@Çağdaş78
Hocam geçende bende 750ml lik bir tane termos aldım. Ağız kısmı basmalı. Matara kafesine güç bela sığdırdım.Tabi çok kullanışlı olmuyor ya çok sıkı giriyor yerine takmakta çıkarmakta baya zorluyor ya da çok rahat giriyor ama çok oynuyor. Ortasını bulmaya çalıştım. Ama bahsettiğin bantlama olayını yapacağım, çünkü kaldırımdan giderken tıkırtılar oluyor,özellikle boşken.
Benim termos kullanmamdaki amaç çay vs taşımak için değildi.Bende 1ltlik çelik, kampçı matarası var.Yazın onu kullanıyordum işimi görüyordu.Kışın ise kullanışlı olmuyor, içindeki suyu buzdolabındna çıkmış gibi soğutuyordu.Eski 500ml plastik termal suluğumda var,yalnız 1lt çelik matara için genişlettiğim matara tutucuya doğal olarak uymadı. Üstelik matara tutucum ucuzundandı, tırnak kısımları 1ltlik mataraya dayanamarak kırılmıştı.Bende 40tl zefalin demir matara tutucusunu aldım,diğer yandan yazın ayrı kışın ayrı matara kullanmak olayınada giresim gelmedi.Arkadaş şöyle 1ltlik, boyu uzun olmayan, içindeki sıvıyı 4-5 saat muhafaza eden bir matara ve bu matarayı takabileceğimiz bir matara tutucu yok piyasada...
Sonradan aldığım 750ml işte kullanıyorum, yalnız onda da şöyle bir sıkıntı var.Termosu kapaklı bir şekilde takmaya çalıştığımda kadronun üst kısmına vuruyor.(kadroda sadece tek matara tutucu yeri var,oda standart bölgede) O yüzden her defasında önce kapak sonra termosu olacak şekilde çıkartıyorum.
Kapaktan su içmek güzel oluyor ama hijyen açısından bakarsak,kapağın kenarları açıkta kalıyor buda çevrenin tozu, mikrobunun oralarda olma olasılığını arttırıyor.Kapaksız direk kafaya dikledim, bu seferde üzerimde benimle içti.

Hiç hesapta olmayan bir alışveriş daha gerçekleşmiş oldu.Bisiklet,motor, araba vs hep masraf bunlar ya.