Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tern Kullanıcıları Kulübü

@coyote3880

Fenerbahce Bike and Outdoor`da yaptirdim. Iscilik dahil 150 tl`ye geldi. Kullanilan aynakol su. Tekli aynakol bulamadigim icin 3lu taktirdim. Sadece Ortadaki 38`li disliyi kullaniyorum.
(link)

Performans olarak da son hizimda pek bir degisiklik olmadi. Onceden de fazla hiz yapmiyordum, simdi de yapmiyorum. Onceden de yokus asagi pedal cevirmiyordum simdi de cevirmiyorum. Onceden duz yolda en hizli surdugum zamanlarda 5. vitese kadar cikardim, simdi ayni hizi 8. vitese cikarak yapiyorum. yani hiz konusunda benim icin degisen pek bir sey olmadi ama yokus performansi olarak ekstra 3 vites kazanmis gibi oldum.

Scudo
1.88 veya daha üstü boya sahip olup Tern link kullanan var mı? Boydan kaynaklanan bir sıkıntı oluşuyor mu?

@hgercek
Hgercek aynakola fazladan dişli mi ekledin? El ile değiştirerek mi kullanıyorsun?

@cedin
Bir onceki mesajda yazdim ayrintisini. Uclu aynakol taktirdim, sadece ortadaki disliyi kullaniyorum.

• Beğen
Tepkiler: cedin
@Mehmet Nejat Karahan

Bence Tern ve Dahon zaten sadece uzun boyluların kullanması gereken bisikletler. Çünkü gidon direği dışa eğimli. 1.75 boyundaki biri bunlara bindiğinde fazla öne eğilmek zorunda kalıyor. 185'ten kısa olanlar Carraro Flexi gibi içe eğimli gidon direği olan modellere bakmalı. Yani kısacası Tern Link size uyar ama tavsiyem C8 almayın. Çünkü gidon ayarı yapılamıyor bu modelde.

Sanırım kararımı verdim, bu hafta 1850 TL'ye Tern Link a7 alacağım. Kafamdaki tek soru hem yurtdışı hem de burada okuduğum Tern'le ilgili bazı yorumlar. Tamamı güvenlikle ilgili. Hiçbiri a7'de yaşanmamasına rağmen yine de güvenlik kaygılarım var. Bilen duyan bir şeyler yazsın lütfen. Alayım mı almayayım mı bir akıl verseniz çok iyi olacak.

@Mehmet Nejat Karahan
Ben D8 kullanıyorum. Nasıl bir tereddütünüz olduğunu paylaşırsanız biz de öğrenelim hem. Ama benim fikrim; dünya çapında katlanır için en iyi markalardan birisi olduğundan rahat edersiniz diye düşünüyorum

@cedin

Şimdi bulamadım ama bu forumda birisi yolda giderken maşa cart diye yarıldı yazmıştı. Yurtdışı sitelerde de bazı şeyler okudum; bunlara bir de Tern'ün bazı serilerdeki ürünlerini geri çağırması eklenince kafamda soru işareti oluştu.

@Mehmet Nejat Karahan
Bahsettiginiz kisinin bisikleti 2016 modeldi yanlis hatirlamiyorsam. Tern un 2014-2016 arasinda urettigi kadrolarin bir kisminda kaynak hatasi vardir. Firma zaten o yillara ait bisikletler icin ucretsiz kadro degisimi sunuyor. Internette gordugunuz kirilmis kadrolar da o yillara ait. 2018 model alirsaniz korkmaniza hic gerek yok.

@hgercek

2017 model link a7 buldum. Fiyatı daha uygun. Umarım bir sorun olmaz.

@Mehmet Nejat Karahan

Sorun olmaz. Firma zaten 2016 senesinde hatayi fark edip gerekli duzeltmeleri yapmis. Ben de arastirdim bu konuyu bisiklet almadan once. 2017 ve 2018 e ait hic kirik kadro gormedim internette.

@Mehmet Nejat Karahan
2017 Model Tern Link A7'mi,yol bisikletine geçmek üzere dün itibarı ile sattım.
Bu Güzel Alet ile Tam 4300km. Yol yaptım.Sayesinde 30kg. Verdim.Arka Jant tel kırmasından başka hiç bir sorun yaşamadım.Arka jant tellerini komple değistirdim o sorunda gitti.Alınabilecek bence En iyi Katlanır Bisiklettir kendileri.
Sorunuz olursa cevaplayabilirim.

@Mehmet Nejat Karahan
Güvenlik kaygısı derken,bunlar nelerdir?
Bende merak ettim şimdi.?

Bugün yanımdan bir Tern Link a7 geçti, bisiklet aşırı derecede gıcırdıyordu. Link a7'nin var mı böyle sorunları? Bir de kullanan çocuk dik bir bayıra geldi, bisikletten indi ve itmeye başladı. Sıradan bir şehir bisikleti çıkardı o yokuşu.

@hgercek
Hocam ben d8 kullanıyorum modelini de bilmiyorum ama bu kadro kırılması olayı beni korkuttu benim bisikletimin kadrosu sağlammı kırılacak mı nasıl anlarım. Siz bu konuyu araştırdıysanız yardımcı olursanız çok sevinirim. Kadrosu kırılıp da kaza yapan ağzı yüzü dağılan birisinin resmi vardı.

Düzeltme: ternin sitesinde bi açıklama var ingilizce onu anlayınca burdan paylaşacağım

Düzeltme: bisikletin kadro numarası 10 haneli numara Al ile başlayanlarda sıkıntı var diye açıklama yapılmış. Yalnız bende 13 haneli bu numara

Dosyalar

• FA3CBA31-5C25-41B2-8B6F-2522E15EF1FD.png
    FA3CBA31-5C25-41B2-8B6F-2522E15EF1FD.png
    97,2 KB · Okunma: 47
  • 86B2AA97-EA88-44C3-9F9E-3D15C1F5D0D6.jpeg
    86B2AA97-EA88-44C3-9F9E-3D15C1F5D0D6.jpeg
    272 KB · Okunma: 46
Son düzenleme:
@cedin

O belgede sadece 2011-2012 yılları arasında üretilen kadrolardan bahsetmiş. Bisikletinizdeki donanımdan model yılını çıkartabilirsiniz. Mesela D8'de 2016 ve öncesi modellerde ayarsız gidon var. 2017,2018 modellerinde ise andros stem kullanılmış gidonda. Daha önce bisikletinizde andros stem olduğunu yazmışsınız. Yani bisikletiniz ya 2017 ya da 2018 modeldir, bu durumda endişelenecek bir şey yok.

• Beğen
Tepkiler: cedin ve serkanser
@hgercek

Bendeki D8 2016 ve Andros stem var. Sanırım 2016 öncesi yok.

• Beğen
Tepkiler: Yavuz Onat
@izzetince
Kadro numaranız nasıl başlıyor benim kadro nunaramı önceki mesajda resim ile paylaştım ona benzer mi acaba

yeni tern lerin üretimi çin'emi geçti bendeki tern link d8 in kadroda made in taiwan yazıyor

@Tuzlu_Fıstık
Üretim yerleri değişik olabiliyor herhalde ama bisikletten soğudum açıkcası. Alalı çok olmadj ama kadro kılıması nedir böyle bişey olabilir mi ben bisiklete güven içinde binemeyeceksem niye bu kadar para veriyorum. İade imkanım olsa iade edeceğim de vakit geçti artık

Geri