Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tommasini Tecno... Custom Hand Made by Irio Tommasini :)

öncelikle hayırlısı olsun ,güle güle kullanın aytaç bey arkadaşım çok güzel bir bisiklet ortaya çıkmış zevkiniz iyimiş :), benim merak ettiğim bir konu var ;acaba 4 aylık bekleme süresince sizin kadroyu muhakkak test etmişlerdir , acaba bu test aşamalarından dolayımı bu kadar uzun sürüyor teslim süresi yoksa test aşamasında birkaç kadro testi geçemeyip işi baştan mı alıyorlar diye merak ettim bu konuda bir bilgi verdilermi ? 4 ay sürmesi normalden fazla bir kadro üretimi için,özel sipariş olması tabiki burada önemli size test edilmemiş bir kadro verip ve istenmeyen bir sonuçla karşılaşıp kendi ismini karalamak istemez doğal olarak.

Scudo
Sevgili Aytaç, uzun süredir ne zaman bu konuyu açacaksın diye bekliyordum. Sadece bisikletinin fotoğraflarını değil diğer detayları da bizlerle paylaşman çok güzel.
Çocuklar gibi mutlu olduğun sunumundan belli:) Ama nasıl olmasın ki. Burada kaç kişi bu kadar özel bir parçaya sahip? Şimdi bu sanat eseri evde hangi duvara asılcak acaba? Hadi çık bakalım işin içinden :)
Kadroya hiç bişey diyemiyorum..Tomassini'nin kadronu elinde tuttuğu fotoğraf karesi olayı özetliyor zaten. Kullandığın malzemeler de müthiş.. Yalnız gözümü ısıran ufak bir iki nokta oldu sadece. Beyaz elcekler. Bilmiyorum sen ne düşünüyorsun ama elceklerde kadronun içinde bulunan (altın sarısı / açık kahve rengi?) ni tercih etmek nasıl olurdu ? Diğer nokta ise siyah gidon ve gümüş boyun.. Bu ikili pek estetik gelmediler gözüme. Boyun olarak siyah üzeri beyaz logolu olan 3T 'nin pro su nasıl durur? Jantseti tercihin ilgimi çekti özellikle Sapim tellerin kullanılması ve tel başların saklı olması. Benzer profil pek çok setten sadece hafif değil aynı zamanda daha aerodinamik hiç kuşkusuz. İlerleyen zamanlarda jantseti ile ilgili düşüncelerini paylaşmanı dört gözle bekliyorum.
Yeniden hayırlı olsun. Zevk ve estetik sahibi arkadaşları aramızda görmek güzel.

@RECEP ÇALIŞKAN

4 ay ya da daha fazla sürmesinin nedeni kadronun seri imalat olmayışı. Tek Tommasini siparişi verende ben değilim tabi ki. Kısaca seri imalattaki bisikletrler gibi yüzlerce kişinin çalıştığı fabrikalarda üretilmiyor. Bu sebep ile müşteriler için uzun bekleme süreleri var.

@Güney Tuncer

Selam Güney,

Beyaz gidon bantları konusunda bende kararsızdım, ilk başta daha önce örneğini gösterdiğim şekilde kadrodaki gibi altın rengi bant düşünüyordum ama sonra acaba çok mu rüküş kaçar diye vazcaydım:) 3T Pro gidon da elimde var ancak bu 3T Team daha iyi bir gidon malum, ayrıca parlak vernikli olması durumu kurtarıyor. Kromaj kaplı gidon çok aradım ama hem hafif hem klasik drop hemde 31.8 çaplı gidon bir türlü bulamadım. Bir diğeri selem. Ben seleyi beyaz siparişi vermiştim ama adamlar siyah gönderdiler. Bende geri göndermeye üşendim. Çok pahalı bir sele, ilan açmıştım ama bu kısa süre içinde alıcıda çıkmayınca kullanmak zorunda kaldım

Sevgili Aytaç,
Gerçekten çok çok güzel bir bisiklet oldu, gösterdiğin çabaya ve sabıra deydi.
Bu bisikleti kazasız , belasız bir ömür boyu kullanmanı dilerim.:)

Bu bisiklet sadece "el yapımı" ve kişiye özel bir üretim olmasının yanında belkide paranın satın alacağı en muazzam yarış makinalarından biri, bunu kullandıkça anlayacaksın ( gerçi sen de biliyorsun bunu).

Safkan yarış atı.

Bisiklet sahibi olmak başka, böyle bir güzelliğe sahip olmak başka. Samimi konuşmak gerekirse yol bisikletinden anladığım söylenemez, ama benim bile tüylerimi diken diken etti.

Maşallah diyorum sadece.

Adamlar yapıyor:)

• Beğen
Tepkiler: Aytaç Biber
Aytac, muthis bisiklet, kazasiz belasiz binmeni dilerim. Kadro seciminde etkili olan faktorlerden kisaca soz edebilir misin? Soz gelimi neden Colnago Master X Light degil de Tommasini? Bir de bu bisiklet icin duz masa opsiyonun var miydi?

• Beğen
@hakano

Buna çok kısa şöyle cevap vereyim. Master ı önceleri bende düşünüyordum, çünki hiç beklemeden sahip olabiliyorsun, mağazaya giriyorsun parasını veriyorsun alıyor ve çıkıyorsun, bu akdar basit. Ancak tabi Master da bir el yapımı olsa da Custom değil! Bu ise bir custom, yani herşeyiyle size özel üretiliyor. Tabi Master da çok iyi bir kadro kesinlikle, onda kullanılan Dedacciai SAT14.5 borular da son derece nitelikli.

Son olarak bu kadro için straight yani düz maşa opsiyonu yok ancak karbon maşa opsiyonu var.

• Beğen
Tepkiler: hakano
Herşeyi ile çok özel bir bisikletmiş. Güle güle kullanın, kazasız pedallar..

• Beğen
Bir zamanlar bende imzanızda görmüştüm... O zamanlar Tommasini'den bir haberdim. :) Araştırdım buldum kim olduğunu, okuyunca çok değirli birisi olduğunu anladım.Sabırsızlıkla bisikleti toplamanızı bekliyordum... Bisikletiniz harika görünüyor.Klasik bisikletler gibi görünüyor ama kaynak yerlerine ve maşasına bakınca insan kendini bakmaktan alamıyor. :) Hayırlı olsun demeyi bir borç bilirim.İyi günlerde kazasız, belasız kullanmanız dileğiyle.Tabii kullanmayı düşünüyorsanız :)

• Beğen
Aytaç bey anlatımınız çok güzel olmuş,inanın okurken ben bile heyecanlandım.Kendi adıma bir parça yapılması insana ayrı bir huzur ve güven veriyor.İnşallah kazasız belasız ve Allah korusun çalınmadan ömür boyu sürersiniz.

Herkes güzel bisiklet toplayabiliyor ama böylesine özel,emsalsiz ve farklı olanını toplayamaz...Her parçasında ayrı bir zevk var.Hepsi özenle seçilmiş...Benim gözüme batan tek ayrıntı gidon boğazının alçalma/yükselme açısı..Varsa 8 veya 10 derece bir boğazla daha asaletli görünebilir :) Kazasız , belasız , çiziksiz bollll pedallarr dilerim...Umarım birgün rastgeliriz bakırköy civarında canlı canlı incelerim..

• Beğen
Bu nadide parçayı memlekete kazandırdığınız için tebrikler.Yine de insan hayıflanıyor.Neden bizde böyle bir bisiklet üretilemiyor diye.Nerede bizim sanatkarlarımız.Mesela bikeradar.com a girin North America elyapımı bisiklet fuarındaki bisikletlere bakın.Sonra da gelin bizim ülkemizde ve çoğu Avrupa ülkesinde satılan, ismen en çok tanınan bisikletlere bakın.Bu sanat eserlerini görünce bizim çok beğendiğimiz,kullandığımız karbon ve alu bisikletler pek bir eğreti duruyor.Dünyanın geri kalanı uyutuluyor gibi.Paramın yetmeyeceğini bildiğim halde bu güzellikleri getirip satan bir firmamızın olduğunu bilmek güzel olurdu.
Ne diyelim.Zaten hangi işimiz tam olmuş ki bu tam olsun.Önce bisiklet yollarını yapalım,kafayı değiştirelim sonra sıra gelirse bu hayalde gerçekleşir;ömrümüz vefa ederse...

Moda dediğin sanatsal çirkinliğine dayanamayıp değiştirmek zorunda olduğumuz şeyin adı olduğuna göre daha epeyce para kaptıracağız demektir.Bu vesileyle sizi birkez daha tebrik ederim ki doğru yolu bulup işi bitirmişsiniz.Çünkü bu bisikletin modası geçmez.

Hayırlı olsun. Kazasız belasız bol pedallamalar. Yalnız şimdiden söyleyeyim bu bisiklet göze çok çarpacak ! :D Gerçekten çok hoş... :) İyi forumlar, hayırlı akşamlar.

• Beğen
El yapımı işler her zaman Göz bebeği olur buda aynen öyle :) çok güzel bir bisikler hayırlı uğurlu olsun Bol pedallar

• Beğen
Geri