Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tern Kullanıcıları Kulübü

(link) Tern Link D8 vitesini yükseltebiliyor muyuz? 18 21 24 vitese yükseltme yapılıyor mu?

• Beğen
Tepkiler: serkanser
Scudo
2019 Tern Link D8'de Claris arka aktarıcı ve vites kolu varmış.

Bunlar hala Türkiye'ye gelmedi mi?

Tern link d8 almak isteyen olursa Tchibo da şuan baya bı indirim var

• Beğen
Tepkiler: serkanser
Merhaba ben de katlanır bisiklet almak istiyorum. Tern link d8 ve c8 arası çok fark var mı? Yokuşu çok olan bir yerde yaşıyorum. Aynakolu düşürür isem kullanabilir miyim? Bana aynakol küçültme çok bişey kaybettirir mi?

@Mert E.
ben yeni aldım bana 2018 model dendi fakat faturada 2017 yazıyor 2019 modelin olmadığını söyledi

Tern Link D8 vitesi yükseltilebiliyor mu? Yukarıda sordum ama kimse görmedi mi gözden mi kaçtı cevabını bilen mi yok

Sorumun cevabını bilen varsa cevaplarsa çok sevinirim

İkinci en Brompton alacaktım, fiyatlar uçmuş. Ekonomik kriz var, param cebimde kalsın ama yazı da boş geçirmeyeyim dedim ve uygun fiyata mağazadan 2018 sıfır link A7 aldım.

Karaköy-Ortaköy arası bir sürüş yaptım. Eh işte. Sıradan bir bisiklet. Kontrolü de zayıf. En fazla öbür yaza kadar kullanırım.

Tern link alacak arkadaşlara tavsiyem, yeni sezon malı almayın, Çünkü 2600 TL. Kesinlikle ama kesinlikle bu para etmez. Benim gibi 2018 ya da 2017 modele yönelin, pazarlık yapın, ancak kurtarır.

Brompton bebeğim, seneye benim olacaksın.

photo.JPG

@devilmycarlos
Merhabalar, tchibo sitesinde 2 adet bisiklet modeli var, sanırım Link D8 modeli. Bu bisikletlerin model aynı gibi ama teknik-donanım özellikleri farklılık gösteriyor. İkisi arasında kullanış yönünden ne gibi farklılıklar var acaba, kullanan ya da bilgi sahibi olanlardan yorum alabilir miyim?

Tern Katlanabilir Bisiklet Gri & Turuncu
Sipariş Numarası: 495878
Genel Özellikleri
Ölçü:20”
Vites:8 Vites
Katlanma Ölçüsü:39x79x72
Bisiklet Ağırlığı:12.1 kg
Sürücü Boyu:142-190 cm
Sürücü Ağırlığı:Maksimum 105 kg
Teknik Özellikleri
Kadro:Aluminyum
Aynakol:Aluminyum
Fren:V-Brake Aluminyum
Vites Kolu:Sram MRX Comp
Arka Vites:Neos 1.0
Arka Ruble:Shimano 12-32T
Zincir:8 Vites
Jant:Çift Kat Alüminyum – Mandallı
Lastik:Schwalbe Big Apple

Tern Katlanabilir Bisiklet Gri & Mavi
Sipariş Numarası: 495877
Genel Özellikleri
Ölçü:20”
Vites:8 Vites
Katlanma Ölçüsü:39.5x80x73
Bisiklet Ağırlığı:12.1 kg
Sürücü Boyu:142-190 cm
Sürücü Ağırlığı: Maksimum:105 kg
Teknik Özellikleri
Kadro:Aluminyum
Aynakol:Aluminyum
Fren:V-Brake Aluminyum
Vites Kolu:Shimano Twister
Arka Vites:Shimano Tourney TX
Arka Ruble:Shimano 11-32T
Zincir:8 Vites
Jant:Çift Kat Alüminyum
Lastik:Kenda Kwest 20x1.75

Dün aldığım Tern Link A7 ile bugün yaklaşık 30 km'lik tur yaptım. ilk izlenimlerim.

Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim. Bu bisikletten kesinlikle büyük bir beklentiniz olmasın. Ben performansını az çok tahmin ettiğim için hayal kırıklığına uğramadım. Gidon boğazı diye bir şey yok bunlarda malum. Bu nedenle kontrol zor. Ama sağlam bisiklet, herhangi bir çıt sesi ya da başka bir ses gelmiyor.

Sele değişmeli. Toto felaket şu an. Hız konusunda büyük şeyler beklemeyin. Yanımdaki arkadaşın bisikleti tam bir teneke yığınıydı. 10 yıl önceki çin malı market bisikleti. Bisikleti yerinden kaldırmak için iki hamal lazım. Ama o bisiklete yetişemedim. Adam uçtu gitti.

Rampayı unutun. En fazla yüzde 5 eğimli bir yeri tırmanamadı. Belki benim kondüsyonumdan belki yanlış vites tercihimden oldu ama bir gerçek var, bayır performansı berbat.

7 vites yerine 8 vites tercih etsen değişir mi? Bence değişmez. Katlanır maalesef hepi topu bu.

Ben bisikleti katlamak zorundayım. Hem eve çıkarırken hem de gün içi gitmek zorunda olduğum yerlerde bisikleti katlayıp içeri almalıyım. Bu nedenle katlanırda ısrar ettim. Eğer bisikleti katlamak zorunda değilseniz, katlanır yerine şehir bisikletlerini tercih etmeniz hiç fena olmaz.

• Beğen
Tepkiler: Ned Stark
@Mehmet Nejat Karahan

Oncelikle katlanirdan ne beklediginizi belirlemeniz lazim. Brompton`la daha hizli gideceginizi ya da yokuslari daha kolay cikacaginizi mi dusunuyorsunuz?

@Mehmet Nejat Karahan
Bu Bisikleti 2017 9. Ayda aldım.Yaklaşık 4500km.yol yaptım.Herseyinden memnun kaldığım bir bisiklet oldu.
Günde 120km tur yaptım.Sele olayı görecelidir.Ama ben pek rahatsız olmadım.Hatta şu anki bisikletimdeki Brooks b17 seleyi 300km dir kullanıyorum.Hala alışamadım.Belki ileride alışacağım ama Ternin selesine bu kilometrelerde alışmıştım.
Vitesleride bence kondisyon ile alakalı bir olay.
Bu bisikletlerde normal bisiklet gibi ellerimi bırakıp gideyim derseniz, çok büyük hata edersiniz.Çünkü gidon boğazları aşağıda olduğundan kontrolu zor.Fakat şehit içi kullanımda 28 inch bisikletten daha çevik.
Bu bisiklette ben bir tek lastiklerin yol tutuşundan memnun kalmamıstım.Lastikleride Schwalbe Marathonlar ile değistim.
Fren performansıda galiba jant çapından olsa gerek kötü değil ama zayıf.Bu nedenle ben her iki frenide birlikte kullanırdım.
Diyeceğim Bu bisiklete siz binmeye devam edin.Bu eksik gördükleriniz zamanla düzelecektir diye düşünüyorum.☺

Cumartesi Tern link A7 aldım. 4 gündür kullanıyorum. Bir mal alırsın içine sinmez ya. Sinmedi. Allahtan çok para vermedim. 2018 model olduğu için uyguna aldım (bir de pazarlıkla tabi). 7 vites gerçekten yetersiz. Daha ilk günden yanlış katlamadan kadroda küçük bir çizik oluştu. Gidon indir kaldır çizildi. Siyah olduğu için de çıkmıyor.

Neyse, asıl sormak istediğim bir şey var. Gidonu belirli bir yüksekliğe ayarlıyorum, bir süre sonra aşağıya düşüyor 1-2 santim. Gidonda bir şeyleri mi sıkmak gerek acaba?

istanbul tercihen avrupa yakasi.. bakırköye yakın. tern joe d24 26" jant denemek istiyorum..
bildiğiniz bayi veya bakırköy e yakın şahsınızın varsa ve boş zamanınızda varsa yazınız lütfen.. = ) teşekkürler..

199238

Arkadaşlar merhaba, sizlere bir şey danışmak istiyorum.

Fotoğraftaki bisiklet Tern Verge N8, mavi beyaz olan modeldi eskiden. Boyasında değişikler yaptırdım. Anarchy amblemi ve kırmızı şeritler sticker değil siyah boyanın altında kırmızı boyadır. Elcikler yerlerine boynuz ve gidon band kullandım. Fren bacaklarını shimano deore ile değiştirdim.

Ve ben şimdi bu bisikleti satmak istiyorum. Malum ikinci el piyasası yok gibi. Size fiyat danışmak istiyorum. Sizce kaç TL ye satmalıyım acaba?
Düşünceleriniz için şimdiden teşekkür ederim. Not: Eskişehir'de yaşıyorum.

Bisiklete harcadığınız para kolay kolay ikinci el fiyatına yansımaz. Benim fikrim yıpranma durumu ve karşı tarafın pazarlık gücüne göre yenisinin %40 ile %60ına satabilirsiniz (liste fiyatı değil indirimli bayi fiyatı). Daha fazlasını beklememenizi öneririm. Daha önce bir kaç bisiklet aldım sattım. İyi durumdaydılar, fiyatlarda bu seviyelerde anlaşıldı. Biraz daha ucuz modellerde %65-70 olabiliyor. Ama bu bisiklet pahalı bir model. Hedef kitleniz küçük.

Tchibo dan D8 aldim. Gri-Turuncu modeli.

Ilk kullanim icin bayide kurulum veya kontrol yaptirmak gerekiyor mu?

Yoksa bam bam surebilir miyiz?

@erdalerdal

Az kullanılmış Tern Link B7’yi piyasadaki en düşük sıfır fiyatının %65’ine dört ay önce, hemen hemen hiç kullanılmamış Dahon Mariner D8’i ise %70’ine geçen hafta satın aldım. Sonradan eklenen aydınlatma malzemeleri ve seleyi istemedim.

İkinci elde taksit imkanı olmadığı için bundan daha fazlasını almak zor.

Geri