradan ne tavsiye alırsan al bence en kısa zamanda bir doktora görün.Umarım önemsiz bir şeydir ve sorunun kısa sürede giderilir ama Allah korusun daha ciddi cilt hastalıkları da var hatta bu kaşınma başka bir rahatsızlığın da belirtisi olabilir.Erken davranmak,tedbirli olmak her zaman iyidir.Şimdiden geçmiş olsun aman ihmal etme.
 

yasin çalış

Forum Demirbaşı
Kayıt
13 Haziran 2013
Mesaj
468
Tepki
45
Şehir
bursa
Bisiklet
Giant
hocam üzerinizde plastik yada naylonumsu bişeyler var mı ? aynısı bendede oluyordu özellikle alnımda kaşıntı oluyordu ama geçti öncelerde sırtımda ve göğüslerimde olmuştu yatağımın muşambasını sökmemiştim onun neden olduğunu öğrendim sonrasında
 
  • Beğen
Tepkiler: MuhammedAAA

NEVRES KME

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Eylül 2013
Mesaj
1.014
Tepki
1.510
Şehir
İstanbul ve Mersin
Bisiklet
Specialized
Muhammed Bey,
öncelikle geçmiş olsun. Fakat giysilerinizle ilgili olabilir öncelikle başka giysilerle de deneyin derim. Çünki doktor a da açıklama yaparken örnek verebilesiniz. Bir de allerjik bir durum olabilir. Bence doktora görünmenizde fayda var..Güzel ve sağlıklı sürüşler dilerim.
 
  • Beğen
Tepkiler: MuhammedAAA

Sanberk E

Forum Bağımlısı
Kayıt
4 Haziran 2013
Mesaj
2.144
Tepki
1.605
Şehir
Kocaeli
Bisiklet
Pinarello
Ben yaşadım, Termal kıyafetler kullanıyorum (termal tayt, termal içlik, termal t-shirt, eldiven ve maske.) Termal içlik yıkandıktan sonra astım kuruduktan sonra 101kmlik yaptığımız turda beni durmadan kaşındırdı.

En sonunda isyan ettim, bir benzinlikte çıkardım ve içinden kuş tüyü çıktı. Bir bakın içine, kurumaya bıraktığınızda tüy girmiş olabilir.
 
  • Beğen
Tepkiler: MuhammedAAA

Ertuğrul Mengi

Daimi Üye
Kayıt
23 Mayıs 2011
Mesaj
335
Tepki
200
Şehir
Îstanbul/Tuzla
Bisiklet
Merida
Çamaşır makinanız iyi durulama yapmıyor da olabilir. Terleyince ıslanan kıyafetinizdeki makinadan kalma kirli su açığa çıkıp vücudunuza temas ediyor olabilir.

Deri gözeneklerinizin açılması için hamama gidip kese yaptırabilirsiniz, çok rahatlatıyor :)

Askerde bulaşık yıkarken kullandığımız deterjan nedeniyle çok ciddi el kaşıntıları yaşıyordum, evinizde kullandığınız sabun, şampuan, duş jellerini de gözden geçirebilirsiniz.
 

Ferhat Köse

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Şubat 2010
Mesaj
6.258
Tepki
8.428
Yaş
48
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Bisan
vucuttaki su kaybının bir belirtisidir kaşıntı bir ihtimal bundan da olabilir gündelik hayatta içmeniz gereken suyu içmiyorsanız terlemeye başladıgınızda vucut daha çok ihtiyaç duydugundan tepki veriyor olabilir.Arkadaşların yazdıkları da ihtimal dahilinde.durulama, detarjan atığı, kumaş cinsi gibi pek çok etken olabilir benim söylediğimi günde 2 litre su içerek deneyebilirsiniz(sadece su)

Ayrıca bisiklet kullanımında özellikle performans sürüşlerinde ana ilke susamadan su içmek acıkmadan beslenmektir....
 
Kayıt
9 Eylül 2013
Mesaj
35
Tepki
21
Şehir
uşak
hiç yadırgama ben de bu gün yaşadım bu kaşıntı olayını.Paylaştığın için teşekkürler merak ediyorum şimdi gelişmeler nasıl olacak.
İlk olarak kollarımdan başlıyor kaşıdıkça kaşıyası geliyor insanın ,sonra şimdi saçlar kaşınıyor terleme ile mi yoksa psikolajik mi bilemiyorum. bence psikolojik.
 

MuhammedAAA

Daimi Üye
Kayıt
4 Şubat 2013
Mesaj
389
Tepki
159
Şehir
Denizli-Kuşadası
İsim
Muhammed
Bisiklet
Sedona
@meteakıncı

Psikolojik olması için hiçbir neden yok yani sanmıyorum.

@Ferhat Köse



@Ertuğrul Mengi

Su olayını şuandan itibaren deneyeyim. Birkaç duş jeli ve en sonunda da şuan kullandığım zeytinyağı sabununu kullanıyorum fakat aralarında bir fark olmuyor. Daha önceden de banyodan/denizden çıktıktan benzeri bir kaşıntı oluyordu 10 dakika kadar ama kayboldu gitti. Belki o suyla ve ya kullandığım şampuanla ilgiliydi fakat bu tamamen terlememle başlıyor.


@Berksan

Evde bir iş yaparken fazla hareketten dolayı terlemeye başlayınca ya da sobanın yanında birkaç dakika kalır da terlemeye başlarsam aynı kaşıntı başlıyor. Ve farklı kıyafetler de de değişmiyor :)


@NEVRES KME

Teşekkür ederim, sağolun. Görüneceğim sanırım çünkü ciddi sorun bu. Sıcak ortamda da yaşıyorum aynı şeyi. Yazın dayanılmaz olabilir :( Farklı giysileri denedim, değişmedi...



@yasin çalış

Formalar da naylon/plastik türevinde gerçi ama yün fanilya giyiyorum ev içinde içime. Terlersem onunla da oluyor.

@Çetin Güzel

Haklısınız farkat ayno sorunu yaşayan birisi varsa neden bilgi almayayım :) En rahatsız olduğum, sıra beklerken kendimden geçtiğim yer hastane malesef :(

@Soner Közen

Teşekkür ederim yorumunuz için. Sanırım öyle yapacağım çünkü sıcak ortamda da oluyor bu durum ve normal değil, anormal bir kaşıntı. Yazın büyük problem olabilir...
 
B

BF Okuru

Misafir
Kan hücre sayınız çok olabilir. Polycythemia vera("çok hücre kan hakiki" diye çeviriliyor galiba latinceden :) ) Banyodan sonra cilt ıslakken diz arkasında falan olabilir bu durumda.
 
Kayıt
15 Kasım 2013
Mesaj
39
Tepki
1
Şehir
istannbul
benimde yüksek tempolu aktvitilerden sonra karacigerimde yada o bölgede bir yer kesin soyleyemiycem bura diye .bir agrı oluyor ve bu süre gitgide kısalıyor acaba neden agrı yüzünden aktiviteye devam da edemeyip oyle kalıyorum
 

Ahmet SARI

Daimi Üye
Kayıt
18 Kasım 2012
Mesaj
315
Tepki
221
Şehir
İstanbul
Bu belirtiler, yaşı ilerlemiş bayanlarda özel bir dönemdeki yaşadığı sıkıntılara benziyor.

Bu durum erkekte neye delalet eder bilemedim?

Geçmiş olsun.
 
Kayıt
13 Ağustos 2013
Mesaj
110
Tepki
37
Şehir
manisa
Bisiklet
Trek
Astım geçmişiniz veya kronik bronşit tanınız var mı?
Eğer öksürük ve nefes alırken hırlama ile beraber ise bu ikisi olabilir, kaşınma da var ise astım kuvvetle muhtemel,
Veya kullandığınız sabunlardan olabilir, pazarda satılan zeytinyağlı sabunlardan(merdiven altı üretimi) kullanıyorsanız sabununuzu değiştirmenizi öneririm.
Bu saydıklarım ciddi olmayan tahminler, daha ciddi bir şey de olabilir ama bunun tanısını doktor daha iyi koyar, kan testi yaptıracaklardır size ilk olarak.
Doktora gitmeden önce şunu yapabilirsiniz; kaşınan yerlerinizden sadece bir bölgeye antibiyotikli merhemlerden (mesela Stafine pomad)antrenman öncesi sürüp kaşıntı olacak mı bunu kontrol edebiliriz, eğer kaşıntı kesilirse buna sebep olan şey bakteriler olabilir, eğer kesilmezse, kortizollu merhemlerden bir tane deneyebiliriz (mesela Fucicort merhem).
Kaşıntı kesilirse doktora gitmeniz tavsiye edilir. Kaşıntı, her iki kremle de kesilmez ise, yine doktora gitmeniz kesinlikle gerekmektedir.
İnşallah şifa bulursunuz.
 

iCg

Aktif Üye
Kayıt
1 Kasım 2007
Mesaj
161
Tepki
33
Şehir
Antalya
ayı durum bir dönem bende de vardı, bisiklet sürmeye başlayıp kalp atışı normalin üzerine çıkınca her tarafıma iğne batıyor gibi oluyordu. 3-5 km sonra kesiliyordu. herşey normale dönüyordu, sebebinin ne olduğunu hiç bilemedim, doktorum psikolojik olduğunu söyledi, içimden hadi ordan diyesim geldi ama şuan olmuyor, hemogram normaldi,...her gün 20 km bisiklet sürüyorum...
 

uAsiz002

Üye
Kayıt
17 Mart 2016
Mesaj
1
Tepki
1
Yaş
26
Şehir
istanbul
İsim
enes ak
Bisiklet
Claud Butler
bende de oluyor terleme yaparken anıden heryerim kaşınıyor igne batması oluyor ve cok kötü bi şey bu bu 1 aydır falan sinirlenince korkunca heycanlanınca utanınca da yapmaya başladı cok gülünce bile yapıyor doktora gittim kediye alarjın var dedi iyide terledigimde oluyor ve kızdıgımda falan ne alaka kedi başka yere gittim kan degeri yuksek dedi hayla bi çagre bulamadım
 
  • Beğen
Tepkiler: Road_Runner

Okan111

Daimi Üye
Kayıt
29 Eylül 2015
Mesaj
274
Tepki
102
Yaş
24
Şehir
Antalya
İsim
Okan Özen
Bisiklet
b'Twin
aha yemin ediyorum bende olan şeyden başka bi insanda olduğunu öğrendim abi aynı sorun bendede vvar çıldırıyorum böyle buz gibi suya giresim geliyor
 

çağrı can

Daimi Üye
Kayıt
20 Temmuz 2014
Mesaj
347
Tepki
184
Şehir
ankara
Bisiklet
Mosso
Bende de okuyor. Elbiseyle falan alakasınyok çünkü çıplak bile oksam oluyor. Bir doktor arkadaşım kan damarlarının genişlemesi sonucu kaşıntı hissi oluşabilir dedi. Bence de bu kaşıntı vücudun sıcağa verdiği tepki.
 
  • Beğen
Tepkiler: Burak Uğurlu
Kayıt
22 Şubat 2005
Mesaj
87
Tepki
73
Yaş
39
Şehir
Istanbul / Avrupa
İsim
Saygın Yılmaz
Bisiklet
Merida
Hassas ciltler için deterjan ve yumuşatıcılar var, onlardan deneyebilirsin belki işe yarar.
 
Kayıt
14 Ağustos 2013
Mesaj
47
Tepki
18
Şehir
Denizli
Bisiklet
Salcano
Bende de kaşıntı oluyor ve genelde bacaklarımda, kollarımda oluyor. Bir elim direksiyondayken diğer elimle öbür kolumu kaşıyorum. Bilhassa ormanlık arazilerden geçerken daha fazla oluyor. Yalnız 10,15 dakka sonra kaşıntı geçiyor. Alerjik olduğunu düşünüyorum ama kesin sebebini bilemiyorum.