Scudo Sports

Tern Kullanıcıları Kulübü

Herkese Merhaba. Tern link a7 bisikletime ön vites sistemi ekleyip 7x3 yapmak istiyorum. Acaba bunu yapan birisi bana yardımcı olabilir mi? Aynakol göbeği , aynakol boyu v.s bir çok konu ile ilgili kafamda soru işaretleri var nasıl yapabilirim hangi parçaları almam lazım? Konuyu çözemezsem Tern i satıp 21 vites bir katlanır bakacağım kendime.

Scudo
Herkese Merhaba. Tern link a7 bisikletime ön vites sistemi ekleyip 7x3 yapmak istiyorum. Acaba bunu yapan birisi bana yardımcı olabilir mi? Aynakol göbeği , aynakol boyu v.s bir çok konu ile ilgili kafamda soru işaretleri var nasıl yapabilirim hangi parçaları almam lazım? Konuyu çözemezsem Tern i satıp 21 vites bir katlanır bakacağım kendime.
Katlanır bisiklet modifiyesi başlığı var hocam, ben de dahil arkadaşlar çok detaylıca anlattık. Bir orayı karıştırın isterseniz, yine kafanıza takılan bir şey olursa elimden geldiğince yardımcı olmak isterim.

Katlanır bisiklet modifiyesinde uç noktalar...

2015 neos aktarıcılı Link D8'in arka dişlisini 42 veya üstü yapmayı düşünüyorum. Tercih edilmesi gereken aktarıcı ne olur? Tern kadro kulağı kullanmak gerekecek herhalde toplam maliyet ne civarı olur vites koluyla beraber, max vites sayısı kaç olabilir? (link) Şu videoda goatlink gibi birşey gördüm bununla çözülebilir mi sıradan aktarıcı kullanarak?
Yoksa illa shimano zee gibi ürünler mi gerekir? (link)

2.sorum landing gear takmak için (link) burdaki parçayı yapabilecek biryer var mı ölçüm gerekir mi yoksa landing geara bakarak uydurulabilir mi bir de nasıl takılacak kadroya nasıl bir kaynak olmalı? Bu parçadan gerekirse fazla miktarda yapılıp sitedeki kullanıcıların satın alması için civardaki bir bisikletçiye ücretiyle alınmak için bırakabilirim.

Son düzenleme:
2015 neos aktarıcılı Link D8'in arka dişlisini 42 veya üstü yapmayı düşünüyorum. Tercih edilmesi gereken aktarıcı ne olur? Tern kadro kulağı kullanmak gerekecek herhalde toplam maliyet ne civarı olur vites koluyla beraber, max vites sayısı kaç olabilir? (link) Şu videoda goatlink gibi birşey gördüm bununla çözülebilir mi sıradan aktarıcı kullanarak?

2.sorum landing gear takmak için (link) burdaki parçayı yapabilecek biryer var mı ölçüm gerekir mi yoksa landing geara bakarak uydurulabilir mi bir de nasıl takılacak kadroya nasıl bir kaynak olmalı? Bu parçadan gerekirse fazla miktarda yapılıp sitedeki kullanıcıların satın alması için civardaki bir bisikletçiye ücretiyle alınmak için bırakabilirim.
Selamlar
Aynı bisiklete sahibim. Bahsettiğiniz Tern kadro kulağını bulmayı başarırsanız buradan da bilgi verir misiniz? Ben sadece Tern Amerika'da bulabildim, onlar da buraya gönderim yapmıyor. 30-35 usd bir fiyatı var.

Landing gear yerine sele borusuna takılan örnekler görüyorum Aliexpress'de. inceleyebilirsiniz.

8'li sistemlerin rublesini 40'a kadar çıkarmak için şu anda en F/P ürün bu: (link) , forumda kullananlar var.

Kadro kulağı uzatma aparatı bacağın boyunu uzatıyor ama salınımını arttırmıyor. Bir arka attırıcının kısa ve uzun bacaklı modeli arasında sadece boy farkı yok, uzun modellerin ileri-geri hareket açısı da daha fazla. Ruble büyüdükçe bu açıya da ihtiyaç olduğu için uzatma aparatı kısmen işe yarar çözüm.

Katlanır bisikletin attırıcı bacağının çok uzamasının risklerini de hesap etmek lazım tabii.

Selamlar. Boyum 2 metre. Katlanır bisikletlere hep bir merakım olmuştur. Daha önce cannondale jumbo boy bir bisikletim olmuştu, kullanmıyorum diye satmıştım şimdi pişmanım.
Yeni bir bisiklet almayı düşünüyorum. Eşimde kullanabilir diye katlanırlara bakıyorum. Aranızda uzun boylular varmi katlanır kullanan? Komik durmasını da istemiyorum çok boydan dolayı :) tavsiye ve görüşlerinizi alabilir miyim? Tern Link a7 lerden temiz ikinci ellerine bakıyorum. Yada 10bin e kadar bütçe ayırabiliyorum..

Selamlar,
A7 model için bir bisiklet mağazası ile anlaştım.Bisikletin hangi yıl üretim olduğunu sordum. Fakat yılını tam söyleyemediler. Geçen yıl yada bir önceki yıl olabilir dendi. Bisikletin rengi aşağıdaki resimdeki gibi. Renkten hangi yıl olduğu anlaşılırmı Bilen fikri olan varsa memnun
olurum. IMG_20240225_201632.jpgacaba.

Selamlar,
A7 model için bir bisiklet mağazası ile anlaştım.Bisikletin hangi yıl üretim olduğunu sordum. Fakat yılını tam söyleyemediler. Geçen yıl yada bir önceki yıl olabilir dendi. Bisikletin rengi aşağıdaki resimdeki gibi. Renkten hangi yıl olduğu anlaşılırmı Bilen fikri olan varsa memnun
olurum. 315106 dosyayı görüntüleacaba.

Açıklamada bu renk model için 22 denmiş: (link)

Selamlar,
olurum. 315106 dosyayı görüntüleacaba.

Resmi Tern sitesinde (link) ve (link) var:
1708884584603.png

Sadece renk değil, sele, gidon v.b. yapılarına dayanarak o resimdeki Gen 2 diyebiliriz. 2018 videolarında koyu mavi olanı gördüm. A7 eski bir model olduğundan 2020'ye kadarkiler Gen 1, sonrakler Gen 2 desek kendi sitesinde olmayan Gen 3'ü satan siteler işleri karıştırıyor ama Gen 3'ler şeklen Gen 2'nin aynısı: (link) , (link)

• Beğen
Tepkiler: T. Diker
315111 dosyayı görüntüle

Sadece renk değil, sele, gidon v.b. yapılarına dayanarak o resimdeki Gen 2 diyebiliriz. 2018 videolarında koyu mavi olanı gördüm. A7 eski bir model olduğundan 2020'ye kadarkiler Gen 1, sonrakler Gen 2 desek kendi sitesinde olmayan Gen 3'ü satan siteler işleri karıştırıyor ama Gen 3'ler şeklen Gen 2'nin aynısı: (link) , (link)

Teşekkürler, bisikleti almaya gidersem bu gün bakacağım. Aldıktan sonra resmini de buraya koyarım muhtemelen.
315111 dosyayı görüntüle

Alacağım bisiklet bu. Alırken daha dikkatli bakacağım. Ellerindeki son kalan ürün olduğunu belirttiler. IMG_20240226_044650.jpg

Son düzenleme:
Bu gün bisikleti alarak, beş yıllık Tilt 500 maceramdan sonra Tern A7 modele merhaba dedim. Umarım keyifli kazasız, sıkıntısız sürüşler olur.
IMG_20240226_143450.jpg

Selam,
Yeni aldığım Tern A7 bisikletin altında şu etiketi gördüm.
Açıkçası bu markanın yerli üretim olduğunu bilmiyordum. Etikette Türk malı ibaresi bulunuyor.
Konu ile ilgili bilgisi olanlar yardımcı olurmu. Bu marka yerli üretimmi yoksa ithal mi acaba.Etikette ibareyi görebilirsiniz.

IMG_20240228_123239.jpg

• Beğen
Tepkiler: erencaner
Selam,
Açıkçası bu markanın yerli üretim olduğunu bilmiyordum. Etikette Türk malı ibaresi bulunuyor.
Konu ile ilgili bilgisi olanlar yardımcı olurmu. Bu marka yerli üretimmi yoksa ithal mi acaba.Etikette ibareyi görebilirsiniz.

315188 dosyayı görüntüle
Ülkenin satın alma gücü komple aşağı düştüğü için bugün Tern yarın Dahon da (henüz geçmediyse) Türkiye’de üretime geçebilir. Açıkçası ben de bilmiyordum.

• Beğen
Tepkiler: T. Diker
Ülkenin satın alma gücü komple aşağı düştüğü için bugün Tern yarın Dahon da (henüz geçmediyse) Türkiye’de üretime geçebilir. Açıkçası ben de bilmiyordum.
Daha önce böyle bir durum ile karşılaşan varmı acaba. Tesadüfe bisikletin altına bakınca etikete rastladım.

Selam,

315188 dosyayı görüntüle

Etiket kadro için değil, bisiklet için, çünkü özellikler yazıyor. İthal kadroyu Türkiye'de kolay bulunan/çok satılan bileşenlerle topluyorlardır, son hali olan bisiklete Türkiye'de ulaştığı için Made in Turkey yazılıyordur. Tern, Dahon ve diğer bazı yabancı üreticilerin Türkiye'deki modellerinin orijinallerinden farklı özelliklerde olmasının nedeni de bu iç piyasa koşullarına uygun yerli montaj.

Etiket kadro için değil, bisiklet için, çünkü özellikler yazıyor. İthal kadroyu Türkiye'de kolay bulunan/çok satılan bileşenlerle topluyorlardır, son hali olan bisiklete Türkiye'de ulaştığı için Made in Turkey yazılıyordur. Tern, Dahon ve diğer bazı yabancı üreticilerin Türkiye'deki modellerinin orijinallerinden farklı özelliklerde olmasının nedeni de bu iç piyasa koşullarına uygun yerli montaj.
Demek koli ile komple hazır halde ülkeye gelmiyor. Sadece kadro gelip, burada toplanıyor demek oluyor bu. Yeni bir şey daha öğrenmiş olur.

Selam,
Yeni aldığım Tern marka katlanırın etiketine baktığımda, Maide in Turkey ibaresini görünce açıkçası şaşırdım. İthal sandığımız markalar artık yerli üretim olarak sunulmaya başlanmış. Böyle tecrübesi olanlar paylaşabilir.
IMG_20240229_050515.jpgIMG_20240227_102211.jpg

Dosyalar

• IMG_20240228_123239.jpg
    IMG_20240228_123239.jpg
    50,4 KB · Okunma: 5
  • IMG_20240227_102211.jpg
    IMG_20240227_102211.jpg
    147,8 KB · Okunma: 6
Kron Bisiklet mi kadroyu üretiyor acaba yeni fabrikasında? Yoksa sadece burada toplandığı için de o etiket konmuş olabilir

En son sattığım tern nin altında made in taiwan yazıyordu

Geri