Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tern Kullanıcıları Kulübü

@bisikletvardediler
Yeni bisiklet olduğu için vites ayarı gerekiyor olabilir. Terni pek bilmiyorum ama o tekrar eden ses aynakolda zincir koruyucu bir parça varsa o aynakola sürttüğü için olabilir. Bunun için de aynakolun yamulmuş olması lazım. Sizde öyle bir şey olmaz. Pedala bakmanız lazım bence.
Bir de arka aktarıcının çarklarında zincir çıkmasın diye bir koruyu muhafaza vardır o yamuksa zincire sürtüyor olabilir.

• Beğen
Tepkiler: ternium
Scudo
Herkese selam..
Tern link D8 kullanıcısıyım.. Tatile gelirken bisikleti kargo ile gonderdim. Sadece ön tekerleği çıkartarak koyduk kutuya.. Ama sökülürken bakmamıştım açıkcası. Ve bu konuda uzman olmadığım için gittiğim yerde kendim takabilirmiyim diye sorduğumda tabi çok kolay dediler.. Ancak geldiğimde o kadar kolay olmadı.. Şu an takamıyorum.. Şöyle bir görüntü var..
Ön tekerleği takacağım yerde iki kutup birbirini tutmuyor.. Herhangi bir eğilme veya darbe de söz konusu değil..
Bilgisi olan varsa çok sevinirim.. Belli ki bir yerde yanlış yapmaktayım..

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Evet.. Yardıma pek gerek kalmadı:)
Tek tavsiyem PTT kargo kullanmayın...
Sevgiler

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Herkese iyi bayramlar arkadaşlar!

@Bahadır ÖZEL hocam dediklerinize teker teker baktım sorun göremedim. Son olarak da bi jantı kontrol edeyim dedim bir de ne göreyim:) jantın üzerine selobant yapışmış her seferinde pabuça çarpıyormuş :kptmya: Çok teşekkürler yardımınız için

• Beğen
Tepkiler: Bahadır ÖZEL
Arkadaşlar tern link d8 almayı düşünüyorum.Bir iki sorum olucak.Öncelikle katladıktan sonra sele veya gidon yardımı ile sürerek götürebilir miyim yani tekerler aynı hizada oluyor mu ? En uygun İstanbul içi farketmez nereden alabilirim ? Bir de bu fiyata en iyisi tern link d8 midir yoksa kron geotech dahon felan var en iyi f/p ürünü hangisidir ?

Selam arkadaşlar. Tern E link D7i hakkında ne dersiniz. Görüşlerinizi alabilir miyim? aşağıda özellikleri atıyorum resmi de mevcut.

Dosyalar

• image.png
    image.png
    16,3 KB · Okunma: 61
  • image.jpeg
    image.jpeg
    86,9 KB · Okunma: 63
@nevermore Selamlar, daha önce hiç tern e-bike deneyimim olmadı fakat motor, akü, ağırlık ve menzil bakımından diğer katlanır elektrikli bisikletlerden (goccia, yadea vb.) pek bir farkını göremedim. Ayrıca fiyatının 2485$ olması da biraz şaşırttı. O fiyatlara bosch e-bike'lar yok muydu:)

@Araştırmacı
Siz işe gidip geleceğim yokuşlarda terlemiyim demiştiniz sanırım. Ama bu fiyatlara çıkıyorsanız sizi yormayacak üst seviye katlanır bisikletler var elektriksiz. Mesela tern verge p20 3500-4000 tl arası bir fiyatı var. Hem elektrikli bisiklette pedal çevirmeden motor devreye girmiyor. Yine işin bir kısmını siz yapıyorsunuz yani.

Bir bakayım. Elektrik işe yaramıyor mu diyorsunuz? Yani beni elektrikten anladığım 1 pedal çevirdiğimde 5 etki gibi

@Bahadır ÖZEL biliyorum o bisikleti de evet olabilir. @nevermore fiyat pahalı Bosch katlanır hiç yok. Kesinlikle katlanır olması gerekiyor benim için

@Bahadır ÖZEL bir de alttaki var bu da çok hoş

Dosyalar

• image.png
    image.png
    24,2 KB · Okunma: 60
@Araştırmacı
bisiklete yeni başlayacaksanız yokuşları gözünüzde fazla büyütüyor olabilirsiniz. Ama iyi bir katlanır bisiklet alıp 2 hafta sürseniz o yokuşlar sorun olmaktan çıkar. Hem sabah saatleri de da serin olacak hava. Size aynakolu 2 yaprak olan 1. viteste vites oranı mümkün olduğunca düşük bir bisiklet gerekli. Tern verge p20, visc d18 yokuş çıkmak için uygun hatta rubleyi de büyütüp en zor yokuşları bile çok rahat çıkacak hale getirebilirsiniz bisikleti.

@Bahadır ÖZEL son paylaştığınız da çok güzel ama tur bisikleti şehirler arası yolculuklar için hazırlanmış daha çok. Diğer katlanırlardan 4-5 kg daha ağır. Tabi bu da yokuşları rahat çıkar ama ilk bisiklet olarak size hitap etmeyen özellikleri de var. Tercih sizin tabi.

Arkadaşlar tekrar selam :) Bisikleti katladıktan sonra arka frenin sıkma durumu sizde de oluyor mu? Fren pabuçları janta değdiği için seleden tutup iterken ses çıkıyor :confused:

Konuyu biraz canlandıralım.

Tern Verge P20

https://s31.postimg.org/t82hh78y3/image.jpg
https://s31.postimg.org/dnv3qnytn/image.jpg
https://s31.postimg.org/5m6v8rg23/image.jpg
https://s31.postimg.org/3vnu79yiz/image.jpg
https://s31.postimg.org/6ee4lp9mz/image.jpg

@bisikletvardediler Bu durum bende de oluyor sanıyorum ki katlandıktan sonra arka frene giden kablo ileri geri hareket ettiği için oluyor. Papuçların arasını biraz açabilirsin.

@Furkan TK deneyecegim hocam tesekkurler cevap icin :) bu arada o keciyi 3-4 gun once ben de gormustum Bostanci parkinda

@Furkan TK

Furkan, landing gear gibi bir teker gördüm sanki...

SM-P900 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Öncelikle merhaba,

Katlanır bisiklet alma arayışlarım sonunda Tern markasında karar kıldım. Büyük jantlı model baktığımdan sadece Joe P24 modelini bulabildim. Yurtdışı incemelerde iyi yorumlar almış ancak sizden de fikir alabilme şansım olursa sevinirim.

Herkese selam,

Forum başlıklarında aradım kimisi bisikleti komple yikiyor, kimisi kova,fırça,sünger kullanıyor.

Bizim katlanırlarda dikkat etmemiz gereken birşey var mı? Komple hortum suyu ile yıkasak birsey olur mu? Yıkadıktan sonra neye dikkat etmeliyiz?

Nemli bez/sünger ile halletmeye çalışıyorum işimi. Komple yıkamak bana paslandıracakmış gibi geliyor :kahve:

@alipasha

• Beğen
Tepkiler: nonsteril
Geri