Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tour de France 2016

Scudo
arkadaşlar twitter da tüm yarışın değerlendirmesinin yapıldığı radyo programına denk geldim. Programa konuk olan sarper bey aynı zamanda eurosport-tr sunucusu dur. güzel müzikler eşliğinde meraklısı için kaçmaz :)

(link)

Çok yavan bir tur geçti. Değerlendirme yapacak bile birşey bırakmadı geride. Sky klasik güçlü kara treni ile işi götürdü. İstediğini aldı. dün gece Lance Armstrong hakkında ki belgesele denk gelince aklıma kötü kötü şeyler geldi. Umarım yine bir tiyatro izlemiyoruzdur. Yoksa bu sporun elle tutulur yeri kalmaz.

Diğer taraftan Sky ın bu sponsorluktan ettiği zararı ben tahayyül edemiyorum. Acaba kraliçe ekstradan finans desteği falan mı sağlıyor. Bu bütçe ile sadece sarı mayo alan bir takım ortaya koyduğu müthiş bütçe ve hiç kimse kar ya da zarardan bahsetmiyor. Diğer tarafta Yeşil ve puantiyeli mayoyu alan ekip sahibi kişi bu iş bana zarar ettiriyor diyor ve takımı kapatıyor. Ayrıca kapanacak ekibin genel klasman iddialısı da ismi tur başında ilk üç içerisine yazılan bir sporcu. Sonuç olarak bu bütçe ile bir sarı mayo alıyor olmak tatmin edici değil.

Velogames konusunda bir çok kişi oynamasına rağmen yazmak istemedi. Buraya da maalesef siyaset karıştıran arkadaşlar oldu. Ülkemizin durumunu düşününce birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerektiğini ve bu konularda karşılıklı birbirimizi incitmek yerine birlikte yaşamaya çalışmanın güzel sonuçlar doğuracağını unutmayalım. Ben takımım ile turu sonlarda tamamladım, bisiklet forum liginde sondan 5. oldum.

Takımım hakkında birşeyler yazmam gerekirse
Contador : Lider olarak seçtim. Efsane olarak bırakacağı kanaatim vardı. Belki son olacak bu tdf de gk olmasa da bir kaç etapta bir şampiyon gibi yarışır demiştim ama çok moralsiz ve yalnızdı.
Kelderman : Düşündüğüm sürpriz sporculardan biriydi sonuç vermedi.
Rolland : Fransız olarak bardet ile arasında tercih yapmıştım olmadı.
Fuglsang : Astana gibi tamamen hayal kırıklığı
Cavendish : Eski günlerdeki gibiydi takımının ve benim beklediğim performansı sağladı.
Kangert : Astana gibi tamamen hayal kırıklığı
Cancellara : Bu kez puan olarak düşük olması sebebiyle reisi kadroya almıştım ama tt etaplarını iyi okuyamamışım.
Geschke : Bir tdf daha görmüş oldu.
Sagan : Bu adam acayip biri ne iş verilirse kıvırıyor. Mahallenin gençlerinin arasına koy orada bile sırıtmaz. Görevi yeşil mayo idi ve onu da aldı.

N e o l u r s a o l s u n. B i t t i ğ i n d e n b e r i b o ş l u k , b o ş l u k . . .

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
Tadına doyamadım.
Tabi bunda harika sunucuların payı büyük. Keşke diğer spor yorumcuları da örnek alsa bu insanları. Sporumuz biraz daha kahvehane muhabbetinin dışına çıksa.
Aylardır yol bisikletim evde boş duruyordu. Tur bisikleti kullanıp duruyorum.
TDF sonrası hemen çıkardım yol bisikletini. Hızlı hızlı sürüyorum, keyifli oldu. İnsanı cidden özendiriyor.
Giro'yu iple çekeceğim artık.

Giro dedim, vuelta elbette :)

Geri