Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Timex Ironman Cycle Trainer 2.0 Bike Computer

@Roux ben Sram ın Garmin Edge serisi için olan tutacağını aldım. Dremel ile Timex in alt tutacağına uygun(kare) olarak dekupajını yaptım ve Timex in tutacağını Sram ın tutacağına plastik kelepçelerle tutturdum.
ImageUploadedByTapatalk1425846010.289130.jpgImageUploadedByTapatalk1425846020.441265.jpg
 
Scudo
@evrenozbilen Çok güzel oturmuş gerçekten. Benim aldığım sigma modeli biraz küçük kaldığı için o kare oturak sığmamıştı. DC Rainmaker da bi yerde okumuştum şimdi link bulamadım Garmin tutacağına silikon dökmüş öyle yapıştırmış. Bende öyle yapmayı düşündüm ve belki de yaparım ama verdiğim 57 liraya da acıdım biraz. Dükkanda bi heves görüp almıştım, tektro fren kolu alacağım yurtdışından, madem uydurma bir iş yapıcaz oralardan 7-8 dolarlık kollardan alayım aynı siparişe eklerim gelir. Hatta isteyen olursa kargo masrafından kurtulmak isterse ona da alabilirim:)

@Hakan Beşikçi hocam bu ürün aslında tam benlikmiş. Ama malesef stokta yok. Diğer sitelerden bakıcağım şimdi.
 
@Hakan Beşikçi

@Hakan Beşikçi Timex e uyduğundan emin misiniz? Eğer uygunsa, bence @Roux bundan almanı tavsiye ederim. Benim yaptığım aslında geçici çözüm gibi. Plastik kelepçeyi ses probleminden 2 kez değiştirmek zorunda kaldım.

Ebay de var.

(link)
 
Siz tam linki attığınızda bende aynı linke bakıyordum. Wiggle dan yorumları okudum. Herkes eski garmin ürünlerini tutturmak için bundan satın almış ve güzel yorumlar var. Yorumlarda hep referans gösterilen edge 705 ürününe sizde bakarsanız eğer kilit kısmının bizim timexin 100de100 aynısı gibi gözüktüğünü görürsünüz. Bence bu işin de bi standartı vardır, ya da garmin standart tutturmuştur timex taklit etmiştir:D Bu ürün hakkında çok güzel hisler var içimde. Free shipping de cabası. Siparişi verdim geçti. Gelince buradan da güncellerim konuyu tekrardan @evrenozbilen @Hakan Beşikçi

Ah bi de şu sensör olayını çözebilsem. Timexe artık güncelleme gelmez bu saatten sonra bence. Başka sensörlere yönelcez gibi gözüküyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: Hakan Beşikçi
Ben yapılarını inceledim aparatların. Timex ile Garmin cihazlarının takılma yönleri ters. Dolayısı ile ray sonu ve tırnak maalesef farklı yönlerde kalıyor. @Roux @Hakan Beşikçi

garmin_vs_timex_mount.jpg
 
  • Beğen
Tepkiler: Hakan Beşikçi
@evrenozbilen bir hayal bu kadar çabuk kanıtlarla böyle yıkılır:koptum: istemeye istemeye sipariş iptali yaptım ebayden. Sizin çözümünüze geri dönüyoruz :D:D
 
  • Beğen
Tepkiler: Hakan Beşikçi
@Roux

Haha... :D Ben siparişi 'bilerek' şimdi geçtim. Gelsin, adam edersem(giriş yönünü değiştirip, stoper uydurarak), buradan gelişmeleri yazarım. :)
 
@evrenozbilen Ben takip ediyor olacağım. Şimdi aldığım sigma tutacağını kredi kartıyla almıştım. İade biraz sorun olursa bununla değiştiririm herhalde. 20g falan farkediyor.
 
(link)
Arkadaşlar ben bu ürünü almayi dusunuyordum.tum sensörler dahil olmasi cazip gelmisti bana.özelliklerini sizin kullandiginiz timex ürünü ile kiyaslarsak fp ve kullanim kolayligi acisindan yorumlayabilirmisiniz.
 
@ahmetaldag

Üründe GPS i göremedim.
 
Gps yok.fakat eğimide bir şekilde olcuyor sanirim.ekranda gorunuyor.gps olmasada olur benim icin.Anlik olcum ve kayit etmesi yeterli olacak.data aktarimi pc ile strava vb uygulamaya yapilabilirmi acaba?
 
Kayıdı ortalama, max. hız/kadans/kalp ritmi olarak verecektir. GPS olmadığından bilgisayara doneleri alsanız da trainer kullanan arkadaşlar gibi haritasız işleyecektir(bilgisayara atılıp/atılmadığını bilemiyorum).

Stravayı akıllı telefonunuz varsa yükleyip kullanabilirsiniz. Çinden kadans/hız ölçer alıp, decathlon'dan da kalp ritmi ölçen kayışı almanıza bakar. Hızı da gidonda göreyim derseniz, orta halli bir km saati yeterli olacaktır. Seçim sizin.

Sonuç olarak ilgilendiğiniz ürün bir Timex veya Garmin değil malesef.
 
@evrenozbilen

Ve siparişim bugün geldi. Rayın genişliği Garmin de daha geniş olduğundan hiç raya oturmadı bile...

ImageUploadedByTapatalk1426879909.897737.jpg

Ben de Timex'in orjinal tutacağını, Garmin'in eski tutacağına dönüştüren adaptöre oturtturup, yapıştırdım. Eski sisteme göre(dekupajla yer açmak ve plastik kelepçeyle sabitleme yöntemi) daha stabil ve orjinal durdu. Tek sorun fotoğraflarda da görüldüğü gibi kat kat duruşu oldu.

ImageUploadedByTapatalk1426880205.523686.jpgImageUploadedByTapatalk1426880215.929453.jpgImageUploadedByTapatalk1426880231.086438.jpgImageUploadedByTapatalk1426880237.906941.jpg

@Roux
 
Arkadaşlar merhaba. aynı tarih diliminde bu cihazdan bende sipariş etmiştim. fakat yeni yeni kullanıyorum. bu gün şöyle bir sorun oldu: heart rate ölçüm cihazını bisiklette kullanmadan önce test etmiştim. bu gün bisiklete bindikten bir süre sonra ölçmemeye başladı. eve geldiğimde yerinin oynadığından dolayı ölçemeyeceğini düşünerek farklı bölgelere tuttum fakat o da işe yaramadı. bir fikri olan? önerisi olan var mıdır? ya da bu durumu yaşayan? neyi yanlış yapmış olabilirim. cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
@Fatih Şengöz

Merhaba, Timex in kendi kalp ritim cihazında kronik bir sorun olabilir. Ürünü alan birkaç arkadaşda kalp ritim cihazının çalışmama problemi sorunu ile karşılaşıldı. Buna öncelikle hazır olun. :)

Şunları deneyin;
- Kayışın parlak padlerini tükürüğünüzle veya içme suyu ile çok az ıslatın ve deneyin.
- Pili değiştirip deneyin. Doğru tarafı takılmış olmasına dikkat edin.
- Timex den tekrar aratıp, HR i buldurun.

Umarım sorununuz çözülür.
 
  • Beğen
Tepkiler: Fatih Şengöz
Merhaba,
bir şey sormak istiyorum, uydu bulmada bazen inanılmaz zorlanıyor bulduktan sonra da kopması zor ama iş o ki geçenlerde bindim uyduyu buldu ama başlat demeyi unuttuğum için 3 km sonra ancak aklıma gelerek başlat yaptım, eğer ki unutup başlatmasaydım valla çok üzülürdüm :) bunun otomatik başlatma ya da uyduyu bulur bulmaz başla gibi bir seçenek mevcut mu? bunu koşarken ya da yürürken kullanan arkadaşlar var mı?
 
Sanırım ilk başlatmada 'oto start' yok. Zaten eğer hareket etmeden uyduya bağlanmasını beklerseniz daha hızlı bağlanacaktır, siz de bu prosesi izliyor olacağınızdan; bağlanır bağlanmaz direk 'start'a basabilirsiniz.

GPS e rahat bağlanabilmesi için, çevrenizde yüksek bina ve ağaçların olmaması gereklidir. Bunlar süreyi uzatan etmenler.
 
@evrenozbilen bey benim cihaz bağlanır bağlanmaz basarsam rakımı daha ayarlamamış oluyor ve ilk rakım değerleri farklı çıkıyor, az beklersem gözle rakımın düzeldiğini görüyorum, ben rakım bilgilerini google haritadan al dedim çünkü basınçdan al deyince kışın sıcak evden çıkınca değerler doğru olmuyordu, sizdede durum aynımıdır
 
Geri