Scudo Sports

Termos (matara) tavsiyesi

Scudo
@Raptor8 matara tutucuya sığan bir şey ise makul tabi

1 lt lik termos büyük olur. O.5 lt lik düz metal termos kullanıyorum. Matara tutucuya da sığıyor. Bunlara yonelmeniz gerek. Kulpsuz , bardaklı ve basarak acılan bir şey olmalı . Geçen sene kipadan 25 tl ye almıştım. Marka bir şey olsa dahi 50-60 tl nin üzerinde bir fiyatı olmamalı.

Capi 8 cm civari boyu da 20 cm civarinda olmali. Yaniniza ya kucuk bir metre yada matara tutucuyu alirsaniz iyi olur. Ilk aldığım büyük olduğu için değiştirmem gerekmişti.

• Beğen
Tepkiler: mazot ve -Skynet-
@Çağdaş78
Yazın 1lt altı yeterli olmuyor,gerçi kişiye görede değişir bu durum ama iki tane 500lük almaktan bir tane 1lt almak,yet bakımından daha uygun.bende aslında düz matara var 1ltlik çelikten.lakin bu zamanlarda çok fazla soğuyor,hem dışı hem içi buzdolabıbdan çıkmış gibi soğyk oluyor.aslında matara tutucuda lazım ama istediğim bir matara bulursam ona göre alacağım.termosların kapağında bence içilmez,çünkü yolun tozu,çamuru duşına vuruyor,kapakta alt dudak payıyla bu kire temas edildiğinden diirek tıpasına basıp fondiklemek gerek.B-)

@Raptor8 evden uzaktayım şu sıralar. Resim atamıyorum. Bende bir tane 650 lik elite matara bir tane de 1000 lik markasiz termos var. Ikisi de matara kafesindedir. Termosta çay diğerinde ise su yada sodalı limonlu su bulunur. Ikisi de kapaklı olup yaz kış bu şekilde kullanıyorum.

Tabi ki çanta falan varsa yada farklı taşıma imkanına göre ve seyir şekline göre de değişir. Performans yada keyif turuna göre değişir. Herkesin farklı çözüm metodu var.

Termosum da ilk sayfada Turkaý beyin bahsettiği türden.

• Beğen
Tepkiler: -Skynet-
@Çağdaş78
Anladım hocam, zaten iki farklı içeçek kullanmıyorum.Yazın koyduğum su gezi sırasında soğuk olsun, kışın koyduğum su ise ılık olsun yeter.1ltde kısa turlar için yeterli geliyor bana.termosun, kışın bu havalarda suyu saklama performansı nasıl?bisiklette bildiğiniz sürekli soğuk rüzgar yiyor...

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Raptor8 buzluk yada termoslarda sıcak soğuk sayımı olarak saat veriyorlar. Ama asıl etkili olan ne kadar açıp kapatacagim olur. Ortalama bir termos bile iş görecektir. Hatta dışına neopren yada farklı bir malzemeden kılıf yaparsan çok daha faydalı olur. Çünkü işi 3 şekilde iletiliyor. Işima ,temas , sonuncusunu hatırlayamadım . Kılıf olarak decatlonda omuz askılı pratik kılıflar var.

ferrino-drink-1lt-aluminyum-matara__0305742102867147.jpg

Çağdaş78 Bunlardan bir tane kullanıyorum ama dediğim gibi kışın suyu çok soğutuyor.Bunların dışına sarabileceğim neopren bez veya hazır kılıflar var mıdır, ben baktım ama bulamadımda.

@Raptor8 bunlar termos değil galiba yani sadece metal bir matara. Kılıf olsa da pek faydası olacağını sanmıyorum. Decatlondaki hazır kılıflar 2 boyda var . Linki aşağıda.

(link)

@Çağdaş78
Evet hocam,normal matara.O yüzden soğuk olduğu için termos özellikli arıyorum.Aslında buna uygun neopren kılıf buldum, lakin bu kombinasyonlarda veya termoslarda 2. bir sıkıntı daha var.MATARA TUTACAĞI..Bendeki çelik mataranın çapı 80mm.Demir bir tutacak ile kullanıyorum normalde sığmıyordu ama sağdan solda çekiçle modifie ederek sığdırmıştım.:p
Askılı olanlar kullanışlı olmaz be hocam,sonuçta treking için değil bisiklet için alıyoruz.Öyle bakarsan hortumlu su poşetleri var, arka cebe atıp hortumuda boyundan çıkartılabilir.(hortum meselesinde kıble olayı atlanmamalı, yoksa sıkıntı olabiliyor.:koptum:)

@Çağdaş78
(link)
kılıf buldum,herhalde bu beni kışın soğuğundan korur.Matara tutacağını nasıl yapsak acaba.Sen ne kullanıyorsun termos için?

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
(link)
Soyle bir şey olabilir.

@Raptor8

Bu çok güzel . Hem kaba değil kolayca matara kafesine siğar. Ben tutacak olayına sıcak bakmıyorum. Ama kumaş yada deri yada benzeri bir malzemeden sap dikilebilir.

@Raptor8

Yalnız bu dediğin komik gibi ama mantıklı da. Vücut ısısından faydalanılabilir. Tabi ergonomi olmak şartıyla. Mtb cilerin sırt çantasında torbanın yerine bakmak lazım.

• Beğen
Çağdaş78
Hocam ufak olduktan sonra 750mllik termoslarda var.Senin paylaştığın termosun biraz daha büyüğü.30tl civarına bulabiliyorum.Lakin 750ml yeterli gelir mi orasını bilemiyorum.Çünkü yazın 1lt anca yetiyordu bana.

Yukardaki paylaştığım kılıf sadece.Neopren özellikli.Halihazırdaki çelik matarama taksam, en azından kışın soğuğuyla su daha fazla soğumaz herhalde..Tek sıkıntı mataranın kalınlığı biraz daha artacak.Piyadada,çapı geniş mataraları kadroya tacağımız uygun bir matara tutacağı bulamadım.En genişi 7.8cm diyorlar.

@Raptor8 sendeki mataranin kılıf olsa dahi pek istediğin şartları yerine getirebileceğini zannetmiyorum. Illaki termos gerekecek ki onun bile isiyi saatlerce koruyabilecegine güvenmemek lazım.

• Beğen
(link) Kesinlikle bu fiyata budur :) Kullanan arkadaşım var, memnun kendisi. Ben de birkaç aya alacağım.
@Raptor8

• Beğen
@kuşlar gibi özgür
9cm çapı var diyor hocam?Bunu hiçbir matara tutucusuna yerleştiremezsin.8cmlik olanı bile baya uğraşrak takıyorum.

@kuşlar gibi özgür
İnan bana 0,xxxmm bile etkiliyor.Ben geçende bir mağazadan 750mllik termos aldım. ortalama 30-35tl civarlarında. Matara tutucuya yerleştirmede biraz zorlandım doğrusu.Ya çok sıkı giriyor,çıkarması zor oluyor..(bir elimle alttan matara tutucu demirini aşağı çekerken,diğer elimlede termosu yukarı doğru çekiyorum.Üstelik termosun kapağıyla beraber çıkmıyor,kadronun üst düz demirine vuruyor.Önce kapağını çıkartıyorum,sonra bu dediklerimi yapıyorum.Hani gevşek şekildede takılacak şekilde ayarlayabiliyorsun,bu seferde bisiklet sallandıkça ses yapacak,düşecek gibi olur.)Mantıklısı aslında, şu plastik termos özellikli olanlar zımbırtılar var,onlardan alacaksın 2 adet(( kadroda yer olması lazım ya da spesifik matara tutucu gerek ikinci için)) hiç uğraşmayacaksın bunlarla ama bir termos gibide verim alamazsın.Tabi doğal olarak masrafıda artıyor.

@Raptor8
20171231_165519.jpg
20171231_165625.jpg
20171231_165730.jpg
20171231_165739.jpg
20171231_165837.jpg
Gördüğün gibi benim çözümün bu şekilde. Tabiki bulunduğum şehrin Izmir olması sürüslerimin 1 er saatlik git gel olup toplamda 4 - 5 saat sürmesine göre bana yetiyor. Genelde 1 saat durmadan gidip mola verdiğim yerde çay keyfi yapıyorum.
Isı yalıtımında ise resimde gördüğün elite termal matara ,metal termosa yaklaşamaz. Ayrıca içine sadece soğuk sıvı koyabilirsin. Illaki farklı malzemeler farklı ürünler vardır. Araman gerekiyor. Fakat gördüğün gibi 1 lt lik decatlon termos çok büyük ve ağız kısmi pek kullanışlı değil. Kapağı çıkarman gerekiyor. Diğer ufak 0,5 lt lik termos ise ağız yapısınin basmalı kapak olmasi sebebiyle daha kullanışlı. Bir de farkettiysen metal matara kafesine elektrikçi bandı sardım. Ses konusunda çok faydalı, ayrıca çizilmeye yada sıkıca tutunmasina da faydalı. Benden bu kadar. Resimlerde malzemelerin boyutlari da var. Ayrıca bisiklet sedona 345 ve 52 beden yani kıyaslama da yapabilirsin. Belki daha farklı matara kafesi bulursan ya da kendine uyan bir tutacağı matara kafesi şeklinde imal edebilirsen en iyi çözüm elde edersin. Sonuçta kadro üzerindeki iki tane deliğe oturtup vida ile sabitlenecek bir eşyadan bahsediyoruz. 1,5 lt lik şu şişelerine uygun olan bir kafesle 0.75 yada 1 lt lik metal termos kullanilabilir. Kolay gelsin. Saglicakla pedalla.

Dosyalar

• 20171231_165550.jpg
    20171231_165550.jpg
    69,2 KB · Okunma: 47
Geri