Konu fena hortlamis, en son 9 yil once yazilmis basliga birseyler, okuyorum da bu surecte degisen hicbir sey olmamis insanlarin bakis acilarinda.
Ama su konuya deginmeden de gecemeyecegim, trafikteki araclarin bakis acisi (apaci style şahinler hariç) degismeye basladi. Otomobiller yol veriyor, araclar yakin gecmemeye calisiyor, önüne kıran surucu sayisi azaldi, tum bunlar gosteriyor ki trafikte bariz bir degisim var.
Tabii bunda kask, ışık vs guvenlik ekipmani kullanan bisikletlilerin artmasinin onemli bir payi da var. Siz dogru ekipmanlar kullandiginizda işini dogru yapan ve kendi hayatina değer veren bir kisi olarak algilaniyorsunuz ve bu deger goruyor. Bunlar trafikte goruluyor ve ben bunu surekli trafikte olan bircok otomobil kullanicisindan da bizzat duydum.
Isin garip tarafi, ayni zamanda otomobil surucusu olan ve yilin yaklasik 250 gunu trafikte bisiklet kullanan ben bile guvenlik ekipmani kullanmayan biri ile kullanan birini trafikte ayni sekilde degerlendiremiyorum. Ozellikle gece vakti isiksiz ve kasksiz bisiklet kullanan kisilere gıcık bile oluyorum. Bu kisiler kendi hayatlarini riske attiklari yetmiyormus gibi trafikteki baska suruculerin de sagliklarini tehlikeye atiyorlar.
Surekli bisikleti asagilayan, cok pahali ve gereksiz bulan, yaptigimizin sacma oldugunu dusunen tayfayi ise ciddiye almayin lutfen. Onlar sadece bizleri degil, kendi kafalarinin basmadigi hicbir seyi begenmiyorlar zaten. Muhattap olup sinir bozmaya degmez. Bosverin gitsin.
49 yasindayim, haftanin 5 gunu, gunde 10 saat ayakta ve aktif yogun calisiyorum, gunde en az 15-20 km surmeye gayret ediyorum, gucun kuvvetim yerinde ve bu sanirim uzun bir sure daha boyle devam edecek. O tayfa ayakta duracak gucu bile bulamayacak halde iken biz hala bisiklet surmeye, tirmanmaya, uzun surusler yapmaya devam ediyor olacagiz.
Vazgecmeyin, umudunuzu kaybetmeyin, inanmaya devam edin, mucadeleyi birakmayin. Dunyayi degistirmek bizler gibi inancli ve inatci insanlarin elinde. Utanmayin sikilmayin, aldiris etmeyin ve çıkın, trafikte taytinizla, formanizla, kaskinizla boy gosterin.