Scudo Sports

Tork Anahtarı ve Karbon Kadro

sotsun

Üye
Tepki
17
Bisiklet
Scott
Merhaba,

Başlıkları aradım ama net bir sonuç bulamadığım için başlık ama gereği duydum.

Bir çoğumuzun karbon kadrosu var ve bilindiği üzere kadro çatlağı vs. önleme amacıyla vidaları belli değerde sıkmak gerekiyor. Merak ettiğim hangi tork anahtarlarını kullanıyorsunuz? Tavsiye edebileceğiniz modeller var mı? Bazı tork anahtarları kalibrasyon gerektiriyor bu ve benzer problemler yaşayanlar var mı? yoksa hiç tork anahtarı kullanmadan alyan vs gibi şeyler mi kullanıyorsunuz?

• Beğen
Tepkiler: mmeerrttt
Scudo
Karbon kadro kullanmama rağmen tork anahtarı kullanıyorum, ben yurtdışından almıştım, zaten o dönem Türkiye de bu tarz bişey yoktu. Büyük ihtimalle bendeki şu : (link)
30 euro civarına almıştım.
2-24NM tork aralığı var. Tabii bisikletteki tüm komponentler için yeterli değil, onun haricinde bir de yüksek tork için ayrıca almak lazım aslında.
O dönem tork anahtarı kalibrasyonlarını falan araştırmıştım. Öncelikle tork anahtarını kullandıktan sonra hep 0 a getirmek gerekiyor. Anahtar uzun süre kullanılmadığında da sıkıntı oluyor bildiğim, o yüzden arada anahtarı kullanmak gerekiyor. Okuduğum kadarıyla kalibrasyon işi zaten ince bir iş, kendi başına yapılabilir mi bilmiyorum, tecrübeli arkadaşlar belki anlatabilir. Ben 3 sene civarı kullanıyorum, pek bir ihtiyaç hissetmedim kalibrasyonla ilgili, belki biraz kayma olmuş olabilir ama beni hiç etkilemedi.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Bende (link) modeli var. Çok memnunum. Bu model artık hiçbir yerde yok maalesef.

@ratm evet. kalibrasyon problemi yüzünden kalibrasyon gerektirmeyen modellere bakıyorum.

(link)
(link)
(link)

Topeak'in olanı düşünüyordum ama bazı vidalarda erişim konusunda problem yaşanabilir diye düşünüyorum. mesela sele borusu vidası ile sele arasına sığmayabilir boyundan dolayı.

İzeltaş terli ve kaliteli bir marka. Biraz masraflı olur ama iyi olur.
(link)

sadece karbon da mı kullanılıyor.yoksa diğer kadro türlerinde ve bisikletin bütün vidalama sistemlerinde kullanılmalı diye düsünüyorum.

(link)
hep aliexpresstekilerin performansını merak etmişimdir

(link)

2 ay içinde almayı planlıyorum, ayarı kacmaz ve kalibrasyon istemez. Yaylı olanlar zamanla ayarı kaçıyor, arabamın motor silindir kapak sokumu için aldıgım tork anahtarı var fakat 19-110nm olunca bisiklete kullanamıyorum :D Direk karbonu patlatırım onla.

@Burak B. evet ben de bunu almayı planlamıştım fakat sele borusu vidası hemen borunun önünde kalıyor ve tork anahtarını kullanabilmek için seleyi sökmek gerekiyor. O yüzden bunu (link) almayı düşünüyorum.

Ben bugün normal anahtarla sıktığım karbon gidonda bir sorun yaşadım. Yeterince iyi sıkmama rağmen kaldırımdan inerken gidon öne doğru eğildi ve kaldı öyle. Bisikletçide de tork anahtarı olmadığı için bir şey yapamıyorum. Bunu nasıl sağlam bir şekilde kurabilirim?

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Türkiye'de düzgün fiyata satılan 3-12 (yaklaşık) Nm tork anahtarı var mı? Nereye baksam absürt 1400 liralık fiyat etiketleriyle karşılaşıyorum. Yurtdışında 30 dolar olan ve hayati önem taşıyan aletlerden birini Türkiye'de ~200$'a almak biraz üzücü. Tek seçeneğim yurtdışından getirtmek mi? Deneyimi olan var mı?

Türkiye'de düzgün fiyata satılan 3-12 (yaklaşık) Nm tork anahtarı var mı? Nereye baksam absürt 1400 liralık fiyat etiketleriyle karşılaşıyorum. Yurtdışında 30 dolar olan ve hayati önem taşıyan aletlerden birini Türkiye'de ~200$'a almak biraz üzücü. Tek seçeneğim yurtdışından getirtmek mi? Deneyimi olan var mı?
Yurt dışından getirip satış yapan arkadaşlar var. Ben LifeLine Essential tork anahtarını kullanıyorum, memnunum.

• Beğen
Tepkiler: Dongtaes
Yurt dışından getirip satış yapan arkadaşlar var. Ben LifeLine Essential tork anahtarını kullanıyorum, memnunum.
Teşekkür ederim. Kalibrasyon bozulması gibi bir olayla karşılaşmam değil mi yurtdışından getirtsem?

İzeltaş tork anahtarları gayet kaliteli. ben 4-20nm olanını kullanıyorum memnunum. 2.5-11nm olanları var. 100nmye kadar olanı bile var.
(link)

• Beğen
Tepkiler: Dongtaes
Zamanında ben resimdeki ürünü almıştım çok da memnunum
251581 dosyayı görüntüle
IMG_20201221_182334.jpg
Snap on torq anahtarı ile karşılaştırma yaptım bi kaç çeşit vida ve sıkılan bölge için, ikisinde de aynı torq larda aynı tepkileri aldım

İzeltaş tork anahtarları gayet kaliteli. ben 4-20nm olanını kullanıyorum memnunum. 2.5-11nm olanları var. 100nmye kadar olanı bile var.
(link)
Kalitesiz demedim aşırı pahalı dedim.

@gezgin gezer arkadas da size kalitesiz diyorsunuz dememis, sadece izeltasin tork anahtarinin kaliteli oldugunu söylemek istemis. Arti verdigi linkte ki fiyatlarda gayet uygun. 400-500Tl ye kalitesiz markasiz kalibrasyonu bozulacak kalitesiz anahtarlari almaktansa izel tasin kalitesine güvenerek 300-400 Fazla verip almak daha mantikli.

@gezgin gezer arkadas da size kalitesiz diyorsunuz dememis, sadece izeltasin tork anahtarinin kaliteli oldugunu söylemek istemis. Arti verdigi linkte ki fiyatlarda gayet uygun. 400-500Tl ye kalitesiz markasiz kalibrasyonu bozulacak kalitesiz anahtarlari almaktansa izel tasin kalitesine güvenerek 300-400 Fazla verip almak daha mantikli.
Şimdi şöyle bir olay var mantıken 30-50 dolar aralığında yurtdışında satılan bir aletin maksimum 20 dolara yapıldığı kanısındayım ki ortalama bir tork anahtarından bahsediyorum, sizin dediğiniz gibi düşünenlerse 20-30 dolar daha fazla verip hayat boyu garantili alıyorlar. Sonra türkiyedekilere bakıyorum ve 1400 liraya izeltaş alıyoruz ( belki bu da hayat boyu garantilidir bilmiyorum). Benim yakındığım konu da Türkiye'deki tork anahtarı fiyatlandırması.

Torq anahtarını belli bir standartın altında üretemezler tabiki snap-on gedore izeltas sektörün liderleri

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
Geri