şimdi öyle bi lafa gireceğimki meteor taşı düşecek bu ülkenin tepesine ,
evet bu ülke derken sakın ha yalnış anlamayın ben bu ülkeyi seviyorum tabiatını dağlarını ,göllerini,ama insanımız eğitilmeye muhtaç
bir söz var idi şöyle idi,,
önemli olan toplumda kendine yer bulmak değil yer almak istediğin toplumu var edeceksin ,
buradan hareketle gençliğimde başlayan bu inanış,bu düşünce biçimi halen devam etmektedir
bunu açalım şimdi,,
bu toplumun kalıplaşmış zihniyetlerine bağlı kalsa idim bisikleti bi kenara atar bende araç alır idim ,yaşamım boyunca araç almadım sadece 87 'de bi adet honda goldwing 1000 cc motorsiklet aldım ama sonra sattım ,çünki beni duvardan kazıyacaklardı,
evet 76 da pejo yol bisikleti tank gibi ağır idi ama gençtik o zamanlar ağırlığını hissetmez idim ,o ağır tank ile eğimleri devirdim ,durmadık meta -pro bianci aldım sonra 2.elden sattım ,sonra explorerdı galba onu aldım ,onuda sattım ,bi adet geroni aldım onuda sattım ,sonra atx gıant 840 aldım onuda sattım ,
ve city bike salcano aldım 28 jant valla o bisiklete lx ayna kol takdım ,millet bana dediki değmez ,daha salcano slx ayna kol takmamış idi sonra 2012 de bi baktıkki salcanolar oldu sana slx ayna kol,
evet o zamanlar salcanonun rublesini xt yaptım ve bi arkadaş bana 28 jant seramiklerini verdi ,bisiklet acaip uçuyordu ,onuda sattım, heybeliadada bi dostuma ,
hala biniyor o bisiklete ,
sonra kafayı kırdım 2008 mart sonu 4750 liralık scott karbonu 4500 liraya aldım ,o sene bu fiata motor var idi ,benim motor ile işim olmaz tabi,
evet scott scale 30 large kadro değişime uğradı 26 jantlar gitti 28 alexrims jantlar geldi ve 700x 32 teker bisiklet hızlandı ,ve fox amortisörü satarak yerine aliminyum yarış çatalı takdım önü v-break fren yaptım arka disk fren olarak kaldı ,karbondan arkada çıkıntı olmadığı için diske mahkum kaldım ,
bu bisiklet 50.000 km yi çoktan geçmiştir.....
ve karbon dayanıyor ,çatlama olurmu bilemem ama önden bi sert vurur isek çat diye gidebilir,evet durmak yok pedallamaya devam tabi,
evet bu topluma bakmadım ben bu toplumun bisiklete bakış tarzı bana hep ilkel geldi halada ilkel geliyor,bu kadar paramı verdin vay enayi diyemiyorlar ama anlıyorsun yüz ifadelerinden.bu ülkenin fakiride zenginide aynı kafada bence ,
bisikleti angarya iş olarak görmekteler, ona bir çocukluk hastalığı olarak bakmaktalar ,bisiklet gerçekten dünyanın şimdiye kadar icat edilmiş en iyi aracıdır
bisiklet insanın ruhuna hitap eder bisiklet terapidir,
bu tayt olayına gelince şahsen yazlık vücudu saran tayt giyerim uzundur ve son derece rahattır ,göçbeyli köyü sakinleri benim tayta artık alıştılar ,çünki oranın demirbaşı oldum ve artık beni tanıdılar ,genemi geldin ağbi diyorlar ve hatta suadiye köyü sakinleri ağbi genemi kartepeye çıkacan diyorlar ,çünki suadiye köyünün sakinlerinin aklı almıyor ta istanbuldan gelip 16 km rampa çıkıp istanbula dönen bu adamın aklından bi zoru var herhalde diyorlardır ,tabi içlerinden ben bunlara bakar isem yaşadığımı asla anlayamam,neden 203 km gitmek ? bunun nedeni adrenalin ve terapidir ,uzun mesafeler bana terapi olarak geri döner,insanların bi hobileri olmadığı için yaşamlarında mutluluğunun ne olduğunu bilemezler ve ıskalarlar yaşamı sabah işe akşam eve,hele hele sevmedikleri bi iş ise mecburiyetten dolayı yapıyorlar ise mutsuz bireylerden oluşmuş bir toplumun çerçevesini aynen görürsünüz her yerde ,,,,
bu ülkenin insanlarının yüzde 90 'ın mutlu olduğunu zannetmiyorum hepsininde içleri kan ağlıyor hepsi dertli ,geçim sıkıntısı stres yaratıyor neden hastaneler dolu ,bide bunun üstüne market kültürü fest food alışkanlığı sigara içki, alın size sağlıksız bir toplum ,ilaca bağlı bir millet zati bitmiştir ,
evet bu yaşıma kadar nazar değmesin diyelim hastane yüzü görmedim ,çek-uptan geçtim böbrekler on numara bağırsak mide kalp hepsinde tam not ,prostat tam not ,astım felan olmadık ,çiğerler sapa sağlam ,yemeye dikkat edilirse iyi neticeler alınacağına inanıyorum bu konuda tek adam tanırım bizim için yazmış o kitabı taş devri diyeti kitabı sayın doktor ahmet aydın