Scudo Sports

Toplumun neredeyse tamamının inandığı değerlere saygı gösterememe durumu

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
Ayrımcılık çıkarılarak veya bir görüşe mensup insanların bulunduğu yere tamamiyle aykırı yorum yaparak hiçbir şeye varılamaz. Daha çok Müslümanları ilgilendiren bir konuya doğrudan inançsızım diyerek giriş yapmak ne kadar doğru? Her şeyi geçtim, konuyu "Müslümanları ilgilendiren" kalıbından çıkardım diyelim. Söz konusu mezarlık ziyareti, sadece Müslümanların yaptığı bir şey değil bu, herhangi bir dine mensup olmayan bir kimse de pekala sevdiği bir yakınının mezarını ziyaret edebilir illa dinle bağdaştırmamıza da gerek yok.

Kocaman yazı içerisinde tek takılınması gereken nokta ülkedeki Müslüman oranı mı? 99.2 olsun 70 olsun 50 olsun Müslümanlar çoğunluğu oluşturduğu ve geçmişten bugüne gelen kültürümüzün İslam'dan pek çok şey içerdiğini inkar edemeyiz. Konu iki tane mesaj iletiyor: birincisi Serkan beyin kendi kişisel görüşü ve tepkisi ki ayrımcılık içermiyor, ikincisi ise buranın Bisikletforum'un kuralları ve sağduyulu olma çağrısı...

Olaylara farklı yönlerden bakmak gerekiyor, konu eğer "Mezarlık ziyareti hakkında ne düşünüyorsunuz olsaydı" Belki "inançsızım bence şu şöyle" gibi bir cümle kabul edilebilirdi lakin konu "Mezarlık ziyareti" olduğu ve belirli bir kesimi ilgilendirdiği için tamamen aykırı, uç bir cevaba sosyal açıdan zaten kapalı.

Konu böyle bir şey olmasaydı da "Erciyes bisiklet parkı vs" olsaydı ve konu tamamen MTB kullanıcılarını ilgilendirseydi, buraya da bir "Oraya gitmem ben yol bisikleti kullanıyorum" şeklinde bir cevap gelseydi bu konu içerisinde yeri olur muydu böyle bir yorumun? konu dağ bisikleti kullanıcılarına hitap ediyor orası dağ-yol bisikleti tartışmasına açık bir konu değil, bilakis Erciyes bisiklet parkı ile alakalı bir konu olurdu.

Her ne kadar farkında olmasak da kimi yerlerde sosyal açıdan gelen yasaklar vardır, sırf isminin içerisinde geçiyor diye konuyu anlamadan tamamen aykırı bir görüş veya tartışmaya sebep olacak bir şey dememeliyiz. Yanlış anlaşılma başka, aykırılık başka bir şeydir ve konuları açan arkadaşların da altına şu şu ve şu görüşte olanların yeri değildir burası şu şu şunlar içindir ve bunlardan başkası konuşulmaz yazmasına pek gerek yoktur.

x kişi ''ben inançsızım mezar ziyareti yapmıyorum'' diye konuya yazınca diğeride bundan bizene tarzı karşılık geldi.Şahsen müslüman bir birey olarak arkadaşın yazmış olduğu cümle bende kendisine karşı negatif bir duygu oluşturmadı.Bence önce tepkiyi islam dinini suistimal edenlere,siyasi bir araç olarak kullananlara,dinin arkasına gizlenip nifak tohumları saçanlara gösterilmeli.

Boşuna birbirimizi kırıyoruz, aşağılıyoruz...
Gerek yok bunlara...

Tartışmak ,tartışmayı bilmek ne kadar güzel şey
Toplum olarak maalesef inanılmaz bir ayrışma içersindeyiz. Gerçekten ama gerçekten Türk toplumunun daha doğrusu Türk Sosyal Medya Topluluğu'nun almış olduğu bu hal içler acısı. İnsanlar beğenmek,beğenilmek,ilgi çekmek gibi konulara o kadar çok önem veriyorlar ki milletin anasına sövme mi dersin,tehdit etme mı dersin,ne ararsan var. Yav arkadaş sosyal medyadaki spor sitelerine maçla ilgili yorum,eleştiri öneri yazmaya korkuyorum. Sürekli küfür,sürekli taciz,en üstte hep aynı klişe ve argo yorumlar(yorumları da niye okuyorsam:acpsnr::acpsnr:)
Her dönemde linç kültürü var bizde. Tamamen ÖRNEK amaçlı söylüyorum.Eskiden oruç tutmayanlara dayak atılıyordu. Şimdi o kişiler ben istediğim gibi herkesin içinde yerim len moduna girdiler.(isteyen oruç tutar isteyen tutmaz,oruç tutmayan herkesin içinde şapur şupur yemek de yiyebilir kimse de ağzını açamaz,açmamalı ama biraz da saygı karşındaki oruçluya)İşte vay efendim eskiden okulda namaz kılanları basardı haberci bir abimiz,bu sefer o basılan kişiler gidip sahilde,yolda,kaldırımda olur olmaz yerde ve zamanda namaz kılıyor vs vs(bu da tamamen ÖRNEK) Öbürü dini inancı olmadığı için veya inançsız olduğu için otomatik kötü bir insan ilan eder inanmayan kişiyi ,beriki bakın ben farklıyım,ben de olaylara geniş açıdan bakarım tribine girer insanların milli ve dini duyguları ile dalga geçip bu insanları yobaz ilan eder
Ya bi salın arkadaşım.Hoşgörülü,saygılı olalım birbirimize,doğayı kirletmeyelim,öküz gibi asker eğlencesi yapmayalım,sığır gibi caddenin ortasında lastik yakmayalım,yardımsever olalım,kibar olalım,denizlere çöp atmayalım.bu nedir ya.:tskler::tskler:

@Türka¥

benim çevremdeki insanların tamamı müslüman olduğunu idda ediyor fakat çiğnedikleri kurallara bakarsak çoktan dinden çıkmışlar bile türkiyenin çoğu yeri böyledir bence o oranı %10'lara çekebiliriz

12141619_580487472102266_6006318083632641712_n.jpg

Bugünlerde merhameti özlüyorum.
Dişlerimden kurtaramadığim susamlardan,
Ve en çok da caddelerde duyamadığım,
soba üstünde mis gibi kokan
O mandalina kabuklarının
Kayboluşundan
Yaşlandığımı hissediyorum.
Bugünlerde en çok Samime Sanay' dan "bir ilk bahar sabahı" parçasını dinliyorum.

Zamanın yıprattığı bileklerime kezzap döküyor,
Bugunlerde en çok merhametli insanları özlüyorum.
15965616_1218466878203097_8258656003430844194_n.jpg

forum moderasyonuda evlere şenlik.. önce toplumsal değerleri kullanarak nefret ve kışkırtma yapıldığını yazıyor sonrasında seküler bir ülkede halkı inançlar üzerinden yüzdelerle ayırıyor.

Hep beraber zorluklar ve sıkıntılar içinde yaşıyoruz. Ufak tefek sürtüşmeler gayet normal. Ama vaziyet nefret ve düşmanlık seviyesine gelmişse buna neden olanlara tepki koymak lazım. Ayri gayri olacaksa bu şekilde olmalı. Yoksa senin kim olduğunu bilmeden sana yardım eden kişiyle aynı yolu aynı dolmuşu kullanıyorsun. Yada tanımadığın birine yardım ederken sormuyorsun , inancını yada siyasi düşüncesini.

Basligi boyle yazarak bahsettiginiz buyuk kalabaliktan guc mu aliyorsunuz. Size bir moderasyon gorevi verilmis olmasi azinlik- cogunluk ayrimi yaparak baslik acabilmenizi saglamaz. Soylemek istediginizi bu sekilde, biraz tahakkum kurucu uslupla yazarsaniz elbette tepki alirsiniz. Uslubunuz hic hos degil. Hitap ettiginiz kitleyi daha iyi analiz etmenizi tavsiye ederim. Bir de istatistige takilarak demagoji yapmayin. %99 veya %1 platformun adi bisikletforum ve sahsiniza ait degilse taraf olamazsiniz. Forum sukuneti saglamayi boyle beynelmilel uyarilar yaparak degil hizli bir sekilde mutecaviz yazilari silerek gerceklestirin.
Kizginlikla talihsiz bir baslik acarak yapmaya calistiginiz uyariniz hatali uslupla maksadini asmis.

@Yusuf Z. Şipal Sizin gibi insanların olduğunu bilmesem yaşanmaz hiç bu hayat. Ne kadar insanları yalnızlaştırmaya çalışsa da sistemi şiar edinmiş insanlar, yalnız değiliz sağduyulu insanlar olarak sadece çok bağırma gereği duymuyoruz. Başkalarını rahatsız etmiyoruz. Her insan ayrı bir dünyadır yok öyle 99, 88 gibi elementler uydurarak yapmak istediğiniz şeylere kılıf hazırlamak, farazi destek sağlamak, insanları sınırlamak tahakküm altına almak için bu verileri kullanmak. Sözlerim belli bir kişiye değil bu kafadaki yaklaşımlaradır.

Maksadını aşan bu açıklamayı düzeltebilecek, üsluba ilişkin özür dileyebilecek kadar akil insanlardır umarım bu kişiler. Burası birinin çifliğiyse eğer koyun gibi burda otlamak istemeyecek binler vardır. Ama öyle olmadığını umuyor ve gerekli düzeltmeyi bekliyorum.

Burada bir sürü reklam görüyoruz demek ki bir şekilde müşteriyiz forum üyeleri olarak ve en azından bu bağlamda da ayrı bir saygıyı hakediyoruz.

%99 sayısını uydurmadım arkadaşlar, sayıyı kafadan atmışım gibi konuşanların bu sayıdan huzursuz ve mutsuz olduklarını düşünüyorum. Geçmiş sayfalarda link de verdim. Sayı gerçekten de 99, üzgünüm sizin adınıza.

(link)
(link)

Asıl rahatsız olduğunuzun bu sayı olduğunu düşünmeye başladım artık :) Bir örneği yüzde ile açıklayınca, ayrıştırmış mı oluyorum arkadaşlar? Siz her şey böyle çıkarınıza geldiği gibi mi konuşursunuz? (Evet!)

Bakınız forumun kadın kullanıcı yüzdesi de %1 civarı. Bakın sizin yaralarınıza su serpmeye çalışayım ve %1'den gideyim bu kez. Ben o %1'i de koruyorum hemde haddimden fazla. Neredeyse her gün kadına saygısızlık içeren bir yorumu siliyor veya düzenliyorum (problemli kısmı siliyorum sadece) arkadaşlar. Bu müstehcen bir fotoğraf olabilir (zorunuza gidecek biliyorum ama çıplak kadın fotoğrafı arkadaşlar) veya bel altı bir kahvehane küfürü olabiliyor bu. Ve bu müdahalede bulunduğumda o başlığın altına mutlaka buranın bir erkek forumu olmadığını, kadın kullanıcıların da olduğunu belirtip, anlayışlı ve saygılı olmak zorunda olduğunuzu belirtiyorum, mutlaka denk gelmişsinizdir.

O yüzden daha fazla azınlık ve mağdur edebiyatı yapmayınız. Ben burada çok fazla dini içerikli başlık da sildim. Zaten forumda dini tartışmanın yasak olmasının sebebi de bu %1'lik kesim. Sizi teselli edebilmiş, yaralarınızı bir nebze olsun hafifletebilmişimdir umarım. Şoku bir türlü atlatamadınız, bu kadar da azınlık olmayı sanırım düşünmüyordunuz:D Tamam arkadaşlar fifti fifti yapalım sizin için. Siz, fifti fifti olunca ağzınıza geleni yazabileceğinizi düşünüyorsunuz muhtemelen, ama yazamayacaksınız merak etmeyin :)

Kendinizi, yer kalmadığı için FB tribününden bilet almış GS'li gibi hissettiğinizin farkındayım çünkü o derece gerginsiniz :D Tahammül edememenizin sebebi çok ama çok açık, her ne kadar kelime oyunlarıyla, probleminizi başka yerlere çekmeye çalışsanız da, probleminiz aslında açık :) Sayıdan çok ama çok rahatsız oldunuz, öyle ki kabullenemediniz. Ben de diyorum ki, bu kabullenemeyişinizi lütfen kendi içinizde yaşayın, buraya gelip "ben mezar ziyareti yapmıyorum, zaten şaman kültüründe var, siz bilmediğinizden, cahilliğinizden mezar ziyareti yapıyorsunuz" gibi acı içinde kıvranan yorumlar yapıp, boşu boşuna tepki ve antipati toplamayın arkadaşlar. Bunun için özel forumlar var, oraya gidip sabahlara kadar bu konu hakkında tartışabilirsiniz :harika:

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri